Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

po co mi navi skoro mam 2 pady?

maka, ja mysle, ze move bedzie uzywany równolegle z padami.. wedle upodoban.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

navi nie jest wymagane i nigdy nie będzie i gra się bez niego przyjemnie o ile się nie stoi.

Ceny gier(nowe w folii):

-Resident Evil 5 Gold - 99zł

-Sports Champions - 99zł

-Tumble - 36zł(z ps store)

Skąd wam się wzięły gry z tych które są teraz dostępne w przedziale 140-199zł ?! Obecnie by rozpocząć zabawę z move wystarczy 300zł(starter pack i jedna fajna gra)

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

z tym 140-199 to tak na wyrost było zeby albert lepiej sie poczul.

btw wii sports bylo dodawane do wii wiec wyniki sprzedaży sie nie liczą

Opublikowano

badzmy konsekwentni w takim razie, wywal w takim razie wszystkie gry ze swoich wyliczanek w ktore mozna pograc na classic controllerze na wii, a przedewszystkim Monster Hunter ktory w limitowanej edycji mial specjalnie pada hahaha

Wii używane 3-4 miesięczne na gwarancji 450, gra już jest w zestawie.

Nie chrzań, kupowałem 2 miesiące temu wii i żeby znaleźć wii za 430 zeta to trza było się ostro namęczyć i spędzić sporo czasu na wyszukiwaniu ofert, gdyż w większość przypadków, mądrzy inaczej sprzedawcy, za mniej niż 550 zeta za wii bez gwarancji, pudełka czy wii sporta nawet nie chcieli słyszeć i się wielce oburzali, jak im się coś napisało. Chyba, że się sugerujesz cenami w zakończonych aukcjach bez żadnej licytacji za złotówkę to współczuje naiwności :P

http://allegro.pl/nintendo-wii-1-gra-3-miech-gwar-idelana-i1235100748.html

http://allegro.pl/nintendo-wii-gwarancja-topgame-i1239727047.html

http://allegro.pl/nintendo-wii-komplet-jak-nowka-gry-i1241170579.html

Nie mówiłem o 430, 450-500.

Nie zestawiam Wii vs PS3, tylko Wii vs Move. Do RE5 i LBP Move nie jest wymagane, do Moster Huntera 3 jest wymagane Wii. Granie za pomocą gruchy i pada jest niewygodne, kto chce tak grac w normalne gry jest niepoważny.

Opublikowano

Ludzie nienormali grają w Metroida na Wii?

Opublikowano

Bo jest praktycznie w tej samej cenie? I jeżeli chodzi o sterowanie są bliźniaczo podobne? Wystarczy? Chyba tak.

Opublikowano

Albert, jakoś nie widzę tych okazji :/ Może pierwszy zestaw i najdłuższa z wszystkich gwarancja z grą, którą bym nawet do czytnika nie włożył xD No i tak na boku, uwzględniaj ceny przesyłek, chyba że wolisz zwiedzić pół kraju i przetracić wszystko na benzynę, aby odebrać konsole osobiście :P

Edytowane przez C-Boy

Opublikowano

greg, a czego chcesz dowieść? bo nie rozumiem.

Opublikowano

Ficuś: Nie oszukuj się, jak będziesz chciał grać na Move w takie gry jak Killzone 3 to prędzej czy później kupisz Navi bo będziesz wiedział, że tak jest wygodniej niż jedną ręką trzymać pada na kolanie :)

Jajo zniosę jeśli się okaże, że za rok gry robione specjalnie pod kontrolery ruchu będą bardziej hardkorowe na Kinect niż na Move.

Albert ma rację, jak Move nie sprzeda się w naprawdę dużej ilości to o dobrych grach robionych specjalnie pod Move będzie można zapomnieć i skończy się na klonach Sports Champions. To samo dotyczy Kinecta, tylko w tym przypadku nikt kto śledził stanowisko M$ się zbytnio poważniejszych gier nie spodziewał.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

akurat ja 90% czasu gram leżąc bo mam łóżko na przeciw tv więc nawet w gry wykorzystujące tylko pady gram opierając kontroler o mój bebech :P

I już teraz wam powiem,że move nie będzie lepszy od pada w Killzone3 czy MAG i wszyscy zostaną przy DS3. W RE5 gra się z move'm fajnie ale tylko dlatego,że w tej grze nie da się chodzić i strzelać :P

Opublikowano

Coati, jak kupisz Wii to kontroler już masz w zestawie :lol:

Opublikowano

jak kupilem ps3 to tez miałem kontroler w zestawie. szok.

zrozum, ze move to tylko dodatek nie nastepca ds3...

Opublikowano

Ale dlaczego mi to tłumaczysz? To nie ja wyskoczyłem z cenami dodatkowych kontrolerów do Wii. Przecież wiem, ze to dodatek. Problem w tym, że ten dodatek jest niewiele tańszy niż cała konsola Wii i oferuje o wiele mniej

Opublikowano

jest dokladnie tak jak napisałes, a ja nadal nie wiem czego chcesz dowieść swoimi postami.

bo jak na razie krecisz sie wokół ceny i braku gier na move co jest prawdą i juz 2x przyznałem ci racje, a ty nadal atakujesz w idiotyczny sposób

i tak serio porównanie wii + cały jej support do samego move to jakas paranoja... zwazywszy na to, ze jedyne kryteria to cena i gry

Opublikowano

Problem z Move jest taki, że mało kto go w ogóle kupi. Jaki jest więc sens robienia gry AAA tylko pod Move? Żaden. Najlepsze gry będą powstawac pod kątem pada, jeżeli będą miały obsługę Move to formie ciekawostki/zapychacza. Dla minigierek kilku stówek nie wydam na 100%. Obawiam się właśnie, że będzie zalew MoveCrapów. Dlaczego? Bo targetem tej gry będzie kilkaset tysięcy nabywców Move, a nie kilkadziesiąt milionów nabywców PS3. Komu będzie się opłacac wydac kilka milionów dolców na grę dla kilkuset tysięcy ludzi?

Coati

tak z ręka na sercu, co wii ma do zaoferowania? mario, port zeldy z gacka, celowniczki i kilka gier pokroju madworld czy no more heroes... to jesli chodzi o gry; a ja chce podlaczyc konsole pod lcd. i? da sie grac, ale grafika wyraźnie na tym cierpi [na plaźmie wyglada troche lepiej]. sterowanie? wiekszosc gier nie wykorzystuje potencjału wii lota i równie dobrze mógłby być zastapiony zwykłym padem.

Co ma Wii do zaoferowania? Czekaj, sprawdzę szafkę z grami.

- Super Mario Galaxy 1/2 - najlepsze platformówki 3D od prawie 15 lat (czyli od kiedy gatunek powstał)

- Mario Kart Wii - party game najwyższych lotów, przy graniu na kierownicy jest po prostu rewelacja! W zasadzie nie ma konkurencji

- The House of the Dead Overkill - najlepszy i najbardziej wykręcony celowniczek ever

- The Legend of Zelda: Twilight Princess - no Zelda. Port z GCN? Tak. Ma to znaczenie? Nie. Bo gra jest genialna

- Okami - port z PS2. Sterowanie wiilotem idealnie pasuje do tej genialnej gry, jak się ogra na Wii nie ma powrotu do PS2. No i lepsza graficznie

- Metroid Prime Trilogy - dwie najlepsze gry z GCN plus jedna z najlepszych na Wii. Sprawa identyczna jak z Okami, po ograniu na Wiilocie nie ma powrotu do pada. Lepsze graficznie niż na GCN też są

- Metal Slug Anthology - 7 części Metal Sluga na jednej płycie. Wsio

To mam ja. Do tego dochodzą inne gry: No More Heroes, MadWorld, Zack&Wiki, Super Smash Bros. Brawl, New Super Mario Bros. Wii, Monster Hunter Wii, Muramasa, de Blob, Metroid: Other M, Silent Hill, seria celowniczków (Residenty, Dead Space). Zapowiedzi też są niewąskie: Donkey Kong Country Returns od Retro, nowa Zelda, zjawiskowy nowy Kirby. Niesłabo jak na konsolę niewiele droższą niż dodatkowy kontroler do PS3. Nie wypisywałem wszelkich WiiShitów jak WiiSporty, WiiPlay, Party cośtam, WiiFit i inne takie. Te twory nikogo nie obchodzą poza casualami. W sumie mógłby ktoś wypisac co oferuje Move ;]

Czy w większośc tych gier dałoby się grac na padzie? Dałoby się. Ale traciłyby wiele z miodności. Minigierki z SMG, sterowanie kierownicą w Mario Kart, przymus dokupowania pistoletów do Overkilla, rzuty i ładowanie miecza (LOL) w NMH itp. W niektóre nie dałoby się grac wcale (Zack&Wiki). Sterowanie jest jednym z elementów miodności gry, ale o ile świetna gra może sterowaniem trochę zyskac, o tyle słaba gra dzięki sterowaniu nie stanie się nagle dobra.

Obalę też ostatni zarzut, czyli Wii na LCD. Na słabych, starych LCD gry na Wii wyglądają słabo. Na nowszych o wiele lepiej. Na plazmach jest świetnie. Absolutną nieprawdą jest, że Wii najlepiej wygląda na CRT. Który CRT ma 480p i takie żywe kolory jak plazma/lcd? Ogólnie wygląda to tak: stare LCD<CRT<nowsze LCD<plazmy. Z tym, że te przejścia nie są płynne. Na starych LCD gry wyglądają tragicznie, na CRT dobrze, na nowszych LCD świetnie, na plazmach super.

Jeszcze RE4 Wii Edition i Bully Scholarship Edition. Jeśli już wymieniać porty. :)

Opublikowano

yyy miałem nie pisać, ale w Empiku natrafiłem na Neo Plus i dekalog fanboja. Więc wracam.

Może i Move nie miało mocnego wejścia, ale może słyszeliście o czymś takim jak slowburner? Obecnie na Move tylko sportówka może się podobać, a dodatkowo jest tylko alternatywą. Pod koniec roku wychodzi LBP2 z obsługą Move, a dwójka ma szansę się lepiej przyjąć niż jedynka. Na początku 2011 będzie już więcej pozycji które będą mogły przekonać ludzi do zakupu. IMO premiera 15.09 to falstart, ale wiadomo, chcieli wypuścić to przed Kinetcem.

Ale dlaczego mi to tłumaczysz? To nie ja wyskoczyłem z cenami dodatkowych kontrolerów do Wii. Przecież wiem, ze to dodatek. Problem w tym, że ten dodatek jest niewiele tańszy niż cała konsola Wii i oferuje o wiele mniej

Pierdzielisz jak zwykle. 249,90 zł<949,90 zł źródło Empik.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

ale tutaj jest mowa o uzywce wii za 450zl kontra kontroler move.

Opublikowano

Tak samo mogę sobie porównać, że GT4 mogę kupić za 50zł, a GT5 za 200zł. Pojebane trochi takie myślenie.

Na gram.pl można kupić starter Move za 200zł.

PS Chciałbym dodać, że bardzo trudno jest znaleźć Wii o 200zł droższe od Move.

PS2 Chciałbym dodać, że Albert zawsze będzie pisał, że Wii the best i w ogóle.

Kudo Tsunoda: Na pecetach nikt już nie gra w FPS-y

http://www.gram.pl/news_8QjrHei5_Kudo_Tsunoda_Na_pecetach_nikt_juz_nie_gra_w_FPS_y.html

Bzdura tygodnia NR1.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

czyli jestem nikim?

a moze ten Kudo Tsunoda (jakies on kurna jest narodowosci?) nie wie ze poza jego rodzinna wioska jest jakas inna cywilizacja i tak niektorzy uzywaja PC do gier ? :o

Opublikowano

oj nie nie nie... starter + obowiazkowy navi, bo bez tego ani rusz!

a kolo z newsa to pewnie japonczyk... u niektórych wiedza o reszcie swiata jest warta tyle co nasze 'urban legend'

Opublikowano

Może wyciągnął takie wnioski po sprzedaży gier na PC'ta. :whistling: Bo piratów nadal gra mnóstwo na kompach. Wystarczy rzucić okiem na torrenty, gdzie nawet taka Mafia 2 była na 1 miejscu. :teehee:

Opublikowano

kudo.png

Chyba nie Japończyk. Nie wiem czy to Amerykanin czy nie, ale u nich także jeśli chodzi o wiedzę o świecie jest kiepsko.

Zwyrol gry na PC się sprzedają i są wydawane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.