Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Chyba zartujesz! Na Ps3 "nie bedzie potrzeby zmieniania plyty!"

i będzie w 1080p, 60fps, 8AA wykorzystując 28% mocy ps3 :)

Xbox już by złapał RRoDa.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Delete.

Edytowane przez januszxp

Opublikowano

Zauważyliście, że zabiliście temat swoim kółkiem wzajemnej adoracji?

Edytowane przez estel

Opublikowano

Xbot party, nie przerywaj estel.

Opublikowano

Delete.

Edytowane przez januszxp

Opublikowano

IMO szczytem żenady będzie to, jeśli ktoś [jaki Xbot] stworzy petycję w sprawie Mass Efecta 2 na PS3

Pewnie tak bedzie....podobnie bylo kiedy DMC4 zapowiedzieli na X-a.

Nie rozumiem dlaczego komukolwiek mialoby to przeszkadzac...przeciez dalej seria bedzie kontynuowana na 360-tce wiec w czym rzecz...jakos mnie nie boli ze posiadacze PS3 beda mogli skosztowac ME2...wrecz przeciwnie...uwazam ze w ta gre kazdy powinien zagrac :turned:

Coraz wiecej gier wychodzi jako multiplatformy bo to sie bardziej oplaca...jesli ktos pare lat temu by mi powiedzial ze DMC,Tekken czy FF beda na xboksie top bym go wysmial...

Opublikowano

Różnica jest taka, że kiedy zapowiedzieli DMC na X-a to był szok, później było już z górki (FF, Tekken itd) w sumie od tamtej pory przestały istnieć exclusive'y od 3rd party deweloperów. Jednym z wyjątków jest średni MGS4.

Opublikowano

Ja też nie mam nic przeciwko utracie ekskluzywności dopóki nie odbija się to na końcowej jakości produktu. Chociażby z FF13 było tak, że posiadacze PS3 musieli czekać kilka miesięcy dłużej, bo w tym czasie robiła się wersja na Xa, a Square ze względu na podpisaną umowę nie mogło udostępnić wersji na PS3 wcześniej. To było głupie. Dopóki jakąś gra przez stratę swojego ekskluzywnego statusu nie traci na jakości (graficznie, bo musi wyglądać tak samo) albo nie ma jakiś wałków z premierami to ja jestem jak najbardziej za tworzeniem/portowaniem takich gier na inną platformę.

Ba. Są gry, w które uważam że każdy powinien mieć okazję zagrać - inFamous, Valkyria Chronicles, GoW3, czy Uncharted (dla mnie średnie, ale większości się podoba) - i szkoda, że raczej pozostaną już na zawsze exami. Z Xa też bym coś wziął np. eeee.... hm... Fable2/3? ;)

Opublikowano

klik

Chińczycy podrobili technologię "jutra".

Edytowane przez MaroS

Opublikowano

http://konsolowisko....e=news&id=26598

Ciekawe jak wygląda taki telefon, ja tam pierwsze słyszę bo w temacie nie siedzę.

Telefonów, które będą obsługiwać Windows Mobile 7 będzie fchooy. Tak samo jak teraz jest z Win M 6.5 - masz HTCki, Samsungi, LGki itd. Do wyboru do koloru.

To nie jest tak, że MS wypuszcza jeden model tak jak Apple i wszyscy mają go kupić.

M$ wypuszcza system, do którego określone są pewne parametry a producenci, którzy chcą mieć na pokładzie nowego Mobilnego Windowsa muszą je poprostu spełnić.

Przy okazji Windows Mobile 7, ma to chyba być:

- aparat 5mp

- dotykowy ekran

- określona minimalna prędkość procka - nie pamiętam nie będe strzelał ;)

- i jakaś ustalona z góry minimalna roździelczość ekranu pewnie VGA ;)

Na chwilę obecną, są już telefony które bedą mogłby chodzić z siódmym windowsem. Jest to chyba HTC HD2

P.S.

Dlatego fajne jest to, że jeśli ktoś kupił sobie na premiere HTC HD2, który był dość drogi i wypasiony a na pokładzie miał WIN 6.5 to po pewnym czasie może zaktualizować go sobie do Windows 7, mają jeszcze więcej bajerów praktycznie nic nie dopłacając. Praktycznie otrzymuje nowy telefon.

Poniżej wymagania do WIN7 wzięte z pda.pl

• Podstawa:
    • Procesor: ARM v6+, L2 Cache, VFP, Open GL ES 2.0 HW (QCOM 8k, Nvidia AP15/16* i TI 3430 są zgodne ze specyfikacjami)
    • Pamięć: 256MB+ DRAM, 1G+ Flash (512MB fast flash ? 5MB/s bez buforu z odczytem bloków danych o rozmiarze 4K)
    • Ekran: WVGA (800×480) albo FWVGA (854×480) - przekątna minimum 3.5 cala.
    • Dotyck: Multi-touch wymagany
    • Bateria: wystarczająca by urządzenie działało chociażby przez jeden dzień.
    • Przyciski: Start, Back, Send i End są wymagane (wirtualne przyciski mogą być użyte, ale muszą być zawsze dostępne).

[*]Peryferia:

• Kamer: 3MP+, flash opcjonalny, druga kamera jako opcji w rozdzielczości VGA.
    • GPS: aGPS
    • Czujniki: czujnik światła, elektroniczny kompas (3 axis, 5 degrees, 100 Hz sample rate), Akcelerometr (3 axis, 2mg resolution, 100 Hz sample rate)
    • USB: o prędkości 20 MB/s.
    • Bluetooth: BT2.1 wymagany, musi działać na podstawie stosu MSFT BT, CSR BlueCore6 albo lepszy.
    • WiFi: 802.11B/G wymagany, stos MSFT Native Wi-Fi, Atheros 6002 albo Broadcomm 4325 są rekomendowane.
    • Wejścia: microUSB i 3.5mm jack.

[*]Opcjonalnie

• Odbiornik FM: jeśli odbiornik zostanie dodany do sprzętu, musi być obsługiwany przez wbudowany odtwarzacz muzyczny.
    • Haptics
    • Czytnik kart: rekomendowany microSD
    • DPAD, QWERTY albo klawiatura 12/20 są opcjonalnie.

Edytowane przez Jordan23Carolina

Opublikowano

Dzięki za wytłumaczenie. Myślałem, że M$ jakiś swój telefon zmajstrował.

Opublikowano

Wystarczy, że MS zmajstrował swój własny odtwarzać mp3 Zune i zaliczył z tym wtopę, bo iPod nadal dominuje rynek. W ogóle moim zdaniem ciężko będzie jakiejkolwiek firmie pobić iPoda, dopóki nie stworzą tak zaawansowanej usługi sieciowej jaką ma Apple (mowa o iTunes Store).

Opublikowano

@Jordan23Carolina

No jak, HD2 przecież nie ma mieć upgrade'a do WP7, plują się o to na XDA itd. od dawna. Ale na bank jakiś port będzie, już Android w pełni działający jest, czemu WP7 nie miałoby być.

Ciekawie się robi, Sony tworzy Xperię z PSP i Androidem na pokładzie (choć nie wiem, czy to tylko emu PSX'a nie ma być), Microsoft wydaje WP7 z w pełni działającym Xbox Live! i dobrą podstawą pod gry. Będzie się działo, oj będzie!

@estel

Co Ty gadasz w ogóle, Zune jest bardzo popularny w Stanach, może iPoda i iPhone'a nie pobił, ale na pewno nie wlecze się w ogonie. Na dodatek Zune HD IMO jest 100x lepszym urządzeniem multimedialnym niż taki iPod Touch miliardG (w sensie najnowszy) - no chyba, że ktoś bardzo lubi grać.

Chociażby z FF13 było tak, że posiadacze PS3 musieli czekać kilka miesięcy dłużej, bo w tym czasie robiła się wersja na Xa, a Square ze względu na podpisaną umowę nie mogło udostępnić wersji na PS3 wcześniej. To było głupie.

Oj tam oj tam, dla mnie to bardzo fajna sprawa, bo inaczej bym sobie szybko w nowego Finala nie pograł :). A tak proszę bardzo, właśnie go męczę na żydboksie.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano
Pirates have been trying left and right to breach the Playstation 3 anti-piracy security since launch, and now it seems that they have finally done it. A thread on a piracy related forum is reporting that pirates have created the PS Jailbreak, a USB plug that jailbreaks the Playstation 3, allowing it to run games from the external hard drive. Here's the whole deal from the PS Jailbreak website, grammar and spelling errors intact:

PS Jailbreak is a USB plug and play solution that installs in seconds, keeping your valid warranty seal in tact.

Easy to use installer and GUI takes you step by step.

Compatible with all production models FAT and SLIM. Supports all regions: USA, JAP, PAL and KOREA

PS Jailbreak disables forced software updates and will never brick your console.

Supports all games (it does not allow backups of bluray movies , dvd movies , or past consoles games)

Backup games to your internal hard drive or external hard drive through USB, and boot directly off GUI. Eliminating the need for expensive blueray burners and costly blank media.

Play backups off your hard drives 2x as fast as off the blueray drive. This eliminates lags and glitches to provide you with smoother game play.

Open up your console to a new generation of homebrew applications. Load homebrew apps/games off any USB hard drive/flash drive.

Fully updatable with new features/updates by connecting PS Jailbreak to any computers USB port.

It's currently being tested by OzModchips, a legitimate (so to speak) videogame modding website. The Playstation 3 endured about four years free from piracy, but it seems like Sony has more than 99 problems now. Ii wonder how they're going to respond?

Hopefully Playstation 3 users won't lose more functionalities (like Linux) because of this.

http://www.youtube.com/watch?v=4jOEbZEkp9A

http://www.youtube.com/watch?v=8IDaGne0u-4&feature=player_embedded

Source: PSX-Scene

Ps3 zacznie się sprzedawać w polsce :lol:

Edytowane przez Codename

Opublikowano

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,11-latek-przypadkowo-powiesil-sie-grajac-na-konsoli,wid,12383858,wiadomosc.html?ticaid=1abb6&_ticrsn=5#czytajdalej

Ciekawe czy winę zwalą na konsole. A zastanawiające jest to gdzie ta konsola sie znajdowała że doszło do czegoś takiego.

Nowy ten news. :) Już o tym gdzieś było. Po pierwsze dzieciak chyba grał na pierwszym Xboxie, albo wersji Core, skoro owinął się kablem (od pada?). Po drugie stara go udusiła i zwaliła na konsolę, jak można spaść z łóżka i się powiesić na kablu? xD

Opublikowano

w nowych konsolach przeciez wystarczy troche ciezaru, by kabel sie odpial...

Edytowane przez easye

Opublikowano
Pirates have been trying left and right to breach the Playstation 3 anti-piracy security since launch, and now it seems that they have finally done it. A thread on a piracy related forum is reporting that pirates have created the PS Jailbreak, a USB plug that jailbreaks the Playstation 3, allowing it to run games from the external hard drive. Here's the whole deal from the PS Jailbreak website, grammar and spelling errors intact:

PS Jailbreak is a USB plug and play solution that installs in seconds, keeping your valid warranty seal in tact.

Easy to use installer and GUI takes you step by step.

Compatible with all production models FAT and SLIM. Supports all regions: USA, JAP, PAL and KOREA

PS Jailbreak disables forced software updates and will never brick your console.

Supports all games (it does not allow backups of bluray movies , dvd movies , or past consoles games)

Backup games to your internal hard drive or external hard drive through USB, and boot directly off GUI. Eliminating the need for expensive blueray burners and costly blank media.

Play backups off your hard drives 2x as fast as off the blueray drive. This eliminates lags and glitches to provide you with smoother game play.

Open up your console to a new generation of homebrew applications. Load homebrew apps/games off any USB hard drive/flash drive.

Fully updatable with new features/updates by connecting PS Jailbreak to any computers USB port.

It's currently being tested by OzModchips, a legitimate (so to speak) videogame modding website. The Playstation 3 endured about four years free from piracy, but it seems like Sony has more than 99 problems now. Ii wonder how they're going to respond?

Hopefully Playstation 3 users won't lose more functionalities (like Linux) because of this.

http://www.youtube.com/watch?v=4jOEbZEkp9A

http://www.youtube.com/watch?v=8IDaGne0u-4&feature=player_embedded

Source: PSX-Scene

Ps3 zacznie się sprzedawać w polsce :lol:

o k**** :angry:

Opublikowano

Trochę to zbyt "piękne". PS3 złamane poprzez pamięć USB, to jeszcze lepsze rozwiązanie niż w PS2 bo się nawet gwarancji producenta nie traci.

Jak to prawda to ciekaw jestem ilu forumowych pakerów się wyłamie ;)

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

jak nie bedzie przez to zadnych konsekwencji, ide o zaklad ze przynajmniej 3/4 :whistling: , ale tez jakos poki co nie chce mi sie w to wierzyc, pewnie SONY wyda 1 latke i juz bedzie po zlamaniu, choc w sumie osoby grajace w singla nie musza chyba robic aktualizacji, prawda ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.