Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Rozumiem że każdy się zgadza że najpopularniejszym exclusivem na konsole HD w Europie jest Halo 3 mimo iz konsol Xbox360 jest mniej niż PS3. Wystarczy wejść na vgchartz.com i sprawdzić.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Rozumiem że każdy się zgadza że najpopularniejszym exclusivem na konsole HD jest Halo 3. Wystarczy wejść na vgchartz.com i sprawdzić.

No na X360 na pewno, na PS3 już nie , nie generalizuj :) a tak serio to jestem bardzo ciekaw GT5, Prolog sprzedał się fenomenalnie jak na duże "demo", natomiast na razie po preorderach w USA wygląda to powiedzmy, hmmm dziwnie. Może przyrost bardzo przyspieszy na ostatnie tygodnie ? Na razie takie CoD BO, który wychodzi za mniej więcej tyle samo tygodni ma niecałe 400 tys preorderów, natomiast GT5 niecałe 200 (wiem, że USA to nie jest główny rynek dla marki GT ale jednak).

Ciekaw jestem jak to będzie

Opublikowano

Bungie zrobiło poważny błąd z Halo Reach w Europie. Żeby ta gra się sprzedała jak w Stanach konieczne byłyby małe modyfikacje w samej grze. Przykładowo przy ataku Covenantów na Reach Spartanie nie powinni podejmować walki, ale w miarę szybko wycofać się z miejsca konfliktu, z wytłumaczeniem że byli tam jako misja pokojowa. To samo w multi, zamiast AR biała flaga i ranking pokojowego rozwiązywania konfliktów. Dla niepokornych MTS w Hadze. Mówię Wam, Halo zeszłoby w samej Francji na pniu.

Edytowane przez Texz

Opublikowano

Rozumiem że każdy się zgadza że najpopularniejszym exclusivem na konsole HD jest Halo 3. Wystarczy wejść na vgchartz.com i sprawdzić.

No na X360 na pewno, na PS3 już nie , nie generalizuj :) a tak serio to jestem bardzo ciekaw GT5, Prolog sprzedał się fenomenalnie jak na duże "demo", natomiast na razie po preorderach w USA wygląda to powiedzmy, hmmm dziwnie. Może przyrost bardzo przyspieszy na ostatnie tygodnie ? Na razie takie CoD BO, który wychodzi za mniej więcej tyle samo tygodni ma niecałe 400 tys preorderów, natomiast GT5 niecałe 200 (wiem, że USA to nie jest główny rynek dla marki GT ale jednak).

Ciekaw jestem jak to będzie

Niestety dla fanboyów Sony najlepiej z exclusivów na PS3 w Europie sprzedało się GT5 prologue - 2,18 mln a na X360 Halo 3 - 2,98mln. Czyli najpopularniejszym exclusivem w Europie na konsole HD jest Halo 3 mimo iż konsol Sony jest więcej od X360.

Opublikowano

Stary co ty taki poważny, nie czułeś joka. Nie ma co ukrywać, Halo 3 rządzi w tej generacji , jeżeli chodzi o sprzedaż Exów i tyle, nie maco się spinać w tej kwestii. Ja jestem ciekaw czy GT5 powalczy w EU i "okolicach". Każda wcześniejsza część dawała radę na tym rynku.

edit: tak dla jasności, jeżeli chodzi o mnie nie jestem fan boyem sony, tylko fanboyem dobrych gier nie zależnie czy zrobił ją "hamerykaniń" czy żyd oraz na jakiej platformie ona hula.

Edytowane przez balon1984

Opublikowano

Teraz wali mnie jak GT5 się sprzeda. Ważne, że oprócz sprawy premium jest wszystko to co miało być. Pogoda miażdży.

Opublikowano

Stary co ty taki poważny, nie czułeś joka. Nie ma co ukrywać, Halo 3 rządzi w tej generacji , jeżeli chodzi o sprzedaż Exów i tyle, nie maco się spinać w tej kwestii. Ja jestem ciekaw czy GT5 powalczy w EU i "okolicach". Każda wcześniejsza część dawała radę na tym rynku.

edit: tak dla jasności, jeżeli chodzi o mnie nie jestem fan boyem sony, tylko fanboyem dobrych gier nie zależnie czy zrobił ją "hamerykaniń" czy żyd oraz na jakiej platformie ona hula.

O gt5 nie musisz się martwic. W pierwszy tygodniu na pewno sprzeda się w około 3 milionach a w tej generacji konsol przekroczy 10 milionów z czego 6 w Europie. Wydaje mi się że już żadna gra na xboxa360 nie sprzeda się lepiej od GT5 w Europie. Z tym fanboyem nie było do ciebie tylko do typa który wysłał mi prywatna wiadomość.

Opublikowano

Teraz wali mnie jak GT5 się sprzeda. Ważne, że oprócz sprawy premium jest wszystko to co miało być. Pogoda miażdży.

Dla mnie też nie jest ot jakaś ważna sprawa, ale jako ciekawa to na pewno.

Opublikowano

M$ chyba szykuje poważną ofensywę gier na Kinect i to dość zaskakującą:

Steel Battalion

http://niezgrani.pl/2010/09/16/tgs-steel-battalion-heavy-armor-wraca-dla-kinecta/

Project Draco

http://www.vg247.com/2010/09/16/microsoft-and-phantom-dust-creators-partner-on-panzer-dragoon-like-project-draco/

Codename D (od Suda 51)

http://www.vg247.com/2010/09/16/suda51-announces-codename-d-at-tgs/

Zaskakujące z uwagi na to, że przynajmniej z zapowiedzi wynika jakby to było skierowane do mniej casualowej grupy. Ciekawe co z tego wyjdzie.

O jeszcze jakiś Horror na Kinect - Haunt :P

http://www.gametrailers.com/video/tgs-10-haunt/704594

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Nie do końca. Od samego startu na zeszłorocznym E3 orientacja była wyraźna na casuali i jak ktoś śledził wszystkie informacje to raczej nie spodziewał się niczego innego.

Jeszcze jeden horror od Segi na Kinect - Rise of Nightmares.

http://www.gametrailers.com/video/tgs-10-rise-of/704570

Project Draco

http://www.gametrailers.com/video/tgs-10-project-draco/704584

Opublikowano

Dalej jest duże nastawienie na casuali co pokazało tegoroczne E3, ale bez bardziej "dojrzałych gier" ani Sony ani MS za długo na tych kontrolerach nie pociągną.

Opublikowano

Horror dla Kinect.....jakos tego nie czuje :rolleyes:

Gry przygodowe i horrory w konwencji FPP są idealnym typem gier dla Kinect, tylko trzeba mieć ciekawy pomysł i wiedzieć jak to zrealizować.

Opublikowano

no ładna lista gier pod kinecta MS nareszcie się obudził :D ps move leży i kwiczy z braku konkretnych gier robionych pod kontroler jak ten harry potter

Opublikowano

W Gearsy świetnie by się grało na Move, ale MS o swoim kontrolerze nie pomyślało. Nie kontroler i nie gry. Co dalej? Nie konsola? Oj, MS... Staczasz się.

Opublikowano

bd weź sobie daruj. Move dalej ma lepszy suport od Kinecta.

Przynajmniej w poterze na Move normalnie gram, a nie macham jak wariat i moja postać jedzie po szynach.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Rise of Nightmares robi From Software, goście od Demon's Soul. A Haunt developer Parapa the Raper.

Ludzie chcieli hardcoreu to mają :P Wszystkie gry mają wyjść w przyszłym roku.

A ja i tak kupię Wii :P

Opublikowano

Tak myślałem. Nie było trzeba długo czekać, aż From Software zrobi coś na 360. Sony nie pomagało przy Demon's Souls to teraz mają.

Mam nadzieję, że te gry pokażą potencjał Kinecta, chociaż i tak trochę poczekamy jak zaczną wychodzić bardziej złożone gry na te "nowe" kontrolery.

Opublikowano

ta 90% gier to gry na pada, racja nawet ps move nie trzeba kupować, Sony coraz bardziej się stacza :sweat:

machanie łapami w potterze na ps3 to teraz normalne granie a rok temu machanie na wii było dla dzieci, ja (pipi)e

Opublikowano

zmiana tematu - czyli jak MS umie sprzedawac swoje exclusivy !

http://je.pl/2692

Halo Reach Bitch ! :thumbsup:

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.