Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

To prawda, PS2 ma jedną z najmocniejszych bibliotek gier w historii branży, ale zauważyłem (trwający już od jakiegoś czasu) wzrost jakości gier na DSa. Chociażby nadchodzące Dragon Questy i Okamiden.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Ciekawe czy DS przebije PS2, jeszcze je dzieli spora różnica, bo 11 mln, a wiadomo, że takie tempo utrzyma raczej tylko do premiery 3DS'a.

Co do PS2 wynik nie jest aktualizowany na bieżąco, bo jakieś 2 miesiące temu było 145,3 mln. Chyba, że przez tyle czasu tak mało się sprzedało. :]

LOL, serio? :o Orientuje się ile czasu (w porównaniu do PS2) zajęło Nintendo by sprzedać tyle jednostek? Może zostanie pobity rekord PS2 i wyznacznikiem sprzedaży będzie teraz DS.

Co to w ogóle za liczenie ile zajęło to DS, a ile PS2? DS poza PSP nie miał żadnej konkurencji, natomiast w piątym roku życia PS2 wystartowały już nextgeny co na pewno skutecznie odciągnęło deweloperów od tworzenia najlepszych gier i klientów, bo przecież jest nowe. Jasne, gry nadal wychodziły długi czas, ale już nie w takiej ilości jak poprzednio, poza tym największych hitów wiele już nie było.

Rynek handheldów jest mniej konkurencyjny, więc tam nawet niby "porażkowe" PSP jak to niektórzy określają sprzedało się naprawdę świetnie.

Opublikowano

ps2 jest 10 lat na rynku zaś DS 6lat, odejmijmy od ps2 4ata i ok 40mln konsol.

z innej beczki ktoś tutaj kupił ps move ? Bo jakaś cisza straszna a wszyscy mieli się rzucić, może sam nie wytrzymam do premiery kinecta i kupię starter packa tylko jak wygląda sprawa z grami ? bo poza tym sports champ. same crapy ? SC wymaga dwóch pałek do grania lub czy jest sens grać jedną pałką w to ?

up - zwyrol ale głupoty wypisujesz, same telefony komórkowe to potężna konkurencja dla ds/psp

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

poka mi gdzie ktos pisał, że sie rzuci na dildosy w dniu/tygodniu premiery...

na chwile obecna jest kilka popierdółek na psn, jakies gry pokroju kung fu rider i chyba wyszły 2 patche do starszych gier. tak to wyglada.

ja chciałem kupic, ale ani w sony center ani w cafrrefour nie było to sobie odpusciłem... kupie na premiere lbp2

Opublikowano

poka mi gdzie ktos pisał, że sie rzuci na dildosy w dniu/tygodniu premiery...

na chwile obecna jest kilka popierdółek na psn, jakies gry pokroju kung fu rider i chyba wyszły 2 patche do starszych gier. tak to wyglada.

ja chciałem kupic, ale ani w sony center ani w cafrrefour nie było to sobie odpusciłem... kupie na premiere lbp2

Ja też, ale liczyłem, że na premierę będzie cokolwiek. A tymczasem zobaczyłem w TV jedną reklamę i szczerze mówiąc nawet nie wiedziałem, że to Move już wyszło. Znowu marketingowy fail sony, chyba też się wstrzymam do LBP2.

Opublikowano

ps2 jest 10 lat na rynku zaś DS 6lat, odejmijmy od ps2 4ata i ok 40mln konsol.

z innej beczki ktoś tutaj kupił ps move ? Bo jakaś cisza straszna a wszyscy mieli się rzucić, może sam nie wytrzymam do premiery kinecta i kupię starter packa tylko jak wygląda sprawa z grami ? bo poza tym sports champ. same crapy ? SC wymaga dwóch pałek do grania lub czy jest sens grać jedną pałką w to ?

up - zwyrol ale głupoty wypisujesz, same telefony komórkowe to potężna konkurencja dla ds/psp

W tym momencie DS mimo wszystko nie ma konkurencji, cały czas sprzedaje się lepiej niż pozostałe konsole ale już dla 3DS'a telefony rzeczywiście mogą być mocno konkurencyjne.

Co do move, czekam na kasę i kupuję dla samego RE5. :] Żadne Sports Champions itp gierki w ogóle mnie nie interesują.

Opublikowano

Dla mnie samo RE5 to jednak za mało. Grałem sporo w RE4: Wii Edition i widząc pokazy RE5 z Move miałem wrażenie deja vu. Z zakupem PS Move poczekam raczej do nowego roku, kiedy będzie na to większa biblioteka gier dedykowanych i tych, które obsługują Move. Może i Sports Champions to jest na razie ciekawa alternatywa, jednak teraz jest jeszcze za drogo jak za technologię, która tak naprawdę pojawiła się ponad cztery lata temu. W Polsce Move i tak ma szansę na podbicie zalegającego na półkach Wii.

Opublikowano

Śmieszna sprawa byłem w MM i mieli gry na Move, mieli ładowarki do Move, ale żadnych starterów, navi czy move.

Opublikowano

Nic dziwnego jak pewnie dostali parę sztuk jak reszta sklepów.

Opublikowano

no w(pipi)ia brak sprzetu w sklepach... pewnie mysleli, ze nie bedzie takiego parcia na dildosy

Opublikowano

Re5 z move to praktycznie to samo co RE4 na Wii :) Ale kto nie miał styczności z Wii ten na pewno nie zawiedzie się na piątce z move'm, wszak RE4 na Wii to chyba do teraz top5 najlepszych gier na tą konsolę.

Choć i tak number one premiery Move jest Sports Champions głownie,że to jedyna gra gdzie naprawdę widać dokładność i możliwości tego urządzenia. Szczególnie ping pong i walki gladiatorów gdzie konsola w sposób doskonały przekłada każdy, nawet minimalny ruch dildosa, do tego perfekcyjnie działa w przestrzeni ( w ping pongu w ostatnich meczach to trzeba chodzić po całym pokoju praktycznie :P).

Opublikowano

[...]

Choć i tak number one premiery Move jest Sports Champions głownie,że to jedyna gra gdzie naprawdę widać dokładność i możliwości tego urządzenia. Szczególnie ping pong i walki gladiatorów gdzie konsola w sposób doskonały przekłada każdy, nawet minimalny ruch dildosa, do tego perfekcyjnie działa w przestrzeni ( w ping pongu w ostatnich meczach to trzeba chodzić po całym pokoju praktycznie :P).

Ty nie strasz... ja mam nisko sufit w pokoju ;/ ah te uroki poddasza...

Opublikowano

na valhallia jest dobry test ps move i faktycznie potrzebuje sporo miejsca minimum to 1.5m od kamery a zalecane jest 2-2.5m jak ktoś ma ciasny pokój to takie zabawki odpadają, no chyba że jedynie granie w gry jak re5/kz3.

to jak z tym sport champ. potrzebuje dwóch pałek ?

Opublikowano

komfortowo grać na move można leżąc/siedząc/stojąc nawet i z metra. Z wszystkich obecnych gier wyjątek to Sports Champions gdzie trzeba stać minimalnie 1,5 metra przed tv i mieć miejsce na zamachy ręką :P. A by na jednym tv pograć w dwóch w takiego ping ponga to już na 100% będzie trzeba 2,5m jak nie więcej. Mi to dane nie będzie sprawdzić bo od tv do ściany mam 2,20m.

A w każdą grę na SC da się grać jedną pałką np w gladiatorach jakbyśmy mieli dwie pałki to jedna sterowałaby mieczem,druga tarczą. Mając jeden move sterujemy mieczem, a z przytrzymanym guzikiem poruszamy tarczą. Gra nas zawsze pyta ile mamy kontrolerów przed uruchomieniem konkurencji.

Opublikowano

no dobra ale warto inwestować wtedy w starter pack(1x ps move) + sports champ. ? czy granie jedną pałką nie zabija strzelania z łuku/gladiatora itd. ?

Opublikowano

Grać i stać. Ile wytrzymujecie?

Opublikowano

pytasz jakbys nigdy nie grał na automatach w przyczepie/wagonie :>

Opublikowano

Pytam bo po 3 godzinach walki w Red Steel 2 na Wii skręciłem sobie rękę i miałem kilka tygodni z głowy.

Opublikowano

O_o

Opublikowano

Gdzie żeście dorwali te Sport Championy? U mnie w MM było tylko Start the party i kug-fu(po 119) + Starter Move(199) + Navi(99). Czyli pełen zestaw Move dla jednego gracza(w tym Eye Toy) - 298 zł. Nieźle, ale czekam na bundla z jakąś grą.

Opublikowano

O_o

Czemu się dziwicie? RS2 obsługuje Motion +, żeby gra prawidłowo rozpoznawała gesty gracza muszą być to pełne gesty całą ręką co oznacza nie raz skręt całego ciała (musiałem kabel włożyć pod koszulkę bo bił mnie niczym pejczyk po twarzy XD). Dodajcie do tego konieczność szybkiego unikania kul przeciwników, robienia kombosów z blokowaniem ciosów włącznie, a wychodzi z tego niezły materiał treningowy. A przeciwników jest na pęczki więc nie robi się w tej grze nic innego jak kroi przeciwników mieszem* na 1001 sposobów.

*mieczem

E: strona Sony fajna, gdyby nie to że to całe 3D to pic na wodę;

Edytowane przez Texz

Opublikowano

Starter Move - 200 zeta, navi - 100, gra do tego około 150. Czyli 450. Wii na allegro niecałe 500 (gra w komplecie). Może ktoś wytłumaczyc jaki jest sens kupowania Move, skoro kosztuje prawie tyle samo co Wii, a oferuje o wiele mniej?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.