Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Pamiętajcie, że poza forum też istnieje świat :thumbsup:

To dlaczego punkciki forum dla Ciebie jest takie ważne?

21exqfbjpg.gif

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

NAPISAŁ, ZE NIE LUBI CZERWONEGO!!!!!!!!!!!!!!!

przestańcie pisac na tematy zwiazane z użytkownikami i ich idiotycznym zachowaniem... świata nie zmienicie.

Opublikowano

NAPISAŁ, ZE NIE LUBI CZERWONEGO!!!!!!!!!!!!!!!

przestańcie pisac na tematy zwiazane z użytkownikami i ich idiotycznym zachowaniem... świata nie zmienicie.

To daj jakiś ciekawszy temat? Posucha panuje i tyle ;)

Opublikowano

OK, zamykam temat na 1h. Macie czas na przemyslenia :*

OTWARTE ;]

Opublikowano

OK, zamykam temat na 1h. Macie czas na przemyslenia :*

OTWARTE ;]

to zaszalałeś na 1h

była szalenie ciekawa dyskusja, kto daje makapl -/+

nie ma tematu to można znowu pisać o tym co się lepiej sprzeda: halo reach/gt5 kinect/ps move, jak się mają pre-ordery?

sony coś mówiło że wątpi w sukces ps move na początku.

Opublikowano

w zasadzie to 1h i okolo 30min.

jesli zaczynacie sie wyzywać wtedy trzeba was uspakajać warnami, a tego chyba nikt nie chce?

tez wątpie w sukces move. moim zdaniem to bedzie taki sezonowy pseudo-hit, który zostanie zepchnięty do tej samej niszy co singstary i buzzy.

chyba, ze ps3 dostanie tytuły dla których kupowanie move bedzie mialo sens... no more heroes 2? wiecej celowniczków? platformówki z zagadkami logicznymi? odrodzenie p&c?

to wszystko jest mozliwe, ale czy sony podąży tą drogą?

Opublikowano

Ja zawsze uważałem, że ważne dla Move będą jakieś znane marki, MGS na to by się przydał na przykład.

Opublikowano

nie kracz z tym mgs >.<

mgs rising + move? to by sie moglo sprawdzić.... ale w kolejnej części, bo to niby ma byc nowa seria :F

Opublikowano

No wg mnie jeżeli chodzi o eksluzywne strzelanki, to Halo 3/ODST bije na głowe Killzone 3 z wielu powodów:

1. Klimat- lajtowy w Halo, ciężki w Killzone. Do multi oczywiście bardziej pasuje ten lajtowy. Po prostu ten cały brud wojny, brutalność mroczny klimat w Killzonie może i dobrze się sprawuje w single, ale multi mi się zawsze jawiło jako loozacka wyżynka do której potrzeba loozackiego klimatu. Pod względem klimatu lepszy jest w tym aspekcie Halo, bo dostarcza właśnie luźny klimat kolorowego i arcadowego rzeźniczenia. Nie idzie tu tylko o krew (w Quaeku jest dużo ale klimat jest odpowiedni), lecz ogólnie mrczny klimat Killzona sprawia że idzie się powiesić a nie grać. No i system. Bardziej taktyczny w Killu nie każdemu się może spodobać.

2. Ogólne multi- każdy wie że w Halo prezentuje się megamiodnie. Sporo trybów, sam świetny charakter gry (arcadowy z wykorzystaniem pojazdów), w ODST jest jeszcze rewelacyjny Firefight czyli odpieranie z kumplami fal przeciwników. Kto grał w podobny tryb w GOW2, ten wie ile daje radości. W Killzonie 2 mamy sztampowe tryby (znajdź, znisz, utrzymaj, deathmatch), i mniejsza grywalność. Nie wiem jak innym ale mnie bardziej się podobał Halo z Strzelaniem z wymyślnych pukawek, przyklejaniem granatów, i rozjeżdżąniem kolesi pojazdami. W K2 mamypodział na grupy, i więcej taktyki. Stawiam na H.

3. Bronie- każdy wie jaki rewelacyjny arsenał jest w H. Lasery, snajperki kosmiczne, Magnum, karabiny, pare typów granatów. W K2 są bardziej realistycznie bronie, ale nie tak fajne, ogólnie bez fajerwerków.

4. Inteligencja wrogów- ta z H3 obrosłą legendą. Kolesie się chowają, kryją, rzucają granatami, skaczą za osłony, ogólnie robią rzeczy niesamowite. Czasami się zdarzają im głupie błędy (np. Grunt przyklejający Brutowi granata, ale to bardzo rzadko). W K2 inteligencja tylko przeciętna (a że gra jest zawalona skryptami jak pijany królik to nawet nie wspominam bo każdy to wie.

5. Ogólna miodność- nie będe sie powtarzał, uważąm żę "arcadowe podejście do tematu, pojazdy i lajtowy klimat"> "poważny klimat, taktyka, i mniejsze lokacje.

6. No co się lepiej sprzedało: no co? No Halo! :whistling: (żart)

Tak czy siak lepiej kupić X360 by pyknąć Halo ,niż PS3 dla Killzona. :whistling:

Edytowane przez jan95kes

Opublikowano

No ja zawsze lepiej się czuje jak wiem, że gra w grę, która sprzedała się w 10 mln nakładzie. Podnieca mnie to.

:sick:

Opublikowano

Przekonałeś mnie.

No ja zawsze lepiej się czuje jak wiem, że gra w grę, która sprzedała się w 10 mln nakładzie. Podnieca mnie to.

Nawet nie umiecie wyczuć ironii? Brawo!

Edytowane przez jan95kes

Opublikowano

Przekonałeś mnie.

Nawet nie umiecie wyczuć ironii? Brawo!

A ty?

Opublikowano

POST MILENIUM

Halo to arcade'owa gra

Boze widzisz i nie grzmisz.

Opublikowano

Spoko, zagraj na Elite i wtedy powiedz, ze AI jest przecietne.

Poza tym, naprawde co kto woli. Kolorowe blasterki czy brudny ciezki klimat wojny. 2 calkiem inne wymiary si-fi shooterow. 2 rozne swiaty i ja jako Gracz jestem szczesliwy ze jest taka roznorodnosc. Sony nie robilo klona Halo (projekt Killzone'a jest starszy od Halo, nie? :P)

Opublikowano

Tak czy siak lepiej kupić X360 by pyknąć Halo ,niż PS3 dla Killzona. :whistling:

Ja bym napisał tak, warto kupić Xboxa dla Gears Of War, natomiast PS3 głównie dla Uncharted i God Of War.

Opublikowano

KZ to zadna konkurencja dla Halo.

Opublikowano

lepiej kupić X360 żeby zagrać w Halo lub Gearsy, niż PS3 dla Killzone3, GT5, LBP2, TLG, Motorstorm, Ratchet, Infamous 2, R3 czy Agent :whistling:

Edytowane przez Merson

Opublikowano

zapomniałeś o U2, U1, MGS4, WP:HD, Resistance 1, 2 i genialne Demon's souls

Edytowane przez MaroS

Opublikowano

KZ to zadna konkurencja dla Halo.

Zalezy co masz na mysli. Jezeli o sprzedaz to oczywiscie, ze nie. Pod kazdym innym względem u mnie wygrywa Killzone bo uniwersum moim zdaniem lepsze.

Opublikowano

Halo, Gearsy, Fable, PGR, ME, DR, Forze, AW, L4D.

Jak mozesz porownywac ten szajs z KZ, z ogromnym, spojnym i ciekawym universum Halo. Masa ksiazek, komiksow, znakomici tworcy. To jest cos na miare SW, oczywiscie nie w popkulturze (choc kto wie), ale w swiecie gamingu.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Agent ? to ta gra istnieje ? czy dalej podniecacie się od 1.5 roku jednym zdjęciem na którym widać ,,Agent'' xD

naprawdę te zdjęcie z tytułem gry = GOTY a ludzie biegną po ps3

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

nie, Rockstar dla jaj zapowiedział tą gre żeby troche po wkurzać xmisiów :potter:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.