Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Chodzi też o wygodę, grając na PS3 palce masz do siebie (przez co czasami się ocierają) i aby wykorzystać d-pad (zmiana broni) trzeba palec "podnosić", a X360 palec schodzi i płynnie wraca.

PROTIP: Na gałkach trzeba położyć kciuki.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Mnie CoATI rozwalil inny fragment, a mianowicie ten:

(...)aby wykorzystać d-pad (zmiana broni) trzeba palec "podnosić", a X360 palec schodzi i płynnie wraca.(...)

Opublikowano

votec - bo za guuupi jesteś

to ja wymiękam przy tobie, dyskusja o padach a ty mi z jakimiś szczeniackimi zaczepkami wyskakujesz, dziwne że to zawsze Ty (no jeszcze czasem coati zakozaczy zza klawiatury) protip: na serio weź się ogarnij bo ciągle do mnie startujesz misiek. Za daleko mieszkasz więc nic by nie wyszło z naszej przyjaźni.

coati - nie chodzę do Reala, wolę Tesco.

wracając do padów to jeszcze kwestia jakości X>>>DS. DS3 po pierwszym rzucie o podłogę roztrzaskał się. Pewnie cwane Sony wiedziało że ludzie będą tym czymś rzucać, więc każdy rzut padem = nowy pad = $$$ :D

Opublikowano

zaraz napisze tutaj BD, ze sonyslave kontratakują i nie maja racji, i są idiotami, i sie obudzili, bo ich świetość została zaatakowana xD

ten temat jest prawie jak /B/ xDDDDD

///Edit: o lol byl szybszy niż ja :/

Opublikowano

Ejj nie wydaje wam się, że ten koleś ma pod profilem nick PSN tylko tak dla picu, że to niby jest obiektywny bo ma dwie konsole? Człowieku ty chyba jesteś największym fanbojem internetu.

A co do pada by totalnie nie offtopować. Oczywiście DS, głownie z przyzwyczajenia. Do tego z xa pewnie też bym się przystosował.

Opublikowano

Wy się nie kłóćcie, który pad jest lepszy, tylko się módlcie, by Sony nie poszło w ślady Nintendo ;]

Ejj nie wydaje wam się, że ten koleś ma pod profilem nick PSN tylko tak dla picu, że to niby jest obiektywny bo ma dwie konsole? Człowieku ty chyba jesteś największym fanbojem internetu.

Jeśli to piszesz to nie znasz Czycha3 i Grigoriego.

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

coati - nie chodzę do Reala, wolę Tesco.

wracając do padów to jeszcze kwestia jakości X>>>DS. DS3 po pierwszym rzucie o podłogę roztrzaskał się. Pewnie cwane Sony wiedziało że ludzie będą tym czymś rzucać, więc każdy rzut padem = nowy pad = $$$ :D

Po pierwsze Primo: To ty zaczepiłeś mnie.

Po drugie Primo: Nie tylko ja wymiękam przy twojej glupocie.

Po trzecie Promo, Ultimo: Jezeli nie masz nic sensownego do napisania, zasada jest prosta. Milcz.

Z reszta, mysle, ze to co zacytowalem z twojej wypowiedzi, dosadnie dowodzi o twoim ograniczeniu i plytkich horyzontach.

Maka - napewno w znacznym stopniu pojdzie. Jednak Move interesuje mnie z racji kilku gier, wiec nie bede go uzywal do wszystkich (pipi), ktore sie ukaza. Przyznam jednak, ze wyjatkowo kuszaco zapowiada sie w Sport Champions ping-pong. Zawsze chcialem tak zagrac. Jeszcze z czasow, kiedy wyobrazalem sobie, ze bede zakladal kiedys okulary i "wchodzil" do gry :D Do tego dochodzi Virtua Tennis 4 ;)

Opublikowano

dementuje pierwsze zdanie.

img0449d.jpg

img0450ke.jpg

img0451j.jpg

co ciekawe znalazlem tam trofea z BF:BC2 O_o a przecież wiadomo, ze wersja na x360 jest lepsza.... i tansza.

Opublikowano

Dla faceta z normalnymi rozmiarami rak, DS jest po prostu nie wygodny. Rozlozenie galek, jak ktos juz pisal - dawno powinny byc zamienione. Design 360tki pokazal, ze galka niewypukla jest o wiele wygodniejsza no i jak dla mnie te z DS sa o wiele bardziej niedokladne (odczuwam to grajac w FIFE i robiac tricki na prawej galce). No i te spusty - za krotkie, w wyscigach palce zjerzdzaja. Do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic, ale bez przesady - PAD od Xbox'a jest o wiele lepszy, bez znaczenia kto ma jaki gust i komu co sie podoba.

Edytowane przez easye

Opublikowano

@Easye: amen.

@Coati: za(pipi)isty temat XMB :thumbsup:

@Wojtek: podejrzewam, że każdy argument nie popierający PS3 jest argumentem głupim :turned: Mogę Ci zacytować kilka zdań w którym pochwalałem PS3, a Ty tylko przytakiwałeś. To świadczy jednak o poziomie i "ograniczonych horyzontach".

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

WTF idę dać zaproszenie do bd.

Edit: zrobione

Widzieliście nowe zniszczenia z GT5?

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Panowie...czy jakosc wykonania pada do PS3 z czasem sie poprawila?

Poki co grywam jedynie na sixaxis sprzed 3 lat i mam wrazenie jakbym trzymal zabawke z Kinder niespodzianki....jest bardzo lekki (choc to pewnie po dodaniu wibry w DS3 sie zmienilo), plastik nedznej jakosci, galki maja spore luzy i nie daja oporu.

Rozwazam kupno PS3 po premierze GT5 i ta sprawa jakosci wykonania pada nie daje mi spokoju.

Jak to jest z DS3 w slimce ?

Opublikowano

@Wojtek: podejrzewam, że każdy argument nie popierający PS3 jest argumentem głupim :turned: Mogę Ci zacytować kilka zdań w którym pochwalałem PS3, a Ty tylko przytakiwałeś. To świadczy jednak o poziomie i "ograniczonych horyzontach".

To przytocz ;) Nie raz mowilem ze nie mam nic do X360. Wrecz przeciwnie - bardzo lubie ta konsole. Bylbym zaklamany, gdybym po tylu godzinach grania ja przeklinal. Jest za(pipi)ista, ale gdy obcowalem podobnie dlugo z X360 i PS3, wole ta druga konsole. Zawsze powtarzałem, że czuję jad nie do konsoli, tylko Microsoftu ;)

W X360 naciąłem się jak wielu jej posiadaczy na RRoD'a... 6 razy w jednej konsoli. I tutaj po raz kolejny, piętrzy się niechęć do Mycopysoftu.

@Magik - DS3 jest cięższy od Sixaxisa, nawet znacznie. Jak miałem Sixaxisa w pierwszej PS3 a potem jak kupiłem nowa konsole i trzymalem w reku DS3 to bardzo wyraznie czulem roznice. Na korzysc, ale nie licz na jakas przepasc. ;)

Edytowane przez VoytecCFC

Opublikowano

@Magik Polecam zakup DS3. Jakość jest odczuwalnie lepsza, a wibracje do GT5 są konieczne. Opłaca się wydać kasę na tego pada.

A teraz DS3 jest standardem przy PS3.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

A czemu niby czujesz jad do Microsoftu?

Opublikowano

Poki co grywam jedynie na sixaxis sprzed 3 lat i mam wrazenie jakbym trzymal zabawke z Kinder niespodzianki....jest bardzo lekki (choc to pewnie po dodaniu wibry w DS3 sie zmienilo), plastik nedznej jakosci, galki maja spore luzy i nie daja oporu.

Rozwazam kupno PS3 po premierze GT5 i ta sprawa jakosci wykonania pada nie daje mi spokoju.

pierwsze sixaxisy były pod tym wzgledem biedne.

kolejne serie i potem juz DS3 to bardzo dobrze wykonane pady i żadne z wymienionych mankamentow nie wystepują.

w przeciwienstwie do pada z x360

lekka waga to raczej plus... osobiscie wole grac sixaxisem niz ds3.

Opublikowano

Glownie przez:

- Windows

- polityke

- innowacje, ktore nie sa ich wlasnoscia

- oblude

- Balmera

- wykonanie pierwszych Xboxow 360

- robienie idiotow z klientow

- w zasadzie nigdy nie mowia pelnej prawdy, reklamujac swoje produkty.

Opublikowano

Widze ze jestes jednym z tych alternatywnych gosci od smiesznych Linuxow.

Opublikowano

pierwsze sixaxisy były pod tym wzgledem biedne.

kolejne serie i potem juz DS3 to bardzo dobrze wykonane pady i żadne z wymienionych mankamentow nie wystepują.

w przeciwienstwie do pada z x360

lekka waga to raczej plus... osobiscie wole grac sixaxisem niz ds3.

Czyli moge spodziewac sie jakosci zblizonej do DS2 ?

A co do spoilera to nie wiem do czego pijesz...mam 360tke od niemal 4 lat i pad jest jak nowy...praktycznie zero zuzycia..

Opublikowano

Glownie przez:

- Windows

- polityke

- oblude

- Balmera

ale jak reklamuja kinekta to to jest cała prawda... w koncu pokazuja na prezentacjach te wszystkie ograniczenia i 'gubienie sie' systemu... chyba nie widziałem jeszcze prezentacji w której wszystko dziala cacy [chyba, ze aktor gra do wyswietlanego obrazu]...

windows 7 jest spoko

wykonanie pierwszych xboxów tez jest spoko... w koncu zapewniło firmie wiekszą sprzedaż konsol. ok to nie jest spoko ;]

Opublikowano

Argumenty BigDaddy'ego z dwóch poprzednich stron.

2hhkoxt.jpg

Czy jestem jedyną osobą na tym świecie, której nie przeszkadza symetryczne rozmieszczenie gałek? "Prawdziwe" spusty od Giotech tylko psują mi zabawę i wolę grać bez nich? Padzik nie wypada mi z rąk, świetnie sprawdza się w grach FPS? Dual wydaje się wykonany z bardzo dobrej jakości plastiku, a wypukłe gałki sprawiają o wiele lepsze wrażenie niż te od X0, choćby z tej przyczyny, że na X0 ryję paznokciami po gumie... A posty BigDaddy'ego pomijam szybkim ruchem myszki?

Edytowane przez Texz

Opublikowano

Paznokcie sie obcina.

Opublikowano

Paznokcie mam normalnej długości jak większość mężczyzn.

Opublikowano

[...]

Czyli moge spodziewac sie jakosci zblizonej do DS2 ?

A co do spoilera to nie wiem do czego pijesz...mam 360tke od niemal 4 lat i pad jest jak nowy...praktycznie zero zuzycia..

jakosc taka sam moze nawet lepsza.. w moich ds2 szybko luzowały sie analogi. w sixaxisie i ds3 wszystko działa ok, a pady sa uzywane zamiennie. w gry online gram na sixaxisie, bo mi wygodniej bez wibracji z lekkim padem. Singla zazwyczaj przechodze juz z wibracjami ;]

spoiler był tylko dla zaczepki ;]

Opublikowano

Widze ze jestes jednym z tych alternatywnych gosci od smiesznych Linuxow.

Nie, od Mac OS X.

A Linux nie jest tragiczny, ale jest slaby niestety.

Glownie przez:

- Windows

- polityke

- oblude

- Balmera

ale jak reklamuja kinekta to to jest cała prawda... w koncu pokazuja na prezentacjach te wszystkie ograniczenia i 'gubienie sie' systemu... chyba nie widziałem jeszcze prezentacji w której wszystko dziala cacy [chyba, ze aktor gra do wyswietlanego obrazu]...

windows 7 jest spoko

wykonanie pierwszych xboxów tez jest spoko... w koncu zapewniło firmie wiekszą sprzedaż konsol. ok to nie jest spoko ;]

Widows 7 to pierwszy ich system, ktory moge powiedziec ze jest calkiem spoko. Najstabilniejszy ze wszystkich, co w tym systemie jest najistotniejsze, a czego nigdy nie bylo.

http://www.youtube.com/watch?v=wvsboPUjrGc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.