Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Nie wydadzą ME1 na PS3 nigdy. M$ był wydawcą i to zamyka sprawę.

Opublikowano

Bardzo dobra wiadomosc jezeli chodzi o ME2 na PS3. Po pierwsze wiecej ludzi zagra w ta fantastyczna gre (szkoda, ze jedynki nie dadza), a po drugie utrata tak mocnego exa plus porazka kinecta (na ktora licze) moze spowoduje, ze MS sie obudzi i wroci do swojej dawnej polityki ;]

PS. Mam calaka w ME2, bede miec rowniez platyne :)

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Nie ma co płakać, Sony też straciło wiele exów z czasów PS2, głównie od japońskich deweloperów.

Opublikowano

a ktoś tu płacze ? ;]

era exów od 3dev party dobiegła końca no chyba że MS/Sony jest wydawcą. Ciekawe jak będzie z FFVS, 14, Agentem i Splinterem.

Opublikowano

a ktoś tu płacze ? ;]

era exów od 3dev party dobiegła końca no chyba że MS/Sony jest wydawcą. Ciekawe jak będzie z FFVS, 14, Agentem i Splinterem.

Czyli klocek ok 2 EXy na rok.

edit: nie licząc XBL :thumbsup: bo tam miecie...

Edytowane przez balon1984

Opublikowano

a ktoś tu płacze ? ;]

Czyli klocek ok 2 EXy na rok.

edit: nie licząc XBL :thumbsup: bo tam miecie...

Te gry tez stana sie multi, A FF to na 100%

Opublikowano

Jak dla kogoś jednym z argumentów kupna konsoli będzie ME to i tak wybierze X360 bo tam jest ME1.

Mam tylko nadzieję, że w związku z tym nie upośledzą fabularnie ME3.

Opublikowano

Nie wiem co wam tak się nie podoba w RE5. Horror to nie jest, ale jako strzelanka sprawdza się kapitalnie.

Ledwo przeszedłem tą gierkę na co-opie z kumplem. Archaiczna, bezsensowna, durne czarnuchy jako przeciwnicy (to już ciekawsze są tzw. pokemony z Halo), KOMPLETNIE NIESTRASZNA, klimat to rzecz gustu bo to mój pierwszy RE, mi się nie podobał, szczególnie motyw z Weskerem aka magikiem o nadludzkich zdolnościach który przyjmuje po zmutowaniu pińcset rakiet na ryj. Owszem, widać tu japońszczyznę, przez całą grę jest względnie realnie (zombiaki itd), a potem walczymy z takim typem który się non stop teleportuje. Dead Space zjada tego przeciętniaka na śniadanie, ba, nawet średniawy Army of Two dawał mi dużo więcej radości. A porównywanie RE5 do Gearsów to obraza dla tego drugiego :|

.

Muszę to napisać ME 2 na PS3, hehe . Taka jest cena kupowania zew. ekip, a nie pielęgnowania swoich.

No cóż, wydawcą jest EA, ME2 sprzedało się na xboxie, przestało się sprzedawać to rzucamy go na PS3, tyle. Mnie śmieszy jedna sprawa - pamiętam jak fanboje powtarzali "phi, zagram w lepszą wersję ME2 na PC". Teraz oczywiście zmiana tonu ;)

Opublikowano

Nie wiem co wam tak się nie podoba w RE5. Horror to nie jest, ale jako strzelanka sprawdza się kapitalnie.

Ledwo przeszedłem tą gierkę na co-opie z kumplem. Archaiczna, bezsensowna, durne czarnuchy jako przeciwnicy (to już ciekawsze są tzw. pokemony z Halo), KOMPLETNIE NIESTRASZNA, klimat to rzecz gustu bo to mój pierwszy RE, mi się nie podobał, szczególnie motyw z Weskerem aka magikiem o nadludzkich zdolnościach który przyjmuje po zmutowaniu pińcset rakiet na ryj. Owszem, widać tu japońszczyznę, przez całą grę jest względnie realnie (zombiaki itd), a potem walczymy z takim typem który się non stop teleportuje. Dead Space zjada tego przeciętniaka na śniadanie, ba, nawet średniawy Army of Two dawał mi dużo więcej radości. A porównywanie RE5 do Gearsów to obraza dla tego drugiego :|

.

Muszę to napisać ME 2 na PS3, hehe . Taka jest cena kupowania zew. ekip, a nie pielęgnowania swoich.

No cóż, wydawcą jest EA, ME2 sprzedało się na xboxie, przestało się sprzedawać to rzucamy go na PS3, tyle. Mnie śmieszy jedna sprawa - pamiętam jak fanboje powtarzali "phi, zagram w lepszą wersję ME2 na PC". Teraz oczywiście zmiana tonu ;)

No niektórzy fanboje PS3 już zagrali na swoich klockach i w ME1 i ME2, a ME3 spokojnie ograją sobie na PS3.

Opublikowano

Poważny cios dla M$.

Wiele stracili, jaki posiadacz PS3 teraz kupi Xa? Seria Mass Effect była poważnym argumentem.

Ale cóż, mogli nie sprzedawać Bioware i innych dobrych wewnętrznych studiów!

Mają nauczke ;)

Opublikowano

Przecież cały czas mają Gears Of War, a to wystarczający argument, no i jest jeszcze bardzo dobry Alan Wake.

Opublikowano

Poważny cios dla M$.

Wiele stracili, jaki posiadacz PS3 teraz kupi Xa? Seria Mass Effect była poważnym argumentem.

Mają nauczke ;)

Ja chce kupic na swieta znowu X'a dla ME2 wlasnie i Alana. No zobaczymy, czy jak wyjdzie Conviction, ktorego fabule znam przez port na iP, to nie odloze to w dalsze plany.

Opublikowano

Poważny cios dla M$.

Ten, który będzie chciał zagrać w ME1?

Opublikowano

Poważny cios dla M$.

Mają nauczke ;)

ludzie ciągle to mylą

bioware ani bizzare nie były studiami MS, MS tylko z nimi współpracował, tak jak wcześniej z Dice dla BF oraz Rallisport Challange. To EA i Acti sprzątają studia MSowi sprzed nosa.

MS nikogo nie sprzedawał, Ensemble zostało zlikwidowane bo mieli burdel tam, FASA studio to samo, z Bungie mają jakąś dziwną umowę mimo że studio należy w większości do MS to może teraz robić multiplatformy z Acti.

ale nie ma co gadać MSowe studia poza T10 i LH robią aktualnie casualowe papki a szczytem żenady jest Rare które wyskoczyło z klonem wii sports.

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Sprawa Bungie była już wałkowana. Nastroje w studiu były takie, że zespół chciał spróbować pracy na wszystkich platformach i M$ zwyczajnie musiał ich puścić bo w przeciwnym przypadku kontrakty dla programistów by się pokończyły i część zespołu mogłaby sama odejść, a czym jest studio bez tych którzy tworzyli jego siłę. M$ rozwiązał to pokojowo pozostając jednocześnie największym udziałowcem w Bungie.

Opublikowano

@ Dziękuję wam wszystkim. Przestałem śledzić serwisy konsolowe. A dostęp do gierek mam raz na trzy miesiące mieszkając w dzikim growo kraju ;-)

Edytowane przez Maiden

Opublikowano

Aha, to no mój błąd, byłem przekonany że Bioware, Bizzarre, Ensemble, Bungie były 100% firstparty developerem.

Tak czy inaczej, muszą iść bardziej w stronę hardcorowców.

Aha, dziwi mnie to, że EA wyda Mass Effecta a nie wydali Left 4 Dead 1/2

Edytowane przez Jordan23Carolina

Opublikowano

Sprawa Bungie była już wałkowana. Nastroje w studiu były takie, że zespół chciał spróbować pracy na wszystkich platformach i M$ zwyczajnie musiał ich puścić bo w przeciwnym przypadku kontrakty dla programistów by się pokończyły i część zespołu mogłaby sama odejść, a czym jest studio bez tych którzy tworzyli jego siłę. M$ rozwiązał to pokojowo pozostając jednocześnie największym udziałowcem w Bungie.

Nie każdy idzie taką pokojową drogą patrz Acti-Infinity Ward :lol: pytanie jest takie dlaczego MS nie idzie podobną drogą i nie kupuje kolejnych studiów - nie opłaca im się? Dla mnie to trochę dziwne, podczas gdy takie EA, Acti się zbroją kosztem Sony czy MS, tak ci dwaj ostatni nic nie robią (kwestia jest taka, że dla Sony na razie to nie jest problem bo mają tych studiów dużo).

Drugie pytanie które mnie nurtuje - dlaczego ME2 nie został wydany na PS3 w styczniu tego roku, wraz z innymi wersjami? Czyżby MS miał coś jeszcze do powiedzenia w sprawie Mass Effect?

Opublikowano

Kupowanie studiów jest nieopłacalne, lepiej robić nowe z dobry programistów. No chyba, że kupowane studio ma prawa do jakiś mega IP, ale to też wtedy kosztuje. Kupisz studio, ale ci którzy tworzyli to studio mogą je opuścić i co ci wtedy zostanie, sam szyld. Taka sytuacja była właśnie z Bungie, M$ mógł powiedzieć NIE, ale nikt by im nie zagwarantował, że po jakimś czasie zostanie im sama nazwa.

Ale takie Bioware to mogli kupić.

Opublikowano

Gdyby jednemu z gigantów udało się wykupić Rockstar to byłby dopiero nokaut dla konkurencji.

Opublikowano

dopiero teraz przeczytałem niusa więc przepraszam za czas reakcji ale... mass effect 2 na ps3 :sweat: jak nie bedzie jedynki to moim zdaniem fail.

jak z kawałem z dzieckiem bez rączek i pączkiem.

mamo chce ME 2! to najpierw zagraj w jedynkę. Nie ma Jedynki. NIE MA JEDYNKI NIE MA MASS EFFECTA!!!!!!!!!!

Opublikowano

Drugie pytanie które mnie nurtuje - dlaczego ME2 nie został wydany na PS3 w styczniu tego roku, wraz z innymi wersjami? Czyżby MS miał coś jeszcze do powiedzenia w sprawie Mass Effect?

Czasowa wyłączność?

Jak czytam posty posiadaczy 360 po zapowiedzi MS2 na PS3 to mi się śmiać chce. Easy to tylko gra.

Jedyna gra którą tak na prawdę zazdrościłem 360 w końcu na PS3. Peace.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Nie rozumiem, normalna spinka, najlepsza jest ta podjara roczna gra i udawany dystans niektorych Sonysluts.

Jestem dzisiaj niemily bo sie ostro z rodzicami kloce :*

Edytowane przez Gość

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.