Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Nie jestem polakiem :(

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Konsekwencja jailbreaka będzie uśmiech tysiecy polaków.

Co nie udało sie zadnemu rządowi zrobi pare skośnookich hakerów.

Pierdole. To właśnie dlatego mamy tak dużo polskich wersji i dobre ceny, pomyśl czasami... Zobacz jak jest na 360...

No na spiraconym X360 jest w Polsce tak, że największy hit tego roku na tę platformę aka Alan Wake w dniu premiery kosztował 169zł. To samo było z Crackdown 2 :P

Straszne że przez to piractwo mam na X360 w dniu premiery gry tańsze niż standardowe 199zł ;)

Opublikowano

japiedole.gif

Straszne że przez to piractwo mam na X360 w dniu premiery gry tańsze niż standardowe 199zł ;)

To jest właśnie walka z piractwem, która jest korzystna bo zachęca do zakupu. Za to wersji PL i tylu gwiazd na 360 nie ma.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

japiedole.gif

To jest właśnie walka z piractwem, która jest korzystna bo zachęca do zakupu. Za to wersji PL i tylu gwiazd na 360 nie ma.

Dzieki ludziom sciagajacym gry, Sony bedzie musiało spuscic ceny do poziomu 150 zł i wziac Marka Kondrata zamiast Muchy, bedziemy jezusami.

Opublikowano

MajorZero64: Wersje PL oczywiście są na X360. Tylko głównie są to kinówki.

A gwiazdy ? Pierwsze co usłyszałem w Menago jak kupowałem PS3 to żebym tylko nie bawił się z polonizacjami :P

Oczywiście polonizacje popieram, ale tylko wtedy gdy mamy wybór jak np. na PS3 jaką ścieżkę dźwiękową chcemy dzięki dobrodziejstwom BD lub jest kompromis czyli ścieżka dźwiękowa angielska i polskie napisy.

Opublikowano

Smiesznie tez bedzie jak sie okaze ze jednak Sony sobie poradzi aktualizacja z tym jailbreakiem i miliony ludzi zatrzyma się w miejscu czerpiąc radoche z przeszłosci konsoli ;]

Z drugiej strony, nadrobiłbym wszystko co sie da i wtedy jechał z aktualizacją ( 2gb).

Opublikowano

Najlepsza beka będzie wtedy jak się okaże, że to fake.

Jak to będzie fake to = wałek finansowy, czyli zbieramy preordery i kasę do 27 sierpnia i spierdalamy na Seszele :D

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Jak to zwykł mawiać Angry Video Game Nerd "Only in Japan... Only in Japan....." ;)

Opublikowano

Teraz wyjdzie nowa wersja PS3 bez wejść USB, a wcześniejsze wersje pewnie dostaną łatkę na blokowanie danych z pendrive :potter: Pady będzie trzeba od teraz ładować poprzez PC lub podłączenie do kontaktu czy jak tam. :teehee:

Nawet jest taki przykład PS3 bez USB w innym temacie hehe

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Algorytm tworzenia kodów w XL jakiś czas temu został złamany, stąd te tanie punkciki. Na darmowe keyloggery trudno natrafić, bo ludzie zrobili sobie z tego całkiem niezły interes :(

Texz - no ja gram bez multi. Jestem gorszy? Mogę tutaj zaglądać?

Też ostatnio gram tylko w singla, ale ciiii bo jeszcze nas wygwiżdżą.

nie, to są punkty z kradzionych kont/kart kredytowych/bankomatowych. To samo jest na ps3 ale w mniejszej skali.

Nikt nie złamał systemu kodów XL.

W necie pełno jest stron w stylu ''freemspoints'' które zachęcają frajerów do wysyłania im hasła/GT i @ konta a w zamian niby dostaną punkty, podobno sporo ludzi to łyka i im wysyła swoje konta w których mają karty kredytowe.

Drugi sposób to tworzenie setek nowych kont na XBL i zasilanie ich punktami/kasą z kradzionych kart.

No widzisz, co źródło to inne info, ale to twoje brzmi najbardziej wiarygodnie. Choć jak można wyciągnąć punkty z konta, nawet kradzionego?

@don, co jest przesądzone?

nie inne info bo jest tylko jeden sposób, punkty zasilane z kradzionych kont/kart. Nikt nie złamał sytemu ani nie ma czegoś takiego jak generator punktów, to ściemy by łapać naiwnych w sieć.

jak ktoś ma na koncie XBL dodaną kartę/lub zakupione punkty to można bez problemu podobno.

Konsekwencja jailbreaka będzie uśmiech tysiecy polaków.

Co nie udało sie zadnemu rządowi zrobi pare skośnookich hakerów.

Pierdole. To właśnie dlatego mamy tak dużo polskich wersji i dobre ceny, pomyśl czasami... Zobacz jak jest na 360...

japiedole.gif

i znowu wywody majora jak jest na x360

niskie ceny premierowych gier 160-170zl

od premiery w PL Xa prawie wszystkie gry od MS są w PL

''gwiazdy'' w PL wersjach gier na ps3 to żeś za(pipi)ał, to nie ma znaczenia kto podkłada głos ale żeby ten głos pasowały do postaci

Opublikowano

No ale major wyjasnil:

ceny na ps3 sa niskie bo nie ma piractwa.

ceny na x'a sa niższe bo walczą z piractwem.

Genialne :blush:

Opublikowano

Jeżeli Sony nie da rady zablokować tego hacka, to PS3 jeszcze do końca tej generacji wyprzedzi w sprzedaży Wii. :teehee:

Edytowane przez Zwyrodnialec

Opublikowano

Teraz jak już wiemy co i jak to ciekaw jestem ilu obecnych posiadaczy PS3 się wykruszy, jaki ten hack będzie miał wpływ na sprzedaż gier na PS3 globalnie.

Opublikowano

Myślę, że jeśli to nie fake to Sony i tak się połapie kto tego używa a kto nie i pójdą bany na PSN. Dla niektórych Xboxowych piratów ban to pół biedy, bo i tak nie chce im się płacić za Live'a. Jak ktoś ma PS3 i naprawdę korzysta z darmowych usług online, to będzie to brak takowych będzie dużym minusem decyzji używania takiego urządzenia, pomijając nawet jego kosmicznie wysoką cenę. Swoją drogą, ostatnio się złapałem na tym, że jak się ma dużo różnorakich zajęć poza byciem graczem to zwyczajnie nie wystarcza czasu na ogrywanie wszystkich gier must-have, a co dopiero crapów. Dlatego coraz bardziej dochodzę do wniosku, że spora część konsolowych piratów to albo ludzie chcący ograć wszystko co jest na rynku (i mają wtedy sydrom torrenciarza bo nic im się nie podoba by dać radę skończyć), albo dzieciaki siedzące na kieszeni rodziców, ewentualnie ludzie którym się nie chce iść do jakiejkolwiek roboty. 200 zł za nową grę to dużo, ale ceny dość szybko idą w dół i dość łatwo zakręcić się za używanymi pozycjami w idealnym stanie, przynajmniej dopóki Kotick nie zrobi tak, że wszystko będzie jednorazowe :potter:

Opublikowano

Ten ficzer to koszt 2 i pół premierowych gier więc gdzie tu niby kosmiczna cena jak oszczędzasz tysiące zł każdego roku dzięki temu :teehee:

Jeśli uda im się to utrzymać na rynku to będzie schodzić jak świeże bułeczki. Nikt nigdzie nawet nie jęknął, że drogie.

No i to już jest potwierdzone, kolejne serwisy na świecie potwierdzają, że działa i wstawiają własne filmy na necie.

Opublikowano

Myślę, że jeśli to nie fake to Sony i tak się połapie kto tego używa a kto nie i pójdą bany na PSN. Dla niektórych Xboxowych piratów ban to pół biedy, bo i tak nie chce im się płacić za Live'a. Jak ktoś ma PS3 i naprawdę korzysta z darmowych usług online, to będzie to brak takowych będzie dużym minusem decyzji używania takiego urządzenia, pomijając nawet jego kosmicznie wysoką cenę.

również dla niektórych osób ban na xbl to dużo bo wydali 100zl na golda, bezsens

eee tam, jest wiele osób których granie online nie obchodzi...teraz w PL jest modny mix ps3 do online i x do piratów.

Jak ps3 pęknie to równie dobrze może być modny mix x online i ps3 piraty na dysku USB, nie ukrywam że i mnie to zaciekawiło bo online na ps3 mnie kompletnie nie grzeje, kumple kupują gry na ps3 a ja sobie je zgrywam na dysk, lub też wszyscy będziemy sobie zgrywać na dysk, no przecież na psn też się dzieli na 5osób :D

Zobaczymy czy to nie fake.

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Myślę, że jeśli to nie fake to Sony i tak się połapie kto tego używa a kto nie i pójdą bany na PSN. Dla niektórych Xboxowych piratów ban to pół biedy, bo i tak nie chce im się płacić za Live'a. Jak ktoś ma PS3 i naprawdę korzysta z darmowych usług online, to będzie to brak takowych będzie dużym minusem decyzji używania takiego urządzenia, pomijając nawet jego kosmicznie wysoką cenę. Swoją drogą, ostatnio się złapałem na tym, że jak się ma dużo różnorakich zajęć poza byciem graczem to zwyczajnie nie wystarcza czasu na ogrywanie wszystkich gier must-have, a co dopiero crapów. Dlatego coraz bardziej dochodzę do wniosku, że spora część konsolowych piratów to albo ludzie chcący ograć wszystko co jest na rynku (i mają wtedy sydrom torrenciarza bo nic im się nie podoba by dać radę skończyć), albo dzieciaki siedzące na kieszeni rodziców, ewentualnie ludzie którym się nie chce iść do jakiejkolwiek roboty. 200 zł za nową grę to dużo, ale ceny dość szybko idą w dół i dość łatwo zakręcić się za używanymi pozycjami w idealnym stanie, przynajmniej dopóki Kotick nie zrobi tak, że wszystko będzie jednorazowe :potter:

Pol biedy ? To raczej xboxowi gracze placza po odcieciu od Liva, jakby im brakowalo powietrza !Sorry, ale 3/4 osob bedzie wolalo kupic X'a do multi,a zhakowac i tak biedna w rozgrywke sieciowa PS3. Zreszta - przez ostatnie pare stron byla gadka, ze najwieksze hity PS3 to gry glownie singla :teehee: Chocby na 5 najblizszych pirat zarobi 1000 zl, nie mowiac o przyszlym roku...

Pomijam juz fakt, ze wiekszosc "serwisow" w Polsce kupi ten produkt i beda sami przerabiac firmware za o wiele mniejsze pieniadze.

Opublikowano

od premiery w PL Xa prawie wszystkie gry od MS są w PL

''gwiazdy'' w PL wersjach gier na ps3 to żeś za(pipi)ał, to nie ma znaczenia kto podkłada głos ale żeby ten głos pasowały do postaci

1. wow

2. to ma znaczenie bo kosztuje

Jeszcze raz. Wersje PL na PS3 są dubbingowane, lepiej promowane. Właśnie przez to, że się sprzedają. Wersje PL na 360 mają napisy i są słabiej promowane, ale tańsze. Dodatkowo taka obsuwa Live także została podyktowana piractwem. Myślę, że jeśli nie zostałby złamany sytuacja wyglądałaby inaczej.

Źle to wcześniej napisałem, teraz mam nadzieję, że jest jasne. Peace.

Zreszta - przez ostatnie pare stron byla gadka, ze najwieksze hity PS3 to gry glownie singla :teehee: Chocby na 5 najblizszych pirat okradnie równowartość 1000 zl, nie mowiac o przyszlym roku...

.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Przykro mi , ale jesli to dziala to PS3 zostaie zwycieza wysciugu sprzedazy. Jesli bedzie to w 100% dzialajace to do konca roku o(pipi)a tydzien w tydzien 2miliony konsol (jesli rozejdzie siepoczta pantoflowa) a przerobka bedzie tak prost jak sie wydaje (wkladasz USB instalujesz gre, i napiepszasz z zewnetrznych dyskow)

No prosze was , 90% ludzi posiadajacych w poslce PS3 dokupi druga i spiraci.

Opublikowano

Daję temu tematowi góra miesiąc i pojawią się przeróbki innych grup. To że to obecnie tyle kosztuje to kwestia chwili. Goście chcą wykorzystać fakt, że to im pierwszym udała się sztuczka złamania konsoli i przy tym nieźle zarobić.

Może i nawet dziś się coś nowego pojawi... kto wie, skoro największym mózgom hakerskim na świecie została brutalnie rzucona rękawica.

Opublikowano

Mysle ,ze w ciagu miesiaca bedzie to darmowe do pobrania z Netu i instrukcja jak to zrobic.

Nie ukrywam, ze mam ochote kupic nowe PS3 slim + dysk 1TB = jakies razem 1650zl. Przerzucic gry na dysk i sprzedac orginaly. Walcze z kryzysem finansowym :(

Narazie sie bronie ale nie wiem na ile starczy mi sily :/

Opublikowano

może to i lepiej, przynajmniej skończy się z obłudą niektórych wyznawców Sony i wyzywania posiadaczy X360 od sponsorów Verbatima i innych tego typu.

Ja dlatego kibicuję tym hakerom :) Paru osobom przyda się lekcja pokory ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.