Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Patrzac z perspektywy czasu to japonskie gry, ktore naprawde mi sie podobaly to stare Residenty, Ninja Gaiden i hmmm nie wiem, nawet fajnie sie bawilem przy Front Mission 3 i FF7 i 9, ale wtedy mialem z 13 lat.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

13 lat to odpowiedni wiek by zachwycać się crapami pokroju Final Fantasy :whistling:

Opublikowano

Wiadomo.

Opublikowano

Calkiem spoko te Ladyhawke, posluchaj sobie Ladytron -Destroy Everything You Touch.

Nom lubię takie. ^_^

KKW ma jeszcze szansę się odbić od dna. ;/ Kurde nawet Nintendo trochę z tej swojej magii straciło...

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

USA ><=^^O_o Japonia

KKW ostatnio zasysa, ale USA też kiedyś zasysało. Jest po równo.

Nie jest po równo, bo Zachód jeszcze długo będzie w tyle, jeśli brać pod uwagę wszystkie generacje. Dopiero w tej Japończycy nie dają sobie rady.

Opublikowano

Patrząc na Super Mario Galaxy nie mogę się z Tobą zgodzić Major. Poza tym japonia wydała kilka spoko gierek w tej generacji. Bayonetta i .... ehhh nie wiem >:P

Opublikowano

Resident Ebon 5 Maka ;)

Opublikowano

Bayonetta te designerskie szambo, patrzac na ta gre chcialo mi sie wymiotowac. mario jest dla mnie poza klasyfikacja, bo nie trawie takich gier, klimatu i specyfiki Nintendo ogolnie. Nie jestem w stanie podac kul gry z Japonii, generacje wczesniej tez prawie w japonskie gry nie gralem. Nie to zebym nie lubil KKW, bo to fascynujacy kraj i jaram sie slicznymi japoneczkami, ale ich gry jakos do mnie nie trafiaja, ide w demo Vanquisha grac.

Opublikowano

Ja tam się zbroję na przyszły rok by wciągnąć Wii + Metroid Other M, Madworld, Another Code R - A Journey into Lost Memories, New Super Mario Bros Wii, Kirby's Epic Yarn.

Chyba same japońce, więc na Wii sobie radzą całkiem nieźle :P

Psyko: BAYONETTA TO MAJSTERSZTYK !!!! :thumbsup:

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Co kto lubi, z powyzszego zestawienia, to chcialbym MadWorld'a sprawdzic bo ma kapitalna stylistyke.

Opublikowano

No ja właśnie wciągnąłem Wii jako fan platformówek i tak długo się wstrzymywałem z tym ruchem, a nie da się ukryć, że pod tym względem Wii to najbardziej trafna platforma.

Opublikowano

Patrząc na Super Mario Galaxy nie mogę się z Tobą zgodzić Major. Poza tym japonia wydała kilka spoko gierek w tej generacji. Bayonetta i .... ehhh nie wiem >:P

No Galaxy jest zajebiste, ale jeden Marian KKW nie uratuje. D:

SCEE zaczyna coraz bardziej mnie wpierdalać. Nie wiem jaki ma na to wpływ SCEP, ale to europejski oddział jest tutaj najważniejszy. Polska już od paru lat w ZSRR nie leży, chociaż słuchając Śniadka i Jarka można dojść do innych wniosków. :potter: Jak nie było tak nie ma filmów i muzyki w naszym kraju. Ok filmy trzeba tłumaczyć, ale usługi muzyczne mogliby już dać...

Opublikowano

Przecież za Golda warto płacić każde pieniądze. Ma super teamspeak a gówniane PSN się do niego nie umywa! :potter:

Taaa... Oczywiście. Mi w zupełności wystarcza to co oferuje PSN.

Opublikowano

Ja chcę mieć dostęp do jak największej liczby najlepszych przedstawicieli z każdego gatunku bo nie raz już tak było, że gry na które trafiłem w sumie przypadkiem (np. Persona 3, Mass Effect, Uncharted 2) okazały się dla mnie tak dobre, że teraz nie wyobrażam sobie jak mógłbym w nie nie zagrać.

Co kto lubi, z powyzszego zestawienia, to chcialbym MadWorld'a sprawdzic bo ma kapitalna stylistyke.

A w Kirby's Epic Yarn byś nie pograł :whistling: ?

Opublikowano

Z rozkosza :teehee:

Opublikowano

Miałem nosa ;)

Opublikowano

Ta generacja jest już bliżej końca, niż początku. Nie ma co się czarować, deweloperzy już zaczynają psioczyć na zbyt małą moc obecnych konsol (w przypadku PS3 jest to troszkę śmieszne, ale trudno). Całkiem niedawno były niusy, że Sony kontaktuje się z deweloperami nt. tego co chcieliby widzieć w nowej generacji konsol. Dlatego te całe gadanie o 5* latach przed nami troszkę jest nad wyrost. Za te kilka lat technologia znowu pójdzie tak na przód, że to co dziś Sony uzyska od deweloperów będzie już dawno przeżytkiem. Chyba, że czeka nas stagnacja wzorem NGC->Wii.

*wcześniej napisałem 10 lat, ale to troszkę niepoważne z mojej strony ;)

No i nie dziwne, że Sony już coś robi w tym temacie skoro konkurencja potrafi zupełnie olać jakiekolwiek testy i wypuszczać na rynek sprzęt, który już na taśmach produkcyjnych jest w 50% wadliwy.

Dzisiaj czytałem koment pewnej osoby, która dziwiła się, że użytkownicy PS3 wychwalają Move a jeżdżą po konosli Nintendo. Skoro Wii ma tak "cudowny" line-up to co tu się dziwić. Nikt nie kupi konsoli dla kilku gier. Gier, które teraz w części ukażą się na PS3.

Edytowane przez rkBrain

Opublikowano

No Galaxy jest zajebiste, ale jeden Marian KKW nie uratuje. D:

SCEE zaczyna coraz bardziej mnie wpierdalać. Nie wiem jaki ma na to wpływ SCEP, ale to europejski oddział jest tutaj najważniejszy. Polska już od paru lat w ZSRR nie leży, chociaż słuchając Śniadka i Jarka można dojść do innych wniosków. :potter: Jak nie było tak nie ma filmów i muzyki w naszym kraju. Ok filmy trzeba tłumaczyć, ale usługi muzyczne mogliby już dać...

no marian tak ratuje KKW, ze ja (pipi)e...

SCEE ma sie dobrze i ogolnie serwuje innym krajom niz Polska fajne usługi... to SCEP ma problemy z polskim prawem patentowym, zaiksem, fiskusem, i paroma innymi 'przyjaznymi' instytucjami...

w koncu hasło przewodnie to "by w kraju zyło sie lepiej" c'nie?

tak z innej beczki...

nie rozumiem dlaczego pewne funkcje/ficzery z psp nie sa dostepne na ps3, a mam tu na mysli kanal sensme, komiksy, radia internetowe i, I SKYPE... no ja (pipi)e to jest jedna firma i 2 konsole, które notabene nazywaja sie playstation >.<

czy to taki problem dodac skype'a do ps3 skoro na psp sie dało?

Opublikowano

rkBrain: Każdy kto kupuje drugą konsolę kupuję ją dosłownie dla kilku gier, taka jest prawda. Dlatego ludzie się dziwią tymi zachwytami nad Move skoro na Wii coś takiego jest już od dawna.

Opublikowano

USA ><=^^O_o Japonia

KKW ostatnio zasysa, ale USA też kiedyś zasysało. Jest po równo.

No bo ludzie mają dość tych japońskich kretynizmów. Oni sami z resztą o tym wiedzą. Wystarczy zobaczyć zwiastun MGS4 dla USA. Zupełnie inna gra.

Opublikowano

rkBrain: Każdy kto kupuje drugą konsolę kupuję ją dosłownie dla kilku gier, taka jest prawda. Dlatego ludzie się dziwią tymi zachwytami nad Move skoro na Wii coś takiego jest już od dawna.

No u mnie wiadomo dzieli i rządzi PS3 .

Klocka kupiłem dla Gears of War 2 i 3, Fable 2, Alane Wake, Mass Effect 2 (po co ? :) ) i w sumie to wsio (choć okazuje się, że np Mafię 2 ogrywam na klocku bo jest dużo lepsza wersja).

Wii kupiłem dla SM Galaxy 1 i 2, Klonoa, Donkey Kong, Epic Mickey,New Super Mario Bross, Residentów, Zeld, Metroida M i Silenta Shadow Memories.

Z tym, że zapewne klocka i niny po ograniu klasyków sprzedam w.pizdu a PS3 zostawię w pamiątce choćby dla odtwarzacza BD :)

Edytowane przez balon1984

Opublikowano

Ja tam się zbroję na przyszły rok by wciągnąć Wii + Metroid Other M, Madworld, Another Code R - A Journey into Lost Memories, New Super Mario Bros Wii, Kirby's Epic Yarn.

Chyba same japońce, więc na Wii sobie radzą całkiem nieźle :P

Psyko: BAYONETTA TO MAJSTERSZTYK !!!! :thumbsup:

Nie wiem czy grałeś, ale jeśli nie, to koniecznie obadaj Metroid Prime Trilogy, chyba najlepsza "gra" na Wii, bo zawiera trzy genialne części za cenę jednej gry. :)

Zresztą Metroid Prime to jak dla mnie najlepsza gra FPP w singlu, nawet taki Bioshock nie ma startu. Gra do dzisiaj zachwyca detalami, jak zroszona szybka na hełmie Samus.

Opublikowano

A ja napiszę tak: "Bang bang bang. On the wall. From dusk 'till dawn." :whistling:

EDYTA: ktoś tu kasuje posty !

Zwyrodnialec: Metroid Other M interesuje mnie właśnie dlatego, że to nie jest FPP :D

Opublikowano

Usuwaja posty ;/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.