Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Nie mam okularow i z 2 razy wiekszy jestem od goscia

:teehee:

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

a tam - pieprzenie, wiadomo, ze HALO jest PrzeEpickie, ze walki niektore ryja beret, ale jako caloksztalt pod wzgledem graficznym HALO3 jak i ODST sie nawet do zamknietych pomieszczen K2 nie zblizyly. Nie oceniam techniki, co ciezej wykonac - oceniam tylko to co widze na ekranie i w 2 przypadku miejscami mam prawie render. W Reach nie garlem, nie ogladam, wiec sie nie bede wypowiadal, ale na niektorych filmach naprawde widac ogromny krok na przod i choc daleki jestem od wiary w Twoje slowa wypowiadane werbalnie :teehee:, sam mam nadzieje,ze sie nie zawiode, bo o Miodnosc gry sie nie mam co martwic !

Przekozak ! :thumbsup:

Opublikowano

MajorZero64: Ja nic o sterowaniu nie pisałem. W KZ2 fajnie się gra, ale grafika to główny atut tej gry. To nie jest typ gry gdzie dobra grafika tylko zwiększa już wielką za(pipi)istość danej gry. Tutaj grafa to główny motor napędowy bez którego ta gra prawdopodobnie by nie istniała.

MaZZeo: Na tym zdjęciu co podałeś najbardziej mnie w(pipi)ia to, że nie mam w pokoju takiego dużego LCD :D

Opublikowano

na pewno - mam takie samo zdanie, gdyby graficznie ta gra byla na poziomie HALO 3, czy ODST, nikt by w nia nie gral... :whistling:

Zreszta - identyczna sytuacja byla gdy Killzone mialo byc odpowiedzia na 1sze HALO. Bez grafiki naprawde SONY mocno odpowiedzialo ! :teehee: Choc w sumie - tam sprzet nie wyrabial juz.

Edytowane przez easye

Opublikowano

OK niech Halo będzie ładniejsze od KZ2 bo ma większe przestrzenie, ale GT5 bije w kule Forze 3 aż miło. 1280x1080p, 60FPS, 16 samochodów na trasie, samochody premium (standardy na razie przemilczę), super oświetlenie, fizyka jazdy, znacznie poprawione efekty cząsteczkowe, ślady opon, światła cofania, damage realtime, pogoda, edytor, multi dla 16 graczy itd. Żeby nie było FM3 jest super, ale przy GT5 wymięka.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

ja sie nigdy nie doczepiłem halo od strony grafiki i jej "fajności", a tylko krytykuje slowa, które w jednoznaczny sposób wywyższają w jakis sposob halo...

grafika oczywiscie jest zadowalająca, technicznie jest dobrze, ale porównując jakość wrażeń wizualnych z innymi grami to ta grafika wychodzi juz średnio.

i kurde kto napisał, ze za(pipi)iaszcza grafika = bardzo dobra gra? przestańcie... głowne zarzuty wzgledem halo tycza sie designu, fabuły i ogolnego przedstawienia konfliktu z poke'monami... a, ze ktoś w jakims tam stopniu jedzie po grafice to wina tylko i wylacznie fanów tego uniwersum, którzy wywyższają je ponad wszystko.

EDIT////

te... Ladyhawke... nie pisz tutaj o fizyce w gt5 po pojadą ci tu od pudełek i gry w barowe piłkarzyki. xD

Opublikowano

Napisalem o GT5P x FM3, nie o GT5.

Opublikowano

CoATI: Lepiej się o fabule w uniwersum Halo nie wypowiadaj :) Idź do jakiegoś kumpla, niech Ci odpali Halo Waypoint i spróbuj przeczytać wszystko co opisuje tam uniwersum i historię konfliktu :P

Grając w Halo 3 najbardziej mnie bolało to, że nie znam historii od początku bo wielu rzeczy nie rozumiałem.

Designu też się nie można uczepić. Dlaczego ? Bo gdyby był inny to nie byłoby Halo.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

EDIT////

te... Ladyhawke... nie pisz tutaj o fizyce w gt5 po pojadą ci tu od pudełek i gry w barowe piłkarzyki. xD

Po 4 latach oczekiwania Wspaniałomyślność Kaza zstępuje z Niebios na ziemię. GT5 nadchodzi, a niewierni zostaną przeklęci. :pinch:

Opublikowano

To czepcie sie tych setek milionow fanow SW za design Ewokow i Wookie. Killzone>Star Wars.

Opublikowano

Tez masz na pewno racje, ale po czesci, bo 3/4 tych osob pisze o pokemonach w multi, gdzie tam nic takiego nie ma miejsca.

OK niech Halo będzie ładniejsze od KZ2 bo ma większe przestrzenie, ale GT5 bije w kule Forze 3 aż miło. 1280x1080p, 60FPS, 16 samochodów na trasie, samochody premium (standardy na razie przemilczę), super oświetlenie, fizyka jazdy, znacznie poprawione efekty cząsteczkowe, ślady opon, światła cofania, damage realtime, pogoda, edytor, multi dla 16 graczy itd. Żeby nie było FM3 jest super, ale przy GT5 wymięka.

Zgadzam sie, ale zwroc uwage ile czekales na ta gre ? W miedzy czasie MS wydal 2 czesc. Co lepsze - wyjdzie GT5 i zaraz pojawi sie kolejna czesc FORZY, a ze historia lubi sie powtarzac, calkiem mozliwe, ze znowu pod wzgledem symulacji, gameplay'u zniszczy P. Wala mnie slady opon i inne (pipi)y - ale dzielenie samochoow na premium , nie premium to porazka. Gram od lat na kierownicy i tylko z wnetrza samochodu i juz widze, ze moj fan przy GT bedzie mniejszy...

Opublikowano

No tez loffciam SW, ale Majorze tu juz nie masz czelonosci od pokemonow pojechac!

Opublikowano

Takie porównanie nie na miejscu bardziej by pasowało

FM2 x GT5P

Opublikowano

male sprostowanie, w ciagu tych lat MS wydal 2 czesci Forzy. Wyjdzie na to, ze w tym samym czasie mniej wiecej wyjdzie czesc 4... No to niezle - nie ma to jak kupic Ps3 i czekac do usranej smierci na dobre wyscigi.

Takie porównanie nie na miejscu bardziej by pasowało

FM2 x GT5P

Dlatego tez kazde porownanie jest na miejscu... :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

CoATI: Lepiej się o fabule w uniwersum Halo nie wypowiadaj :) Idź do jakiegoś kumpla, niech Ci odpali Halo Waypoint i spróbuj przeczytać wszystko co opisuje tam uniwersum i historię konfliktu :P

Designu też się nie można uczepić. Dlaczego ? Bo gdyby był inny to nie byłoby Halo.

uniwersum moze sobie byc ogromne, moze byc okraszone jakimis legendami i opowiastkami, ale to nie stanowi o tym, ze z miejsca musi sie wszystkim podobac... to tak jakby każdemu musiała sie podobac 'saga ludzi lodu' bo to w koncu 60-kilka tomów, a co jest duze jest fajne.

zrozumcie, ze nie wszystkim musi sie podobać rozbudowana bajeczka z halo...

no odpale sobie waypointa i co? dowiem sie tyle ile moge sie dowiedziec z halo wiki i nadala mnie to nie przekona.

No tez loffciam SW, ale Majorze tu juz nie masz czelonosci od pokemonow pojechac!

to ja pisałem o pokemonach ;]

w SW jest wiecej ras/nacji... nie tylko futrzaki i krasnoludki... co gorsza one świetnie wpasowały sie do tego swiata przy czym nie są jego podwalinami

Opublikowano

Z szacunku do SW nie porównuje tego uniwersum z tym z Halo.

Opublikowano

I NIE, KILLZONE TO NIE W 70% GRAFIKA.

racja, w 80% grafika, reszta średni fpp

major wystarczająca dobra fota by ocenić grafikę, szczególnie biorąc pod uwagę że kiedyś znafcy masturbowali się przy byle gifach z KZ2 i robili z niego boga.

dokładnie, te same osoby masturbowały się przy rozmazanych zdjęciach god3 5x5cm z czasopisma zrobionych komem :teehee:

gt5 ? trudno żeby gra z którą męczyli się 6 lat, która ma 2x mniej samochodów i mniej tras wyglądała gorzej od fm3, fm4 też powstaje ;>

odnośnie HR tak prezentuje się mapka do multi w becie:

http://www.youtube.com/watch?v=Nkb-7b-KF9c&feature=player_embedded

i tak RAGE w 2011 zmiecie graficznie wszystkie gry

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Spoko ale Jakale i Grunty tez nie sa podwalinami Halo, tak jak Ewoki w SW.

Opublikowano

WoW! biorac pod uwage caly miod - dla mnie REWELACJA ! Czyli jednak mamy spokojnie konkurenta dla KZ2 ! Jak jeszcze doliczyc pojazdy ! Ech, szkoda, ze dopiero 16 wrzesnia ! <_<

Opublikowano

Z Rage będzie jak z Doom 3 tez miała zmieść wszystko graficznie.....

Opublikowano

Spoko ale Jakale i Grunty tez nie sa podwalinami Halo, tak jak Ewoki w SW.

W Halo mamy koalicję kosmitów zawartą przeciwko ludziom. Ambitne. W SW mamy wiele ras, planet, układów, religii itp. Już Mass Effect ma znacznie bardziej przemyślane uniwersum niż Halo.

Opublikowano

W swoim czasie masakrowala teksturami, wiec o co ci biega?

@Major0

To "juz" w twoim zdaniu jest bez sensu, ME to RPG i mowieniu o nim "Już Mass Effect ma znacznie bardziej przemyślane uniwersum niż Halo" jest niesmaczne :turned: Wiadomo, ze ma.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Z silnikiem Rage jest taki problem, że to jakieś dziwne połączenie tradycyjnej grafiki z cellshadingiem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.