Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

najlepszy na końcu filmiku wszystko podsumowujący poker face xD

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

A co powiecie na pierwszą multiplatformę ekipy strikte PlayStation , czyli Insomaniac. Ciekawe czy będą konwertowć z PS3 do X360, czy jak zawsze na odwrót ?

Tyle że, kiedy to będzie ;p na razie R3 i nowy R&C :P

Opublikowano
kontroler ruchu PlayStation Move - 159 zł

kontroler nawigacyjny (Navi Controller) - 119 zł

ładowarka do PlayStation Move - 119 zł

Starter Pack (PS Move, kamera PS Eye, dysk demo) - 249 zł

kamera PS Eye - 119 zł

ppe.pl

czyli minimalny podstawowy zestaw dla jednego gracza:

320-400zl

prawidłowy zestaw dla jednego gracza:

600-680zł :sweat:

http://www.youtube.com/watch?v=YtWENhWtgrU

chyba HC gracze jednak zostaną przy DS3, obracanie/skręcanie postacią to lipton.

Opublikowano

Przy Kinect który nawet na najprostszych gierkach łapie zwiechę i tak jest o wiele lepiej.

Opublikowano

kamera PS Eye - 119 zł

ppe.pl

320-400zl

chyba HC gracze jednak zostaną przy DS3, obracanie/skręcanie postacią to lipton.

Zdajesz sobie sprawe że liczysz niektóre elementy 2 razy? i jak już kiedyś pisałem zakup full wersji można sobie spokojnie rozłożyć w czasie.

Edit: ładowarka nie jest konieczna

Edytowane przez zwolak6

Opublikowano

kamera PS Eye - 119 zł

ppe.pl

320-400zl

Mam tylko nadzieję, że nie uproszczą singla tylko po to by ludzie grający z Move nie ginęli pierdyliard razy.

Opublikowano

Przy Kinect który nawet na najprostszych gierkach łapie zwiechę i tak jest o wiele lepiej.

Kinect nie będzie i tak współpracował z normalnymi grami, więc nic sobie nie zwichniesz. Rękę sobie można zwichnąć przy tej gierce o magii na PS3.

Opublikowano

kamera PS Eye - 119 zł

ppe.pl

320-400zl

No popatrz, ale ten Move to lipa i gnój. Szkoda tracić czas i pieniądze.

Ide pomachać przed TV, moze Kinect się odwiesi.

Opublikowano

Kinect nie będzie i tak współpracował z normalnymi grami, więc nic sobie nie zwichniesz. Rękę sobie można zwichnąć przy tej gierce o magii na PS3.

To nie będzie można w Halo używać palca jako spustu, jak to Zeratul roztaczał w swoich wizjach? :whistling:

Opublikowano

Nie obchodzi mnie to szczególnie i tak będę grał na padzie.

Opublikowano

Przy okazji Microsoft chyba zdaje sobie doskonale sprawę, że Kinect to taki Eye Toy (który wyszedł w 2003 roku), tylko na początku naobiecywali nie wiadomo czego. Zresztą nadal to robią wrzucając slogany typu "twoje ciało jest kontrolerem", brzmi to śmiesznie po tych wszystkich wpadkach.

Nawet takie Halo, flagowa marka XO nie będzie wspierać kamerki, a przecież nakręciłoby to jeszcze bardziej hype wokół Kinecta, gdyby (szczególnie Amerykanie) mogli pograć w swoją ulubioną grę w nowy sposób.

Opublikowano

Z tego co "słyszałem" to w USA i UK casualowi gracze łykają to bez popity więc strategia raczej się sprawdza.

Opublikowano

Jedna rzecz mnie interesuje bardzo :) Jak się te sprzęty sprzedadzą. Wg. mnie to przedostatni "cheakpoint" przed wylosowaniem zwycięzcy. Najpierw okres casualowy, pózniej ostatnie soki z konsol :) Oczywiście walka jest o drugie miejsce, bo i tak Nintendo już wygrało.

Opublikowano

Jasne, ze tak.

Swoja droga, powiem szczerze ze kupie Move, ale wiem ze w wiekszosci bedzie kurzyc sie na polce. Kupuje go dla kilku gier i napewno nie w premiere 15 wrzesnia.

Jestem ciekaw jednego, moze w Sony Centre bedzie wystawione w lutym. PS3 podlaczone do Bravii 3D z Move, a na nim zalaczony Killzone 3. Butcher pisał, ze ta gra w 3D urywa dupe, a jak jeszcze do tego Move sie sprawdzi to moze byc bajecznie ;) Napewno, tak jak cala z reszta gra, sterowanie Move jest w fazie Alpha, wiec sporo moze jeszcze sie zmienic.

Wczoraj bylem w SC i poogladalem troche rzeczy na tym 3D.

Wiec tak, najpierw wlaczona byla jakas powtorka golfa. Wypadla najslabiej. Ladna jakosc obrazu, lecz wszystko wygladalo sztucznie. Jakby choragiewka ktora byla "najblizej" ogladajacego byla tektura, a w oddali zawodnik byl kolejna tektura, publicznosc tez, itd. Srednio, naprawde.

Potem przyszla kolej na kawalek filmu o tych super chomikach. Wygladalo za(pipi)iscie, szczegolnie efekty, jak wybuchy, przelatujace nad glowa szczatki. Po nim puscili kawalek filmu animowanego z losiem i niedzwiedziem w rolach glownych. Wyszlo tez bardzo dobrze, lecz nie tak jak te chomiki. Na koniec zapuścili WipEouta HD i to wypadlo moim zdaniem najlepiej. Pojazd ktory jest na wyciagniecie reki, i HUD robia wrazenie. Wychodzi to w praniu swietnie. Problem w tym, ze teraz padaczki dostac bedzie jeszcze latwiej :P

Acha, co wazne. Kat widzenia jest naprawde spory. W momencie, w ktorym stalem przed telewizorem pod katem ok 25 stopni, efekt dalej byl widoczny! Jest dobrze ;)

Opublikowano

Tak to sobie można gadać.

Przez kogo piractwo jest takie wysokie? Przez wydawców, którzy ustalają chore ceny i każą sobie płacić często ponad 200 zł za mniej jak 10 godzin zabawy.

Bez takich, gadanie :P. PS2 miało masę piratów i jakoś nie przeszkodziło to w zbiciu grubej kasy i ustanawiania kolejnych rekordów sprzedaży. To samo z DS'em. Ale jasne, zrzućmy to na kogoś. Dobrze, że się żydom i masonom jeszcze nie oberwało.

Wyobraź sobie, że jest to koło zamknięte. My kradniemy, oni podnoszą ceny i tak w kółko. Kiedyś czytałem, że jak wyszło World of Goo na PC u nas za 15 zł to i tak na polskich stronach torrentami ta gra święciła sukcesy. Więc o co chodzi? A o to, że po co odpuścić sobie pizzę i kupić coś jak można ściągnąć i nikt się o tym nie dowie.

Opublikowano

@bigdaddy: Ty skończyłeś szkołę podstawową? Kupując Starter Pack + Navi za około 350 zł można zagrać w multum gier. Killzone 3, Time Crisis, The Shoot, The Sorcery, Heavy Rain, RE5. Jeśli chce się grać na dwie osoby lub w bardziej zaawansowane gry jak np. The Fight trzeba dokupić jeszcze jeden Move. Razem wychodzi ponad 500 zł.

I co za to dostajemy? Dopracowany produkt, który oferuje znacznie więcej niż Kinect. Z resztą PS Eye również śledzi ruchy gracza tak samo jak produkt MS.

Microsoft na razie nie zaprezentował na razie nic co by zachęciło do kupna dotychczasowych użytkowników. Nie wydaje mi się, żeby osoby grające na co dzień w Gears of War czy Mass Effect były zainteresowane Kinectem.

Jak pokazała prezentacja Harry'ego Pottera, Kinect nie sprawdza się nawet w najprostszych produkcjach. Gra wydawała się być nudna i nieciekawa pomimo świetnej grafiki itp.

Sprzedaż Kinecta podbijają nie casualowi gracze (bo oni mają Wii) tylko nie-gracze. Osoby, które wcześniej nie miały styczności z grami. Teraz granie jest modne każdy chce to mieć bo inni mają. Tak było chociażby z Wii Fit, które osiągnęło ogromne wyniki sprzedaży a w przeprowadzonych ankietach jasno wynikało, że po miesiącu większość rzuciła to w kąt i nikt w to nie grał.

Edytowane przez rkBrain

Opublikowano

Dobrym przykładem jest też Painkiller, ta gra przy premierze kosztowała 20zł, a ludzie i tak ją kradli z netu. Mentalność pirata (na ogół) jest taka, że jak coś może mieć za darmo to nie zapłaci nawet jeśli jest w miarę tanio.

Opublikowano

Sam święty nie jestem, ale głównie dzięki sobie dość znacząco ograniczyłem u siebie piracenie. Zobaczyłem na ile rzeczy nie potrzebnie wydaję i znalazły się magiczne dukaty, które zbieram i raz na jakiś czas sobie kupię. To smakuje dużo lepiej niż verbatim, a i zauważyłem, że nawet grom jestem wstanie dać lepszą ocenę i mniej marudzić bo mają jakąś wartość.

Opublikowano

Pirat sciągnie nawet coś co jest darmowe, bo trzeba tłuste dupsko z fotela podsnieść ;)

@rk: Move i tak zasysa (jak i Kinect z resztą). Ludze zapatrzyli się w Wii i spodziewają się, że Sony pokona Nintendo.

Opublikowano

Na 100% w najbliżej przyszłości nie kupię Move. Mimo wszystko ma niepewną przyszłość i muszę zobaczyć jak się przyjmie, by miało dobry support przez więcej niż 3 miesiące.

Opublikowano

Move się sprawdzi, ale w grach od zera tworzonych pod ten sprzęt, różnego rodzaju grach akcji TPP gdzie gałką poruszamy postać, a kontroler ruchowy odpowiada za celownik na ekranie, różnego rodzaju rail shooterach FPP i TPP, grach sportowych, strategiach etc.. Skąd to wiem? Mam Wii i już trochę doświadczenia w kwestii obsługi gier za pomocą Wiilota. FPP jak KZ3 odpada na starcie. Strasznie słabo się gra na Wii w FPSy i podobnie będzie z Move. Chyba, że ktoś w końcu wpadnie na genialny pomysł, żeby wywalić strafe na lewej gałce i dać tam dodatkowy obrót głowy w prawo i lewo, żeby nie trzeba było to robić celownikiem. Strafe może się włączać przy przytrzymaniu L1 czy innego przycisku. W przeciwnym razie będzie to i jest bardzo niewygodne.

Opublikowano

Dużo lepszym pomysłem niż wciskaniem na siłę tych kontrolerów do FPSów jest wykorzystanie Move w Ruse. Pierwsza strategia, która to wykorzystuje i już wygląda to praktycznie.

Opublikowano

Właśnie! Strategie na konsoli :) Może będzie SC2 na PS3:P

Opublikowano

deweloper z Tokio przy każdej nowej grze może skupić się na gameplayu i pomysłach, których w serii o Marianie i pedale Lucku jest MNÓSTWO.

hola hola, wypraszam sobie

Opublikowano

Za takie obrażanie powinien być ban.

Co do Kinetca. Jak widziałem tych rudych mroczków grających w portiera to myślałem, że padnę. Do kogo ta gra jest kierowana? Dla małego za dużo przemocy, a starszy oleje to ciepłym moczem. Zresztą teraz powiedzcie mi czym to się różni od Eye Toya bo te różnice z dnia na dzień są coraz mniejsze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.