Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

@raven

Jak ostatnio szukałem danych dotyczących rynku US do pracy licencjackiej to wyszło mi, że iPod ma ponad 90% rynku przenośnych odtwarzaczy muzycznych. Jeżeli to nie jest zmiażdżenie przeciwnika to nie wiem co jest ;)

Wiadomo, że iRivery, Creative'y czy Zune są lepszymi odtwarzaczami od iPodów, ale raczej tylko pod względem jakości dźwięku. A przecież nie o to chodzi w odtwarzaczu ;)

@easye

Jeżeli ten JB wyłącza konieczność aktualizacji to Sony może sobie wydawać tyle łatek ile chce.

Edytowane przez estel

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Właśnie nie wiadomo jak to z tymi aktualizacjami. Jestem na bieżąco z firmware i nowościami na PSNie i nie wyobrażam sobie zrezygnowania z tego. Ale po ten hack stanę jako pierwszy w kolejce. Zgrywanie gierek na HDD i granie z niego to zbyt fajna sprawa, żeby sprawę puścić bokiem.

Opublikowano

Właśnie nie wiadomo jak to z tymi aktualizacjami. Jestem na bieżąco z firmware i nowościami na PSNie i nie wyobrażam sobie zrezygnowania z tego. Ale po ten hack stanę jako pierwszy w kolejce. Zgrywanie gierek na HDD i granie z niego to zbyt fajna sprawa, żeby sprawę puścić bokiem.

Sam też tak pomyślałem ale nie mam jak ściągać .iso no chyba, że ten hack umożliwia zgranie obrazu poprzez PS3, ale wątpię :P

Opublikowano

Przecież mowa jest o zgrywaniu gier z płytek na HDD, nie z iso. :turned:

Dlaczego hack od razu kojarzy się z piraceniem. No tak, Polska przecie.

Edytowane przez Texz

Opublikowano

O_o

100$ - biorę i nie martwię się o napęd BD :)

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

O_o

100$ - biorę i nie martwię się o napęd BD :)

Jeżeli z płyty można to z ISO tym bardziej. Zobaczymy co odpowie Sony. Najlepiej by było, gdyby w następnej aktualizacji wprowadzili możliwość zgrania płyty na dysk. Tylko nie wyobrażam sobie jak miałoby to wyglądać. 25/50GB zgrywamy? Ciężko.

Opublikowano

Przy predkosci BR trwaloby to z 1,5 h ;]

Opublikowano

No właśnie ciekawe ile zajmuje zgranie płyty poprzez ten hack :P

Opublikowano

Jeżeli z płyty można to z ISO tym bardziej.

Jak wszystko ma to dwie strony medalu. Nie zdziwiłbym się, jeżeli po niedługim czasie na PC/Mac powstały loadery, które zgrywałyby na HDD obrazy płyt. O ISO nie ma co się martwić, wbrew pozorom w sieci są wszystkie gry z PS3 w formie ISO. Tyle, że dotychczas do końca nie wiadomo po co ktoś je tworzył.

Jakoś gdy się dłużej o tym myśli, nie wierzę żeby to się przyjęło na dużą skalę. Możliwość grania po sieci w dzisiejszych czasach jest priorytetem, nie tylko dla deweloperów ale i najbardziej podstawowej komórki społecznej graczy - casuali. Ktoś gra w dzisiejszych czasach na konsoli bez dostępu do sieci? Zapewne ktoś się znajdzie... Okaże się, że tym hackiem zainteresują się zapaleńcy, którzy będą tworzyć homebrew na PS3. Reszta będzie robić to co dotychczas, po prostu grać.

edit: z tym zgrywaniem... nie wszystkie gry na BR zajmują całą płytę. Gry multiplatformowe rzadko ważą więcej niż wersja na DVD.

edit2: megatona

Hack w preorderze kosztuje

$169.99

Edytowane przez Texz

Opublikowano

Texz: Na X360 granie na piratach grozi banem i jakoś nikogo to nie odstrasza.

Opublikowano

Moment, moment. Na ile % jest to pewna informacja, że ten hack to nie fake?

Edytowane przez Mr. Blue

Opublikowano

Przy predkosci BR trwaloby to z 1,5 h ;]

Jeśli później można by było grać bez płyty nie katując przy tym BD, to warto czekać.

Opublikowano

X360 ma premierę nowego firmware średnio co pół roku. Scena jakoś za tym nadąża. Nie wyobrażam sobie jak miałoby to wyglądać w przypadku konsoli Sony, gdzie nieraz firmware wrzucane jest ot tak do załatania poprzedniego firmware, które niewiele przed.

Opublikowano

To przy swoim 80 GB HDD zgrał bym ze dwa EXy :), bym miał zagwostki co przegrać i w co grać, a co wywalić, jak w instalkach maks dwóch gier na swoim X360 z 20 GB HDD

Edytowane przez balon1984

Opublikowano

Jak ktoś gra w kilka gier naraz to taka opcja nie ma sensu.

Opublikowano

Od czego jest zewnętrzny dysk? Zdaje się, że właśnie to jest pokazane na filmiku, który ktoś już wcześniej wstawił.

Z resztą nie wiadomo jak to wygląda od strony technicznej. Gry może będą pakowane w ISO na HDD, przez co zajmą mniej niż faktycznie na płytce.

Edytowane przez Texz

Opublikowano

No chyba, że kupi za grosze 500Gb dysk twardy do PS3.

Opublikowano

Ktoś gra w dzisiejszych czasach na konsoli bez dostępu do sieci? Zapewne ktoś się znajdzie...

Ja nie mam podłączonej konsoli do sieci od początku i jakoś nie czuję zbyt dużej potrzeby by to zmienić. Może dlatego, że na konsoli gram tylko w singla, a multi na konsolach mnie nie interesuje. No ale jestem zapewne w mniejszości.

Okaże się, że tym hackiem zainteresują się zapaleńcy, którzy będą tworzyć homebrew na PS3. Reszta będzie robić to co dotychczas, po prostu grać.

Dolicz do tego wszystkich fanów "darmowych" gier, którzy pewnie z utęsknieniem oczekiwali jakiejkolwiek wieści na temat prób złamania PS3 by tylko móc okradać twórców. W końcu kupili TV HD, konsolę to pewnie już pieniążków na gry zabrakło...

Opublikowano

Tak w ogóle, to czemu Sony samo nie wpadło na możliwość zrzucania całych gier na dysk, nawet jeśli płyta musiałaby być w środku, to i tak byłoby to dobre rozwiązanie, zamiast częściowych instalek.

Opublikowano

Paliodor: Kumpel, który pierwszy kupił PS3 ze dwa razy się mnie później pytał czy nie słyszałem o jakimś chipie. Wiadomo kasę się przechla, wyda na papierosy to najlepiej żeby gry były za darmo.

Ja tak kumpla co kupił X360 uświadomiłem, powiedziałem mu żeby sobie policzył ile miesięcznie wydaje na fajki i piwo, jak mu wyszło ok. 400-500zł to mu mówię "To co nie stać cię żeby od czasu do czasu sobie oryginalną grę kupić ?" - no i nie przerobił :).

Opublikowano

Homebrew to może być i świetna sprawa( co ja bym dał za region free na filmy DVD/Blu Ray), tak samo jak zgrywanie gier na dysk w celu oszczędzania napędu i lasera ale prawda jest taka, że najbardziej złamaniem PS3 interesują się piraci. Wiadomo, że w krajach o niskiej stopie życiowej jak Polska popularność takiego PSX'a, PS2, czy też choćby x360 w dużej mierze opiera się na tym, że można grać w pirackie wersje gier. Mentalność też pewnie po części dochodzi do głosu. Homebrew itp. sprawy to może interesować ale tylko niewielki procent posiadaczy danej konsoli. Tak przynajmniej ja uważam.

Raz gadaliśmy ze znajomym na temat konsol (też ma PS3) i powiedział, że gdyby nie kupił PS3 to wziąłby teraz X360 bo można go spiracić. Cóż taka widocznie "magia" płytek za parę złotych wypalanych na nagrywarkach...

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

edit2: megatona

Hack w preorderze kosztuje

$169.99

(pipi)a dużo (jak dla kogoś kto jeszcze kupuje oryginalne gry). Po roku pewnie stanieje jak ruszy produkcja na szeroką skalę :P Będę czekał.

Tak na drugim filmiku gościu na 99% odpala gry z zewnętrznego dysku.

EDYTA: Cena w Euro 110. Czyli jakieś 450zł.

Opublikowano

XBOX 360 ma opcję zgrywania gierek na HDD od dawna <dolewa oliwy do ognia>. I to bez przeróbek za 450 zł :devil:.

Texz - no ja gram bez multi. Jestem gorszy? Mogę tutaj zaglądać?

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Dear PlayStation?3 users, due to the fact that the USB ports in your PlayStation?3 Computer Entertainment System can be used for running illegal software, we are forced to disable those USB ports in PlayStation?3 system. In addition, they will be removed from future revisons of consoles. To ensure that you can still enjoy those great PlayStation?3 games you own, we will release a brand new PlayStation?3 charger (99$), so you can recharge your Dualshock3?/Sixaxis? gamepad.

:lol::lol::lol:

fake jak ch.uj pewnie ;D chociaż nie wiadomo po tym jak wycieli linuxa :D

Edytowane przez MaZZeo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.