Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Powiedzcie, jest jakaś lista gier multiplatformowych które wyglądają gorzej na 1 z konsol? Dalej jest tak ,że większość tychże gierek jest w słabszej wersji na PS3? Mam jeszcze sporo tytułów do ogrania na soniaku a i X'a bym kupił w niedalekiej przyszłości i zastanawiam się czy to reguła. Lepiej brać tytuły multiplatformowe na X360?

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Taka gra jeszcze nie wyszła. I tak, można tu mówić o regule. Co najwyżej multi na obu komsolach wyglada tak samo. Ale oprócz Burnout Paradise sobie nic nie przypominam.

Opublikowano

Final Fantasy XIII wygląda lepiej na PS3. Z głośniejszych gorszych wersji na PS3 przypominam sobie tylko GTAIV, Red Dead Redemption i Bayonetta.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Powiedzcie, jest jakaś lista gier multiplatformowych które wyglądają gorzej na 1 z konsol? Dalej jest tak ,że większość tychże gierek jest w słabszej wersji na PS3? Mam jeszcze sporo tytułów do ogrania na soniaku a i X'a bym kupił w niedalekiej przyszłości i zastanawiam się czy to reguła. Lepiej brać tytuły multiplatformowe na X360?

tak, zajrzyj tutaj:

http://www.lensoftruth.com/?cat=47

może i nie ma tam wszystkich tytułów, ale większa część jest, zawsze może pomóc co nieco przy wyborze.

Opublikowano

Dajmy spokój biednej Mafii na PS3, są plotki jakoby od 1 września Ninny miało wejść na nasz rynek. Oby!

Opublikowano

za tydzień GC 2010, 3 konfy, EA, MS i Sony.

Mają być zapowiedziane nowe gry więc można obstawiać, w przypadku Sony na 99% coś od Insomniac, strzelam.

Opublikowano

Niech Sony pokaże choćby nowy trailer The Last Guardian, a na TGS niech sobie zostawią gameplay.

Opublikowano

za tydzień GC 2010, 3 konfy, EA, MS i Sony.

Mają być zapowiedziane nowe gry więc można obstawiać, w przypadku Sony na 99% coś od Insomniac, strzelam.

Uff, jakiś konkret w końcu. Mam nadzieję że rozrusza ten ogórkowy sezon.

Opublikowano

Dla mnie Mafia to tylko ubogi kuzyn GTA, nie ma czym sie podniecac.

Kiedy pierwsza Mafia rzadziła na mieście w GTA sprite'y robiły za samochody. Nie kuzyn, a wujek.

GTA III było wydane chyba z rok wcześniej, niż Mafia. ;p

Edytowane przez Hejas

Opublikowano

Kiedy pierwsza Mafia rzadziła na mieście w GTA sprite'y robiły za samochody. Nie kuzyn, a wujek.

No tak, ale na PS2.

Opublikowano

Ale za(pipi)iscie ze juz Gamescom na horyzoncie. Zapomnialem ze to juz niedlugo 8)

Opublikowano

Dajmy spokój biednej Mafii na PS3, są plotki jakoby od 1 września Ninny miało wejść na nasz rynek. Oby!

To jak, Nina nie ma polskiego oddziału ?

-------------------------------------------------------------

E3 było generalnie do dupy więc niczego zaskakującego bym się po gamescom nie spodziewał. Pewnie więcej gameplay'ów tego wszystkiego o czym już wiemy.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

GTA3 nie dorastało pierwszej Mafii do pięt, zarówno pod kątem rozwiązań technicznych jak i ogólnie klimatu rozgrywki. Dopiero Vice City podniosło poprzeczkę. Nie mam pojęcia jak można nazywać tę grę ubogim kuzynem GTA...

Opublikowano

Napisalem w kontekscie GTA IV vs Mafia 2.

Sam wszystkich czesci w 3d az po genialna IV nie trawie.

Opublikowano

Ty to napisales.

Opublikowano

GTA3 nie dorastało pierwszej Mafii do pięt, zarówno pod kątem rozwiązań technicznych jak i ogólnie klimatu rozgrywki. Dopiero Vice City podniosło poprzeczkę. Nie mam pojęcia jak można nazywać tę grę ubogim kuzynem GTA...

Ogólnie zgadzam się z Twoją wypowiedzią, jednak GTA3 należy się szacun, bo to była rewolucja, pierwsze "żyjące miasto" w 3D :] i mocno spopularyzowała gatunek sandboxów, nie wspominając o tym, że wyniosła na szczyt ekipę Rockstar.

Opublikowano

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=403682

Te obrazki dobijają wersję PS3 do parteru. Wiadomo, PC górą, ale już wersja na 360 jest niezła. Dałoby się to przełknąć gdyby nie spadający framerate. Na prawdę podczas gry w to demo mnie to bardzo irytowało, nie po to gram na konsoli...

Opublikowano

Dobra juz skonczcie walkowac to demo. Jak jest wszyscy wiedza. Zobaczymy teraz czy finalny build bedzie roznil sie od dema. EOT.

Opublikowano

Jeszcze wracając do tego dema :rolleyes: , to widać, że wersje konsolowe są zrobione na od(pipi)dol się. Z ciekawości zassałem demo na PC by sprawdzić jak ono się prezentuje, i na moim kompletnie nienadającym się do dzisiejszych gier kompie (proc AMD Athlon 64 x2 5000+, grafa GF 9500 GT, ram 2GB) gra wygląda dokładnie jak na X'ie, przy czym chodzi znacznie płynniej i obraz w zamkniętych pomieszczeniach się tak nie rozłazi.

Pozostaje nadzieja, że w pełnej wersji na konsolach będzie to chodziło lepiej.

Opublikowano

LOL - i kto to pisal, ze "wiadome na jaka platforme kupic Mafie 2" - no wiadome, jak zwykle na X'a...

Taka gra jeszcze nie wyszła. I tak, można tu mówić o regule. Co najwyżej multi na obu komsolach wyglada tak samo. Ale oprócz Burnout Paradise sobie nic nie przypominam.

Rozmowa na ten temat byla pare stron wczesniej. Bardzo duzo multiplatform wyglada lepiej na X'a (ja niemal wszytskie kupuje na 360tke) bo takich przykladow jest mnostwo, od sportowek EA, typu FIFA, Fight Night, po FPSy - MW,Bioshock, nie wspominajac czasami o takich kwiatkach ja teraz w MAFI czy Bayoneta, ktora wygladala przy wersji z Xsinskiego wrecz TRAGICZNIE!

Jasne - czasami roznice sa male, ale jezeli widac je golym okiem, to z reguly wlasnie zawsze na plus slabszego Xbox'a, a MAFIA jest kolejnym tego przykladem.

Edytowane przez easye

Opublikowano

bioshock wygląda lepiej na xboxa i to ze względów oczywistych

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.