Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Nie ma PL. A przydałby się. Osobiście nie wiem dlaczego tak się stało że nie ma kinówki nawet (taki Gears of War 2 miał :()

Co to jest na trzecim screenie? To ten groźny wróg, który miecie dzielnych Spartan?

:F grunt to popierdółka która idzie na front, Elity za to są nieprawdopodobnie frustrujące na Legendary (jest łatwiej jeśli się ogarnie się korzystanie z plasma pistolu)

Reach_1641379_Medium.jpg

ten Ultra imo ma najciekawszy design.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

jeszczę parę dni temu płakałeś żeby przestali jechać ludzie po Gt5 i puściłeś focha, bądź konsekwentny i daj żyć.

Źle mnie widocznie zrozumiałeś. Mi tylko wyłącznie chodziło o tych co po targach zlatywali do tematu GT5 i dawali upust swoim problemom. Tutaj jak na to na wojnie każdy może jechać po GT5 czy Halo c'nie?

Przynajmniej tutaj nie wyglądają gnomowato, bo jak grałem w jedynkę mimo, że ogólnie podobała mi się to walcząc z czymś takim czasem było można zwątpić w sens tej wojny.

Opublikowano

Tak, w Reach wyglądają poważniej, dla mnie jednak większym plusem jest to że nie gadają po angielsku. "aaaa demon mnie goni" itd pierdy. Teraz gadają dziwacznym językiem, czasem jak wchodzę w Theater i odpalam film z kampanii to lubię podsłuchiwać co oni rozmawiają między sobą.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Jak patrzę na te stworki to Halo pod względem designu przeciwników, a zresztą postaci też, to najgorsza gra z tych o dużym budżecie.

Trolle, gnomy, jakaś kura w zbroi O__o itd

Edytowane przez Zwyrodnialec

Opublikowano

Jak patrzę na te stworki to Halo pod względem designu przeciwników, a zresztą postaci też, to najgorsza gra z tych o dużym budżecie.

Trolle, gnomy, jakaś kura w zbroi O__o itd

Dodaj do tego jeszcze goryle w poniemieckich hełmach. Design Halo to klasyka gatunku. Jeżeli to kogoś dziwi, to chyba od 2001 siedział i ogladał swój cień na ścianie jaskini.

Z tym się nie dyskutuje, choć Reach idzie jeszcze dalej i funduje bardziej mroczniejszy klimat.

Opublikowano

Halo Party, Halo Kart, Halo RPG, Halo Kinect. Zrobią taką konkurencję dla Mario.

Halo Kart to teraz każdy może sobie w Reach przy pomocy Forge World zrobić, trailerów nie oglądałeś :P ?

http://www.youtube.com/watch?v=ovafv-sxUQ8&feature=player_embedded#!

Co prawda nie z Forge, ale jest w kampanii.

Opublikowano

Molochow w jakim sensie? Kampanii reklamowej?

W sensie wielkości i prędkości sprzedaży.

Jest to racja. PS3 nie posiada zadnego takiego tytulu.

Ciekawe, bo tak wyczekuja wszyscy na GT5 a ja sie nie zdziwie w ogole, jak jego sprzedaz okaze sie failem tej generacji.

Przeniesmy do CW, szkoda tutaj smietnik robic.

Opublikowano

Na VGC widziałem prognozę jednego z adminów portalu odnośnie GT5 wedle której GT5 miałoby zejść ok. 30% więcej niż GT5p. To by dało wynik gdzieś w granicach 4,5 mln.

Opublikowano

Nie wiadomo, na VGC są na razie wyniki z EMEA - 950 tys. Z Ameryk jeszcze nie ma. Prognoza była taka, że te 300-400 tys. więcej w tygodniu premiery od Halo 3 powinno zejść. Czyli gdzieś w granicach 4,2 mln na świecie w tygodniu premiery. Halo 3 miało ok. 3,8 mln.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

GT5 mialoby osiagnac wynik sprzedazy taki jak Halo Reach w ciagu tygodnia.

Ale masakra, z czym do ludzi.

Opublikowano

Reach pewno pójdzie w 4,2-4.5 mln czyli lepiej niż Halo 3 ale gorzej niż MW2. Nie wiem czemu jeszcze nie ma aktualizacji na VG.

Jak na GT to żałosny wynik.

Jak na GT może i tak, ale jak na grę na PS3? Chyba nie.

Przy chyba każdej premierze GT konsol playstation było sporo więcej niż w tej chwili PS3 (aczkolwiek mogę się mylić). Nie wymagajmy więc by poszedł w 8-10mln.

Jak dla mnie GT5 to właśnie jedna wielka niewiadoma, może się sprzedać dobrze a może źle, najśmieszniejsze jest to że samo Sony mu w tym nie pomoże (ich marketing to żenada ;]), GT musi liczyć na siłę własnej nazwy.

Opublikowano

Nikt nie powiedział, że tak będzie, ale taka była prognoza. Gościu odniósł sprzedaż GT5p do poprzedniej takiej odsłony gdzie między prologiem a finalnym produktem było 30% różnicy. Odniósł to do GT5p i GT5. Jeszcze podał masę różnych wskaźników, ale nie byłem się w stanie w tym połapać za bardzo :P mam nadzieję, że nic nie pokręciłem.

Postaram się odkopać tę analizę, będzie trudno bo to było przy okazji jakiegoś innego tematu.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Tylko, że jak wychodziło Halo 3, nie było takiej konkurencji w postaci Codów czy tylu ilości dobrych gier na PS3. W związku z tym sądzę, że całościowo Reach sprzeda się gorzej od H3. Co nie zmienia faktu, że zapewne żadna gra na PS3 mu nie zagrozi jeżeli chodzi o sprzedaż.

Opublikowano

Tylko czekać aż będzie Master chef w happy meal'u ;P

A co do marketingu w gt5 wcale nie jest taki słaby, top gear, le mans inne wyścigi i reklamy na torach. Tylko brak reklam dla casuali.

Edytowane przez MaroS

Opublikowano

MS potrafi sprzedać lepiej grę bez numerka w tytule, a Sony zasysa. PS3 to dobra konsola, ma dobre i ciekawe gry, ale ze sprzedażą gorzej. Jestem przeciwny spuszczaniu się przy wynikach bo od tego rosną włosy na plecach, ale w obecnym rynku gier wideo jest bardzo ważny. To nie tak jak z filmem czy muzyką gdzie można znaleźć swoją niszę nawet z niezłą produkcją i jest git. Gra wideo musi się sprzedać bo jak nie to z reguły jest kiepsko, może za parę lat będzie lepiej. Już teraz EA wykorzystuje nowy model marketingu "Kup, a jak nie to spierdalaj".

Sony od początku PS3 nie potrafi się sprzedać na rynku konsol... Jedynie co zrobiło wrażenie to MGS4 który sprzedał się lepiej niż poprzednik oraz Heavy Rain który zrobił nie małe zamieszanie. Chociaż wynik LBP na poziomie 3,5 mln też zły nie jest, a nawet powiedziałbym, że bdb biorąc pod uwagę jego "ciepłe" przyjęcie. Ważne, że gra zapisała się w świadomości graczy. No jeszcze może Uncharted 2, ale jak na blockbustera powinno być lepiej. A tak to bida.

Opublikowano

balon1984: Halo rządzi się własnymi prawami. H3 nawet teraz schodzi po 10 tys. tydzień w tydzień. ODST co tydzień po 20 tys. i więcej. To obok CoD'a jest najbardziej żywotna pod względem sprzedaży na konsolach HD gra na rynku.

Opublikowano

Tylko brak reklam dla casuali.

W KKW już jest We Love Cars tralala :whistling:

http://www.youtube.com/watch?v=JI7lnkNf6_U&feature=player_embedded

http://www.jp.playstation.com/scej/title/welovecars/

U nas znów pewnie będą te słabe wycinanki, a w USA Kevin będzie jazdę kręcił. IMO ta gra zasługuje na dobre, pomysłowe reklamy jak Halo. Wcześniej GT takie miało i mam nadzieję, że dla GT5 przygotowano inny plan promocji, coś co trafi do każdego i wszyscy będziemy happy. ^^

Opublikowano

@Don a God of War I i II , 3-4 lata po premierze sprzedawało się po ok 200 tys na miecha.

( god of war collection :thumbsup: )

Edytowane przez balon1984

Opublikowano

Odnośnie tego GT5. Wiedziałem, że coś pokręciłem :P Zapomnijcie o poprzednim poście :)

Opublikowano

Kogo w ogóle obchodzi japoński rynek? Oni tam grają tylko na handheldach w symulatory randek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.