Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Postacie z Killzone 2 to jakaś żenada. Jedynka była świetna w tym względzie, dwójka jest totalną żałością. Fabuła w jedynce też była świetna, dwójka jest makabrycznie słaba. Ogólnie universium Killzone bardzo mi się kiedyś podobało, teraz po ograniu dwójki praktycznie wcale. I o ile nie jestem jakimś wielkim fanem Halo, tak uważam, że w tej chwili franczyza Halo bije na łeb i szyję Killzone, i to w zasadzie pod każdym względem. Przed Killzone 2 w życiu bym tego nie napisał

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Przecież Reach już wcześniej wyciekło.

Mnie pierwszy Killzone nie porwał za bardzo, ale ogólnie był bardziej intrygujący niż dwójka z tym kretynem Rico.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

wyciekło ale dla 1 pirata na 200, ci co mają konsole z JTAG czyli malutki % piratów.

uniwersum KZ ? grałem tylko w kz2 ale tego bym nie nazwał ''uniwersum''

Opublikowano

Sony sluts to banda derpow, jak nie potrafi rozroznic geniuszu Halo od zastraszajacej przecietnosci KZ. Czasem czytam te wypociny, to az mi sie noz otwiera, nowe poklady bezguscia sa niewyczerpalne.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Postacie z Killzone 2 to jakaś żenada. Jedynka była świetna w tym względzie, dwójka jest totalną żałością. Fabuła w jedynce też była świetna, dwójka jest makabrycznie słaba. Ogólnie universium Killzone bardzo mi się kiedyś podobało, teraz po ograniu dwójki praktycznie wcale.

musze sie zgodzic, Hakha z 1 czesci byl najlepsza postacia w grze, zawsze nim gralem, bo jako jedyny mial jakis charakter. dwojka najwidoczniej miala byc konkurencja dla girsow, trafiajac w ten sam target- graczy amerykanskich, ich upodobania i te smieszne narodowe wartosci.

waszym zdaniem (halowcow) jakie Halo ma wady?

Opublikowano

Halo nie ma wad (nie znam sie na multi za bardzo), oprocz zawodu graficznego w 3.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

nie jestem fanem Halo ale wady to:

poza HW i H1 tylko dobra oprawa graficzna, HR zapowiada się na kozaka (w końcu).

mogliby zmienić nieco design wrogów i kolorowe lasery na coś bardziej ponurego/poważnego

tyle ;]

Opublikowano

H2 graficznie swojego czasu zmiazdzylo.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

a jaka to ma wogole fabule? albo jakie postacie? bo jedyna rzecza jaka mi sie kojarzy z ta gra to masterszif i ufoludki

Opublikowano

Ladne prowo. Wystarczy ze fabula Killzone to mialka papka przy ogromie historii Forerunnerow, Floodu, Covenantow i ludzkosci. Ktos wyzej ze ksiazki itd dalej sie nie licza, to powiedz to calemu OFICJALNEMU stuffowi z SW, ktory oscyluje, lub wykracza poza 6 episodow, a jest kanoniczny. Tak samo w Halo.

Ladne prowo. Wystarczy ze fabula Killzone to mialka papka przy ogromie historii Forerunnerow, Floodu, Covenantow i ludzkosci. Ktos wyzej ze ksiazki itd dalej sie nie licza, to powiedz to calemu OFICJALNEMU stuffowi z SW, ktory oscyluje, lub wykracza poza 6 episodow, a jest kanoniczny. Tak samo w Halo.

Opublikowano

no ale o co w tym chodzi, opowiedz mi fanie hehe

Opublikowano

Poczytaj Halo Wiki, nie chce mi sie rozpisywac, poza tym na forum sa bardziej w tym temacie rozeznane ode mnie postacie. Na bank jest to cos co wykracza poza mozliwosci scenarzystow KZ, ktorzy podpi.erdola wizerunek zolnierzy z Jin Roh, walna konflikt i dzieja sie czary, dorosla opowiesc o brudnym konflikcie przyszlosci.

Opublikowano

Mi tam uniwersum Halo nie podeszło totalnie, no taki gust, ale dynamiki i funu ze strzelania odmówić nie można na pewno.

Co do Kilzone, to tak jak pisał Psyko określenie uniwersum jest tu trochę na wyrost, ale już realia jak najbardziej i dla mnie realia KZ > realia Halo

Tak wogóle posta napisałem bo Albert ma zapchaną skrzynkę , a chcę mu PW wysłać. Albert oczyść skrzynkę :)

Edytowane przez balon1984

Opublikowano

Realia tez sa do du.py. GoW pod tym wzgledem miazdzy KZ, IMO Halo tez.

Opublikowano

Z Killzone 2 jest taki problem, że po wstępnym zachwycie człowiek z czasem zaczyna sobie zdawać sprawę, że ta gra to w 70% grafika.

Halo 3 było dość brzydkie i trochę mnie odrzuciło jak się przesiadłem z Gears of War 2, ale za to grało się fajnie (jak w wiele FPS'ów).

Za to ODST to majstersztyk, braki graficzne zakamuflowano ciekawym pomysłem (czyli podróż po mieście i flashbacki) i kapitalnym designem.

A dzisiaj mnie rozwaliło, że Reach to kolejna gra od M$ w tym roku, która ma cenę startową za standardową edycję 169zł, a 199zł za wersję kolekcjonerską. Wcześniej tak samo było z Alan Wake i Crackdown 2. Spiracona konsola, a gry na premierze tańsze aż o 30 zł od gier od Sony. To nie tylko u nas bo w UK też te gry były tańsze niż standardowe 39 funtów.

Opublikowano

Aha to jak będę mówił, że Halo jest w 100% zajebiste to będzie ok? Jeśli tak to nie będzie tak łatwo.

Realia tez sa do du.py. GoW pod tym wzgledem miazdzy KZ, IMO Halo tez.

No twórcy God of War na prawdę w fajny sposób wykorzystali grecką mitologię.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

koszmarku pomysl czasem, Locusci ownuja projektem ta zrzyne z chinskich bajek na kilometr.

Opublikowano

Aha to jak będę mówił, że Halo jest w 100% zajebiste to będzie ok? Jeśli tak to nie będzie tak łatwo.

Nikt Ci Halo nie każe lubić. Tylko gadanie, że Killzone 2 jest lepsze bo ma lepszą grafikę jest porażką (nie mówię konkretnie o tobie).

Opublikowano

Nie ma lepszej grafiki od Reach, co juz wczoraj w nocy udowodnilem :blush:

Opublikowano

koszmarku pomysl czasem, Locusci ownuja projektem ta zrzyne z chinskich bajek na kilometr.

(pipi)i mnie to czy to zrzyna, ich projekt jest no tak obiektywnie mowiac pierdyliard razy lepszy niz jakichs ufokow, ktorych samwyglad jest naiwny- antropomorficzny dizajn rasy obcej, biegajacej w butach i strzelajacej uzywajacej broni palenj. oryginalni w pizdu.

Edytowane przez Najtmer

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.