Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Skoro pierwszą rzeczą niektórych osób nt. hacku PS3 jest ładowanie na niego pirackich ISO, to daleko szukać nie muszę.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Zresztą wydaje mi się, że w przypadku niektórych gier, ich wielkość może w jakimś stopniu utrudnić ten proceder.

BTW co do wersji PL. Na PS3 obecnie ma się wybór, a ME2 i BC2 na 360 były także polonizowane na PC.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Skoro pierwszą rzeczą niektórych osób nt. hacku PS3 jest ładowanie na niego pirackich ISO, to daleko szukać nie muszę.

Nie martw się. Ja swojej nie przerobię ;)

I cieszę że i tobie zależy tylko na dobrym odtwarzaczu mp3 i ciekawych homebrew.

Opublikowano

Znając Sony to prędzej coś obetną niż coś dodadzą.

Opublikowano

Jeśli najnowsze modele PS3 (slim) są całkowicie pozbawione problemów YLOD i temu podobnych, to możliwość pełnej instalki gry na HDD zrobi z tej konsoli machinę nie do zajechania. Nie oszukujmy się - jakość napędu w PS3 to syf i każdy w końcu padnie. Taki "ficzer" rozwiązuje problem :)

Szkoda, że samo Sony oficjalnie nie udostępniło zrzucania gier na HDD tak jak jest to w przypadku Xa.

Wbrew pozorom wielu "legalnych" graczy będzie się teraz nad tym zastanawiać, by przedłużyć żywot swej maszynki.

A pokusa piracenia ? No cóż - tu już pozostaje tylko kwestia silnej woli danego osobnika :D

Opublikowano

Chciałbym zauważyć, że gry na BD zajmują więcej niż na DVD więc opcja zrzucania całej gry nie jest taka oczywista.

Opublikowano

Wiesz ja się przemęczę raz na jakiś czas zrzucając przez 1.5h grę wiedząc, że ratuję w ten sposób napęd BD za którego wymianę w serwisie Sony krzyczą sobie 800zł. Sorry, to samo robię na X360 mimo, że oryginalny napęd kosztuje 200zł.

Opublikowano

W erze dysków 250 GB w standardzie wielkość gier na PS3 nie jest takim problemem, szczególnie, że rzadko kiedy wykorzystane jest więcej jak 10 GB pewnie. Pewnie tylko perełki pokroju FF XIII czy MGS4 mają niebotyczne rozmiary. Ja na swoim X'ie mam 20 GB (z czego naprawdę 13 dostępne, ładny wałek) na co mogę zgrać 2 gry na styk jak dobrze pójdzie (czyt. obie nie są na DVD wypełnionym po brzegi) i żyję, w ile gier na raz można grać? A cisza jak makiem zasiał :).

Dlatego chyba nawet jakbym miał PS3 to bym się czymś takim zainteresował, zgrywanie gier od zawsze było lepsze niż granie z płytki, już za czasów PS2 dawało to ogromną przewagę.

Opublikowano

Texz: Jak chcesz zobaczyć kogo interesuje okradanie Sony to radzę zajrzeć tutaj: http://www.psxextreme.info/topic/82526-skladki-na-gry-pss/

Jak mnie to wkur.wia strasznie, nawet bardziej niż entuzjaści torrentów. Ja jestem zainteresowany takim Shank albo dodatkami do BC2 - muszę płacić całość, a je.bane kombinatory na PSN sobię się składają i mają 5 raz niższą cenę. I wszystko niby legalnie - my ass.

Opublikowano

Texz: Jak chcesz zobaczyć kogo interesuje okradanie Sony to radzę zajrzeć tutaj: http://www.psxextreme.info/topic/82526-skladki-na-gry-pss/

Jak mnie to wkur.wia strasznie, nawet bardziej niż entuzjaści torrentów. Ja jestem zainteresowany takim Shank albo dodatkami do BC2 - muszę płacić całość, a je.bane kombinatory na PSN sobię się składają i mają 5 raz niższą cenę. I wszystko niby legalnie - my ass.

Jak legalnie? To że się da i nikt Cię za rękę nie złapie wcale nie oznacza, że to co robisz jest legalne, jak w życiu.

Opublikowano

Ostatecznie płacisz za grę 400zł a nie 200.

Słowo frajer przychodzi mi do głowy.

Opublikowano

"Legalnie" - według tych kombinatorów. Zapewne 90% którzy piszą w tamtym temacie pier.dolą hejty na piratów, a sami nie kryją się z tym że walą w dupsko Sony...

edit: caps - odpłyń frajerze

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

He he.

FRAJER

Edytowane przez caps_LOCK_masta

Opublikowano

MaZZeo myslisz że kogos tutaj interesuja twoje żale? Też trzeba było sie składac, a nie marudzic teraz - ostatni sprawiedliwy sie znalazł :whistling:

Opublikowano

Mezowi puszczają nerwy po tym jak M$ odwrócił się w stronę casuali :)

Opublikowano

Uderz w stół...

Nie ma to jak właściwy komentarz we właściwym miejscu :D

Ciekawe czy ten pen został opracowany na podstawie softu/hardwareu który wypłynął prosto z Sony.

Opublikowano

"Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień" - :whistling:

Pożyjemy zobaczymy, sony coś wymyśli skoro od cieli linux'a to z tym sobie też poradzą.

Opublikowano

Uderz w stół...

Nie ma to jak właściwy komentarz we właściwym miejscu :D

Ciekawe czy ten pen został opracowany na podstawie softu/hardwareu który wypłynął prosto z Sony.

Cytat z innego forum, mysle że odpowie w 100% na twoje pytanie

"W ramach rozszerzenia: PS Jailbreak powstał na bazie oficjalnego urządzenia serwisowego używanego przez Sony do naprawiania konsol. Na bazie klucza, który wyciekł z fabryki stworzono duplikaty - czyli Magiczny PS Jailbreak. Podobna sytuacja miała miejsce w przypadku konsoli PSP i 'baterii Pandora'. Konsola skanuje obecność klucza w porcie USB, po czym uruchamia system w trybie serwisowym."

Edytowane przez zawiszakapy

Opublikowano

@mazzeo > tanie punkty na allegro i nie będziesz się w(pipi)iać :>

zresztą na x360 też można to robić i na ilu konsolach się chce a nie do 5 z tym że jednocześnie może grać 1 osoba na tym profilu.

racja że ludzie walą sony w dupsko tymi zrzutkami na 5 i udają że jest OK, no ku.wa bez jaj, my nie piracimy! ten JB oferuje to samo > kupić grę na kilka osób lub pożyczyć od kumpla.

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Taa tez mnie rozwala, ze Ci co dziela sie kontem udaja niewinnych i mysla, ze wszystko jest ok. Tacy sami zlodzieje jak piraci. Jeszcze zadnej gry z PSN w ten sposob nie bralem i nie mam zamiaru, tak samo jak nie mam zamiaru kupowac tych "prawie" legalnych MSPoints'ow na Allegro.

PS. Schab z takimi textami to najwyzej na Onecie zablysniesz.

Opublikowano

racja że ludzie walą sony w dupsko tymi zrzutkami na 5 i udają że jest OK, no ku.wa bez jaj, my nie piracimy! ten JB oferuje to samo > kupić grę na kilka osób lub pożyczyć od kumpla.

dzielenie to tez piractwo i tworcy dostaja ledwo 1/5 tego co powinni a po tym jailbraku bedzie z 1/100?

co za problem bedzie zebrac z 50-100 osob i kazdy daje te 1-2 zl ktos kupuje i wrzuca na p2m czy cos takiego ;)

takie skladki tylko w wiekszym formaciue

Opublikowano

No i temat zatoczy koło i dojdzie do tego że

Używki są gorsze od piratów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.