Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

O kurde. Ja tego tego tak nie odbierałem, staram się nie doszukiwać jakichś artystycznych cudów. Przynajmniej te gry nie próbują na siłę być ambitne i to jest właśnie najlepsze. W grach Team Ico głównie chodzi o feeling, a nie stronę artystyczną.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

No w senise takim, ze jest niby artystyczna, niby piekna, bazuje na japonskiej mitologii, ze wyglada i rusza sie jak japonska tkanina, takie brednie jak z ICO i SotC. Japonczycy robia same gnioty, deal with it.

Ale to prawda. :D

Opublikowano

No ja wole rozrywke z masywnym gameplayem, niz kumacje nad feelingiem japonskich artystycznych dusz. To tak jak postawic Terminatora 2 vs Blade Runnera (niby), wybieram dzielo Camerona.

Opublikowano

Tak samo można się czepiać Halo, CoDa, Girsów, GoWa, że są na siłę i niby poważne i patriotyczne bo walczy się ze złem tego świata. Amerykanie robią same gnioty, deal with it.

O widzisz Psyko ja biorę Blade Runnera i Camerona.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Zalozmy ze musisz wybrac, wybierzesz Blade Runnera?

Nie wiem gdzie wymienione pozycje przez ciebie sa powazne i patriotyczne, sa rozrywkowe, w najlepszym tego slowa znaczeniu.

Opublikowano

Gdzie są poważne, a wychodzi z tego syf? Weźmy Gears of War 2 i scenę z warzywem. :potter:

Opublikowano

Watek z zona Doma jest do du.py, ogolnie swiat jest wykreowany swietnie, fabula jest plytka ale spelnia swe zadanie, nie ma co sie silic na patos i emocje. To message dla Epic :blush:

Opublikowano

Nie no porównywanie USA do KKW. Chcielibyście by wszyscy robili to samo? Bo ja nie.

BR zrobił na mnie większe wrażenie niż drugi Terminator. Pierwszy to co innego, ale w ogóle dwa pierwsze od Camerona są świetne.

Opublikowano

Jak mialem 16 lat to sie jaralem BR, bo myslalem ze tak wypada licealnym inteligeta. Ale naprawde 100 x wole swietnie zrealizowanego i przemyslanego Terminatora 2.

Opublikowano

Aha news dnia. Blade Runner jest dla pseudointeligentów i jest nieprzemyślany.

Zwyrol dobry news. Ex z Xboxa tylko na PS3.

Opublikowano

Troche jest, jak wiele z tworczosci Dicka.

No nie ma to jak robic sobie festyn z okazji tego, ze na PS3 wychodzi swietny tytul... w ktory gralem 5 lat temu.

Opublikowano

Ubik to jedna z moich ulubionych książek i nic tego nie zmieni. Sorry

Dodam, że z Oddworlda ma wyjść parę gier, a jeśli pierwsza z nich jest exem na PSN więc...

Opublikowano

Ale to tylko remake. Oddworld Inhabitants niczego nie robi, projekt Citizen Siege lezy.

Opublikowano

XBLA ma remake'i to i PSN może mieć. Zwłaszcza, że Oddworld: Stranger's Wrath będzie obsługiwało Move. Nie miałem pierwszego X'a więc dla mnie to fajna sprawa i pewnie dla wielu innych.

Opublikowano

Normalne sterowanie i wysokobudzetowe, doszlifowane w kazdym aspekcie tytuly to zacofanie? Aha. Postmodernistyczne infantylne gierki dla skosnych dzieci i technologiczny szrot pod telewizorem to jest nowa fala gier i ich przyszlosc.

Szkoda że nie widzisz, że ciągły pęd za coraz lepszą grafiką nie idzie w parze z pomysłami na zapewnienie graczowi najwyższej jakości rozgrywki. Przypomina mi to sytuację Gearsów, gdzie już trzecia część jest promowana na zasadzie "patrzcie ile wycisneliśmy z silnika!", a ja patrzę okiem gracza i co widzę? Same old story. Take cover i czekaj aż przeciwnik wychyli głowę. Tego rodzaju kalek na rynku jest na pęczki i do nikąd nie prowadzą. Kolejne CODy prezentują to samo, oprócz Modern Warfare 1, który rzeczywiście poruszył góry. Kolejne Fify z super systemami walki o piłkę, które się nie przyjmują -zapchajdziury, żeby mieć co napisać z wykrzyknikami na tyle pudełka. Kolejne edycje Halo, które w multi to wciąż to samo. Nawet Butcher ostatnio zaczął na nie narzekać. Mógłbym tak wymieniać długo, ale szkoda opuszków palców, nawet jeżeli to iPad i fajnie się pisze na szkle.

Brak postępu to regres. Progres graficzny to progres pozorny. Chcąc czy też nie chcąc Nintendo uratowało branżę i niech ta dobra passa trwa po wieki wieków.

Opublikowano

Ok, to graj sobie w Mario i Okami, czy co tam lubisz. ja jestem zadowlony z obecnego stanu rzeczy.

Opublikowano

No lepiej jest grać w te same GoWy, Girsy, Resistance, Halo c'nie?

MW1 było świetne, drugi CoD także. Pierwszy GoW, Girsy także, ale to w kółko jedno i to samo tyle, że z lepszą grafiką.

Opublikowano

texz bez przesady z tą pogonią za grafiką (no może to ma rację w przypadku niektórych tzw. sonyslejfwuf gdzie dobra grafa = dobra gra :lol:), ale IMO jeśli chodzi o innowacje, nowe marki czy jakieś ambitniejsze produkcje to jest lepiej niż np 5-6 lat temu.

Opublikowano

Pewnie nie, bo w Dead Space tez strzelasz jak w miliardzie inny gier. Ambitne to jest ciecie pacjentow w Trauma Center.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

texz bez przesady z tą pogonią za grafiką (no może to ma rację w przypadku niektórych tzw. sonyslejfwuf gdzie dobra grafa = dobra gra :lol:),

Ciekawe kto tutaj chce wmówić, że Halo Reach ma super grafikę.

Opublikowano

Normalne sterowanie i wysokobudzetowe, doszlifowane w kazdym aspekcie tytuly to zacofanie? Aha. Postmodernistyczne infantylne gierki dla skosnych dzieci i technologiczny szrot pod telewizorem to jest nowa fala gier i ich przyszlosc.

Nie powinieneś używać słów których znaczenia nie rozumiesz.

postmodernistyczne, oja(pipi)ie...

Opublikowano

Aha bo niby nie ma. Ale nie chce mi sie o skali pisac i o swietnosci grafiki Reach.

@szczurek

Doskonale rozumiem znaczenie tego slowa, jak i wszystkich ktore uzywam, w tym kontekscie ma to wymiar humorystyczny jasne? Geeeeeeez.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Psyko, Mazzeo pisze, że sonyslavy spuszczają się nad grafiką, a sami to robicie więc o co kaman? Hipokrektynizm czy hipokryzja nie pamiętam.

Opublikowano

Jeśli dla Ciebie Psyko grafika ma zasłaniać wszystko to ja podziekuję. Mam nadzieje, że grając w CoDa 1020128312473132 zrozumiesz, że gry to nie tylko grafika.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.