Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

VoytecCFC: Wchodzę na Amazon i widzę, że abonament roczny nie kosztuje sugerowanych 50$ tylko 40$. Tak samo pewnie firmy sprzedające klucze w USA sprzedają jeszcze taniej. To nie są jakieś jednorazowe promocje, jak ktoś chce to po prostu kupuje taniej. Tak samo można powiedzieć, że u nas gry nie kosztują 199zł na premierze bo w Empiku sprzedają je po 249zł.

MakaPL: W USA podnieśli bo tam jest najwięcej usług w goldzie a płacili mniej niż w regionie PAL. Teraz np. będą mieli w abonamencie dodatkowo ESPN.

Wiadomo, jeśli ktoś chce, to poszuka i wyrwa taniej, ale podejrzewam że część ludzi Golda kupuje kartą płatniczą, i podejrzewam, że część ludzi ustawiło na automatyczne "odświeżanie" Golda co rok. A tam ceny są wysokie - czyli 50$ a teraz 60$.

Zresztą, ja sobie znów kupie rocznego Golda na zapas z allegro za jakieś "kosmiczne" 130zł, i będę miał do 2012. Nie wiem czy podrożeje u nas czy nie, a mam gdzieś amerykanów i ich dolary ;)

Mam nadzieje, że do tego - końca mojego Golda wyjdą już nowe konsole ;)

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Kwestia tylko tego,czy majac zachodnie konto bedziesz mogl brac udzial chocby w comiesiecznych turniejach... wiem,ze to tez niektorych nie obchodzi,ale jak zrobia taka lige FIFA 11,czy Halo fan jest jeszcze wiekszy i chcialbym brac w tym udzial.

Opublikowano

Jordan23Carolina: Jak ktoś nie szuka i idzie na łątwiznę to i za Too Human w MM płaci 170zł ;) Mnie obchodzą ceny dla inteligentnych :)

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Chrzanisz bigdaddy, ze az oczy bola, jak to sie czyta. Z reszta, jak zawsze, wiec po co w ogole się unosze... .

Jedziesz po PSN jak po kobyle, a to wcale nie jest glupia usluga. Odstaje od XBLA i tego nikt nie neguje, ale skoncz plesc farmazony, ze jest biedna. LittleBigPlanet za samo kupienie PSN+ na starcie jest dla mnie gestem ze strony Sony dosc wypasnym.

Zobaczymy jak to sie rozwinie i co beda wrzucac. Na razie to pierwsze 2 miesiace za nami, wiec nie ma co oceniac jakosci gier jakie sa wrzucane. Na razie poza LBP bez rewelacji, ale trzeba dac temu czas.

W ogole co to za okreslenie Sonyslave... ;) To tylko ktos pokroju bd mogl to wymyslic.

don: jasne, ze kto szuka ten znajduje, a w przeciwnym razie to kupuje Too Human za 170 zl jak nadmieniles. Jednak zwroc uwage, ze Amerykanie w wiekszosci to ludzie wygodni i nie beda sie rozwodzic o dajmy na to 20 dolarow. Jak ma to oznaczac zaoszczedzony dla niego czas to i tak to kupi, a Microsoft tego wlasnie chce. Z reszta, o czym my mowimy. Czym dla Amerykanina jest 20 dolarow w skali roku za najlepsza badz co badz, usluge sieciowa na konsolach.

Opublikowano

[...]

W ogole co to za okreslenie Sonyslave... ;) To tylko ktos pokroju bd mogl to wymyslic.

[...]

by MakaPL

~~~~~~~~~~~~~

btw. nie ma sie co unosic ;] niech żyją w własnym swiecie ;]

Opublikowano

W tym temacie po prostu udzielają się osoby które na siłę będą Tobie młotkiem wbijać do głowy, że to co robi MS jest najlepsze na świecie.

XBLA oczywiście jest lepsze, ale co by nie było płaci się za to. PSN jak na darmową usługę sprawuje się lepiej niż Steam przykładowo.

Opublikowano

W tym temacie po prostu udzielają się osoby które na siłę będą Tobie młotkiem wbijać do głowy, że to co robi MS jest najlepsze na świecie.

W drugą stronę też to działa. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Opublikowano

Czemu wypowiadamy się na tak wyświechatny temat jak usługi online skoro można ponarzekać na kontrolery ruchu? ;)

Opublikowano

narzekaj. postaram sie ustosunkowac do twojej wypowiedzi...

Opublikowano

Kinect to EyeToy 2, a Move to patent za(pipi)any od Nintendo. Oczywiście każdy z przedstawicieli powie, że Sony myślało o tym już 10 lat temu, a MS stworzył konsole, bo wiedział, że będą ją robić pod kątem kamerki.

Opublikowano

a nintendo zabralo pomysla od segi, a konkretnie od midway'a...

myslalem, ze ponarzekasz bardziej pod katem tego, ze gierki sa słabe, cena nie ta i ogolnie zapowiada sie to wszystko c(pipi).

no i gdyby ktos tutaj za(pipi)al patenty to mialibysmy wojne na pozwy sadowe ;]

Opublikowano

Nie no, żartuje :P Mam nadzieje (i sądzę), że gry będą grywalne w jakimś stopniu. Tu Sony ma większe pole do popisu, bo używamy samych rąk, ale Kinect (jeśli ktoś wpadnie na dobry pomysł) może też nadawać się do grania. Oba sprzęty nie są tanie, ale cena Kinect to jakiś (pipi) żart Oo Przewiduje, że Sony wygra tę wojnę "Kinect vs. Move", ale i tak wróże, że prawdziwe gry na Move wyjdą za rok lub dwa. Hail to the pads, baby tak przy okazji.

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

a tam CoATI dobrze prawi ! cena do dupy, gry do dupy, produkty dla ciekawskich, ktorzy nie maja na co kasy wydac w danym miesiacu.

Edytowane przez easye

Opublikowano

move ma ten plus, ze kosztuje tyle co nowa gra na premierze... a gry? jak dla mnie to na razie jest słabo...

jedno wiem, sterowanie w fps'ach nie bedzie tak wygodne jak reklamują...

licze na p&c, platformery, gry logiczne, tpp

Opublikowano

Wiem, że to pewnie było poruszane parę(naście) stron wcześniej ale zapytam: ile trzeba wyłożyć kasy, żeby w pełni skorzystać z Move na starcie? 200-300? Czy już tylko wzwyż?

Aha, dzięki CoATi.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

za 199-240zł dostajesz bundla move + kamera + demka

takie coś wystarczy do obsługi 99% zapowiedzianych gier, bo na chwile obecna tylko ten taki smieszny boks wymaga 2x move.

navi zastapisz sobie bez problemu DS3

Opublikowano

Jak dla mnie DS3 to żadna alternatywa, z navi controller będzie wygodniej, niż trzymać pada w jednej dłoni.

Opublikowano

zawsze mozesz upier,dolic na poł ds.

Opublikowano

jedno wiem, sterowanie w fps'ach nie bedzie tak wygodne jak reklamują...

Możesz tak sądzić po prezentacji KillZone2, które jest słaba (strasznie wooooolne sterowanie), ale popatrz na Metroidy na Wii. Tam rozwiązano to tak dobrze, że można uważać, że lepiej, niż na padzie.

Opublikowano

Zwyrol ma jednak rację. PS Move + Navi Controller to pełny zestaw. Np. w takim Sorcery wypadałoby mieć coś takiego podobnie jak w RE5 Move Edition. Navi Controller kosztuje pewnie grubo ponad stówkę?

Opublikowano

Co najlepsze w ogóle nie ma PEŁNEGO zestawu, czyli Move + Navi + PS Eye + dema/cała gra. Czyli stówkę jeszcze trzeba doliczyć (109zł cena w sklepie PE).

Opublikowano

W ostatecznym rozrachunku nie wychodzi aż tak drogo ale pasowałoby mieć jeszcze jakąś grę dedykowaną na starcie. Same dema na długo nie wystarczą. W zasadzie dokładając drugie można wyrwać Wii. Sony powinno sprzedawac Move i Navi jednoczesnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.