Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

KZ3 nawet nie wymieniajcie, ta gra na Move będzie zasysać. Aż dziwne że holendrzy tak chcą grę upośledzić.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

KZ3 nawet nie wymieniajcie, ta gra na Move będzie zasysać. Aż dziwne że holendrzy tak chcą grę upośledzić.

Wiadomo, że i tak większość będzie grać padem. Ja tylko wymieniłem tytuły, które będą wykorzystywać Move w większym stopniu :).

@Maka

Sama kampania w tej gierce ma trwać od 8 do 10h. Do tego dochodzą różnego rodzaju Side-questy, które wydłużą rozgrywkę do 13h, co jest całkiem niezłym wynikiem.

Mając na myśli gry mówiłem coś pokroju topowych produkcji o budżecie God oW czy Gears oW pisanych z myślą o Move/Kinect. Bo nie spodziewasz się chyba, że Sorcery dobije do poziomu takich tuzów.

A czy w ogóle ktoś się spodziewa, że jakakolwiek gra na Move dobije do takich tuzów jak GOW? Nie sądzę

Edytowane przez sprite

Opublikowano

Czyli, krótko i na temat: kopiowanie Wii jest baaaaaaaaaaaaad. Move zwłaśnie zfailowało w moich oczach :)

Opublikowano

Takie tytuły jak No More Heroes czy DS: Extraction to ogromny plus dla Move. Jest wiele osób takich jak ja, którym te gry ogromnie się podobały ale sama konsola Wii już nie. Nie warto było wydawać tyle kasy.

A wyśmiewanie sterowania w Killzone wiąże się z burzeniem zastałego porządku. Ludzie boją się tego co nowe. Wizja przyszłości gdzie takie sterowanie będzie obligatoryjne a nie opcjonalne jest dla niektórych przerażająca.

Opublikowano

A wyśmiewanie sterowania w Killzone wiąże się z burzeniem zastałego porządku. Ludzie boją się tego co nowe. Wizja przyszłości gdzie takie sterowanie będzie obligatoryjne a nie opcjonalne jest dla niektórych przerażająca.

Człowieku... z całym szacunkiem, ale to jeden z największych farmazonów w tym temacie:

1. Move/Kinect nie wyprą starych padów.

2. Takie sterowanie jest już (prawie) wszystkim dobrze znane Oo Od jakiś 3 lat "to co jest nowe" jest standardem dla Wii. Poza tym Texz miał kontakt z każdą konsolą, więc to co pisze nie jest obawą tylko poparte doświadczeniem.

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

Człowieku... z całym szacunkiem, ale to jeden z największych farmazonów w tym temacie:

1. Move/Kinect nie wyprą starych padów.

2. Takie sterowanie jest już (prawie) wszystkim dobrze znane Oo Od jakiś 3 lat "to co jest nowe" jest standardem dla Wii. Poza tym Texz miał kontakt z każdą konsolą, więc to co pisze nie jest obawą tylko poparte doświadczeniem.

Maka, kurna. W końcu piszesz jak jest :D

Opublikowano

Oczywiście macie racje. Mało kto z hardcore'owych graczy miał jednak do czynienia z Wii. Przez 3 lata od premiery tej konsoli ukazało się może z tuzin gier, które mnie interesują w jakimkolwiek stopniu. Jest ogromna grupa graczy takich jak ja, która chciała kupić Wii ale tego nie zrobiła.

Wszyscy piszą o świetnych grach, które zapowiedziano na Wii i o wielkim sukcesie Nintendo na E3. Ta jasne... Jedynie Zelda i Rayman dawały radę. Na konferencji nie było nic co by mnie zainteresowało. Nie wiem jak można się podniecać Epic Mickey nie mówiąc już o Kirbym. Same gry dla dzieciaków.

Move jawi się jako Wii dla hardcore'owych graczy dlatego wiele osób patrzy przychylniej na produkt Sony. Sony dostało kredyt zaufania, który zapewni im lepszy start. Microsoft liczy na sukces podobny Nintendo. Zupełnie zapomnieli o dotychczasowych użytkownikach.

Edytowane przez rkBrain

Opublikowano

no nieźle jak ps move zalicza faile to że fanboye MS grają na nim i inne śmieszne wytłumaczenia xD....ale jak kinect zalicza faile w postaci zwiechy konsoli to OK.

nie (pipi)cie, dokładnie widać że ps move wymięka przy szybkich ruchach tak jak kinect.

BD powiedz mi tylko po co Ci ładowarka do move? ciężko ruszyć dupę i podłączyć pod usb w ps3?

2x porty USB w ps3 dla kamery i ds3/navi/2x move no grubo będzie z ładowaniem.

Ładowarka jest jak najbardziej wskazana, to nie ds3 że można przeboleć i grać na kablu podczas ładowania.

dla mnie ładowarka będzie potrzebna bo samo ładowanie DS3w USB mnie wkurza a co dopiero jak dojdą jeszcze 2-3 kontrolery. No chyba że navi/pałka ma wymienne paluszki to będzie super.

Opublikowano

skoro ladowarka pod move jest dla ciebie zbyt droga to kup sobie rozdzialke USB za 15zl

Opublikowano

Najlepsze gry na Wii to takie, które sensory ruchu wykorzystują w stopniu najwyżej umiarkowanym. Praktycznie wszystkie mogłyby się ukazac na klasyczne sterowanie, to, że wykorzystują właściwości wiilota dodaje im smaczku i grywalności. Ale to wszystko. Nie są przez to unikalne. Są z innych powodów. Natomiast gry na Move i Kinecta będą starały się wykorzystac do maxa właściwości tych kontrolerów. Dlaczego? Bo inaczej ludzie będą marudzic, że po co wydali na to kasę, skoro z powodzeniem mogli grac padem. Jak wyglądają i są oceniane gry na Wii (i DSa) oparte na "unikalnym" sterowaniu chyba pisac nie muszę. Dlatego olewam w równym stopniu i Move i Kinecta. I bardzo chętnie chciałbym się mylic

Edit: nigdy nie ładowałem pada poprzez PS3. Komp chodzi mi praktycznie 24/7 i ładuję przez USB w komputerze. Pisanie o ładowarce do Move jako o niezbędnym akcesorium jest ogromnym nadużyciem

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

Jak ktoś wątpi w sukces Kinect to niech wejdzie na VGC i zobaczy najnowsze zestawienie preorderów dla USA. 11 tygodni do premiery, a Kinect Adventures! czyli gra która jest w każdym bundlu z kamerą ma 90 tys. preorderów ze wzrostem w ciągu ostatniego tygodnia o 26 tys. Bardziej obrazowo, gry które mają taką ilość preorderów na ponad dwa miechy przed premierą liczy się w milionach przeważnie już w pierwszym tygodniu sprzedaży.

I zadziwiające są liczby Black OPS. Możliwe, że powtórzy sukces MW2 O_o

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Nikt nie wątpi w niczyj sukces, a raczej niektórzy przewidują nawet zbyt rychłe zwycięstwo tych "następców padów" LOL.

Opublikowano

Nie wątpię na sukces w USA, wątpię w reszcie świata. Jednak Aaron może już się cieszyć, bo Stany to cały świat. :turned:

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

USA + UK i mają "cały świat" ;)

Opublikowano

Kto jako pierwszy zrobi bardziej realistyczny symulator piłki nożnej (a w tym przypadku większe szanse ma Kinect) zdobywa Włochy :P

Opublikowano

Stajesz przed Kinectem/PS Eye i układasz się w pozycje do lekko ugiętą. Sprzęt strzela do makarońca i go śmierca. Ja tylko przychodze i zbieram organy (ostatni jest zapotrzebowanie na nerki).

Opublikowano

Jedyna gra, ktora zrobila na mnie niezle wrazenie, jezeli chodzi o Kinecta/Move.

Opublikowano

Zrobiliby Tekkena albo VF na Kinecta, w to by się grało. Nie jakieś popierdółki. To ma fajny potencjał, ale zapewne i tak skończy się na kilkudziesięciu grach dla debili/dzieci/casualów.

Opublikowano

No ciekawe jak chcesz tak skomplikowane systemy z mnostwem inputow ograniczyc do jakichs gestow.

Opublikowano

Ja chcę skomplikowany system luster, który za pomocą masy efektów i przekształceń przedstawiałby na ekranie telewizora naszą własną sylwetkę. Tzn. jak się zapewne orientujecie na podobnej zasadzie działa każde lustro, ale na Kinecta jeszcze czegoś takiego nie zapowiedziano, a dziwne ;)

Opublikowano

Kinect ma trafiac do casuali, podobnie jak Move - to raczej ciekawostki pokroju Party Games, gdzie nawet laski beda zainteresowane, by w cos pograc. Nie wyobrazam sobie Raven hardcorowych graczy grajacych w bijatyki na czyms takim.

Mini gierki typu dance (nauka krokow itp.) maja szanse naprawde sprzedac takie urzadzenie. Guitar Hero dla dancerow :teehee:

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.