Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Moze sie pomylilem, wiem ze przykladow jest duzo, sek w tym, ze musialbym poswiecic wiele czasu, by je teraz odnajdywac.

Czy czasami nawet Red Dead, ktorego masz w avatarze nie wyglada lepiej na Xie ? Z tego co pamietam ma wyzsza rozdzielczosc i takze wieksza ilosc roslinnosci. Ps3 mialo problemy chyba z doczytywaniem tekstur.

Przykladow jest duzo i nie maja nic wspolnego z kalibracja telewizora, jak pisales wczesniej...

Nope - Bioshock wyglada identycznie.

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Może jestem dziwny ale nie widzę różnicy. :P Co innego gdyby ktoś mi podstawił 2 takie samy TV to wtedy może bym zauważył. Ale tu różnicy nie widzę, może dlatego że nie jarałem się nigdy takimi szczególikami, nie przeszkadzały mi, nie znam się aż tak na tym. Co innego jak gra się ewidentnie tnie bardziej niż na drugiej konsoli.

Czy większość dotychczasowych multiplatformerów ma właśnie takie różnice jak na filmiku między Ps3 i X? Bo jak wspomniałem na poprzedniej stronie, jeśli kupiłbym X360 to być może brałbym tytuły multiplatformowe na tą konsolę bo większość mówi że lepsze. Tyle że czy to ma znaczenie jak nie widzę tego screen tearingu (przynajmniej na tym filmiku) ?

Opublikowano

Może jestem dziwny ale nie widzę różnicy. :P Co innego gdyby ktoś mi podstawił 2 takie samy TV to wtedy może bym zauważył. Ale tu różnicy nie widzę, może dlatego że nie jarałem się nigdy takimi szczególikami, nie przeszkadzały mi, nie znam się aż tak na tym. Co innego jak gra się ewidentnie tnie bardziej niż na drugiej konsoli.

Czy większość dotychczasowych multiplatformerów ma właśnie takie różnice jak na filmiku między Ps3 i X? Bo jak wspomniałem na poprzedniej stronie, jeśli kupiłbym X360 to być może brałbym tytuły multiplatformowe na tą konsolę bo większość mówi że lepsze. Tyle że czy to ma znaczenie jak nie widzę tego screen tearingu (przynajmniej na tym filmiku) ?

tak, zajrzyj tutaj:

http://www.lensoftruth.com/?cat=47

może i nie ma tam wszystkich tytułów, ale większa część jest, zawsze może pomóc co nieco przy wyborze.

:sleep:

Opublikowano

A Ty czytales w ogole ostatnie 2 strony ? Gry sie wlasnie roznia szczegolami, ale dla mnie trzeba miec niepokolei w glowie by kupowac nowa konsole dla tych paru rzeczy...

Edytowane przez easye

Opublikowano

No na tych scenkach przerywnikowych to i ja nie widzę jakiejś różnicy, ale w samym gameplayu już widać głównie braki w roślinności w wersji na PS3.

Opublikowano

tak, zajrzyj tutaj:

http://www.lensoftruth.com/?cat=47

może i nie ma tam wszystkich tytułów, ale większa część jest, zawsze może pomóc co nieco przy wyborze.

:sleep:

O, musiałem ominąć :P

A Ty czytales w ogole ostatnie 2 strony ? Gry sie wlasnie roznia szczegolami, ale dla mnie trzeba miec niepokolei w glowie by kupowac nowa konsole dla tych paru rzeczy...

Nie mam niepokolei w głowie, nie kupiłbym konsoli dla paru rzeczy, mam w planach kupno X'a i jak full okaże się wyraźnie lepszy to poczekałbym i wziąłbym na tą konsolę, to jest nienormalne wg Ciebie?

No na tych scenkach przerywnikowych to i ja nie widzę jakiejś różnicy, ale w samym gameplayu już widać głównie braki w roślinności w wersji na PS3.

No, widziałem te braki w roślinności :confused:. Skandal, jak im się nie chciało dopracowywać gry to trzeba było pominąć wersję na PS3. Microsoft na pewno chętnie by im zapłacił za to.

Opublikowano

nie bierz wszystkiego tak do siebie - ja X'a polece Ci w szczegolnosci, nie ze wzgledu na ladniejsze multiplatformy, ale za usluge Xbox Live ! No i jest pare EX'ow ktore takze miota !

Edytowane przez easye

Opublikowano

Spoko spoko, luz luz.

Ja mam nadzieję że twórcy wydadzą odpowiedni komunikat i chociaż powiedzą prosto z mostu co, jak i dlaczego (tak wiem, małe na to szanse)

Opublikowano

Twórcy to na pewno sami o tym nie powiedzą, zresztą w większości recenzji pomijane są różnice, albo piszą, że są nieznaczne i przeciętna osoba ich nie zauważy. :potter:

Opublikowano

Recenzenci to na ogół zapracowani dorośli ludzie, mający wszystkie konsole. Czy ktoś na ich miejscu chciałby wdawać się w fanbojskie wojenki dotyczące kilku drobnych szczegółów i pikseli lub obstawać po którejś z platform, narażając się czytelnikom tj fanbojom tej innej platformy?

Oni muszą być obiektywni. Tak jest po prostu łatwiej ;)

Opublikowano

obiektywni recenzenci posiadajacy wszystkie konsole... ciekawe.

Opublikowano

Ja posiadam wszystkie konsole i jestem obiektywny ^_^

Opublikowano

DS/3DS i PSP tez? :teehee:

przeciez napisal ze wszystkle od ponga itp az do ds'a

Opublikowano

DSa tak, PSP miałem kilka razy i już nie mam, bo się kurzył ^_^ Pisząc wszystkie mam na myśli te z obecnej generacji, reszta to muzeum

Opublikowano

Albert widziałem na pchlim, że jesteś zainteresowany wymianą PSP na NDS, więc chyba będzie Tobie się kurzyć po raz kolejny :)

Opublikowano

DS się też kurzy, a kobieta chce pograc w Lumines. Ja tam czekam na 3DS, którego biorę oczywiście w dniu premiery ^_^

Opublikowano

Każdy powód do spamu jest dobry ;)

Ale jak myślisz o NPD to nie warto bo to tylko jeden region.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Każda chwila jest dobra by

problem_officer-face.jpg

Opublikowano

Warto, warto!

Xbox 360 443.5K

Nintendo DS 398.4K

Wii 253.9K

PlayStation 3 214.5K

PSP 84.0K

To, że 360 sprzeda się lepiej było wiadomo od początku - nowy model. To, że Wii sprzeda się lepiej niż PS3 też było wiadome. Ale to, że po ogłoszeniu 3DS NDS sprzeda się w tak kosmicznej liczbie zaskakuje! Nie mówiąc już o klęsce PSP. Coś słabo te PS3 "dogania" X360 i Wii :lol:

Opublikowano

Dla Jułesej NDS kosztuje tyle co dla Polaka ruskie Game&Watch. Z resztą nie każdy casual wie co to jest E3" a już na pewno o co chodzi z tym 3DS. Jak zobaczy w sklepie to się zainteresuje. Że też takie rzeczy trzeba tłumaczyć Greg...

Opublikowano

DS'a jeszcze kupują przed premierą najlepszej gry na ten sprzęt - Okamiden.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.