Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Co do strachu w Dead Space, to jedna macka nie powoduje, że gra jest straszna. Nawet bohater ma gdzieś co się wokół niego dzieje.

Niby gramy inżynierem (jasne, a Kratos to opiekunka do dzieci), który znalazł się w nieodpowiednim miejscu, w nieodpowiednim czasie. :] Szkoda tylko, że nie idzie tego odczuć. Bo wygląda to tak, jakby gość z góry był przygotowany na to, co go czeka i świetnie sobie radzi w masowej eksterminacji xenomorfów.

Nie okazuje przez całą grę przy tym żadnych emocji, strachu, zaskoczenia, czy przerażenia. Podobnie jego ekwipunek, to podobno narzędzia górnicze i również twórcy nawet nie chcą przekonać, że tak jest, bo służą tylko i wyłącznie do walki.

Po prostu wymyślili sobie taką historyjkę, a pokrycia z grą nie ma żadnego. Naprawdę gramy rzeźnikiem, który z góry wie co i jak. Dziwi mnie zatem, że w drugiej części Isaac to ma być weteran do walki z nekromorfami, kiedy taki już był w jedynce. Ciekawe jak mają zamiar to przedstawić. :]

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Bedzie mozliwosc przeniesienia swojego konta z US, UK itd. na PL. Wykupiony Live na tamte kraje bedzie dalej aktywny na koncie PL?

Opublikowano

Psyko nie ten temat na takie pytania :)

Opublikowano

Eee no co wy? Przecież to tylko 0,83$ miesięcznie.

:ninja:

Opublikowano

Eee no co wy? Przecież to tylko 0,83$ miesięcznie.

:ninja:

Wszystko jedno, to jest zły ruch dla obecnego posiadacza Xboxa i krok wstecz względem ogólnej wojny konsolowej.

Tak samo jako mało zapowiedzianych exów czy strata Mass Effect 2.

Opublikowano

Przecież za Golda warto płacić każde pieniądze. Ma super teamspeak a gówniane PSN się do niego nie umywa! :potter:

Opublikowano

M$ w 2009 i 2010 zachowuje się jak $ony w 2006 i 2007, ku.va!

Ceny Livea podniosą o 10$. Pięknie! :/

SCE nigdy nie żądało haraczu za granie online. :potter:

Opublikowano

M$ w 2009 i 2010 zachowuje się jak $ony w 2006 i 2007, ku.va!

Ceny Livea podniosą o 10$. Pięknie! :/

SCE nigdy nie żądało haraczu za granie online. :potter:

za to żąda 30zł więcej za swoje gry niż MS i możliwe że w przyszłości + 10$ dla używanej gry :teehee:

(pipi)nia z tą podwyżką golda ale to nie dotyczy wszystkich krajów, wraz ze startem XBL PL dostaniemy turnieje i co miecha do wygrania 5000PLN, specjalne usługi społecznościowe dla graczy, posiadacze golda dostaną dodatkowo zniżki na gry i akcesoria oraz coś w stylu karty Benefit > zniżki na siłownie/fitness/restauracje, itp. Była gadka że korzystając z tych zniżek średni gracz rocznie zaoszczędzi kilkaset PLN.

Zaś sony poland co ma szczególnego dla posiadaczy ps3/p+ ? uboższą wersję ps store która do dzisiaj nie doczekała się polonizacji, no ale za darmo!! :D

Opublikowano

heh tylko nie widac tutaj nikogo który by sie płuł ze nie ma polonizacji ps store, prostych słówek po angielsku typu: "search, buy now, PS3 games, reedem codes itd" to chyba nie umieją xboty którym tak "trudne" słówka trzeba spolonizować lol

Edytowane przez Merson

Opublikowano

heh tylko nie widac tutaj nikogo który by sie płuł ze nie ma polonizacji ps store, prostych słówek po angielsku typu: "search, buy now, PS3 games, reedem codes itd" to chyba nie umieją xboty którym tak "trudne" słówka trzeba spolonizować lol

Nie ogarniam tego szału na polonizacje w ogóle. Rozumiem, że każdy chce mieć jak najlepszą usługę sieciową, dobre gry w sklepie online itp. itd., no ale polonizacja store czy innego menu(jeszcze pół biedy gier)? Nigga, please. Ktoś, kogo stać na konsolę, a nie umie tych paru słów zrozumieć po angielsku nie zasługuje, żeby żyć.

Opublikowano

Dobra dobra, te zniżki są wliczone w koszta xbl gold (na świecie nie ma nic zadarmo) teraz wszystkie xboty jadą bo psn'ie. To ja zadam takie pytanie: Gdzie był XBL PL przez te ostatnie lata?

Edytowane przez MaroS

Opublikowano

ale ta podwyżka raczej nas nie dotyczy. Z resztą nawet jeśli to i tak większe znaczenie ma kurs dolara, bo i tak w przeszłości Live kosztował taniej - ja kiedyś kupiłem za 90-100zł bodajże, teraz nie wyrwie się za mniej niż 130zł.

Jeśli wprowadzony będzie XBL do nas to nie wyobrażam sobie, by MSPolska życzył sobie kosmiczne 250zł/rok jak to jest w empiku bo to będzie śmiech na sali. Chcą być konkurencyjni ze zdrapkami z allegro - max 150zł.

Opublikowano

Uprzedzam jak ktoś nie ma pojęcia o cenach to niech się nie udziela.

Z tego co widzę to zrównali ceny w USA do poziomu cen w regionie PAL. W USA był najtańszy abonament, a teraz wszędzie jest taki sam mniej więcej.

Poza tym to są ceny sugerowane, a czy ktoś kiedyś zapłacił 200zł za abonament roczny ? Bo tyle mniej więcej kosztuje abonament w regionie PAL. Nie wydaje mi się, cena sugerowana ok. 200zł, a firmy internetowe sprzedają klucze po 130-140zł.

W USA ludzie będą się pluli bo jak mogli wyrwać abonament za 35$ za rok to teraz pewnie klucze będą po 40$.

MaZZeo: Cena sugerowana na bank w Polsce będzie na poziomie 200zł albo i więcej. Pytanie tylko po ile będą klucze w internecie sprzedawane.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Uprzedzam jak ktoś nie ma pojęcia o cenach to niech się nie udziela.

Z tego co widzę to zrównali ceny w USA do poziomu cen w regionie PAL. W USA był najtańszy abonament, a teraz wszędzie jest taki sam mniej więcej.

Poza tym to są ceny sugerowane, a czy ktoś kiedyś zapłacił 200zł za abonament roczny ? Bo tyle mniej więcej kosztuje abonament w regionie PAL. Nie wydaje mi się, cena sugerowana ok. 200zł, a firmy internetowe sprzedają klucze po 130-140zł.

W USA ludzie będą się pluli bo jak mogli wyrwać abonament za 35$ za rok to teraz pewnie klucze będą po 40$.

MaZZeo: Cena sugerowana na bank w Polsce będzie na poziomie 200zł albo i więcej. Pytanie tylko po ile będą klucze w internecie sprzedawane.

Tyle ze ceny zagraniczne nie zawsze trzymaja sie z tymi, ktore mamy w sklepach w Polsce. Sytuacja zmienia sie natomiast, kiedy te ceny zagraniczne oficjalnie przenosza sie na polski rynek. Wtedy, nie ma co liczyc na taka rozbieznosc w internetowych sklepach. Jak sugerowana bedzie na poziomie zalozmy 230 zl, to w sklepach nie ma co liczyc na 140 zl.

btw. Kto dalej lubi Microsoft aka Mycopysoft? :potter:

Edytowane przez VoytecCFC

Opublikowano

To ludzie zostaną na zagranicznych kontach. Proste jak drut. Ja zawsze mówiłem, że polski Live jest przereklamowany bo jedyne co nam uwiera to blokada regionalna. Jak z wejściem polskiego Live zostanie zniesiona na nasze nr IP to ja tam oleję zmianę konta no bo po co.

Poza tym nie do końca jest tak jak mówisz. W USA cena sugerowana była 50$ a zdrapki amerykańce u siebie w sklepach mogli wyrwać nawet po 30$. W cywilizowanych krajach są promocje, tak jak na gry tak i na wszystko inne.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Nie, no jasne, ze sa promocje, ale ich celowo nie wziąłem pod uwagę. Omawiając cene danego produktu, nie rozpatruję z punktu widzenia promocji, bo tak można robić ze wszystkim, a nie o to chodzi.

Z resztą, Ty zostaniesz na zagranicznym koncie, bo bardziej się to będzie opłacać, spoko. Ale weź pod uwagę ludzi, którzy tak długo czekali na Live w Polsce. Wyższa cena ich może zaboli, ale napewno przeniosą konto do tak bardzo upragnionej, zlokalizowanej usługi. ;)

Opublikowano

ja i tak mam Live gold do maja 2012 dzięki tej promocji :thumbsup: także mnie ta cała sprawa gó.wno obchodzi jeszcze przez półtora roku co najmniej :D

Nie rozumiem tylko dlaczego nie mogę (a może jednak będe mógł?) być członkiem Live Club? No sorry ale nawet jakbym kupował zdrapki za 250zł z empika to i tak bym żadnego dowodu zakupu czegoś takiego nie trzymał, a oni tego wymagają, WTF. Poje.bane to jak z kompanią gracze Cenegi.

a amerykanie i tak nie mają co narzekać skoro mają takie promocje chociażby http://www.amazon.com/Xbox-360-Live-Month-Messenger-Gold/dp/B001EKTF60/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=videogames&qid=1283233223&sr=8-2

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Problemem jest (roztrząsanym już na wielu forach) fakt, że M$ podnosi cenę Live, a nie daje nic w zamian. Podejrzewam, że ten ruch jest spowodowany wyjściem Kinecta i w USA taka podwyżka jest nic nie znacząca, bo i tak będą mieli nowy sprzęt z nowymi usługami (pokazano lekkie zmiany Live na E3). Mimo wszystko są to zmiany, albo mało używane albo poprostu kosmetyczne (choć podoba mi się piękny wygląd Live (: ).

Edit: pytanie z ciekawości, ile płacicie za 3 miesięczny Live?

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

VoytecCFC: Wchodzę na Amazon i widzę, że abonament roczny nie kosztuje sugerowanych 50$ tylko 40$. Tak samo pewnie firmy sprzedające klucze w USA sprzedają jeszcze taniej. To nie są jakieś jednorazowe promocje, jak ktoś chce to po prostu kupuje taniej. Tak samo można powiedzieć, że u nas gry nie kosztują 199zł na premierze bo w Empiku sprzedają je po 249zł.

MakaPL: W USA podnieśli bo tam jest najwięcej usług w goldzie a płacili mniej niż w regionie PAL. Teraz np. będą mieli w abonamencie dodatkowo ESPN.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.