Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

GamesCom 2010

M$ - Halo Reach, Fable 3 - slownie: dwie gry !! reszta (pipi)y na kinecta

Sony - Killzone 3 , Motorstorm 3, InFamous 2, Ratchet and Clank: All 4 One, Resistance 3, GT5,LBP 2, + 3D i (pipi)y na move

No sory ale trzeba byc slepym zeby nie widziec, ze M$ nie ma nic do zaoferowania przez najblizszy rok

True, true. Nie siedze w temacie, bo od dawna moge sobie pozwolic na graniu na dwoch konsolach. Masz 100% racji - M$ z Exclusivami jedzie po bandzie. Dziwne, ze mimo wszsytko ich konsola i tak o wiele lepiej sie sprzedaje. :huh:

Heh, a jeszcze pare stron wczesniej ktos mi radzil, bym zamiast PSP sprzedal PS3, bo i tak nic przed nim :lol:

Multi w K2 jest doskonale. Ma kilka wad, ale to nie zmienia faktu ze zabawa jest przekapitalna. Stawiam go na rowni z BC2. Nie wiem, z ktorej gry w multi czerpie wiekszy miod.

No ale porownaj ilosc osob grajacych na serwerach - nawet tak stare HALO 3, a K2. Wiadomo - gusta sa rozne, ale wyniki graczy mowia same za siebie...

Edytowane przez easye

Opublikowano

X sie nadaje tylko do tanich gier, gdyby ps3 mozna bylo przerobic to prawdopodobnie nie spotkalbym w swoim zyciu zadnego uzytkownika xa.

Taka prawda koledzy, wszystkie argumenty ludzi ktorych znam i ktorzy sie zastanawiali nad x'em konczyly sie na jednym: bo sa piraty.

Wiedzieli ze ps3 ma lepsze gry i jest ogolnie fajniejsze.

Kazdy przecietny gracz osra na brazowo halo i gearsy ( któe sa na pc) widzac uncharted, i god of war. No ale piraty.

Opublikowano

A tak na serio to kogoś X360? Serio, bo gdyby nie multiplatformy to można by stwierdzić że MS już chyba zaczęło politykę eutanazji, która swego czasu przedwcześnie zlikwidowała z rynku nowości pierwszego Xboxa.

Śmierć/eutanazję/cokolwiek co se tam wymyślicie można będzie stwierdzić na E3 2011, kiedy już wszystkie hity do tej pory zapowiedziane już wyjdą a MS będzie musiał coś nowego pokazać poza kolejnymi giereczkami na kinecta.

Słyszeliście nowe info na temat GT5? Halo Reach najważniejszą grą następnych miesięcy? LOL?

LOL, ROTFL, LMAO? a co, dodali ślady opon?

Opublikowano

i warunki pogodowe !!!!!!

Caps - jasne. szczegolnie PSN jest SUPCIO ! :teehee:

Wydaje mi sie, ze po ostatnich banach z przed roku, coraz mnej osob przerabia swoje X'y.

Kazdy przecietny gracz osra na brazowo halo i gearsy ( któe sa na pc) widzac uncharted, i god of war. No ale piraty.

Czyli PS3 kupuja tylko przecietniacy. God of War jest super - gra na lata, od multi sie nie moge do tej pory oderwac. :woot:

Nie wiedzialem tez ze HALO 3 i Reach sa na PC :teehee: Pomijam juz Gearsy - przeciez wszyscy sie jaraja zapowiedzia trojki. No i ktory gracz konsolowy gra na PC ? wiem, wiem - dojrzaly i bez pryszczy ! :potter:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Racja piractwo jest bardzo mocnym argumentem. Dlatego PS2 osiągnęło taki sukces. Znajomym muszę tłumaczyć, że jeśli kupią spiraconego X'a to nie będą mogli grać online, wtedy na chwilę się zastanawiają. Jednak tą konsolą są bardziej zainteresowani bo niby tańsza, a i gry z torrentów na to pójdą. Dlatego też jak się patrzy na coroczne podsumowania sprzedaży gier na konsole w sieci Empik to gry na PS3 wygrywają.

LOL, ROTFL, LMAO? a co, dodali ślady opon?

Sprawdź temat.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

bzdura, po pierwsze duzo osos nie jest w temacie i nie ma pojecia o zadnych banach, wie ze konsola jest do przerobienia i to robi.

Po drugie duuuuzo osob gra tylko w singla.

Opublikowano

up dokładnie. Ludzie których znam nie wiedzieli o takim czymś. Przecież MS nie będzie się chwalił.

Opublikowano

Fajnie się z Wami gada. Jak ktoś pisze, że Wii i X360 sprzedają się lepiej to zaraz wyskakują jak diabły z pudełka "obrońcy PS3" krzycząc, że sprzedaż się nie liczy! Ale jak PS3 prowadzi w jakiś rankingach sprzedażowych, to wszyscy z uznaniem kiwają głowami z minami pt. "no taaaaaaak, to jest coś!"

Caps, współczuję Ci, że obracasz się w środowisku złodziei. Myślałeś może, że czas wyrwac się z tej patologii?

Opublikowano

Dżizas znowu te smuty.

Nie chciałem nic pisać by głupiego flame'a nie wywoływać, ale jak atakują tutaj takie "znamienite" umysły ja Estel to jak tu cicho siedzieć :P

Dobrze wiedzieć, że X360 się skończył, a mi się tylko wydaje, że ciągle gram. Te preordery, które składam to też jakiś mój wymysł :rolleyes:

I tak dla jasności:

Gears of War >>> ALL

Halo >>> ALL

Forza >>> ALL

Alan Wake >>> ALL

caps_LOCK_masta: A ja znam jeszcze dwie osoby, które grają na X360 i obie grają na oryginałach, no i czego to dowodzi ?

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Niektorzy tutaj kompletnie nie mysla, i nie potrafia trzezwo spojrzec na fakty i otoczenie.

Kazdy zna universum halo i je docenia, kazdy wie o banach, kazdy gra w multi, kazdy sledzi opoznienia gt5, kazdy uwielbia jakis tryb w gearsach któy wiekszosc wylapie dopiero po zakupie, oink.

Liczy sie to jak gra wyglada powiedzmy na standzie, albo w teaserze, reklamie, to zacheca ludzi.

Liczy sie mozliwosc przerobienia konsoli, o to ludzie sie pytaja w sklepie, albo znajomych.

Opublikowano

I tak dla jasności:

Gears of War >>> ALL

Halo >>> ALL

Forza >>> ALL

Alan Wake >>> ALL

Tak dla jasnosci

Killzone 2 >>>>All

Uncharted >>>> All

God of War>>>All

LBP> All

Heavy Rain >>>All

GT>>>>All

Opublikowano

Luźny temat do wojenek więc:

GT5 >>>>> Życie

LBP2 >>>>> Życie

KZ3 >>>>>> Życie

R3 >>>>>> Życie

Opublikowano

Bardziej Capsowi nalezy wspolczuc grania w SINGLA niz przerobionych konsol :teehee:

Myslalem, ze w 21 wieku kazdego bardziej ciagnie do multiplayerowej rozgrywki, a tu taki kwiatek...

Dla mnie od lat 60%-70% czasu spedzonego przy konsolach to multi. Nie wyobrazam sobie grania w taka FIFE, B2, MW, HALO czy 10 innych z konsola...

Ba - pilki noznej to od lat prawie w singlu nie ruszam.

Edytowane przez easye

Opublikowano

easye, ja nie lubie grac w multi przez neta, po pierwsze wole z zywymi obok, po drugie jestem za slaby poniewaz nie mam czasu zylowac gier do tego stopnia by nie zginac w 5 sekundzie.

Wspolczujesz mi ze mam inne rzeczy do roboty i nie mam czasu grac 5 h dziennie?

Jestes tru konsolomaniak.

Wole zdecydowanie pifko i spokojny singiel bez stresu.

W mutli z konsola nie gram.

Opublikowano

Z zywym obok w pewnym wieku pograsz raz w miesiacu.

Zamiast poswiecac 5H na singla wystarczy je poswiecic w tygodniu na multi, zeby nie ginac co 3-4 sec. Konsolomaniak ? wychowany na konsolach, hobby pozostalo, uwielbiam taka FIFE i nie wyobrazam sobie np. nie grac w nia przez siec. Fun z gry - 80%!

Opublikowano

Bardziej Capsowi nalezy wspolczuc grania w SINGLA niz przerobionych konsol :teehee:

Ja Tobie współczuje ignorancji.

Teraz na jaw wychodzi prawda o obrazku sprzed paru stron. Gdyby niektórzy posiadacze 360 ( BROŃ BOŻE NIE WSZYSCY BO MNIE ZJEDZĄ :>) mieli znjomych to by wiedzieli, że znaczna część społeczeństwa nie ma pojęcia banach, o tym, że Arcade nie ma HDD, trzeba płacić za golda itp. Dlatego też konsoli tak dobrze idzie. Prawda wychodzi po zakupie.

...

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

caps, jedyną osobą niemyśląca tutaj jesteś ty, weź skończ pier.dolić kacapoły, bo flame'ować też trzeba umieć, ty tylko się plujesz jak jakiś gimbus.

To bardzo dziwne że nie każdy musi srać pod siebie na widok gierek starczających na 8 godzin jak Heavy Rain, Uncharted czy GoWIII

To bardzo dziwne że ktoś może się jarać Halo albo Gearsami, produkcjami z genialnymi multi (na tyle, że są organizowane turnieje) starczających na parę miesięcy

To bardzo dziwne, że największe hity sprzedają się sporo lepiej na Xie (szczególnie Gearsy i Halo, ale te gry kupują poj.eby i pedały więc nvm.)

To bardzo dziwne, że nadal X się sprzedaje całkiem dobrze, a od wyjścia Slima nawet lepiej niż PS3, zapewne go też poj.eby i pedały kupują.

Aha i bardzo bym chciał zagrać w te Gearsy, Forzę czy Halo na PC, ale cholera nie mogę :|

Dżizas, jedna osoba a tyle debilizmów czytać, respekt.

Major --> szacun w takim razie, warunki pogodowe to duży atut. Może to wynagrodzi tak długie czekanie na GT5. Oby Turn 10 w kolejnej Forzie rzuciło wyzwanie GT5, a nie zrobiło Forzę 3 Kinect Edyszyn.

edit: i napiszę podobnie jak donsterydo, dobrze że u mnie jest w co grać na moim Xie, bo cholera jakby było tak jak piszą niektózy to by pewnie moja konsola dostała RODa od zakurzenia. Czasu brak na ogranie wszystkich najciekawszych produkcji, mam cały czas takie zaległości jeśli chodzi o multiplatformy i exclusivy, ze nie wiem kiedy to ogarnę, nawet gierki sprzed 2-3 lat jeszcze czekają (Mass Effect czy np. Bioshock). Będe smutny jak nie będe mógł nic włożyć do napędu mojego xpudła - a na to u mnie się nie zapowiada przynajmniej do końca generacji.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Widać niesamowity ból egzystencjonalny tych co posiadają wyłącznie PS3, że przez głupiego X360 70% developerów nie przerzuciło się jeszcze na robienie wyłącznie exów na PS3 :P

Można tylko współczuć.

Serio, jak ktoś nie ma X360 to niech nie pierdoli jak to exy z PS3 górują nad tymi z X360. Takie gadki to sobie możecie co najwyżej w dupę wsadzić :)

Opublikowano

Nie każdego interesuje multiplayer, wolę ograć tryb singlowy z przedstawioną historią, a potem zabrać się za inną grę.

Opublikowano

1. Racja, nie gram juz prawie w ogole w multi. Co miesiac najwyzej w pileczke z kumplami. Wcale mi nie brakuje multi.

2. Wole singla, (pipi)a zrozum to.

3. Nie lubie fify, fpsy tylko w singlu łykam, wyscigi tylko tryb single.

4. Patrz p.2.

Opublikowano

w tym roku x360 wypada lepiej niż ps3 więc o jakiej szybkiej śmierci wy (pipi)icie :whistling:

To są tylko zapowiedzi a nie ''fakty po''

Jak będzie 2011 to się okaże albo e3 w 2011.

no, widać to szczególnie po sprzedaży tych gier co wymieniłeś, achhh ci nienormalni gracze którzy grają w halo i girsy.

ps4 nadchodzi !! ;>

http://konsolowisko.pl/news/7246-playstation-4-pierwsze-gry-juz-w-produkcji

Opublikowano

Ja Tobie współczuje ignorancji.

Teraz na jaw wychodzi prawda o obrazku sprzed paru stron. Gdyby niektórzy posiadacze 360 ( BROŃ BOŻE NIE WSZYSCY BO MNIE ZJEDZĄ :>) mieli znjomych to by wiedzieli, że znaczna część społeczeństwa nie pojęcia banach, o tym, że Arcade nie ma HDD, trzeba płacić za golda itp. Dlatego też konsoli tak dobrze idzie. Prawda wychodzi po zakupie.

...

Hardcore kolejny, w (pipi)e mam wasze wspolczucia, idz odpal sciagniety film z wczoraj, albo posluchaj mp3ki z sieci. To nie temat dotyczacy piractwa. Jezeli ktos nie ma pojecia o takich rzeczach przed zakupem konsoli to dupa z niego, a nie gracz. Sorry, ale jak ktos w wieku 25 lat kupuje swoja pierwsza konsole w zyciu to nie dziwie sie, ze nie ma pojecia o niczym.

Na PS3 tez bylo takich sporo, co pozniej sie dziwili po zakupie, ze nie ma GT 5, a prolog to tylko demo. Tez niezle podbili sprzedaz Sony, a prawa wyszla po zakupie :teehee: takie pieprzenie, ze X'a kupuja w wiekszosci osoby oszukane i nieogarniete.

Edytowane przez easye

Opublikowano

zgadzam sie z kapslokiem. multi jest fajne, ale ja tez gram okolo godzinke dziennie, czasem zarwe nocke jak sie w cos wkrece (np. heavy rain wlaczylem i skonczylem bo za bardzo mnie wciagnelo). po sieci w duzej mierze graja dzieciaki, ktore spedzaja przed konsola cale dnie i wtedy taki ja nie mam z nimi szans. lubie multi, ale np. tak jak kiedys gralismy z chlopakami ze spamu w unreal tournament, albo za czasow liceum codzienne zarywanie nocek przy klejku 2.

szkoda, ze multi nie bylo tak rozwiniete te 6-7 lat temu kiedy granie na konsoli to byl moj zywiol. teraz wole sobie odpalic takie gta czy inny uncharted, tak jak kapslok napisal, otworzyc piwko i bezstresowo sobie spedzic wolny czas.

jak online to tylko pes, ale zdaje sobie sprawe, ze to nie te czasy kiedy gralem w pesa kilka godzin dziennie i jezdzilem z ziomkiem po polsce na turnieje. dlatego pewnie bede glownie przegrywal, no ale pes to pes ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.