Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

kudo.png

Chyba nie Japończyk. Nie wiem czy to Amerykanin czy nie, ale u nich także jeśli chodzi o wiedzę o świecie jest kiepsko.

Zwyrol gry na PC się sprzedają i są wydawane.

Wiem o tym, np Starcraft, ale nie ma się co łudzić, większość tam piraci, bo jest to po prostu bardzo łatwe. No i jednak gry na konsolach sprzedają się znacznie lepiej.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Kudo spojrzał na wyniki sprzedaży gier i stwierdził, że platforma jest martwa :P

Zresztą przekaz jest jasny, jak grasz w FPS'y to najprawdopodobniej na konsoli, np. MW2 na X360 i PS3 - prawie 20 mln vs ze 2-3 mln na PC.

Opublikowano

Racja don, ale jak wydają gry to i się jakoś sprzedają więc piec nie umarł. Zresztą Kudo spóźnił się, rok temu było to modne już nie jest.

Zresztą i tak chyba niepotrzebnie się podniecam bo to pierowy BS jakich wiele.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

kudo.png

Chyba nie Japończyk. Nie wiem czy to Amerykanin czy nie, ale u nich także jeśli chodzi o wiedzę o świecie jest kiepsko.

Zwyrol gry na PC się sprzedają i są wydawane.

Myszaq jak w morde strzelil :turned:

Opublikowano

PC przy życiu trzymają tylko gry Blizzarda. World of Warcraft, Starcraft, Diablo i Warcraft. Obecnie każda z tych gier (nawet starych) ma miliony graczy i fanów :)

Opublikowano

counter strike!.

Jak dobrze jest wiedziec ze na serwerach spotykam same boty ;D

Opublikowano

PC trzyma przy życiu Steam, Blizzard i tanie w produkcji gierki casualowe jak genialne Plants vz Zombies

Opublikowano

to ile poszło dokładnie halo reach w ciągu tygodnia 5-6mln ?

don - skąd bierzesz pre-ordery kinecta ?

Opublikowano

to ile poszło dokładnie halo reach w ciągu tygodnia 5-6mln ?

don - skąd bierzesz pre-ordery kinecta ?

Bez przesady :P Zejdzie ok. 4 mln / Na chwilę obecną VGC ma następującą liczbę dla regionu EMEA (Europa, Środkowy Wschód, Azja) - 950 tys. Do tego X360 zanotował ogromny skok sprzedaży konsol w tym regionie bo aż 60 tys., warto nadmienić, że gdy premierę miało Halo 3 to na całym świecie sprzedaż skoczyła o 65 tys., a tu tylko w EMEA o 60 tys. Prawdopodobnie w tygodniu premiery Reach X360 sprzeda się gdzieś w granicach 280-300 tys.

A preordery Kinecta dla obu Ameryk są co tydzień na liście preorderów VGC, każdy Kinect jest sprzedawany z Kinect Adventures! dlatego preordery na Kinect Adventures = Preordery Kinect. Na dzień dzisiejszy w Amerykach jest ponad 120 tys. preorderów na Kinect.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Akurat liczy się głównie tylko Ameryka Północna, bo w takiej np Brazylii to chyba rok temu mieli dopiero premierę PS2

(tak, to nie pomyłka). :]

Opublikowano

Akurat liczy się głównie tylko Ameryka Północna, bo w takiej np Brazylii to chyba rok temu mieli dopiero premierę PS2

(tak, to nie pomyłka). :]

A dokładniej w listopadzie 2009r. To jest dopiero zacofanie :o

Opublikowano

Coś SMG słabo się sprzedaje, bo marian musi dorabiać.

1285075761_by_MateuszAM_500.jpg

Opublikowano

To było do przewidzenia. W sumie nikt nie spodziewał się końca serii. Tak samo jak i koniec FF. W najnowszym PSXE jest artykuł na ten temat, ale tej serii też nikt nie odpuści.

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

EA się opamiętało to teraz zaczyna m$ :turned:

Opublikowano

Nieeee, Halo Reach jest genialne bo Bungie miało mnóstwo czasu żeby zlepkowi pomysłów które powstały przy tworzeniu poprzednich odsłon serii nadać kształt czegoś co w praktyce jest spełnieniem mokrego snu fana. Masówka zabije tą serię jak takiego Need For Speed. Choć może się mylę i dorównają Reachowi :potter:

Opublikowano

Nie wiem co w tym złego. 3 lata to faktycznie duży odstęp czasu, a jakby nowe Halo wychodziło co 2 lata to bym się nie obraził. Wielu ludzi pewnie też chciałoby zobaczyć Halo Wars 2.

Opublikowano

Nie wiem co w tym złego. 3 lata to faktycznie duży odstęp czasu, a jakby nowe Halo wychodziło co 2 lata to bym się nie obraził. Wielu ludzi pewnie też chciałoby zobaczyć Halo Wars 2.

Przecież w ciągu 2 lat wyszły 3 gry z uniwersum Halo(Reach, ODST i Wars) to teraz pewnie będzie tak jak z GH i min. 3-4 na rok ^_^

Opublikowano

Pełnoprawny sequel wyszedł tylko jeden - Reach. ODST to było pierwotnie DLC z którego wyszedł spinoff. A Halo Wars to przecież zupełnie inny gatunek. Zresztą wszystkie gry były bardzo dobre więc żadnego problemu nie widzę.

Opublikowano

Halo Kart będzie następne. Wiadomo, że nie zabija się kury znoszącej złote jaja, ale ja zawsze cenię sobie jakość, a ponad dwuletni deweloping pozwala ją utrzymać na wysokim poziomie. Nie zawsze, ale jak ktoś umie robić gry to w ponad dwa lata zrobi dużo.

Opublikowano

W artykule pisze "gra Halo" a nie kolejne części, może źle przetłumaczyli ale ja uważam że Wars i Odst są grami Halo.

Opublikowano

Przekaz jest jasny. Halo Reach sprzedaje się rewelacyjnie więc po odejściu Bungie chcą wydoić ile się da. CoD anyone?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.