Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Śmieszny koleś, nie Lucek? Goggy nie dość, że mierzy ludzi swoja miarą to jeszcze się oburza jak ktoś mu to wytknie. Już od fanbojów zaczął wyzywać.

Goggy - mam JEDNEGO pada i ani jeden więcej mi do szczęścia nie jest potrzebny.

Edytowane przez Gooralesko

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

goggy: Głupoty gadasz, że głowa mała, jak ktoś kupuje drugiego pada to po to, żeby grać w DWIE osoby, a nie żeby sobie pady zmieniać jak mu się rozładuje.

jak chcę to gram na kablu, ale każdy przy konsoli kupuje zawsze dodatkowego pada więc jak się jeden rozładuje, bierzesz drugi i grasz bez kabla, a tamtego podpinasz pod usb i ładuje się podczas grania.

To w takim razie jak gram na PS3 we dwie osoby i nie chcę grać na kablu podczas ładowania to muszę mieć 3 pady :P. Nie no pad od X360 jest pod tym względem o wiele praktyczniejszy, zresztą już sam mialem takie sytuacje, jak gralem z kumplami, że mi się jeden pad rozladował, a 2h później drugi pad, za każdym razem sobie zmieniałem akumulatory i grałem bez plątaniny kabli, przy PS3 tego nie przeskoczysz, musisz podłączyć kabel.

Zresztą akumulatory zewnętrzne to o wiele ekonomiczniejsze rozwiązanie, bo każdy akumulator ma to do siebie, że się może zużyć, jak zużyją się akumulatory zewnętrzne to za 20zł kupisz dwa GP nowe.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Co sądzicie na temat tego, że trudniej programować na PS3? Exclusivy 1st party pozwalają posiadaczom chlebaka patrzeć w przyszłość optymistycznie jednak to X360 dostaje sporo exclusivów 3rd party, chociażby sporo jRPGów/RPGów. Z jednej strony SONY się rozkręca, z drugiej wielu developerów wciąż woli postawić na duet X360 + PC zamiast za przeproszeniem s.rać się z pokręconymi bebechami playstation 3. Czy myślicie, ze jeśli exclusivy 1st party i slimka popchną sprzedaż to coś w tej materii się zmieni?

Opublikowano

Słyszałem, że "problemy" z programowaniem PS3 przez developerów zewnętrznych wynikają z tego, że Sony nie zapewnia im takiego supportu jak w przypadku studiów wewnętrznych, przez co do pewnych rzeczy muszą sami dochodzić, przez co wersje gier na PS3 są droższe w produkcji dla developera niż te same gry na X360, niektórzy developerzy przyznawali to wprost, z tego co najbardziej mi zapadło w pamięcia to jak czytałem, że developer od Skate 2 najpierw skończył grę na X360, żeby cały team przerzucić do dokończenia wersji z PS3. Ale też nie jest to jakoś strasznie duży problem skoro większość gier wychodzi na obie konsole.

Opublikowano

Ale takie perełki jak Left 4 Dead, Tales of Vesperia, Mass Effecty, Alpha Protocol, Divinity 2 pojawiają się tylko na iksie mimo stojących za nimi molochów wydawniczych.

Opublikowano

Tales of Vesperia wyjdzie na PS3 jak dobrze pamiętam. Alpha Protocol, Divinity 2 - Nawet nie wiem co to za gry :P Mass Effecty - EA muszą mieć jakąś umowę z MS. Left 4 Dead - w tym przypadku faktycznie Valve powiedziało jasno, że nie potrafią na PS3 i nic nie zapowiada, żeby to się zmieniło, jeszcze się okaże, że kolejny HL wyjdzie z pominięciem PS3 bo w końcu muszą już od dawna nad grą pracować.

Ciesz się EX'ami na PS3 albo kup Arcade do tych gier co ich nie ma na PS3, muszą być gry które wychodzą na jedną konsole a na druga nie bo inaczej nie mielibyśmy konkurencji.

Jeśli faktycznie podoba Ci się L4D 1 i 2, ME 1 i 2, a nie daj boże jeszcze GoW 1 i 2 to tak subiektywnie patrząc opłaca się zakupić Arcade.

Opublikowano

No i właśnie problem w tym, że wybór current-gena dopiero przede mną :P z jednej strony God of War 3 i Heavy Rain cieszą ryja, z drugiej boli posucha w RPGach, a właśnie RPGi kocham najbardziej.

Alpha Protocol to ten szpiegowski RPG od Obsidian wydawany przez Segę a Divinity 2 to również RPG od jakichśtam Niemców, kontynuacja Divine Divinity z pecetów.

Opublikowano
Śmieszny koleś, nie Lucek? Goggy nie dość, że mierzy ludzi swoja miarą to jeszcze się oburza jak ktoś mu to wytknie. Już od fanbojów zaczął wyzywać.

Goggy - mam JEDNEGO pada i ani jeden więcej mi do szczęścia nie jest potrzebny.

Oczywiscie, ze jest tak jak piszesz. Jak ktos kupuje dwa pady to po to zeby sobie pograc ze znajomymi/bratem/siostra/mama/tata/kimkolwiek, a nie po to zeby zmieniac pada jak bateria padnie. Zreszta teraz widze, ze donsterydo tez o tym pisal ;)

Jesli chodzi o pady to nie bede sie wypowiadal specjalnie na temat wygody - pad od X360 bardziej mi pasuje, ale to pewnie dlatego ze przez ostatnie 3 lata uzywalem tylko XO. Mimo to, teraz nie mam problemow z gra na PS3 - jedynie czasem zdarzy mi sie wcisnac nie ten przycisk co trzeba, ze wzgledu na przyzwyczajenie do xboxowego pada. Jesli jednak dyskutujemy o sposobie zasilania to jedyna wada kontrolera z XO i paluszkow akumulatorkow jest to, ze pad jest nieco ciezszy - tyle. Reszta to same plusy. Padna baterie? Wystarczy wymienic akumulatorki na nowe, badz jakiekolwiek paluszki, ktore zwykle kazdy ma pod reka gdzies w domu. Padnie aku w DS3? Trzeba sie podlaczyc przez usb do konsoli - no innej opcji nie ma, jak ktos ma jednego pada :/ Jeszcze gorzej jak akumulatorek po prostu sie zepsuje - nie ma to tamto i musisz kupic nowego pada. Co jest wiec bardziej ekonomiczne?

Opublikowano

Alpha Protocol wychodzi tez na PS3 :P

Opublikowano

No właśnie w nowym PE w kąciku RPG odniosłem inne wrażenie. Masz jakiś link z aktualnym werdyktem czy coś? :P Trochę to pogmatwane

EDIT: Racja, również na PS3 :)

Edytowane przez Hook

Opublikowano

Ja mam 2 pady - kabel i bezkabla. Problemem sa gry - zadko kiedy jest cos na 2 graczy na 1 konsoli. Glownie sluzy jako zamiennik gdy gram na monitorze by oszczedzac pada na tv ktory jest w drugim pokoju (X ciagle jest w tym samym miejscu, dlugi HDMI mam :P). Zakup drugiego jest praktycznie nieoplacalny - chyba ze bierzesz takie gry ktore maja splita

Opublikowano

Hook: Musisz po prostu zrobić sobie listę jakie są gry na PS3, a jakie na X360 w które chcesz zagrać i kupić tę konsolę na której jest ich więcej. Jak masz zamiar kupić tylko jedną konsolę to niestety, zawsze jakiś gier musisz sobie odmówić :)

Scorp1on: Zależy w jakie gry się gra i jak często gra się z kimś, ja mam tak, że nieraz 2-3 razy w miesiącu jadę na nockę do kumpla (z X360 pod pachą :P) i jedziemy na splicie w COD:WW; GoW2 czy RE5, albo wcześniej (zanim kupił sobie 37'LCD) przyjeżdżał do mnie co weekend, więc bez drugiego pada ani rusz, zresztą tylko dlatego kupiłem drugiego pada, bo w innym przypadku na co mi on.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano
Scorp1on: Zależy w jakie gry się gra i jak często gra się z kimś, ja mam tak, że nieraz 2-3 razy w miesiącu jadę na nockę do kumpla (z X360 pod pachą :P) i jedziemy na splicie w COD:WW; GoW2 czy RE5, albo wcześniej (zanim kupił sobie 37'LCD) przyjeżdżał do mnie co weekend, więc bez drugiego pada ani rusz, zresztą tylko dlatego kupiłem drugiego pada, bo w innym przypadku na co mi on.

Ja gram w dobre, zazwyczaj te dobre nie maja zadnego takie trybu - racery na 2 osoby juz umarly, fpp/tpp podobnie, jedynie ciagle to sportowki i bijatyki maja ten tryb. Ja mam jeszcze 2 brejdakow do gry ale brak gier by ktoryms z nich pograc.

Opublikowano
http://kotaku.com/5343686/gamestop-brings-...to-ps3/gallery/

Cóż my tu mamy? Nie traktuję tego na serio, ale nieźle się uśmiałem. Zaraz pewnie ktoś napisze, że przez łzy, ale to nie jest prawdą, bo FM3 na swojej frisixty pogram gdy przyjdzie na to czas.

Ale wtopę zaliczyli, ha ha :D

Opublikowano
szczegolnie bardziej oplacalne jak akumulatorek padnie :)

prędzej ci analogii padną niż akumulatorek

lol

goggy: Głupoty gadasz, że głowa mała, jak ktoś kupuje drugiego pada to po to, żeby grać w DWIE osoby, a nie żeby sobie pady zmieniać jak mu się rozładuje.

jak chcę to gram na kablu, ale każdy przy konsoli kupuje zawsze dodatkowego pada więc jak się jeden rozładuje, bierzesz drugi i grasz bez kabla, a tamtego podpinasz pod usb i ładuje się podczas grania.

To w takim razie jak gram na PS3 we dwie osoby i nie chcę grać na kablu podczas ładowania to muszę mieć 3 pady :P. Nie no pad od X360 jest pod tym względem o wiele praktyczniejszy, zresztą już sam mialem takie sytuacje, jak gralem z kumplami, że mi się jeden pad rozladował, a 2h później drugi pad, za każdym razem sobie zmieniałem akumulatory i grałem bez plątaniny kabli, przy PS3 tego nie przeskoczysz, musisz podłączyć kabel.

Zresztą akumulatory zewnętrzne to o wiele ekonomiczniejsze rozwiązanie, bo każdy akumulator ma to do siebie, że się może zużyć, jak zużyją się akumulatory zewnętrzne to za 20zł kupisz dwa GP nowe.

Głupi ten co głupio robi

ja nie napisałem że kupuje 2 pada po to żeby jednego lądować ale po to żeby zagrać z kimś innym

i po to on jest, ale częściej gram sam toteż mogę tak postąpić jak napisałem

po 2 jeśli kupiłem xbox360 to muszę dokupić ładowarkę +akumulatorki najlepiej 2 komplety duracella czy jakieś inne markowe lub bawić się w baterie, a to kosztuje to samo co kolejny pad

Opublikowano

Bez kitu ! Jedyne czego naprawde spodziewasz sie po swoim padzie od PS3, to sfailowane (pipi)one galki :P.

Ale wtopę zaliczyli, ha ha

Demot: Gamestop - Kiedy nazwa ich sklepu nabiera wreszcie znaczenia XD.

Edytowane przez Dr.Czekolada

Opublikowano

w jednym padzie padł mi lewy analog, może nie do końca padł

ale nie jest sprawny w 100% więc poszedł w odstawkę, ale akumulatorki b.d trzymają

To w takim razie jak gram na PS3 we dwie osoby i nie chcę grać na kablu podczas ładowania to muszę mieć 3 pady tongue.gif. Nie no pad od X360 jest pod tym względem o wiele praktyczniejszy, zresztą już sam mialem takie sytuacje, jak gralem z kumplami, że mi się jeden pad rozladował, a 2h później drugi pad, za każdym razem sobie zmieniałem akumulatory i grałem bez plątaniny kabli, przy PS3 tego nie przeskoczysz, musisz podłączyć kabel.

musisz nauczyć się czytać albo myśleć,

źle kolega zrozumiał bo w ps3 nie jest konieczna ładowarka i akumulatory , nie są potrzebne baterie,

ładowarka +akumulatorki to też kosztują , a ja napisałem że tą kasę co wydajecie w xboxie na zasilanie pada można wydać w przypadku ps3 na kolejnego pada, albo to olać i używać kabelka jak kolega Lucek

a pady i akumulatorki trzeba ładować przed czy to w x360 czy ps3 i nie będzie czekania i żadnej plątaniny

szczegolnie bardziej oplacalne jak akumulatorek padnie :)

Jak akumulatorek padnie to padnie, są wymienniki albo nowy pad

zapewne ładowarkę i akumulatorki to dostałeś od Microsoftu za darmo w zestawie z 360?

:lol2:

zrozum człowieku że na ps3 kabelek to wariant który cię nic nie kosztuje

ja przedstawiłem że można grać bez kabla na ps3 i tyle że zamiast ładowarki aku (w przypadku x360) w ps3 sprawiamy drugiego pada

dla mnie kabel w ps3 to jest darmowa ładowarka, nie służy on do grania razem z nim ale tu każdy może mieć swoja filozofię

a jak nie to marudzimy i gramy na kabelku ale gramy, a xboxowcy gonią po baterię lub inne wymienione wyżej pierdoły :P

albo kupują pada usb :lol:

Opublikowano

Ło Boże, jak już próbujesz tak wmówić, że wychodzi taniej grać na padzie od PS3, to policz WSZYSTKO.

Bo mi się wydaje, że taniej kupić Xboxa 360 z padem, ładowarką i akumulatorkami czterema (które zresztą równie dobrze mogą obsługiwać piloty, aparat czy starożytne mp3) niż PlayStation 3 z padem i kabelkiem dodawanym w zestawie ;]. Za różnicę mogę sobie kupić grę, nawet niejedną.

Ja tam nigdy nie goniłem po aku, wcześniej je już w domu miałem do pilota. Wywaliłem z pada dodawane od razu baterie, wrzuciłem akumulatorki, do pilota zwykłe AA (do dziś trzymają) i nie wydałem ani złotówki więcej + nie siedzę na metrowym kabelku.

Opublikowano

Ręka w górę kto siedzi na PS3 na dołączanym do zestawu metrowym kabelku :lol: Raven_raven twoja demagogia sięgnęła zenitu.

Opublikowano

Moi dwaj kumple co mają PS3. Wygrałem coś ? 8)

Opublikowano

no a jaka jest inna opcja, jak ktos ma jednego pada, ktory mu padnie podczas gry?

Opublikowano

No (pipi)a. Ja tez mam tylko ten krotki kabel i musze na nim siedziec, bo oczywiscie przy wylaczonej konsoli ladowac pada sie nie da

Opublikowano

Wedlug tamtych panow swiat powinien wygladac wszedzie tak samo jak w ich otoczeniu,wiec jesli mowia ze nikt nie siedzi na takim kabelku,to nikt nie siedzi,nie wychylac sie.

Opublikowano

ja tez siedze przy tym durnym metrowym kablu, co gorsza na projektorze przy 100", gdzie powinienem siedziec 3m dalej :)

ale rozwiazalem to, laduje sie jak ogladam filmy z PS3 :)

Edytowane przez Juchy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.