Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

A co do punktów MSP: 2100 punktów za 80zł nie jest jakąś tragiczną ceną.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Tak jak podejrzewałem. Uczciwi, szlachetni i sprawiedliwi wynurzyli się ze swoich kryjówek i będą teraz prawić morały. Może wrócimy do naszej dyskusji bo temat trochę nam się stoczył. Była przeróbka, są składki i używane gry. Jakieś nowe wieści w sprawie przeróbki PS3? :(

Opublikowano

Nikt nie prawi morałów, bo nikt nie jest świety. Użytkownicy PS3 okradają PSN, a użytkownicy X360 okradają ludzi z punktów. Plus obydwie grupy grają na używkach. Problemem było Twoja "intelygentna" odpowiedź.

Opublikowano

Dobra panowie bo widze, żeście się zapędzili mocno. Schab sobie odpocznie pare dni bez forum. Konsole łors konsole łorsami, ale nie znaczy, że odrazu musimy się wyzywać jak dzieci w piaskownicy.

Opublikowano

Jak to czytam, to normalnie ręce opadają.

To, że ktoś chce kupować oryginalne gry, to jego sprawa.

Jeśli ktoś chce piracić, to też jego sprawa.

Wkurzają mnie barany, którym jest żal, że kupują oryginalne gry i próbują się wyładować na forum. Niech dopuszczą do siebie myśl, że czują się trochę wydymani, bo będa musieli sporo płacić za gry, zamiast zrzucić się z paroma kolegami na jednego oryginała.

Kiedyś ludzie szydzili z "legalnych", dzisiaj są idioci szydzący z piratów.

Uspokoję trochę tych legalnych - Sony jest bogate i nie przejmuj się jeden z drugim. Gdyby była opcja, to Sony wydymałoby Cię bez wyrzutów sumienia.

Poza tym jeszcze nie wiadomo, czy to będzie dobrze działać po auktualizacji firmware.

Pozostaje jeszcze kwestia problemów typu:

BAN

nie pograsz, bo najnowsze gry będą wymagać najnowszego firmware

w ogóle nie pograsz na starym firmware

itp.

Opublikowano

Pozostaje jeszcze kwestia problemów typu:

BAN

nie pograsz, bo najnowsze gry będą wymagać najnowszego firmware

w ogóle nie pograsz na starym firmware

itp.

No właśnie koleś, który to stworzył jest tak pewny siebie, że nawet zamieścił w necie parametry techniczne urządzonka i podobno jest nie do wykrycia bo działa w w innym środowisku i żadna aktualizacja mu nie grozi poczytaj tu http://www.ps3site.pl/forum/topic/42668-playstation-3-jailbreak-przerobka-ps3/page__st__180__gopid__375784#entry375784

Opublikowano

Przez kogo PS3 straciło Linuxa? Przez uczciwych?

PS4 będzie opierało się na dystrybucji sieciowej i co wtedy? Kto spiraci? Można mówić o homebrew itp, ale wiadomo o co chodzi.

Opublikowano

Tak to sobie można gadać.

Przez kogo piractwo jest takie wysokie? Przez wydawców, którzy ustalają chore ceny i każą sobie płacić często ponad 200 zł za mniej jak 10 godzin zabawy.

Bez takich, gadanie :P. PS2 miało masę piratów i jakoś nie przeszkodziło to w zbiciu grubej kasy i ustanawiania kolejnych rekordów sprzedaży. To samo z DS'em. Ale jasne, zrzućmy to na kogoś. Dobrze, że się żydom i masonom jeszcze nie oberwało.

Opublikowano

Ogólnie, to troszkę lipa jest w Polsce z cenami.

Bo jeśli za granicą mieszkańcy tamtych krajów zarabiają np. 1500 euro, a gra kosztuje np. na steamie 50 euro, to nie jest aż tak źle.

U nas ktoś może zarabiać przykładowo 1500zł i gra kosztuje 200zł, bo jest przeliczana z euro. Przykład może jest głupi, bo nie wiem, jakie są zarobki w Polsce oraz kto z forum ile zarabia, nie interesuje mnie to.

Natomiast osobiście nie chciałbym wejścia Polski do strefy euro.

Opublikowano

Nikt nie każe ci kupować oryginałów po 200 złotych. Jest masa świetnych gier, które można zakupić w cenach poniżej 100 złotych, a gdy się naprawdę dobrze poszuka nawet za ok. 50. Nie ma co się czarować, w Polsce granie na konsolach HD należy do dóbr wybitnie luksusowych. I trzeba z tym się pogodzić, wymieniać grami, sprzedawać i kupować używki - póki jest to możliwe. Piracenie odpada w każdej formie, bo na własnym przykładzie wiem, że każda w ten sposób zdobyta gra naprawdę musi się nieźle postarać, żeby nas zaspokoić. Zupełnie inaczej jest gdy człowiek kilkanaście razy przemyśli wybór, przeczyta stos materiałów i później trzyma już daną zdobycz w rękach. Nie pamiętam gry, która w ten sposób by mnie rozczarowała... no może Saints Row, które od razu sprzedałem. Za to spiraconych gier rzuconych w kąt bo na rynek wskoczyło coś nowego, świeższego i ładniej pachnącego z pewnego okresu w swoim życiu mógłbym wymieniać dziesiątkami.

Opublikowano

To zalezy od człowieka, ja np. za czasów psxa i ps2 łupałem ostro we wszystkie hity i nie przeszkadzał mi napis verbatim ani stos lezacych obok swietnych gier ktorych nie wlaczylem.

Nadszedl w koncu czas na kazda, no prawie. W shity nie gralem, tylko w dobre.

Nigdy nie zapomne tej niesamowitej chwili gdy przeczytalem recke re4 i zamiast czekac miesac na wersje pl juz wieczorem moglem w nia pograc, to bylo piekne.

Opublikowano

Lepiej bylo kupic NGC z 8 miesiecy wczesniej i cieszyc sie lepsza wersja.

Opublikowano

Nie kazdy był sponsorowany przez rodziców jak Ty, i nie jest to zaczepka tylko nagi fakt.

Opublikowano

NGC kupilem jak sprzedalem PS2 kurzace sie kolo Xboxa ;]

Opublikowano

wzruszająca opowiesc :o

Opublikowano

Lepiej bylo kupic NGC z 8 miesiecy wczesniej i cieszyc sie lepsza wersja.

Jeśli chodzi o oprawę to na pewno lepsza, oświetlenie, więcej szczegółów itd, ale PS2 dostała w bonusie scenariusz Ady na 5h, dodatkową broń i strój gangstera, więc w sumie mogło to zrekompensować trochę słabszą wersję.

Na gamerankings wersja na PS 2 ma średnią 95,77%, a na GCN 95,75%. :]

Opublikowano

Pamiętam, że na PS2 drzewa miały kręcące się za nami tekstury liści, w wersji na NGC tego nie było ;) Oprócz tego wyraźniejsza grafika, lepsze tekstury i ekskluzywna zmiana płyt w połowie rozgrywki. NGC FTW!

Opublikowano

RE 1 Remake i Resident Evil 0 też były na dwóch :ninja: , ale to już wina Nintendo. Zamiast wrzucić DVD, to bawili się w mini dyski, ile one tam miały pojemności 1,5 GB?

Opublikowano

RE 1 Remake i Resident Evil 0 też były na dwóch :ninja: , ale to już wina Nintendo. Zamiast wrzucić DVD, to bawili się w mini dyski, ile one tam miały pojemności 1,5 GB?

1,2 GB Nintendo ma to do siebie ze wprowadza ulepszenia z "malym" opoznieniem ;). W sumie niezle na tym wychodzi

Opublikowano

buehehe, hosstesa zas myslala, ze jak ona pomacha, to sie odblikuje :teehee:

Opublikowano

A co powiecie na pierwszą multiplatformę ekipy strikte PlayStation , czyli Insomaniac. Ciekawe czy będą konwertowć z PS3 do X360, czy jak zawsze na odwrót ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.