Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Najlepiej sprzedającą się konsolą jest PS2, DS może niedługo dogoni konsolę Sony, a może i nie, jak klienci rzucą się na 3DS'a.

Co do PSP to brakuje mi tam czołowych serii Capcomu (RE, DMC), poza tym jest ok, a już niedługo nowy God of War, który już teraz widać, że będzie lepszy od Chains of Olympus.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Nintendo DS jest najlepiej sprzedającą się konsolą w historii, dodatkowo z masą gier-perełek (często kontynuacji z dużych konsol). PSP jest w stagnacji od 2 lat ta konsolka jest tak nieatrakcyjna dla użytkowników, że mnie dziwot bierze, że ktoś to jeszcze kupuje.

wymien 5... albo 10 skoro jest ich masa.

mysle, ze sam jestem w stanie tyle wypisac, ale jestem ciekaw co według ciebie jest perełką... bo chyba nie jakies mariany

Dragon Questy, Finale, Zeldy, Mariany, Castlevanie, Metroid Prime: Hunters, Profesor Lyton, Grand Theft Auto: Chinatown Wars, Mario & Luigi: Bowser's Inside Story, Puzle Quest, Elite Beat Agents, Ninja Gaiden, Advance Wars, The World Ends With You. Starczy myśle.

Opublikowano

A najlepsza na DS'a dopiero nadchodzi, bo chyba oczywiste, że sequel Okami nie ma konkurencji.

Opublikowano

maka, rozumiem, ze we wszystkie te pozycje grałes i jesteś pewny wyboru na 100%.

ok, nie mamy o czym rozmawiac.

high five zwyrol ;]

Opublikowano

Okami może się zchować, bo krążą plotki o Silent Hill na Nintendo DS :ninja:

Opublikowano

Pfff... co nowszy silent to gorszy. Niech idioci z Square Enix przetłumaczą obie części Nanashi no Geemu to będę w niebie

Edytowane przez C-Boy

Opublikowano

Nie narzekał bym aż tak bardzo na spadek formy Silenta zwłaszcza, że Shattered Memories było naprawde świetne (po wpadce jakim było dla mnie Origins), a nowy Silent ma za bohatera zbiega, więc ktoś z takimi uczynkami na sumieniu to świetny materiał pod dobrą grę :)

Opublikowano

origins i wpadka? w sumie o gustach sie nie dyskutuje ale dla mnie wpadka byl sh4

Opublikowano

Najnowszy silent nie był zły, ale z horrorem to niewiele miało wspólnego. Prędzej łatka ( jak to ujął kiedyś kolega Suavek ) "dramatu psychologicznego" bardziej odzwierciedla charakter ostatniej części/remake'u/restartu.

Edytowane przez C-Boy

Opublikowano

CoATI: może SH4 nie był najmocniejszym Silentem, ale i tak był dość dobrą grą. Pokochałem ją za mocny klimat, ciekawą fabułę oraz troche świerzości w serii. Origins nie podeszło mi, bo było dość amerykańskie. Nic z piękna, jakiś łapiących za serce momentów, tylko powielanie schematów poprzednich części z drętwym bohaterem, zyebanym systemem walki oraz patentu z lustrami, które do SH nie pasują ni w (pipi), ni w pięte. Oczywiście nie muszę nawet wspominać o "trudnych zagadkach".

C-Boy: może i tak, ale mimo wszystko nie obraziłbym się gdyby z tego rodzaju SH powstała odnoga serii :)

Opublikowano

SH4 był dobry fabularnie, ale wprowadził za dużo debilnych zmian.

- Jedno miejsce do save'owania, przez co gra raziła potwornym backtrackingiem.

- Ograniczone miejsce w inventory i niemożliwość wywalenia zużytych broni (np kij golfowy) dlatego lepiej w ogóle było tego nie używać.

- Gdzie latarka i radio?

- Brak zagadek.

Opublikowano

ciii bo wyjdzie na to, ze maka te wszystkie gry zna tylko z youtube :>

Opublikowano

ciii bo wyjdzie na to, ze maka te wszystkie gry zna tylko z youtube :>

O to w co gram to się nie martw ZWŁASZCZA jeśli chodzi o Silenta.

Miłej rozmowy, lecę z dziewczyną film obejrzeć.

Opublikowano

Spróbuje skierować dyskusje na nieco inne tory: bitwy handheldów. Sam posiadam PSP, które wybrałem z uwagi na dojrzałe, i w ogóle lepsze gry, takie jak GTA, Wipeut, Patapon, Dexter, czy God of War. To są miażdżące pod względem graficznym, dopracowane, i po prostu mega wyje.biste tytuły. Konsola ma sporą i dość zróżnicowaną bibliotekę tytułów wśród których przewijają się przygodówki, platformówki, gry logiczne, czy nawet strzelaniny. Niektórzy ganią tę konsole za tytuły mające korzenie sięgające dużych konsol, mówią że to nic oryginalnego, i że w takie tytuły można zagrać na dużej konsoli. Mam do takich osobników pytanie: czy chodzą ze stacjonarkami i z telewizorami do auta? Bo według mnie zagrać w podróży w np. GOW, to jednak jest coś, a że nigdy nie miałem stacjonarnej platformy Sony, to i GOW, Wipeut, czy Dexter są dla mnie świeże. Poza tym jest też sporo świetnych mocno oryginalnych gier takich jak genialny Patapon, dobry Locoroco (choć on jest według mnie mocno przehypowany), czy Crush. Niektórzy ganią PSP, za zbyt dużą ilość "gier nie mających przenośnego charakteru". Według mnie to troche idiotyczne, bo to tak jakby jechać po grze bo jest zbyt rozbudowana (np. GTA) na handhelda. Przenośnego charakteru to może być pozbawiony jedynie Patapon, bo po pierwsze: to nie jest gra do grania w głośnym zgiełku (jak wiadomo w Pataponie trzeba mocno wsłuchiwać się w dźwięki bębnów), a po drugie: przez brak tradycyjnej pauzy podczas misji (można jedynie wyłączyć konsole, ale straci się wtedy Fevera). Odnosząc się na chwile do DS, to jego biblioteka jest pełna crapów (na PSP wychodzi ich mniej), zbyt dużo jest infantylnych produkcji, a dotykowy ekran nawet w czasie premiery nie był wcale rewolucją (w 1997 roku wyszedła konsolka Tiger.com która miała dotykowy ekran, i co ciekawe nie trzeba było do jego obsługiwania używać żadnego patyczka). IPhone może i ma naprawde sporo tanich gier, ale pod względem ich jakości może konkurować z DSem (chyba), ale z PSP na pewno nie. Podsumowując: do czasu premiery 3DSa, PSP rządzi na rynku kieszonsolek.

Ciekawsze wytłuściłem ( przy nich parskałem śmiechem) po pierwsze kwestia gustu, nie ma lepszej/gorszej konsoli. dla jednego cooking mama nds jest mega tytułem a dla innych Gow Chain of olympus jest balasem. Na nds nie ma żróżnicowanych tytułów? woogle wiesz co to ds i ile ma wydanych tytułów?

iphone nie może konkurowac z psp... zobacz sobie Rage na iphona. jestes maksymalnie nie obiektywny. patrzysz tylko przez swój pryzmat.

Opublikowano

przecież on chciał tylko rozpocząc jakąś dziwną bezsensowną wymiane zdań... tylko ty dałeś sie podpuscic ;]

Opublikowano

Na amerykańskim PS Store jest do kupienia...

PRZEDŁUŻENIE GWARANCJI O ROK :confused: :verymad: <_< :mellow::blink:

Chyba ich porąbało! "Jedyne" 60 dolarów.

Opublikowano

przecież on chciał tylko rozpocząc jakąś dziwną bezsensowną wymiane zdań... tylko ty dałeś sie podpuscic ;]

O co ci chodzi? Przedstawiłem swoje stanowisko, a ty masz jakieś wonty dry.gif.

Na nds nie ma żróżnicowanych tytułów?

Nic takiego nie pisałem. 

Opublikowano

RE >>>>>>>>>>>>>>>>>>> SH

he he he

Opublikowano

RE >>>>>>>>>>>>>>>>>>> SH

he he he

W akcji na pewno, ale fabularnie każdy Silent Hill jest lepszy od dowolnego RE. :]

Opublikowano
Oglądałem ten filmik z Reacha z bety i jakoś mnie nie zmiażdżył grafiką

Ja miałem to samo podczas oglądania filmiku

:woot::lol::woot::lol::woot::lol::woot::lol::woot:

z Uncharted 2

Wiem, że po filmie grafiki się nie ocenia, ale ktoś tu specjalnie wstawił to wideo, żebyśmy wszyscy urządzili zbiorowe bukkake. Sry, nie pykło.

Edit: A jeżeli chciałeś mi dogryźć z tym U2, bo to niby taka super gra na PS3, to ci nie wyszło. Po dla mnie średniej jedynce za drugą część przygód Drake'a już nie chwyciłem.

Jeśli chciałbym ci dogryźć, to czepiłbym się tego:

GT5P to wciąż najładniejsze wyścigi więc z GT5 będzie tylko lepiej.

To jest dopiero zabawne. Ja rozumiem, że temat GT5 to kółko wzajemnej adoracji, no ale takie brednie, prosze Cie ;)

P.S. a idiotą nie jestem żeby czepiać się najlepszej gry na PS3 i jednej z lepszych gier w ogóle.

?

Przecież to nie ja napisałem. Poza tym, GT5 mnie w ogóle nie interesuje.

Opublikowano

Kinect to (pipi) jakich mało. Obserwowałem jak ludzie się tym "bawią" na FD. Lagi są około 0.5 sek, co absolutnie wyklucza jakiekolwiek poważne granie. Konsola tak sobie odczytuje ruchy gracza, wygląda to tak, że robi skryptowane akcje reagując na to co zrobi grający przed kamerką, czyli tak jak Wii. Z tym, że jest o wiele bardziej od Wii niedokładne i z reguły to co robi postac na ekranie ma się nijak do tego co robi gracz przed telewizorem. Przykładem są chociażby kręgle. Na Wii są niemal bezbłędne i gra się super, na Kinect jest męczarnia i kończy się na machaniu jak wariat łapami, bo inaczej się nie da. Jeszcze większą porażką jest Kinectanimals. Tutaj już w ogóle gra sobie i gracz sobie. Najgorsze jest to, że jak sobie "gramy" i oddajemy pole komuś innemu - Kinect wariuje. Nie odczytuje wtedy zupełnie nic, konieczna jest kalibracja. Oczywiście zupełnie wyklucza to Kinecta jako narzędzie do grania na imprezach. Na Wii po prostu oddaje się Wiilota i jest git. Na Kinect będzie "poczekaj parenaście minut, tylko skonfiguruje". Porażka.

Opublikowano
Oglądałem ten filmik z Reacha z bety i jakoś mnie nie zmiażdżył grafiką

Ja miałem to samo podczas oglądania filmiku

:woot::lol::woot::lol::woot::lol::woot::lol::woot:

z Uncharted 2

Wiem, że po filmie grafiki się nie ocenia, ale ktoś tu specjalnie wstawił to wideo, żebyśmy wszyscy urządzili zbiorowe bukkake. Sry, nie pykło.

Edit: A jeżeli chciałeś mi dogryźć z tym U2, bo to niby taka super gra na PS3, to ci nie wyszło. Po dla mnie średniej jedynce za drugą część przygód Drake'a już nie chwyciłem.

Jeśli chciałbym ci dogryźć, to czepiłbym się tego:

GT5P to wciąż najładniejsze wyścigi więc z GT5 będzie tylko lepiej.

To jest dopiero zabawne. Ja rozumiem, że temat GT5 to kółko wzajemnej adoracji, no ale takie brednie, prosze Cie ;)

P.S. a idiotą nie jestem żeby czepiać się najlepszej gry na PS3 i jednej z lepszych gier w ogóle.

?

Przecież to nie ja napisałem. Poza tym, GT5 mnie w ogóle nie interesuje.

EPIC FAIL

Pomyliłem użytkowników

może bedę w rodzynach.

Sorkii ;)

Opublikowano

czyżby szykowała nam się mała rewolucja w pracach nad silnikami do gier na obecnej generacji?

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-force-unleashed-60fps-tech-article

W skrócie Lucas Arts na potrzeby FU2 pracuje nad silnikiem który natywnie chodzi w 30fps jednak obraz wyświetlany jest dla naszego oka w 60fps.

Przy okazji trochę informacji o tym jak to PS3 jest bardziej zaawansowane technologicznie od x360 :P

Opublikowano

To prawda, że PS3 jest o wiele bardziej zzawansowane technologicznie od X360 (Cell, BluRay), ale prawda taka, że ta "zaawansowalość" utrudnia pracę developerom, a niewielu umie wykorzystać w pełni Cella :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.