Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano
PS. Mam calaka w ME2, bede miec rowniez platyne :)

Już od kilku miesięcy wiedziałem, że po ograniu Fable 2, Mass Effectów i Alana moja przygoda z Xem prawdpodobnie dobiegła końca. Teraz mogę śmiało powiedzieć, że poza sequelem Wake'a (jeśli takowy powstanie) i Fable 3 już nic na tym sprzęcie dla mnie nie pozostało, a trawę z Mafii mam głęboko gdzieś ;) PS3 miałem i tak lada dzień kupić, ale teraz będę się poważnie wahał czy trzymać jeszcze Xpudełko w domu, bo Mass Effect 3 i tak kupię na sprzęt Sony. Poza tym cieszę się, że tak wspaniałą, wycalakowaną grę będę mógł jeszcze raz wyplatynować :D

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Drugie pytanie które mnie nurtuje - dlaczego ME2 nie został wydany na PS3 w styczniu tego roku, wraz z innymi wersjami? Czyżby MS miał coś jeszcze do powiedzenia w sprawie Mass Effect?

Czasowa wyłączność?

Jak czytam posty posiadaczy 360 po zapowiedzi MS2 na PS3 to mi się śmiać chce. Easy to tylko gra.

Jedyna gra którą tak na prawdę zazdrościłem 360 w końcu na PS3. Peace.

Jak by wyszedł razem z wersją na X w styczniu to zapewne była to by z(pipi)ana technicznie wersja względem klocka (np gwiazd by nie było i krwi :thumbsup: )

Opublikowano

A tak wyjdzie przynajmniej ze wszystkimi dodatkami za pewne. Dobrze że ja swoje ME2 miałem pożyczone, zamierzałem grę kupić na PC albo Xa (mimo, że go już od dawna nie lubię) a tym samym dam Sony zarobić, hehe ;) Szkoda tylko, że Alan Wake nie ma szans pojawić się na Soniaku :P

Opublikowano

Dobra gdzie info o Resistance 3? Nowy Ratchet to ajkis szajs, zreszta po stronie MSu wustarczy samo Reach i GoW3 co daje totalnie zownowany lineup Sony obiektywnie jak i IMO.

Przed Xboxem jeszcze 2 lata zycia (tak mysle) trzeba ogarnac, ze MS to potezna firma o dlugofalowej polityce i na bank nie sa to ostatnie killety ekdkluzywnie tworzone na te platforme.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Dobra gdzie info o Resistance 3? Nowy Ratchet to ajkis szajs, zreszta po stronie MSu wustarczy samo Reach i GoW3 co daje totalnie zownowany lineup Sony obiektywnie jak i IMO.

Mówisz i masz

tylko zajawka ale fajnie zrobiona
Opublikowano

Gdyby jednemu z gigantów udało się wykupić Rockstar to byłby dopiero nokaut dla konkurencji.

MS próbował, nie dał rady, EA próbowało, tez nie dali rady ;>

Takie EA na wyłączność MS/Sony/Nin to byłby mega strzał dla konkurencji.

Drugie pytanie które mnie nurtuje - dlaczego ME2 nie został wydany na PS3 w styczniu tego roku, wraz z innymi wersjami? Czyżby MS miał coś jeszcze do powiedzenia w sprawie Mass Effect?

Czasowa wyłączność?

Jak czytam posty posiadaczy 360 po zapowiedzi MS2 na PS3 to mi się śmiać chce. Easy to tylko gra.

no, jak czyta się posty fanów ps3 to widać że nie grali jednak na PC, no ale jak to ?! Easy to tylko gra.

co się stało z PCową wersją fable3 ?

Opublikowano

geez, jakie zatrzęsienie szuterów na 2011 rok

Resistance 3

SOCOM 4

Killzone 3

Deus Ex (zapewne będzie tam więcej strzelania niż RPG)

Brink

Rage

Gears of War 3

Call of Duty: Black Special Moder Warfur Ops of Redemption 3 (albo inna po.(pipi)ana nazwa dla tego szrota)

Crysis 2

Dead Space 2

Battlefield 3 (?)

i DAJ BÓG może w końcu jakiś Half-life...

Opublikowano

na pociesznie dodam że zapomniałeś jeszcze o minimum kilkunastu szuterach.

2-3 strzelanki na miecha :0

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Jeżeli Deus Ex stawiasz, że potencjalnie to mniejszy hit od Crysis 2 to powodzenia.

Opublikowano
:lol: może dlatego, że Crytek i EA jako tako gwarantują grę na poziomie bo to pewny developer, a Eidos już nie? ten developer nic nie zrobił, ma jedynie w planach Deus Exa i Thiefa 4. Dlatego na tym etapie podchodzę ostrożnie do tego tytułu.
Opublikowano

A tak wyjdzie przynajmniej ze wszystkimi dodatkami za pewne.

Potwierdzony dodatkowy content, ale nie wiadomo o co dokładnie chodzi.

Opublikowano

napisałem tylko o tych, które mają największe szanse na bycie hiciorami (no, może poza Deus Exem, Socomem i Brinkiem :P)

No wiesz co, żeby tak pomijać rodzimą produkcję. Myślę że BULLETSTORM może spokojnie konkurować z takim Socomem, Brinkiem czy Crysisem 2.

Opublikowano

ME2 na PS3? IMO wielki cios dla Xa. Pozbycie się takiego tytułu, który był prawie-exem musi boleć.

Śmieszy mnie tylko, że posiadacze Xboxa tak się wykłócali z resztą świata o pojęcie "exclusive'a", a teraz gdy ME2 uderza na PS3 to zmienili linię frontu na "przecież można to było ograć na PCcie" ;)

I całkowicie subiektywne podsumowanie, bo mam ochotę:

PS3: lepsze exy i gorsze multiplatformy

Xbox360: gorsze exy i lepsze multiplatformy

PS: A przecież wiadomo, że konsola jest tylko tak fajna jak jej najlepszy ex ;)

Opublikowano

Xbox lepsze multiplatformy, reszta kwestia gustu.

Opublikowano

psyko, smieszny argument:

- m ma napewno jeszcze cos w zapasie na dwa lata

Tylko ze S tez ma w zapasie jeszcze kupe rzeczy.

g.owno nie argument

ten pojedynek exów wskazuje który posiadacz będzie czuł ze ma bardziej wyjatkową konsole,w sensie "tylko na niej w to pogram".

te Twoje IMO tez g,owno warte.

Obiektywnie patrzac sony ma move które moze i jest po(pipi)ka ale ma rzeczywiste zajawki na bycie realnym alternatywnym kontrolerem do wielu gier.

M ma zenujaca kamere która powoduje ze wstydzisz sie swoich ruchów i potrzebujesz duzo alko zeby zachecic do tego znajomych.

Cena dla jednego gracza jest najwazniejsza bo wiekszosc ludzi gra sama na konsolach, lub na zmiane z kims innym, wnioskuje z doswiadczenia i obserwacji.

Opublikowano

deux ex robił mega wrażenie w zapowiedziach, renderowanym filmie i pierwszych screenach, jak wyszedł gameplay to moje emocje do tej gry znacznie opadły, gra z serii ,,niewiadoma''

patrząc na 2011

x360 - gow3, xcom, forza4, kuf2, mechwarrior

ps3 - kz3, res3, socom, ms3, nowy ratchet, ffvs, twisted metal, tlg

mowa o premierowych pewniakach i grach które zapowiadają się przynajmniej dobrze...prawie 2 do 1 dla Sony w kwestii ilości.

Opublikowano

zeby bylo jasne

zeby lubic halo trzeba miec troche pierwiastka homoseksualisty, kazdy normalny czlowiek wybierze sony ze wzgl. na killzonei resistance, 2:1.

Fable to takie ch,uj wie co, powiedzmy ze rodzyn na maszynke M, tylko ze rodzynów na S jest wiecej, LBP, TLG Itd. 1+n:1 dla sony.

Wyscigi, pomijajac co bedzie lepsze , gt5 czy forza, pozostaje jeszcze genialny motorstorm, i ch,uj z tymi IMO, gra jest hitem i ch,uj! no tak,ale na M jest pure... oink.

Temat glupich platformowek pomijam, bo nie lubie ratcheta, ale jakies tam miejsce w czolowce ma, M ma gry z live'a.

Ojej, chyba ps3 jest lepsza konsola.

Opublikowano

Kinect to niewiadoma jeszcze, ale mozna zalozyc ze to zabawka do gier familijnych i takich bzdetow, zero hc. PS Move raczej nie bedzie tak dokladny jak pad, wiec w FPSach odpada, ale w innych gatunkach moze sie sprawdzic. Ja czuje sie wystarczajaco wyjatkowy mogac zagrac w moje ulubione serie na Xboxie, ty na Ps3 i o to chodzi.

Opublikowano

Caly czas Ty i Twoja milosc do halo, ch,uj z tym pedalstwem, spojrz teraz obiektywnie jak to wyglada, ja pewnie na pocz. roku polece po x'a bo ma "tanie" gry, i to bedzie jedyny powod poza gearsami, konsola jest zyebana jak trumna kaczynskiego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.