Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano
Świetne. Tylko jeszcze trzeba przekonać twórców gier FPP i TPP by zaczęli robić gry pod trigery (L2, R2), a nie pod bumpery (L1, R1).

Większego bullshitu już dawno nie czytałem :lol: Nie chcę tu robić wyliczeń z jakim delayem oddasz strzał w przypadku obłożenia przycisków na R2 i L2, a z jakim na R1 i L1.

Edytowane przez t3xz

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Eee, ale, przecież, no ten tego nie robię kolejnego śmiesznego porównania która konsola jest bardziej awaryjna. Jedynie chciałem obalić spisek, że to rzekomo peestrójkowcy najwięcej nawijają o zgonach 360 :>

Opublikowano

W sieci (komentarze, itp) a nie tutaj na forum nawijaja wiecej ze konsola b. awaryjna, itp

Opublikowano
Większego bullshitu już dawno nie czytałem :lol: Nie chcę tu robić wyliczeń z jakim delayem oddasz strzał w przypadku obłożenia przycisków na R2 i L2, a z jakim na R1 i L1.

To znaczy, że grając na swoim Xboxie ubolewasz, że w shooterach nie ma strzału i powiedzmy dokładniego celowania (Jak w COD chociażby) na bumperach (RB i LB)? Swoim agresywnym postem chciałeś odwrócić uwagę od faktu istnienia zje.banych trigerów w DS3/Sixaxisie i kompletnie zlekceważyć to, że twórcy gier w wersji PS3 nie ustawiają podstawowoych akcji (Strzelanie, rzucanie granatów, dokładnie celowanie) na tychże trigerach?

Szkoda gadać - nie myślałem, że usłyszę taką bzdurę przedstawianą jako argument broniący konstrukcji najnowszych padów Sony.

Opublikowano

LB i RB w padach od X0 są całkowicie zje.bane. Pasują do kontekstowych akcji jak przeładowanie broni czy zrobienie jakiejś kontekstowej akcji (vide Halo 3). W Dualu jest na odwrót i to L1 i R1 zazwyczaj robią za podstawę w grach akcji zostawiając działania kontekstowe pod triggery. Choć w wielu grach można sobie zmienić sterowanie z R1 i L1 na R2 i L2. Jak kto lubi. Pytanie czy w takim razie da się podobnie grać na X0 na LB i RB zamiast na triggerach. Szczerze w to wątpię :lol:

Wytykam ci bullshit, a ty się pienisz. LOL, nie dziwi mnie to.

Opublikowano

L2 i R2 w padach do ps3 są świetne tylko i wyłącznie w wyścigach,w reszcie gier sprawdzają się średnio,a w fps trgicznie.Rzekł posiadacz PS3 :)

Opublikowano
ale mnie to wali, czy mój wywód jest śmieszny, żałosny czy jakikolwiek. Krzyżaka to nawet nie dotknąłem w X360, a i rzadko w PS3 dotykam. Ale się nie zes*am zaprzeproszeniem z tego powodu, że mi kciuki spadają z analogów na padzie x360, mam kłamać ?? Czy jak ??

Dla mnie wygodniejsze jest 2 godzinki na kablu niż zmienianie baterii, subiektywne odczucie. Psucie się, akurat na moim osiedlu tak jest i tyle, też tego nie przeskocze. Wybacz, że wybrałem PS3 kierując się doświadczeniem ludzi którzy go mieli a nie statystykami. Pier*oli mnie długość gwarancji. Mam ps3 dwa lata i ani razu nawet gra się niezwiesiła. 5 konsol x360 w tym samym czasie u znajomych padło jak kawki, też mam za to przepraszać forumowiczów ?? No wybacz, walą mnie statystyki, interesuje mnie to co dzieje się wokół mnie. Tak samo jak wali mnie to, czy twoje palce nie ślizgają się na padzie, interesuje mnie co moje palce na nim robią.

Tak dużo Cię wali i pier,doli, czy Ty przypadkiem nie zdejmujesz kominiary?

To nie koniec tego, co wnioskuje z Twojego posta:

- masz wyjątkowo nieprzyjazne środowisko sprzyjające psuciu się konsol firmy Microsoft (co Wy tam robicie, że tak Wam padają?)

- masz bardzo dziwne palce

- lubisz siedzieć metr od wielkiego TV skulony nad padem

- za bardzo się interesujesz tylko własnym otoczeniem

Opublikowano

2 godziny na kablu niz ladowarka z 4 bateriami gdy cykl pracy 2 to okolo 20 godzin a obok leza juz 2 naladowane jakby co... Lol.

Opublikowano

Tak sobie pieprzycie, a Wii i X360 dostały dwie megatony. X360 Shadow Complex ze średnią ocen powyżej 90%, a Wii Metroid Prime Trilogy, ocena od IGN 9,5/10. Jako, że Shadow Complex jest duchowym i gameplayowym następcą dwuwymiarowych Metroidów to dla fanbojów tej serii to najlepszy miesiąc w growej historii :)

Opublikowano

Playstation 3 chu.j! Shaow Complexa sprawdze, MP Trilogy to 1, 2 i 3 w jedym packu, ta? Odgrzewane kotlety lol. Nie przepraszam zaden chu.j, bedzie mialo God of War 3. Ogolnie trzymanie sie kurczowe jednej platformy, przy duzym znaczeniu exow (ktorych jest malo obecnie) jest troche glupie, no ale Polska to biedny kraj, biednych ludzi :(

Edytowane przez Gość

Opublikowano
LB i RB w padach od X0 są całkowicie zje.bane. Pasują do kontekstowych akcji jak przeładowanie broni czy zrobienie jakiejś kontekstowej akcji (vide Halo 3). W Dualu jest na odwrót i to L1 i R1 zazwyczaj robią za podstawę w grach akcji zostawiając działania kontekstowe pod triggery. Choć w wielu grach można sobie zmienić sterowanie z R1 i L1 na R2 i L2. Jak kto lubi. Pytanie czy w takim razie da się podobnie grać na X0 na LB i RB zamiast na triggerach. Szczerze w to wątpię :lol:

Wytykam ci bullshit, a ty się pienisz. LOL, nie dziwi mnie to.

Ja się pienię w tamtym poście? Weź przestań pisać takie bullshity ;) A co do twojej wypowiedzi o kontektowych akcjach i przyciskach w padach odsyłam do posta Ficusia, który idealnie kwituje tą naszą małą wymianę zdań.

A poza tym t3xz - to spusty są od tego by strzelać w shooterach nie bumpery. Dlatego tak psioczę na trigery w PS3. Jakiego shootera bym nie odpalił na PS3 (Jeśli jest w ogóle możliwość ustawienia akcji "fire" na trigerach) to grało by mi się na tych spustach źle. I to właśnie zarzucam padom Sony.

Edytowane przez Gooralesko

Opublikowano

to fakt oraz krzyżak w padach od X360 są do ....

gorzej jest też z przyciskami A,B,X,Y nie chodzi tu o rozmieszczenie, a raczej z czego są wykonane

ale trigery są ok, analogi ok,

plastik albo raczej tworzywo z którego jest wykonana obudowa w padach od 360 wypada lepiej od DS3 czy SIX,

w SIX to jest tragedia a raczej cienizna.

Pad od X360 jest friendly dla fpp oraz wyścigów bo łatwiej jest opanować analogi oraz trigery, a reszta przycisków w tym wypadku jest praktycznie zbędna, albo mało wykorzystywana.

Po zagraniu w COD4 na 360 to najbardziej nie mogłem się przyzwyczaić do krzyżaka, bo jak miałem radar czy nalot to włączał mi się noktowizor. Niby naciskam w bok a leci w bok i do góry, trigery spoko opanowałem łatwo i skutecznie bo palce tuż przy przy kciuku co w padach sony wciskają L1, R1 poszły na trigery i w miedzy czasie na LB i RB. Analogi poszły bez problemów. Czy w fpp zamieniłbym pada na X, raczej nie, ale sprawuje się przy tym b.dobrze.

A w forza2 gra się jak poezja, tak więc nawet w GT5P przestawiłem się na trigery, choć to nie to co w X360.

Reszta gier typu Uncharted, piłeczka, kosz, to wole pady od sonego.

Jak dla mnie tak to się sprawuje, chociaż i tak gry multi to przede wszystkim PS3 bo u mnie tego więcej, a jak gra się nie sprawdzi to łatwiej to sprzedać i mało się straci bo nikt nie opatentował kopi na ps3, a do tego dochodzi jak na razie bezpłatny online.

Szczerze to oba pady są dobre, tragedią to nazwałbym 1 pad do XBOX ten tak zwany balon

ale to było ciężkie :P

Edytowane przez goggy

Opublikowano

ps3 > xbox 360 . Z xboxa 360 wziął bym sobie tylko pada i podpiął do ps3 .

Opublikowano
Playstation 3 chu.j! Shaow Complexa sprawdze, MP Trilogy to 1, 2 i 3 w jedym packu, ta? Odgrzewane kotlety lol. Nie przepraszam zaden chu.j, bedzie mialo God of War 3. Ogolnie trzymanie sie kurczowe jednej platformy, przy duzym znaczeniu exow (ktorych jest malo obecnie) jest troche glupie, no ale Polska to biedny kraj, biednych ludzi :(

Tak naprawde to czy to Polska,czy biedni ludzie nie ma moim zdaniem znaczenia.Wystarczy zebys wszedl na jakikolwiek zagraniczny serwis albo forum o konsolach a tam wojenki sa jeszcze wieksze niz u nas.Ogolnie niektorzy sa poprostu i maja bycie fanbojem i trzymanie "swojego" we krwii,tacy sa ludzie,lubia sie wyklocac co jest lepsze,ich racja musi byc na wierzchu i nie dopuszczaja do swojej mysli akceptacji drugiej platformy bo kochaja tylko swoja.

Dlatego uwazam ze kraj nie ma tu znaczenia...chociaz jestem ciekawy czy np w Japonii sa takie wojny i sprzeczki na porzadku dziennym,czy wszyscy jednym tchem wspieraja nintendo i sony?Wie ktos?

Opublikowano

Zapewniam Cię, że po kilku dniach opanujesz krzyżak w padzie od X0. I będziesz włączał radar kiedy trzeba.

Co do grania w piłeczki, to moim zdaniem na padach DualShock lepiej gra się w PESa, natomiast w Fifę lepiej mi się grało na padzie od X360. (Kwestia rozłożenia sterowania.)

Poza tym ktoś wyżej pisał, że woli grać na kablu niż zmieniać baterię (raz na tydzień?) polecam wtedy dokupić do Xboxa pada z kablem, taki jak był w zestawach Core jest bardzo fajny, lekkie uwstecznianie się, ale za to będzie lżejszy.

Opublikowano

W sumie dobrze że mi przypomniałeś w tej kwestii wyższość Sixaxisa nad DualShockiem 3, zwłaszcza że ten pierwszy jest znacznie mniej waży. Inna kwestia, że DualShock 3 wydaje się zrobiony z lepszych materiałów. Przyciski lepiej wchodzą, choć to może być tylko moje wrażenie. Lżejszy padzik to coś do czego powinno się dążyć także na PS3. Po dłuższej sesji z padem w rękach kładzie się je na padołku, bo ciężko utrzymać to w powietrzu, chyba że ktoś jest przed zawodami Fitness to może sobie jeszcze powiesić na łokciach pełne reklamówki z Reala. Droga wolna.

Opublikowano

Suchar poćwicz trochę na siłowni bo nie wiem jakie z Ciebie musi być chuchro by męczyło cię trzymanie DS3 w rękach :D

Nie no o R2 i L2 w sixaxisie/dualshock 3 wypowiedziałem się stronę temu ale sam kształt i ergonomia pada jest do mnie bez zarzutu choć akurat pod tym względem nie jestem obiektywny bo gram na tym kawałku plastiku z drążkami już 11 lat.

Opublikowano
Poza tym ktoś wyżej pisał, że woli grać na kablu niż zmieniać baterię (raz na tydzień?) polecam wtedy dokupić do Xboxa pada z kablem, taki jak był w zestawach Core jest bardzo fajny, lekkie uwstecznianie się, ale za to będzie lżejszy.

jak chcę to gram na kablu, ale każdy przy konsoli kupuje zawsze dodatkowego pada więc jak się jeden rozładuje, bierzesz drugi i grasz bez kabla, a tamtego podpinasz pod usb i ładuje się podczas grania. baterie i akumulatorki, ładowarki są zbędne, w zestawie z konsolą masz kabelek nic nie trzeba za to płacić, ba nawet za zaoszczędzone pieniądze można wydać na grę czy inne akcesoria np. słuchawkę. Tak więc rozwiązanie Sony jest bardziej praktyczne, bo nie kupujesz ładowarek i akumulatorków czy baterii, a kupuje kolejnego pada.

Edytowane przez goggy

Opublikowano
ale każdy przy konsoli kupuje zawsze dodatkowego pada więc jak się jeden rozładuje,

Nie mierz wszystkich swoja miarą.

Opublikowano
Suchar poćwicz trochę na siłowni bo nie wiem jakie z Ciebie musi być chuchro by męczyło cię trzymanie DS3 w rękach :D

Słowo klucz: po dłuższej sesji. To jak z siedzeniem na kiblu. Choćbyś niewiadomo jak mocno próbował, długo nie wytrzymasz w tej pozycji nie dostając skurczu w nogach.

Opublikowano

To jaki ty masz kibel na chacie, że skurczu nóg dostajesz przy dłuższym posiedzeniu :lol:

Opublikowano
Nie mierz wszystkich swoja miarą.

ciekawe, ale nie spotkałem się nigdy z osobnikiem który kupuje konsole bez gier jak również bez dodatkowego pada,

a powiedz kolego ile padów masz przy konsoli ?

Jak gram sam to nie muszę łączyć pada kabelkiem, nie wiem czemu xboje przyssali się do takiego stwierdzenia

koledzy napiszcie ile macie padów przy swoich ps3?

mam do tego i wii i x360

akumulatorki w padach od PS3 są nie tylko praktyczne ale i opłacalne

ale co ty możesz wiedzieć jak pewnie masz only 360 i okulary z napisem f....

Opublikowano
prawda jest taka, ze jak ktos da wiecej na DS3 to bedzie on dla niego lepszy, a jak ktos na x360 to ten bedzie lepszy.

no tak jest z kazdym padem

n64 ma pokrake ktorej poczatkowo nie potrafilem chwycic, ale po jakims czasie grania non-stop bylo ok

pada od gacka uwazam(łem) za najwygodniejszego, a jak z tydzien temu po baardzo dlugiej przerwie gralem na nim to byla masakra

btw. pad od gacka był strasznie czesto krytykowany za zamiane miejscami krzyzaka i lewego analoga, a teraz sony dostaje sie za ich standardowe rozmieszczenie

Opublikowano

Jeszcze bardziej oplacalny jest jeden Sixaxis i przedluzacz usb .Jak za czasów Dualshock'a ; )

Opublikowano
ciekawe, ale nie spotkałem się nigdy z osobnikiem który kupuje konsole bez gier jak również bez dodatkowego pada,

chyba raczysz zartowac :)

koledzy napiszcie ile macie padów przy swoich ps3?

jednego

akumulatorki w padach od PS3 są nie tylko praktyczne ale i opłacalne

szczegolnie bardziej oplacalne jak akumulatorek padnie :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.