Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

weźcie jeszcze pod uwage

EX i konsolowy EX.

bo takie girsy1 i me1 to tez na pc jest. przykro mi, bo zestawienie sie wam psuje ;]

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Xboty wyssały poczucie humoru z Dona Matricka.

15d10eh.gif

Opublikowano

SE idzie na dno szybciej niż Kaczyński. Stworzyli autorski silnik z którym mają problemy. No powiem, że fail.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

exclusiv'y powyżej 90% :

PS3 - 8

XO - 5

Nie licząc ME2 który wyjdzie też na PS3

I jedni i drudzy mają po gierce, które zdecydowanie mają przegięte noty. Chodzi o Halo 3 i MGS4.

Typowe dla Sonybojków, chyba ten nawyk (naginania faktów) wyssali razem z mlekiem Jamaucziego.

Chodzi mi o liczbe tych exów. Na PS3 widzę ich 7 z czego jedna to GOW Collection (chyba każdy ograł GOWy na PS2 - nawet Ja) i MLB10 (który jest grą o bejsbolu, oczwiście za chwilke pojawią się sami fanatycy tego sportu :lol: :lol: :lol:).

Na korzyść Xboxa składa się również czasowa ekskluzywność Bioshocka, DLC do GTA4, Mass Effect 2 oraz o klasę lepsze Arcade-y i multiplatformy - Orange Box, GTA4 czy RDR.

Dalej, MGS4 (po ograniu kilku czapterów) nie ma zawyżonej oceny. O ponadczasowym Halo 3 nawet nie wspomnę.

Pokrótce: tyle :sweat:

Weź mnie nie rozpi.erdalaj takimi argumentami, ze czasowa ekskluzywność? że jakieś lepsze multiplatformy? LOL wiesz co to są exy? Ja właśnie tylko te wziąłem pod uwagą bo raczej o nie sie rozchodzi, a nie ze jaka konsola ma czasowe eksklusivy czy tez DLC, bo nawet jakiejś statystyki o tym na gamerankings czy metacritics nie zobaczysz :lol: 8 dałem bo policzyłem z PSN'a Peggle, to samo też Live gdzie jest Limbo. Co do arcadówek to tez nie wiem o czym Ty gadasz, bo gry z PSN'a nie odstają z tych Live, lub multiplatformy gdzie niektóre gry są troche lepsze jakościowo na x'a(Byonetta, Mafia 2).

Misja wykonana, żyłka pękła :turned:

Proszę bardzo, po kolei:

5 exów Xboxowych z średnią powyżej 90%

-Girsy 1

-Girsy 2

-Forza 3

-Mass Effect 1

-Halo 3

7 (a nie 8 ) exów PS3kowych z średnią powyżej 90%

-U2

-LBP1

-MGS4

-GOW3

-GOW collection - patrz post wyżej

-MLB10 - patrz post wyżej

-KZ2

Czarne na białym, to o czym pisałem w ostatnim poście.

___

Dalej multiplatformy, naprawde uważasz, że różnica w takim Orange Boxie, GTA4, RDR, Bayonecie, Mafii 2 i wielu innych jest minimalna? Z kogo ty chcesz zrobić idiote? W tych grach różnica jest zauważalna (a często zwyczajnie gorsza konwersja przeszkadza), i to bez liczenia pikseli :diablo: po prostu włączasz tytuł A na PS3, później włączasz ten sam tytuł na X0 i widzisz różnice, możesz sobie to tłumaczyć, że po godzince nie zwaracasz na to uwagi, no ale różnica jest. Nikt normalny mając dwie konsole nie będzie grał w brzydszą wersje np. RDR na PS3. A z drugiej strony mamy tylko FFXIII. Koniec tematu.

___

Dalej, czasowa ekskluzywność.

Wiesz, jak ktoś ogrywa gry 2-3 lata po premierze to ma to gdzieś, no ale podejrzewam, że większośc z nas jest w miarę na bieżąco. Nie mów mi, że nie jest wadą PS3 to że typowe multiplatformy (ME2, Bio, EfLC) pojawiają się rok po premierze na tej konsoli. Ty samym jest to zaleta Xboxa. Oczywiście, podsumowując całą generacje nikogo nie interesuje, że Bioshock wyszedł później na PS3, no ale w 2007 to był atut Xboxa, kogo interesował, to zagrał - proste ;)

_____

O Arcadeach nie chce mi sie już pisać, na PSN jest kilka perełek pokroju Wipeout HD, Trine, Pixel coś tam, no ale przy większej ilości exów XBLA ma się to nijak ;)

Suabe FF13 nikogo

Właśnie :potter:

Zapomniałeś o WipEout HD Fury 90.80% czyli 8 ekskluziwów (tez był na płycie), a po za tym bd dobra gra to demon's soul 89,88%

Opublikowano

Xbox 360 > Reszta

ZAMYKAM TEMAT, POZDRAWIAM ALKOHOL i GREGA

Opublikowano

Dlaczego kiedy Mac jest narżnięty wbija swoim postem na nową stronę? :turned:

Opublikowano

Napiszę o preorderach Reach by później Major mi nie zarzucał, że się opierdalam ;)

Prognoza VGC na "pierwszy tydzień" sprzedaży w porównaniu do innych wielkich otwarć.

consolewk1s.png

Obecny stan preorderów:

- 1.6 mln w obu Amerykach

- 0.5 mln w pozostałych regionach (przy czym aż 50% pochodzi z UK)

Szacowana liczba preorderów przed premierą - ponad 2.5 mln

Opublikowano

Obecny stan preorderów:

z czego 1.59 mln w USA ? :D

Opublikowano

Nie wiedziałem, że GTA 4 miała gorszy start od San Andreas.

Opublikowano

No nie trudno się było domyślić jak San Andreas na PS2 sprzedało się w nakładzie 18 mln (by VGC) :P

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Niezła ta sprzedaż Halo Reach. Ciekawe jak będzie z jakością kolejnych części po odejściu Bungie.

No, a z tym miastem to niezłe jaja.

Opublikowano

tak rzucacie się tymi exami a dzisiaj w robocie od nowego kolesia dowiedziałem się że ostatnia z kozackich gier na ps3 którą solidnie katuje to Horur of Fictory xD na pytanie czy gra w killzona/uncharted stwierdził że pierwszy raz słyszy o tych grach.

Opublikowano

tak rzucacie się tymi exami a dzisiaj w robocie od nowego kolesia dowiedziałem się że ostatnia z kozackich gier na ps3 którą solidnie katuje to Horur of Fictory xD na pytanie czy gra w killzona/uncharted stwierdził że pierwszy raz słyszy o tych grach.

No to widać, że kolega w temacie :potter:

Opublikowano

Tylko pozazdrościć koledze, że najwyraźniej ma prawdziwe życie w przeciwieństwie do nas tutaj ;)

Opublikowano

PS. Śmiać mi się chce jak sobie przypomnę jak przez jakieś pół roku po zeszłorocznym E3 czytałem wypowiedzi debili, że Halo skończyło się na Halo 3 i sprzedaż już tylko będzie spadać :P

Nie wiem czy przypadkiem tutaj też takich pierdół nie czytałem.

Ciekaw jestem ile tych specjalnych edycji X360s przygotowali.

Opublikowano

No to widać, że kolega w temacie :potter:

Osobiście, wkurza mnie takie odgórne traktowanie (wręcz wyśmiewanie) zupełnie nowych graczy.

Każdy kto kupi konsole ma się na tym znać?

Opublikowano

Napiszę o preorderach Reach by później Major mi nie zarzucał, że się opierdalam ;)

Prognoza VGC na "pierwszy tydzień" sprzedaży w porównaniu do innych wielkich otwarć.

consolewk1s.png

Obecny stan preorderów:

- 0.5 mln w pozostałych regionach (przy czym aż 50% pochodzi z UK)

Szacowana liczba preorderów przed premierą - ponad 2.5 mln

i tak wszystko pobije Black Ops :| choć z drugiej strony rok temu MW2 nie miało konkurencji, w tym roku Black Ops ma.

Osobiście, wkurza mnie takie odgórne traktowanie (wręcz wyśmiewanie) zupełnie nowych graczy.

Każdy kto kupi konsole ma się na tym znać?

Trzeba uswiadamiac ludzi. Bo to tak, jakby ktos kupil full wypas kino domowe za 15k zł i oglądał w kółko chu.jowego Avatara.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

MaZZeo: A niech się Black Ops sprzedaje. Kogo to obchodzi czy się dobrze sprzeda czy źle. Gra jest przystępna dla wszystkich, widowiskowa to i kupują.

Sam kuźwa kupię jak kiedyś tam potanieje. Jeszcze nawet MW2 nie mam. Za dużo cholera gier wychodzi :D

Opublikowano

Z konkurencją, czy bez Black Ops się sprzeda i basta! Don, trafnie zauważył, że gra jest przystępna dla większości. Dodatkowo kilka bądź co bądź widowiskowych akcji i hit gwarantowany. Nie każdy doszukuje się głębszego sensu w grze oraz znakomitej fabuły, która porwie go do reszty.

BTW. Łykają, bo żyją nadzieją, że gra stanie się lepsza od poprzedniczki.

Edytowane przez Mefi23

Opublikowano

Można łykać tylko kwestia ceny. Za 200zł w dzień premiery to raczej nie, ale za 100zł (a najlepiej mniej) to czemu nie.

Mefi23: Do tego dochodzi banalne w opanowaniu multi. Ja tam w ogóle nie gram na multi, ale jak parę miechów temu odpaliłem dosłownie parę meczy w MW to w okolicach 4 miejsca dałem radę lądować, a w takim Halo 3 zawsze byłem ostatni albo przedostatni. MW to takie "Plug & play" :P

Opublikowano

dziwi mnie po prostu że ludzie łykają to samo co roku, na dodatek po failu (bynajmniej nie finansowym) jakim był MW2.

A co z grami sportowymi? Tam co roku naprawiają jeden element, a psują inny (często ten, który wcześniej był dopracowany), a jednak ludzie bez przerwy to kupują, to jest dopiero śmieszne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.