Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Dobra a jeszcze kilka lat temu na forum N+ sr.ales z radosci za GoWem i Cliffim, zyles Xboxem i Halo i dissowales Sony ;/

lame

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Zrobili dla Amerykanów, którzy lubią wydawać kasę na znicze na fikcyjny grób Spartan. :ninja:

Halo 3 jest bardziej popularne w Europie iż Final Fantasy VII, Metal Gear Solid, God of War 3, Uncharted 2, Metal Gear Solid 4, Resident Evil 4, Resident Evil, Killzone 2, Infamous...

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano
jak zobaczyłem lecący we mnie zielony, a potem fioletowy laser i tych śmiesznych przeciwników, oni zabijają dla mnie cały klimat. Szkoda, że nie walczy się z ludźmi albo jakimś mroczniejszymi "zwierzątkami". Wtedy łykałbym bez popity.

zapewne najlepiej byłoby jak lasery byłyby szare i brązowe, a Covenanci ociekali krwią. Wtedy byłoby git.

znajde gdzies takie wykresy z Europy? Bo Jułesej mnie akurat (pipi) interesuje ;)

nie kumam takiego pier.dolenia, a czemu cię Europa interesuje, skoro ten rynek bez UK i Francji nie istnieje? Uważasz że anglicy i amerykanie to istoty z różnych światów czy jak? o_O

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

To wina Amerykanów, bo kupują amerykańskie gierki na amerykańską konsolę. Przy okazji takie Apple naprawdę mogłoby nieźle zarządzić na rynku konsolowym, bo Amerykanie kupią każdy towar sygnowany jabłuszkiem.

Dobrze kombinujesz. W Polsce kosztowałaby pewnie na wstępie 9999zł, w USA oczywiście mniej ale na pewno dużo więcej niż konsole konkurencji. A Kotick zesrałby się ze szczęścia bo wydali by na to "iCall of iDuty", który kosztowałby równowartość 500 zł i wymagałby wykupienia abonamentu by grać po sieci ;) Japończycy by to olali, bo nadal wolą grać w Mario, w Europie kupiliby najbogatsi i maniacy gadżetów, a w USA padłyby miliony preorderów.

Opublikowano

GOW3 mnie zniszczył. Taka dawka czystej andrenaliny nie może przejść bez echa. Nawet RDR i ME2 mnie tak nie oczarowało jak dopieszczony do granic możliwości GOW3.

mnie też niszczą zapowiedzi i gameplaye z singla/trybu bestii GOW3, ta gra zniszczy wszystko wraz z nowym Hejlo ;>

Gdy na PS2 wyszła pierwsza część GOW, pan CliffyB dopiero co zapisywał w notesie jakie rzeczy można zakosić z Killswitch :D bo póki co jedyne co udało się Epic w kwestii gry akcji TPP to wrzucenie widoku zza pleców do Unreala: http://www.youtube.com/watch?v=yN3PddDHF4Y

:potter:

Z czym do ludzi. :turned:

GoW jest tylko jeden.

19072451.jpg

Opublikowano
Gdy na PS2 wyszła pierwsza część GOW, pan CliffyB dopiero co zapisywał w notesie jakie rzeczy można zakosić z Killswitch

Zapewne z tego samego notesiku korzystał David Jaffe jak spisywał co jest fajne w DMC i Ninja Gaiden :D

Jest GoW3 i GoWIII, oba tytuły miażdżą mózgi, capisci?

Opublikowano

To wina Amerykanów, bo kupują amerykańskie gierki na amerykańską konsolę. Przy okazji takie Apple naprawdę mogłoby nieźle zarządzić na rynku konsolowym, bo Amerykanie kupią każdy towar sygnowany jabłuszkiem.

Dobrze kombinujesz. W Polsce kosztowałaby pewnie na wstępie 9999zł, w USA oczywiście mniej ale na pewno dużo więcej niż konsole konkurencji. A Kotick zesrałby się ze szczęścia bo wydali by na to "iCall of iDuty", który kosztowałby równowartość 500 zł i wymagałby wykupienia abonamentu by grać po sieci ;) Japończycy by to olali, bo nadal wolą grać w Mario, w Europie kupiliby najbogatsi i maniacy gadżetów, a w USA padłyby miliony preorderów.

Widać, że nie znasz Apple.

Opublikowano

@Voytec

Czemu? Sam jestem posiadaczem Macbooka Pro, ale IMO rzeczywiście jest tak że czego Stefan nie dotknie to zamienia się w najbardziej pożądaną rzecz.

Opublikowano

Zrobili dla Amerykanów, którzy lubią wydawać kasę na znicze na fikcyjny grób Spartan. :ninja:

Halo 3 jest bardziej popularne w Europie iż Final Fantasy VII, Metal Gear Solid, God of War 3, Uncharted 2, Metal Gear Solid 4, Resident Evil 4, Resident Evil, Killzone 2, Infamous...

Homoseksualizm też jest pewnie bardziej popularny w Europie niż, nie wiem, chodzenie do teatru. I co w związku z tym?

Opublikowano

Ummm... nie

Opublikowano

Ummm... nie

Jak to nie. Miarą popularności jest sprzedaż. Halo 3 w Europie sprzedało się w większej liczbie egzemplarzy niż gry które wymieniłem.

Homoseksualizm też jest pewnie bardziej popularny w Europie niż, nie wiem, chodzenie do teatru. I co w związku z tym?

Chodzi mi oto że jeśli gra sprzedaje się w dużej ilości w USA to nie znaczy że tylko amerykanie w nią grają. Jeszcze jedno, na Ps3 żaden exclusive nie sprzedał sie lepiej w Europie niż Halo 3 mimo iz konsol x360 i ps3 jest tyle samo w Europie.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

[

znajde gdzies takie wykresy z Europy? Bo Jułesej mnie akurat (pipi) interesuje ;)

nie kumam takiego pier.dolenia, a czemu cię Europa interesuje, skoro ten rynek bez UK i Francji nie istnieje? Uważasz że anglicy i amerykanie to istoty z różnych światów czy jak? o_O

jestem poprostu ciekaw. Dane z USA interesuja mnie tak samo jak ich cotygodniowe dane na temat sprzedazy samochodów...

Podejrzewam ze dane sa zenujace ale chcialbym zobaczyc. Chcialbym tez np wiedziec ile gier sie sprzedaje na te 100tys ps3 w Polsce itp.

co do UK to nie dziwie sie ze preznie dziala rynek skoro gry sa tam smiesznie tanie wzgledem zarobków.

Opublikowano

szpic: Myślisz, że jakakolwiek gra w Polsce sprzedała się w nakładzie 100 tys. na PS3 :P ? Tyle to chyba było u nas półtorej roku temu wszystkich PS3 z oficjalnej dystrybucji.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano
Gdy na PS2 wyszła pierwsza część GOW, pan CliffyB dopiero co zapisywał w notesie jakie rzeczy można zakosić z Killswitch

Zapewne z tego samego notesiku korzystał David Jaffe jak spisywał co jest fajne w DMC i Ninja Gaiden :D

+

niestety tutaj dużo ludzi nie ogarnia jak to właściwie się pisze :D

Opublikowano

Dobra a jeszcze kilka lat temu na forum N+ sr.ales z radosci za GoWem i Cliffim, zyles Xboxem i Halo i dissowales Sony ;/

lame

W(pipi)iło mnie podejście polskiego oddziału MS i powróciłem do czarnulki.

Dalej jednak dissuję Sony, tyle że robi o wiele mniej głupich błędów niż za złotej ery Massive Damage i Giant Enemy Craaaaab :teehee: jest temu jednak dziś okazja, bo Słoni złożyli wniosek patentowy podstawki, która odpłatnie "przywraca" w PS3 wycięty feature w postaci kompatybilności z tytułami PS2. Linku nie mam, ale cały Internet aż huczy.

Albo co tam

http://www.gamespot.com/news/6275835.html?tag=latestheadlines%3Btitle%3B1

Opublikowano

Ummm... nie

Jak to nie. Miarą popularności jest sprzedaż. Halo 3 w Europie sprzedało się w większej liczbie egzemplarzy niż gry które wymieniłem.

Chodzi mi oto że jeśli gra sprzedaje się w dużej ilości w USA to nie znaczy że tylko amerykanie w nią grają. Jeszcze jedno, na Ps3 żaden exclusive nie sprzedał sie lepiej w Europie niż Halo 3 mimo iz konsol x360 i ps3 jest tyle samo w Europie.

No i co z tego że sie tak nie sprzedał? Jaka konsola posiada lepiej graficzne gry? Jaka konsola ma lepsze exy? PS3

Opublikowano

Nie zmienia to faktu, że Sony nie umie sprzedać swoich hitów w tej generacji i ja ich marketingowcom zaserwowałbym liścia na pouczenie. Mnie jako gracza sprzedaż średnio grzeje, chociaż zawsze miło poczytać jak gracze doceniają dobre produkcje. Jak się czyta jak mało ludzi kupiło Killzone'a albo Infamousa to trochę żal jednak.

Opublikowano

Nie zmienia to faktu, że Sony nie umie sprzedać swoich hitów w tej generacji i ja ich marketingowcom zaserwowałbym liścia na pouczenie. Mnie jako gracza sprzedaż średnio grzeje, chociaż zawsze miło poczytać jak gracze doceniają dobre produkcje. Jak się czyta jak mało ludzi kupiło Killzone'a albo Infamousa to trochę żal jednak.

Jako sukces mogę zaliczyć jedynie Heavy Rain.

http://www.youtube.com/watch?v=Y5WQbuuq7MM&feature=player_embedded

Opublikowano

szpic: Myślisz, że jakakolwiek gra w Polsce sprzedała się w nakładzie 100 tys. na PS3 :P ? Tyle to chyba było u nas półtorej roku temu wszystkich PS3 z oficjalnej dystrybucji.

Kiedys SCEP podalo informacje ,ze Day 1 w polsce Killzone 2 zeszlo w 36k. Niestety nie jestem w stanie dac potwierdzenia. Mysle ze do tej pory ludzie kupili 100k takiego kz2 lub U2. ale raczki uciac nie dam ;P

Opublikowano

+

niestety tutaj dużo ludzi nie ogarnia jak to właściwie się pisze :D

Czyli jakby teraz wyszła Forza IV i Forza 4 to byłoby wszystko ok, mimo że te cyferki oznaczają dokładnie to samo? Wiem, że Xboty bardzo chcą używać tego skrótu, ale tutaj rządzi prawo dżungli - kto pierwszy ten lepszy.

GoW jest tylko jeden. God of War, który wyszedł w 2005 roku. Girsy, które wyszły w 2006, to ewentualnie GeoW.

I nie rozumiem na jakiej zasadzie sobie wymyśliłeś, że jedną serię oznacza się rzymską, a drugą arabską cyfrą. Po okładkach?

Opublikowano

I nie rozumiem na jakiej zasadzie sobie wymyśliłeś, że jedną serię oznacza się rzymską, a drugą arabską cyfrą. Po okładkach?

na God OF war Numery na okladkach sa cyframi rzymskimi pisane

Opublikowano

Wg. NiEO + Kratos jest największym madafaką, więc z werdyktami NiEO się nie polemizuje :teehee: , a co za tym idzie skrót GoW ma jednego właściciela :good:

Edytowane przez balon1984

Opublikowano

na God OF war Numery na okladkach sa cyframi rzymskimi pisane

Wiem szpicu. Dlatego tak sformułowałem wypowiedź, żeby ośmieszyć nazewnictwo bazujące na cyferkach z okładek ;)

Opublikowano

Ummm... nie

No i co z tego że sie tak nie sprzedał? Jaka konsola posiada lepiej graficzne gry? Jaka konsola ma lepsze exy? PS3

To z tego że seria Halo to ogólnoświatowa marka. Dlatego jeśli ktoś powie że w Halo grają tylko amerykanie jest debilem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.