Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Na moje oko wersja na PS3 ma mniejszą rozdzielczość niż na X360.

Opublikowano

Jedna z niewielu gier na konsolach gdzie w lustrach widać obiekty, a nawet jak już to jest to wygląda żałośnie. To już w starusienkich grach na PC ten efekt wyglądał świetnie, a tu w miarę wydajne konsole i takie problemy...

Dobrze chociaż, że wersja na PC prezentuje się nieźle, ale niesmak po tym co widać na konsolach pozostaje. Oba pudła stać na wiele tylko z tego co widzę niektórym devom nadal się niezbyt chce przykładać do roboty.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Wygląda na to, że wersja na PS3 bedzie miala najwiecej contentu (wraz z DLC) a zarazem bedzie najslabsza technicznie. Co za granda. Nie uchodzi robic takich wpadek jak ta trawa. Naprawde, w(pipi)ilo mnie to teraz niezle.

A po tym gifie Jordana trudno mi cokolwiek powiedziec, bo jest zepsuty ;p

Opublikowano

lul... ale bieda. na x360 przynajmniej ludzie na ulicy sie odbijaja w tym lustrze.

trudno takie efekty 'multiplatformowości' tytułu... dobrze, ze mnie ta gra nie interesuje... ziew.

Opublikowano

CoATI: Dobre oko, nie zwróciłem uwagi :P

Opublikowano

Sprostowanie. Az tak zle to nie jest, ludzie z ulicy odbijaja sie w lustrze.

Opublikowano

No odbijają się, ale są statyczni, a nie w ruchu jak u reszty.

Opublikowano

Bieda z nędzą te wersje konsolowe, a zwłaszcza ta na PS3. Jak widać jeszcze nie wszyscy tą maszynkę ogarnęli, no cóż.

Opublikowano

No odbijają się, ale są statyczni, a nie w ruchu jak u reszty.

Jak to nie w ruchu? U mnie normalnie przechodzili. Co Ty mówisz? ;)

No smutne jest, ze sa takie roznice. Co prawda to jest stary build i to jest rzecz pewna. Mam nadzieje, ze finalny kod jest mniej zroznicowany w kwestii konsolowej, ze podciagneli wersje PS3 do 360. PeCetowa i tak jest najlepsza, ale mam na nia kompletnie wyje.bane. Nie jestem graczem pecetowym i w du.pie mam gry na ta platforme.

Opublikowano

Cofnęliśmy się do 2007 roku i "dobrych" wersji na PS3.

ftil3p.jpg

2vhtc75.jpg

xD

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Pościgi w tej grze wyszły, całkiem konkretnie. Rozwala mnie też system poszukiwań. Gdy się na chwilę wychylimy zza osłony do szukających nas policjantów, nie jesteśmy do końca rozpoznawani na ulicy. Muszą nas dokładnie zobaczyć i przez radio określić rysopis, żeby nas inni zaczepiali ogniem... ostrzegawczym. :potter: Muszę dłużej pograć w to demo, żeby sprawdzić jakie jeszcze smaczki dla nas przygotowało 2K Czech. Jest konkret, choć goła tekstura bez trawy straszy. Nawet gdy nie wiedziałem, że czegoś jej brakuje miałem dziwne uczucie, że jest jakby za pusto...

Opublikowano

Ta trawa wyglada tak, jakby zapomnieli jakiejs linijki kodu odpowiadajacej za wczytanie sie "pionowych" tekstur trawy, serio. Trzeba bedzie poczekac ja finalna wersje. Mysle ze finalnie obie wersje konsolowe beda wygladac tak samo.

Opublikowano

Bez przesady, przecież każdy listek trawy to dodatkowe kilka poligonów dla gry. Ta gra chodziłaby w porywach 15 klatek na sekundę, gdyby włączyli "pionowe tekstury".

Opublikowano

Gdzieś pisali, że trawa na PS3 będzie do ściągnięcia w płatnym DLC.

żartowałem :)

Tak w ogóle, to jestem bardzo mile zaskoczony tym demkiem. W pierwszą część nie miałem okazji pograć, ale widzę, że dwójeczka podejdzie mi klimatem :) . Model jazdy też jest świetny i idealnie pasuje do krążowników z lat 50 ;)

Opublikowano

Nawet krzewy nie są tak szczegółowe. Wygląda to jak ustawiona na low roślinność w grach na PC, więc raczej finalna wersja nie będzie się za dużo różnić. Przypomina mi to nadzieje przed premierą Forzy 3. Za dużo do poprawy, niestety wersja na PS3 wizualnie zasysa.

Opublikowano

A ja nie płacę haraczu MSowi i nawet w to demko nie pogram przez najbliższe 3 tygodnie, dlatego wolałbym na PS3 już teraz, nawet bez trawy :pinch:

Opublikowano

O lol, ale porównanie Major, ale przynajmniej w przypadku Forzy różnica demo-pełniak była i to nie mała. Zobaczymy jak będzie z mafią.

Pierwszy screen to z X360. Między wersją PC (oczywiście na dobrym PC) a X360/PS3 jest przepaść.

Czy ja wiem czy przepaść? Po prostu na PC jest AA, a na konsolach nie.

Opublikowano

Jak nie w GT5 gdzie się wszyscy czepiają o drzewka to teraz o trawe w Mafii xD No ale rzeczywiście wygląda to nieciekawie i jakbym miał x'a to bym właśnie na tą konsolke wziął gierke, jeżeli nic by się nie zmieniło :)

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Dla mnie Mafia to tylko ubogi kuzyn GTA, nie ma czym sie podniecac.

Opublikowano

Cofnęliśmy się do 2007 roku i "dobrych" wersji na PS3.

xD

A skad wiadomo ktora wersja jest ktora? I czy to wogole pochodzi z konsol

Opublikowano

MaZZeo dobrze pamiętam jakie cuda były tu na forum przed premierą. Cuda niewidy. Jak coś zasysa to lepiej sobie pozmyślać, że w dwa tygodnie coś zrobią c'nie?

A skad wiadomo ktora wersja jest ktora? I czy to wogole pochodzi z konsol

Wystarczy pograć.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

ale co zmieniać w dwa tygodnie? Tu nie chodzi o robienie czegoś tuż przed premierą, rzucili builda z E3 i dlatego takie różnice były, w pełniaku chociażby lepiej wypadało cieniowanie w aucie i parę innych detali. Z mafią może być podobnie, o ile rzeczywiście to jakaś starsza wersja.

Opublikowano

Dla mnie Mafia to tylko ubogi kuzyn GTA, nie ma czym sie podniecac.

Kiedy pierwsza Mafia rzadziła na mieście w GTA sprite'y robiły za samochody. Nie kuzyn, a wujek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.