Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

W zyciu bym nie kupil takiego pada do X'a. Te galki do fpsow pasuja chyba jedynie posiadaczom PS3...

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

pad może być, tylko bym zmienił te dziecinnie kolorowe guziki na jakieś normalne kolory, czarny-szary

Opublikowano

8b8e7dab943aabb48b28394ed2f6f1a1.jpg

Czemu taki archaiczny rozkład gałek i dpada? Oo

bo wzorowali się na najgorszym padzie tej generacji :sweat:

chociaż...wydaję się większy więc może nie będzie tylko dla dzieci

Opublikowano

Odnośnie DS3 i SA to wina graczy :turned: ciekawe jak by się grało na:

ps3boomerang1.jpg

Opublikowano

Ten rogal miał zajebisty design, szkoda, że Sony z niego zrezygnowało, choćby alternatywnie.

Opublikowano

Rogal bylby gorszy od DS3...niech zamienia miejscami d-pad z lewa galka i Dual Shock bedzie swietny.

Opublikowano

Wychowaliscie sie na Dualshocku, a teraz jedziecie po nim najbardziej, niewdzięcznicy!

W zyciu bym nie powiedzial, ze pad do X360 jest lepszy od DS3. Oba sa za(pipi)iste (jezeli na DS3 zalozy sie nakladki na L2/R2, ale zawsze :P) Jeden ma wady, ktore eliminuje drugi. Oboma w FPSy smiga sie za(pipi)iscie i wszystko jest kwestia przyzwyczajenia sie. Mnie zajmuje to kilka minut, by w pelni wykorzystywac danego pada. U mnie Dual ma przewagę z uwagi na sentyment. Na polce u mnie obok DS3 leży DS z PSX'a i DS2 i trzeba jasno powiedzieć, że należy się szacun Sony, za Dualshocka jako calość. Wiele lat temu opracowali tego pada, jego wersję między sobą różniły się od siebie mniej więcej w podobnym stopniu jak wersje Porshe 911. Po prostu - ponadczasowy.

Pad od X'a ma jedna dla mnie zasadnicza wade. Mimo iz mega wygodny to brzydki fchvj. :P

Opublikowano

Skoro kiedyś woziłem się Maluchem i sprawiało mi to masę frajdy, to dziś mając Audi nie mogę złego słowa powiedzieć na Fiata bo będę niewdzięcznikiem?

DS za czasów PSXa był rewolucyjny, za czasów PS2 był bardzo dobrym padem, ale za czasów PS3 jest tylko dobry i spełnia swoją rolę.

Kto się nie rozwija ten się cofa.

Edytowane przez Jordan23Carolina

Opublikowano

Podajesz skrajny przyklad, a roznice miedzy DS3 a padem do X'a sa wydumane. Jednym pasuja analogi takie jak w X'ie, innym takie jak w DS3. Kazdy znajdzie cos dla siebie, ale przyklad Fiat/Audi jest nietrafiony. ;)

Opublikowano

DS3 nie jest jakimś tragicznym padem, ale trzeba powiedzieć krótko i bez (pipi)enia:

- jak można dalej układać gałki w ten sposób? Przecież to jest jak dla mnie wzięte jeszcze z PSXa, gdzie gry miały wybór między analogiem, a dpadem. Dlatego w Crasha grasz dpadem, ale bardziej wymagające momenty to momenty dla analoga.

- wypukłe i luźne gałki O_O - przecież wystarczy, że MINIMALNIE spocą Ci się palce i już po grze.

- L2 i R2 projektował poyeb. Nie mówcie, że wystarczą nakładki, bo pad masz w pudełku, a nakładki nie.

DS3 ma przynajmniej żyroskop, ale to mały plusik w archaicznej konstrukcji.

Opublikowano

DS za czasów PSXa był rewolucyjny, za czasów PS2 był bardzo dobrym padem, ale za czasów PS3 jest tylko dobry i spełnia swoją rolę.

Kto się nie rozwija ten się cofa.

No tak, bo DS3 nie rowzwinął się względem DS2 :lol:

Edytowane przez sprite

Opublikowano

- jak można dalej układać gałki w ten sposób? Przecież to jest jak dla mnie wzięte jeszcze z PSXa, gdzie gry miały wybór między analogiem, a dpadem. Dlatego w Crasha grasz dpadem, ale bardziej wymagające momenty to momenty dla analoga.

Jak pisalem, dla kazdego jest rozwiazanie. Mnie oba uklady pasuja i za cholere nie lapie, jak mozna sie o taki uklad rzucac. Wrecz po tylu latach grania na PSX/PS2 bylem do niego na tyle przyzwyczajony, ze do pada na X360 musialem przywyknac. Jednak oba uklady sa swietne. Microsoft rozwiazal tak ten uklad, zeby w 100 procentach nie zerznac rozstawienia na padzie, wiec pozamienial d-pad z analogiem. Ludziom sie spodobalo, wiec na tym zyskal.

- wypukłe i luźne gałki O_O - przecież wystarczy, że MINIMALNIE spocą Ci się palce i już po grze.

To jest brednia. Ile gram na dualu, tyle nigdy nie zdazylo mi sie, zeby z analoga mi palce spadaly.

- L2 i R2 projektował poyeb. Nie mówcie, że wystarczą nakładki, bo pad masz w pudełku, a nakładki nie.

L2 i R2 to najwiekszy mankament tego pada, ale jezeli ktos chce sobie z tym poradzic, to poradzi. Pasuja Ci te triggery, grasz dalej. Nie pasuja? Dokupujesz nakladki za grosze i cieszysz sie poprawiona wersja duala.

Opublikowano

Microsoft rozwiazal tak ten uklad, zeby w 100 procentach nie zerznac rozstawienia na padzie, wiec pozamienial d-pad z analogiem. Ludziom sie spodobalo, wiec na tym zyskal.

M$ tak rozwiazal ten uklad bo dzieki temu gra na galce jest wygodniejsza (z kolei d-pad na tym traci). To nie mialo nic wspolnego z niechcia "zerzniecia" ukladu od Sony...jesli juz to zerznali to z Dreamcasta ;)

Opublikowano

Nie chce mi się już nawet czytać całosć bo tak (pipi)icie, że głowa mała. To ciekawe, że większosć osób subiektywne opinie uważa za największą prawdę świata.

Jak dla mnie DS3 jest niemal idealny i gra mi się na nim dużo lepiej niż na Xpadzie.

Kwestia wypukłych-wklęsłych gałek to dla mnie ryba. Jak w DS4 (np) je zmienią to ok. Jeśli nie to też ok.

Ale na pewno nie chcę żeby zamienili położenie d-pad <-> gałka. To jest dla mnie najbardziej poronione rozwiazanie w całym padzie od X360 :/

Opublikowano

akurat pad z DC jest fchvj niewygodny.

Ale na pewno nie chcę żeby zamienili położenie d-pad <-> gałka. To jest dla mnie najbardziej poronione rozwiazanie w całym padzie od X360 :/

dziwne to ułożenie nie? tez nie wiem jak mozna je nazywać wygodnym... i te asymetryczne ułożenie dłoni podczas grania. be.

Opublikowano

eee, lol, po pierwsze to MS chyba nie wymyślił tego ustawienia tylko ktoś inny

gamecube-pad-300x184.jpg

po drugie primo ultimo tu chyba raczej nie ma mowy o "zerżnięciu" czegokolwiek, przez lata pady różnych konsol się jakoś bardzo nie różniły bo wiadomo było jakie rozwiązania były ergonomiczne.

Opublikowano

Pad od X'a ma jedna dla mnie zasadnicza wade. Mimo iz mega wygodny to brzydki fchvj. :P

rodzyn

to pad ma być wygodny czy ma być (pipi)owy ale ładnie wyglądać xD

co do wyglądu:

dsc00006xe.jpg

ds3y.jpg

no DS3 przy xboxowym padzie wygląda jak zabawka za 10zł z bazaru :D

Opublikowano

Padron, zapomnialem o gamecubie. Ale wolalem od razu Microsoft pojechac ;P Coz poradzic, kiedy to sa takie wieprze ;P

edit: @up. jaki ty jeszcze jestes glupiutki i malo rozumiesz. nigdy mi sie pad do X'a nie podobal i takie jest moje zdanie. czarny wyglada lepiej, ale to zdania nie zmieni.

poza tym, chloptasiu, widze ze bardzo probujesz innym wycisnac z wypowiedzi, ze rzucili rodzyna, bo tobie caly czas to poczyniaja? (pipi), ale ty musisz byc zakompleksiony. dla takich jak ty, ja widze jedno rozwiazanie - hot bath and a cold razor.

i do twojej swiadomosci - jestem Graczem, ktory mimo iz uwielbia grac, lubi kiedy wszystko na polce ladnie sie komponuje. kolekcja gier, PSX'ow i gadzetow z gier jak i np. wspomnianych padow z poprzednich generacji. dlatego zwracam uwage rowniez do wygladu rzeczy, ktore w kolekcji przetrzymuje. ch.uj ci do tego.

Edytowane przez VoytecCFC

Opublikowano

voytec - ty mi tutaj nie rzucaj chłoptasiami tylko wyjdź na dwór i ogarnij się, poszukaj kumpli czy coś, bo siedzenie 24/7 samemu w chacie wystarczająco mózgownicy tobie niedotlenia :D

ale racja to że wolisz wygląd malucha od audi to twoja sprawa, no cóż gusta, nie będą się o to kłócił z tobą

> porównanie malucha i audi ktoś inny dał ale dobrze pasuje do tego ;]

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Absolutny mistrz cietej riposty i sensownej odpowiedzi. Nie dziwie sie, ze Grigori wymiekl w konfrontacji z toba. Z twoja glupota i brakiem jakichkolwiek argumentow nie da sie wygrac. Pas.

Edytowane przez VoytecCFC

Opublikowano

chlopak musi sie po prostu dowartosciować... w realu nikt sie z nim nie liczy, to musi pokazac jaki to on jest w Internecie ;]

btw. oba pady bardzo dobre, ale przez przyzwyczajenie wole tego od ps3 [argumenty i powody podelem juz tu conajmniej 2x przy okazji podobnych "dyskusji"]

Opublikowano

Wszyscy chcecie tutaj rządzić, bo inaczej by Was tu nie było ;] Asymetryczne gałki stały się standardem po tym jak ktoś wymyślił, że to poprostu wygodniejsze rozwiązanie. Dla mnie porównywanie gałek asymetrycznych i symetrycznych to jak porównywanie układu WSAD i strzałek w grach na PC. Poprostu archaizm. Chodzi też o wygodę, grając na PS3 palce masz do siebie (przez co czasami się ocierają) i aby wykorzystać d-pad (zmiana broni) trzeba palec "podnosić", a X360 palec schodzi i płynnie wraca. Tu nie chodzi o wysiłek, a poprostu o ergonomię.

Opublikowano

Wszyscy chcecie tutaj rządzić, bo inaczej by Was tu nie było ;] Asymetryczne gałki stały się standardem po tym jak ktoś wymyślił, że to poprostu wygodniejsze rozwiązanie. Dla mnie porównywanie gałek asymetrycznych i symetrycznych to jak porównywanie układu WSAD i strzałek w grach na PC. Poprostu archaizm. Chodzi też o wygodę, grając na PS3 palce masz do siebie (przez co czasami się ocierają) i aby wykorzystać d-pad (zmiana broni) trzeba palec "podnosić", a X360 palec schodzi i płynnie wraca. Tu nie chodzi o wysiłek, a poprostu o ergonomię.

ololololololololol

dobre... nie wiem jak musiałbym sie starać, zeby palce mi sie ocieraly grajac na padzie...

jak masz łapy goryla to jeszcze moge zrozumiec.

no i fakt, tutaj chodzi o egronomie. masz racje. tylko dlaczego dla jednych oba pady sa wygodne, dla innych tylko pad na x360, a jeszcze inni nie potrafia grac na niczym innym niz klawiatura i mysz?

ja potrafie grac na wszystkich padach i nie ma dla mnie wiekszej róznicy, ale... a (pipi) z tym co sie bede produkowac ;]

Opublikowano

@ maka

Dokładnie.. Tyle, że dla mnie właśnie układ z DS jest dużo wygodniejszy niż asymetryczne ułożenie w X360. Proste.. tak samo jak to, ze jesteś kolejną osobą, która uważa swoje zdanie za te jedyne, właściwe ;)

Edytowane przez Emet

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.