Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Naprawdę kupcie sobie przedłużacz usb. To kosztuje groszę a zaoszczędzi wam (nam?) psioczenia na krótki kabel.

Opublikowano

Albo chociaż ładowarkę USB, którą na łolegro da się wyrwać za złoty pięćdziesiąt.

Opublikowano
Ręka w górę kto siedzi na PS3 na dołączanym do zestawu metrowym kabelku :lol: Raven_raven twoja demagogia sięgnęła zenitu.

Moi dwaj kumple co mają PS3. Wygrałem coś ? 8)

no a jaka jest inna opcja, jak ktos ma jednego pada, ktory mu padnie podczas gry?

No (pipi). Ja tez mam tylko ten krotki kabel i musze na nim siedziec, bo oczywiscie przy wylaczonej konsoli ladowac pada sie nie da

ja tez siedze przy tym durnym metrowym kablu, co gorsza na projektorze przy 100", gdzie powinienem siedziec 3m dalej :)

ale rozwiazalem to, laduje sie jak ogladam filmy z PS3 :)

:rolleyes:

Nie bardzo wiem, gdzie Ty tutaj widzisz demagogię w moim wykonaniu. Zresztą podpisuję się pod Veliusem, nie zawsze to, że Ty masz dłuższy kabelek oznacza, że inni go mają. Taki właśnie jest dołączany do PlayStation 3 (tak, to ten za który nie trzeba płacić, w przeciwieństwie do Microsoftu!) i z takiego ludzie korzystają właśnie. Mam dwóch przyjaciół z PS3 i również oboje ładują swoje pady na tych kabelkach.

Oczywiście nikt nie broni kupienia przedłużacza USB, ale wracamy do punktu wyjścia :). Albo kupujemy dodatkowe akcesoria, albo siedzimy na metrowym kablu.

Opublikowano

Szkoda, że nie jesteś konsekwentny jeżeli chodzi o X0, bo na starcie proponujesz zakup całej gamy akcesoriów.

A jeżeli nie to co? Jedziemy na bateriach, które były dołączone do zestawu i kończymy zabawę po 10 godzinach albo kupujemy dodatkowe akcesoria. Oczywiście, chyba, że mamy zapas paluszków w półce. Ale to nie jest rozwiązanie.

Opublikowano

Aku sa tez w mp3 slabych, aparatach cyfrowych, pilotach, itp wiec spora czesc osob go ma. Podobnie jak czytniki kart ktore na poczatku PS3 miala wbudowane, potem juz ich nie bylo bo wiekszosc je miala a tylko to podnosilo koszta.

Opublikowano

Po prostu większość ludzi korzysta z tego co już ma i nie szuka niczego innego. Gdybym konsoli nie miał bezpośrednio przy monitorze to przy zakupie PS3 też bym od razu poszukał przedłużacza.

Opublikowano
Szkoda, że nie jesteś konsekwentny jeżeli chodzi o X0, bo na starcie proponujesz zakup całej gamy akcesoriów.

A jeżeli nie to co? Jedziemy na bateriach, które były dołączone do zestawu i kończymy zabawę po 10 godzinach albo kupujemy dodatkowe akcesoria. Oczywiście, chyba, że mamy zapas paluszków w półce. Ale to nie jest rozwiązanie.

Oczywiście, że jestem konsekwentny. Już wiele razy powtarzałem, że zakup takiego Xboxa 360 Arcade to pułapka, bo na zakup oprócz gołej konsoli czekają HDD, kable, headsety itd. Jednakże ktoś tutaj z uporem pisał, że granie nawet na kablu na PS3 jest lepsze, bo nie musi gonić po akumulatorki po zakupie i ma to za darmo, dlatego pisałem co pisałem. Jak widać jest inaczej, niż ten Pan sądził. No i 4 akumulatorki + ładowarka nie łapią się na miano "całej gamy akcesoriów".

Opublikowano
Oczywiście, że jestem konsekwentny. Już wiele razy powtarzałem, że zakup takiego Xboxa 360 Arcade to pułapka, bo na zakup oprócz gołej konsoli czekają HDD, kable, headsety itd. Jednakże ktoś tutaj z uporem pisał, że granie nawet na kablu na PS3 jest lepsze, bo nie musi gonić po akumulatorki po zakupie i ma to za darmo, dlatego pisałem co pisałem. Jak widać jest inaczej, niż ten Pan sądził. No i 4 akumulatorki + ładowarka nie łapią się na miano "całej gamy akcesoriów".

jak sam napisałeś na xboxie360 trzeba kupić : min. 4 akumulatorki + ładowarka (jeden pad) i nie ma wyjścia lub bawić się w baterie lub kupić pada z kablem, a te baterie co masz w zestawie to tylko 10h grania

w PS3 dają kabel, krótki ale dają, fakt że sony mogło zrobić w padzie akumulator wyjmowany (tak jak w komórkach) oraz wypuścić do tego ładowarkę i zestawy akumulatorków, ale jest wbudowany i jeśli ktoś jest wygony i lubi grać bez kabelka to drugi padzik jest świetnym rozwiązaniem.

jeśli nie to niech dziaduje na kablu lub kupi pady innych firm i bawi się w ładowarkę + akumulatorki

ok skończmy z tym

Teraz jak Panowie skomentujecie ostanie słowa Microsoftu odnośnie ankiety z Game Informera

i słowa:

Microsoft stoi za Xboksem 360, który jest najlepszą konsolą na rynku i jednocześnie urządzeniem z jedną z najlepszych gwarancji. Ciągle ulepszamy wzornictwo, produkcję i eksploatację konsoli przez wyczerpujące testy potencjalnych źródeł problemów. Xbox 360 posiada zaszczytny tytuł konsoli, na której gra się najczęściej, a większość jego użytkowników doświadcza wspaniałej zabawy i rozrywki od chwili zakupu konsoli.

więcej na

http://polygamia.pl/Polygamia/1,95336,6956..._Informera.html

http://www.tgdaily.com/content/view/43724/98/

może 50% awaryjności nie ma

ale pojechali po bandzie. Typowe pr. gów..

swoją drogą to zawsze sony jechano za wciskanie kitu

Opublikowano
i kończymy zabawę po 10 godzinach
Chyba na PS3, mi Duracelle trzymały z miesiąc intensywnej gry. Kumpel na bateriach, które dostał z X'em przeszedł Skate + GTA IV i jeszcze całkowicie nie padły. Ja na jednym zestawie dobrych aku ( eneloop ) jadę przynajmniej 1,5 - 2 tygodnie. No na prawdę, strasznie ciężko mi jest po 2 tygodniach wyciągnąć baterie z pada i wsadzić naładowane. Wy pewnie i tak wolicie siedzieć metr od TV bo przecież macie kabelek co nie ? :)
Opublikowano
jak sam napisałeś na xboxie360 trzeba kupić : min. 4 akumulatorki + ładowarka (jeden pad) i nie ma wyjścia lub bawić się w baterie lub kupić pada z kablem, a te baterie co masz w zestawie to tylko 10h grania

Nie wiem skąd z t3xzem bierzecie te 10h - ja w moim drugim padzie, który zasilam paluszkami baterie na razie zmieniałem raz, a Xboxa mam już przeszło ponad pół roku (9 miesięcy). Ze spokojem wystarczy na 20-30h gry albo nawet więcej.

Co do tych słów: no wiesz, nikt nie przyzna się "tak, nasza konsola psuje się częściej od chińskiego gów,na za 2 zł" :P. Choć jak dla mnie nie skłamał ani razu, ponieważ ma naprawdę świetną gwarancję (z której zdecydowanie za dużo trzeba korzystać), naprawdę jest najczęściej graną konsolą next-gen (ale po Wii) oraz naprawdę świetnie się przy niej bawię, przynajmniej ja.

Opublikowano

Z tego co pamiętam w ubiegłe święta według jakichśtam badań najczęściej grana była czarnula, a po niej iksiak :P

Opublikowano
Chyba na PS3, mi Duracelle trzymały z miesiąc intensywnej gry. Kumpel na bateriach, które dostał z X'em przeszedł Skate + GTA IV i jeszcze całkowicie nie padły. Ja na jednym zestawie dobrych aku ( eneloop ) jadę przynajmniej 1,5 - 2 tygodnie. No na prawdę, strasznie ciężko mi jest po 2 tygodniach wyciągnąć baterie z pada i wsadzić naładowane. Wy pewnie i tak wolicie siedzieć metr od TV bo przecież macie kabelek co nie ? :)

kto siedzi ten siedzi ja nie muszę bo mam 2 pady przy konsoli

jednego ładuje na drugim gram wiec nie truj, ty kupujesz ładowarkę +aku do xbo360 ja tylko dokupiłem pada

a bateria ładuje się na ful w 1,5-2h jeśli jest rozładowana na max (dioda mruga) więc długo takie siedzenie nie trwa

jesteś happy?

Opublikowano

Ale pad drozej wychodzi od ladowarki + aku wiec czym Ty sie cieszysz?

Opublikowano

Ładowarka GP + 4x aku 2100 - 40-50zł

DS3 najtaniej na Allegro - 130zł

Swoją drogą to o(pipi)ieli chyba z tymi cenami, pady do X'a chodzą po 80zł O_o

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano
przedłużacz usb

mam usb hub (czy jak to sie nazywa?) jesli podlacze do tego kabel od pada to po wcisnieciu ps button pojawia sie wskaznik pokazuje, ze pad sie nie laduje

mam rowniez dlugi kabel od pada firmy nyko, jak nim podlacze sixaxisa to wskaznik znowu pokazuje, ze nie ma ladowania

wytlumaczysz mi to?

oczywiscie nie twierdze, ze to podpinanie pada raz na jakis czas jest jakies strasznie upierdliwe (moze dladego, ze mam malenki pokoik)

a Lucek chyba pisał coś, ze padnie akumlatorek i zostaje nam pad z metrowym kabelkiem lub kupno nowego

jaki jest sredni czas grania na naladowanym na full padzie i ilosc szacowanych mozliwych ladowan?

4 akumulatorki + ładowarka nie łapią się na miano "całej gamy akcesoriów".

a przedluzacz usb sie łapie?

ps troche nie nadazam za dyskusja

Opublikowano
Nie wiem skąd z t3xzem bierzecie te 10h - ja w moim drugim padzie, który zasilam paluszkami baterie na razie zmieniałem raz, a Xboxa mam już przeszło ponad pół roku (9 miesięcy). Ze spokojem wystarczy na 20-30h gry albo nawet więcej.

Potwierdzam :) . Ja nie kupuję akumulatora do pada, bo cztery paluszki Energizera za 10zł w zupełności mi wystarczają na całe tygodnie grania. Nie jest to duży wydatek, więc właściwie go nie odczuwam, a dwie takie baterie w padzie trzymają naprawdę długo. Oczywiście nigdy nie było tak bym liczył to dokładnie, ale podany przez ravena pułap 20-30 godzin jest jak najbardziej zgodny z rzeczywistością.

Opublikowano

Sarge: 2x GP 2100 spokojnie trzymają 25-30h w padzie w wibracjami.

Opublikowano
Zmienmy temat na bardziej wojenny.

Potwierdzam. Może pogadamy o pojemności nośników? Albo o długości gier na obydwie platformy? Co ty na to signap? Zabłyśniesz znowu swoją inteligencją.

Edytowane przez Gooralesko

Opublikowano

A może o czasie loadingów w multiplatformach. Ostatnio widziałem porównanie w SFIV, czas loadingu do walki: X360 - 6s / PS3 - 21s.

Opublikowano

Nie donsterydo nie zrozumiałeś. W temacie Halo ODST signap pierdalnął na stół taka głupotę, że tylko się z niego śmiać można. Do tego pije, bo koleś najwyraźniej jest niepoważny. Niech opowie szerszej publice jaką wspaniała dedukcją się wykazał w tamtym temacie.

EDYTA: Dla tych którym się nie chce szukać. Napisał mniej więcej coś takiego - "To dobrze, że ODST będzie na oddzielnej płycie bo dzięki temu singiel może będzie trwał więcej godzin"

Opublikowano

2 rozne gry, 2 rozne silniki (w tym 1 posiadajace ponad 1,4gb DLC w postaci map) ciekawe jakbys to zmiescil na 1 plycie DVD DL. OB ma wszystkie gry na 1 silniku, HL2 trwa wg ciebie 15h bo to staroc z 2004 (mamy 2009, czyli 5 lat pozniej), nie wiem skad wymysliles 20h w Bioshocku (mniejszy swiat niz w HL2 a gra dluzsza o dziwo) ktory konczy sie w 6-7h.

Wez lepiej jak masz cytowac to skopiuj przynajmniej oryginalna tesc a nie wymyslasz swoja... Jak rowniez tresc do ktorej sie odnosilem "Kupując ODST dostajesz 2 płytki. Jedna to kampania ODST + tryb Firefight i beta Reach, druga to to co znamy z H3 (tryby multi ze WSZYSTKIMI mapami jakie się ukazały i jakie się ukażą, theater i forge) bez trybu Singleplayer."

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.