Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Motocykle itd, mialo to 1 Gb z tego co pamietam.

Edytowane przez Gość

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

wychodzą ale nie zawieraja wszystkich dlc i innych pierdół...

na ps3 ma to zostac poprawione

wtf? czyli patche do gier na ps3 mają wciskane dlc które później musimy trzymać na dysku mimo że nas nie interesuje ?

A jak inaczej chcesz np. zobaczyć w grze przeciwnika, który nosi skina z dlc, niż mając tego skina na dysku? Widać że myślenie niektórych bardzo boli.

rusz mózgownicą zanim coś napiszesz

według ciebie żeby zagrać z kimś online kto ma ubranie z dlc lub samochód z dlc samemu pierw trzeba to ściągnąć, o ja (pipi)e...

Ciekawe że grając w fm3 ścigam się z kolesiami którzy mają samochody z dlc i własne malowania, grając w inne gry online (x360) też nie mam dodatkowych ubrań na dysku, pewnie magia jakaś xD

No i ja się pytałem o gry na ps3 a nie jednego lbp, ktoś grał np: w dragon age ? w patchu mamy wciśnięte dlc ? czy osobno ściągamy ?

Jedyna odpowiedź jest taka, że masz to już na dysku, może nawet na płycie, bo musisz mieć głowę we własnej (pipi)e żeby sądzić, że za każdym razem kiedy ładujesz grę online do tempa ściągają się od nowa modele po kilkadziesiąt tysięcy poligonów albo kompletne tekstury.

ku.wa a ty sądzisz że ile waży tekstura dla postaci, czy samochód w grze ?

w fm3 możesz nie instalować drugiej płyty i możesz się ścigać z innymi którzy używają samochodów z tej płyty, tyle w temacie.

protip: nie od nowa bo w konsolach mamy coś takiego jak pamięć cache na to

z innej beczki to pochwale się nową zabawką kupioną kilka dni temu:

gamecube.jpg

+ mix gier: metroid1, zelda WW, eternal darkness, star warsy RS, RE oraz do nabycia jeszcze mp2, re0, zelda TP, paper mario i f-zero gx :)

Trzeba nadrobić zaległości, zwłaszcza gdy GC z grami do wyrwania po ok 100zł.

Opublikowano

Square Enix ma albo za dużo kasy albo specjalnie robią takie gry na przetarcie nowych zespołów developerskich.

http://www.youtube.com/watch?v=yWz3IZHiHlM

Opublikowano

Chyba to drugie. Prawo dżungli normalnie im serwują.

z8259159X,Czyzby-wyciekla-cena-3DS-.jpg

Takiej ceny można się spodziewać. iPhone jest droższy i świetnie się sprzedaje. Tutaj mamy 3D więc chętnych będzie wielu.

Opublikowano

Prawie tysiak. Cena Maddena dość zaporowa. 399 pewnie u Nas.

Opublikowano

Mam do was prośbę która. Zadam pytanie które niejako wpisuje się w temat, odpowiedź na nie i mi będzie pomocne.

Czy moglibyście wymienić 5 najlepszych według was gier, jakie ukazały się w przeciągu 3 ostatnich miesięcy na PS3/360?

Ekskluziwów, bądź też multiplatformowych.

Dzięki. :good:

Opublikowano

Takiej ceny można się spodziewać. iPhone jest droższy i świetnie się sprzedaje. Tutaj mamy 3D więc chętnych będzie wielu.

Czyli 300 dolców/euro? Sporo... 3D owszem, na pewno podwyższa koszty urządzenia, ale nie wierzę, by tak bardzo. A przecież sam hardware jest pewnie tańszy niż ten, który swego czasu miało PSP. Które na starcie kosztowało, ile, 200 dolców? Porównanie z produktami Apple jest bez sensu, one się tak dobrze sprzedają, BO są drogie. U Nintendo odwrotnie. Ja bym stawiał jednak na 3DS za 250 dolców/euro, tak jak wszyscy typują.

Opublikowano

@Maiden

RDR

God of War 3

BioShock 2

SC Conviction

i do przodu miesiac Halo Reach

Opublikowano

Mam do was prośbę która. Zadam pytanie które niejako wpisuje się w temat, odpowiedź na nie i mi będzie pomocne.

Czy moglibyście wymienić 5 najlepszych według was gier, jakie ukazały się w przeciągu 3 ostatnich miesięcy na PS3/360?

Ekskluziwów, bądź też multiplatformowych.

Dzięki. :good:

Tylko 3 miechów? Nie dam rady wypisać 5, chyba, że liczyć Wii i SMG2.

- Red Dead Redemption

- Alan Wake

- Prince of Persia The Forgotten Sands

- Splinter Cell Conviction (to akurat trochę wcześniej :])

A i tak jak dla mnie najlepsza gra tego roku, to jak na razie God of War 3, ale nie wiem, czy Mafia 2 tego nie zmieni.

Opublikowano

3 miechy to mało bo trochę ogórkowy jak by nie patrzeć trwa.

Mogę napisać od początku roku

1) Heavy rain

2) God of war 3

3) RDR

4) Alan Wake

5) Mass Effect 2

edit: co EX to EX, nawet jak ME2 to nie dokońca Exclusive :thumbsup:

Conviction (w sumie, też nie pełny EX :potter: ) średnio mi się podoba, właśnie teraz go męczę albo on mnie ? Może błąd, że gram tylko na normal ?

Bo akcje rodem z Gearsów robię na porządku dziennym (granacik, strzelaninka, bitka w zwarciu...) , ale sam feeling z gry (filmowo prowadozna akcja, kozacka praca kamery na pewno na duży plus.

Edytowane przez balon1984

Opublikowano

Ile tych DLC wyszło od czasu premiery? Przypomina mi to Burnout Paradise, które pewnego majowego ranka kazało mi ściągać ponad 1GB danych.

U mnie było lepiej, gdy kupiłem Burnouta Paradise, ucieszony nową gierką wkładam płytkę do PS3, a tu miły komunikat że do ściągnięcia jest ok. 2GB danych, no i musiałem czekać te 3 godziny aż sie wszystko pobierze :)

Nie pieprzcie głupot, bo wszystkie DLC do BP zajmują łącznie ok 960MB.

Jak weszły nowe auta w DLC, to można było grać z ludzmi którzy się nimi wozili, samemu ich nie posiadając.

Edytowane przez Square

Opublikowano

MS marnuje kasę na shit-owe exy z wypalonej Japonii :geek:

@maiden

anal wake

rdr

split second

maj-lipiec

Opublikowano

U nas na bank będzie z 1200zł. Jak ktoś nie ma DS'a to opłaca się wziąć nawet za 1200zł, ale jak ktoś już ma DS'a to cena tragiczna. Ale (pipi) tam z ceną konsoli można tyle dać, ale 100 funtów za gry ? Niech spierdalają.

Co do gier to, hmm...

1. Alan Wake

2. Mass Effect 2

3. Resonance of Fate

4. Conviction

5. Metro 2033

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Tak, 100 funtów za gry.

Opublikowano

Czyli 300 dolców/euro? Sporo... 3D owszem, na pewno podwyższa koszty urządzenia, ale nie wierzę, by tak bardzo. A przecież sam hardware jest pewnie tańszy niż ten, który swego czasu miało PSP. Które na starcie kosztowało, ile, 200 dolców? Porównanie z produktami Apple jest bez sensu, one się tak dobrze sprzedają, BO są drogie. U Nintendo odwrotnie. Ja bym stawiał jednak na 3DS za 250 dolców/euro, tak jak wszyscy typują.

Akurat koszty produkcji nie mają tutaj nic do rzeczy. Które urządzenie miało 3D? Żadne? Właśnie dlatego cena jest wysoka, nowość na rynku, a ludzie i tak kupią. Później mają duże możliwości jeśli chodzi o obniżki.

Ceny gier faktycznie z kosmosu.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Poczekajmy na ceny realne, lub chociaż z większej ilości źródeł.

Opublikowano

To przecież nie są prawdziwe ceny, co nie, tylko strzał w ciemno. W sumie jak popatrzyłem na obecny kurs funta (mniej niż 1,20 euro), to faktycznie 200 funtów to jest ok. 250 euro, czyli właśnie tak, jak się wszyscy spodziewają.

Opublikowano

balon1984: Conviction na normalu ? Cienias ;) Realistic to chyba jedyny słuszny poziom trudności w tej grze.

Opublikowano

Myślę, że ta cena jest bliska prawdzie, podobnie było z Kinectem. Ale i tak nic nie przebije kultowych 599$.

Opublikowano

balon1984: Conviction na normalu ? Cienias ;) Realistic to chyba jedyny słuszny poziom trudności w tej grze.

@Don , no tka myślałem , coś tam nawet czytałem na forum, żeby nie grać na normal, ale jednak z urzędu gram na średnim (nie licząc platformówek i Uncharted - aby się nie kończyła jak najdłużej :thumbsup: ) , za hu.jowy stosunek wolnego czasu do gier do ogrania.

Sądzę, że o ile cena 3DS może być w miarę zbliżona, tak gry pewno będą w cenie jak zawsze.

Opublikowano

Tymczasem w samym tylko USA pre-ordery Halo Reach przekroczyły już milion sztuk. To o prawie 100tys więcej niż w tym samym czasie Modern Warfare 2 (licząc tylko wersje X360) i prawie 3 razy więcej niż Halo 3 ODST. Ciekawe czy w ciągu miesiąca dobije do 2 mln sztuk (biorąc pod uwagę, że już teraz średnio 150tys tygodniowo egzemplarzy kupują.). Jeżeli jeszcze pokażą na gamescom coś ciekawego (Bungie wspominało, żeby brać gacie na zmianę) to myślę że spokojnie.

Mogę się założyć, że będzie to najszybciej sprzedająca się gra w historii, biorąc pod uwagę jedną platformę (czyli przebije Halo 3).

Opublikowano

Wiadomo i nie jest to zadna niespodzianka, ale

haters-gonna-hate-panda_medium.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.