Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano
300 Euro, nie 250.

edit. Racja, 250. Pomyliło mi się z ceną PS3 Slim

No tak, wszystko jasne - też mi się musiało pomylić z nową wersją PS3 ;) .

No Sarge, niby masz rację, ale raz, że cena 1099 jest ceną sugerowaną, bankowo w Saturnach i innych MM będzie 100 mniej. Dwa, jak ceny walut spadną (a powinny) to ceny będą jeszcze niższe, bo konsole będą taniec z nizszego pułapu.

Niech te ceny spadają jak najszybciej, bo sam też bym sobie chętnie w niedalekiej przyszłości sprawił (ponownie zresztą :D ) PS3, ale na razie się wstrzymuję, bo jednak ta cena w Polsce jakoś bardzo nie spadła.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Ja PS3 kupię za 600-700 zł, nie więcej. Te kilka interesujących mnie exów (których większej części nie ma zresztą na rynku) nie jest więcej warte :)

Opublikowano

http://www.neogo.pl/newsy/17156

Musicie zgodzicie się ze mną, że Uncharted 2: Among Thieves to zdecydowanie jedna z najpiękniejszych ( jak nie najpiękniejsza) gra obecnej generacji. Christopher Balestra, wicedyrektor firmy Naughty Dog powiedział jasno i wyraźnie, że Xbox 360 by jej nie pociągnął. Mocne słowa Christophera Balestry - Gwarantuję Wam, że gra nie mogłaby działać na Xboksie 360. To niemożliwe. Jestem tego w 100 procentach pewien. Chodzi o połączenie czytania danych z płyty Blu-ray i dysku twardego. Przejdziecie całą grę bez widocznego doczytywania. Nie musicie nic instalować. Cały post-processing robimy na jednostkach SPU. Jakość efektu głębi obrazu, tego się nie da zrobić na Xboksie. Dużo poświęciliśmy maksymalizacji wykorzystania mocy maszyny. Takie nasze zadanie - by PS3 błyszczało.

Źródło: ars technica

PR na kilometr trzeba choć przyznać,że gra wygląda wręcz bajecznie

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Gra wygląda przepięknie, to fakt. Ale z tym "ciągnieniem" gry to marketingowy bełkot. FFXIII też miał korzystac w 100% z mocy PS3.

Opublikowano

To teraz będzie korzystał, ze 100% mocy X360 i 50% PS3 :P

Takie gadanie powinno się zostawić bez komentarza. Ludzie związani z Sony zawsze dużo mówią, jak o obcięciu kosztów o 70% co okazało się później bujdą, heh.

Opublikowano

to jest bełkot to fakt ale trzeba też przyznać,że jeśli chodzi o oprawę A/V to szykuje się nam najładniejsza gra tej generacji stąd ND ma powód do takich hasełek :)

ps.Hideo też gadał,że MGS4 będzie wykorzystywał 100% mocy Cella.Patrząc na tekstury w czasie gry,animację,loadingi, instalki co akt i niestały framerate każdy ma chyba inne zdanie(jedyne co ma ta gra ma technicznie genialne to dźwięk i filmiki).

Wg mnie jedynym powodem dlaczego to się nie ukazało na x360 jest właśnie ten magiczny engine-po prostu oni by musieli przy swoim talencie siedzieć chyba 4 lata by to przepisać na xboxa :D.Tak przynajmniej na potrzeby nowego MGS robią nowy multiplatformowy engine więc problem z głowy :P

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Takimi hasełkami ludzie z Sony i pobratymcy rzucają przeważnie jak nie mają pomysłu na kampanię reklamową dla swoich hitów i zaczynają trząść portkami, że gra się słabo sprzeda.

Opublikowano

Ficuś, wszyscy wiedzą że Uncharted 2 wygląda baaardzo dobrze, można powiedzieć najlepiej ze wszystkich dotychczasowych gier na konsole.

Tylko sam pewnie przyznasz mi rację, że gadka: "ta gra wyciska z owej konsoli 100%" jest zwykłą tanią "bombą" co by podkręcić hype.

A gadanie ta gra wyciska 30%, ta 50% ta 100% jest bzdurą.

Kiedyś o tym wszystkim fajnie wypowiedział się człowiek z Criterion, że moc konsoli to nie wszystko, ważne są jeszcze umiejętności tworzenia - czy jakoś tak.

Opublikowano

Można strzelać z automatu i nie trafić w drzwi od stodoły i trafić jednym strzałem z rewolweru w monetę :)

Opublikowano

Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby gra korzystała z 100% procent procesora, 100% dostępnego Ramu etc. etc. etc. Jak wiadomo nie ma to kompletnie przełożenia na możliwości programu, który korzysta z danych systemowych. Cała ta gadka to nic innego jak ładne marketingowe ubieranie w słówka, która mimo wszystko może nie mija się z prawdą, ale jest mydleniem oczu na właśnie najważniejsze aspekty tworzenia gier - umiejętnego wykorzystania dostępnych środków w jak najbardziej efektywny sposób.

Opublikowano

Masz tutaj o 100% i FFXIII

http://www.gaminator.pl/newsy/news/4950,Fi...yStation-3.html

A tu odnośnie Uncharted 2

http://www.konsolowisko.pl/index.php?t=news&id=2179

A teraz powiedz mi gdzie jest dokładnie napisane czego by się nie dało osiągnąc? Poza pojemnością dysku. Co zresztą jest dyskusyjne, już MGS4 pokazał, że dane są nagrywane kilkakrotnie na płytę, bo wolny napęd bluray nie wyrabia

Opublikowano

Sam kupiłem PS3 60GB za 1000zł półtora roku temu. I w sumie żałuję. Nie mam w co grać! :/

Opublikowano
Sam kupiłem PS3 60GB za 1000zł półtora roku temu. I w sumie żałuję. Nie mam w co grać! :/

Prowo albo debil

Opublikowano

Cytowałeś mnie, więc odpowiedziałem.

Ogólnie mam gdzieś takie durne wypowiedzi, nic nie wnoszą. Poza "argumentami" dla wojen fanbojów. Uncharted 2 wygląda prześlicznie, a czy wykorzystuje 100% czy 10% mocy konsoli, czy twórcy maksymalizują czy minimalizują mam gdzieś. Liczy się efekt. A za wypowiedzi typu: X360 tego nie uciągnie mają płacone, to nic innego jak marketing.

A odnośnie Maidena. Maiden ma wszystkie konsole do grania. Jeżeli się przejdzie te kilka wypasionych exów na PS3, a w multiplatformy gra się na Xie (co jest logiczne) to PS3 się kurzy, taka prawda. Dlatego ja również olewam tą konsolę, póki co oczywiście

Opublikowano

I to samo w drugą stronę, po co posiadacz PS3 ma kupować Xa? Dla kilku exclusivów ma wydać 1000zł?

EDIT: Kilkunastu*

Teraz dominują multiplatformy, to nie te czasy że gry pokroju ICO robiło się w garażu za zgrzewkę browaru :lol:

Edytowane przez Jordan23Carolina

Opublikowano

True. Dokładnie tak jest.

Grigori, nie znam się dokładnie na technikaliach. Może tak jest, może nie. Nie wiem, a na słowo nie wierzę. Zresztą grafika pod względem technicznym jest dla mnie o wiele mniej ważna niż design, głównie za to cenię grafikę. Dlatego taki Wipeout HD mnie zmiażdzył, a MGS4 przeciwnie

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

To samo mam z X0, z tą różnicą, że nie żałuję ani złotówki. Większość multiplatform ograłem albo na Ps3 albo na Wii, a z exów na X0 ostatnim który mi robił był dodatek do GTAIV ;) Czekam na Forzę 3 i zacznie się znowu katowanie sprzętu.

Opublikowano

Jak to? Przecież tyle hiciorów-ekskluziwów na rynku? A, nie zauważyłem, że masz jeszcze Xboxa ;) To faktycznie możesz nie mieć w co grać po półtora roku. Ja również wszystkie multiplatformy bym kupował na X360 bo na tym gó.wnie zwanym DS3/Sixaxis nie da się w większośc gier wygodnie pograć. pamiętajcie, że odnośnie pada jest IMO. Bez napinek ;)

Ja nie powiem że żałuje, ale ostatnio w co grałem to Killzone i WHD Fury. Nie ma to jak być wybrednym, bo branża nas nie rozpieszcza.

Kup Xboxa 360 a będziesz miał co robić do końca roku. No chyba, że ty anty-Halo, GOW, Forza,, Fable, Mass Effect jesteś to faktycznie na X360 nie masz czego szukać.

Edytowane przez Gooralesko

Opublikowano

Ja po dzisiejszym nowym filmiku z Firefight w ODST chyba zastanowię się nad zakupem w pierwszej kolejności ODST zamiast Forza 3. Zabawa szykuje się przednia.

Opublikowano

Gooral, pad nie przekreśla całej konsoli, ale to nie wątpliwy minus.

@Grigori, prawda jest taka, że i PS3 i Xbox 360 mają po około 8-10 mega exclusivów + około 6 zapowiedzianych. Zgadzam się że Exclusivy z PS3 są ładniejsze niż te z Xboxa. Nawet multi platformy pod względem graficznym są ładniejsze niż niektóre exy z X0 (np. Bioshock jest ładniejszy od H3). Dlaczego tak jest? Nie wiem, pewnie dlatego że MS nie inwestuje tyle kasy w gry ile Sony. (Bo wie że to się nie opłaca) Mi to nie przeszkadza, od czasu pierwszego Xboxa, wiem że grafa to nie wszystko.

Ponad poziomem graficznym jest tylko KZ2 i Uncharted 2.

Opublikowano

Będą musiał się spytać mojego kumpla który ma PS3, a któremu teraz na półtora tygodnia pożyczyłem mojego X360, który pad jest dla niego wygodniejszy ;)

Opublikowano
Gooral, pad nie przekreśla całej konsoli, ale to nie wątpliwy minus.

No pewnie, że nie przekreśla. Ale w moim przypadku sprawia, że jedynymi grami jakie chciałbym odpalić na PS3 są te, których nie odpalę na żadnej innej platformie. A tego jest mało i w moim odczuciu nie opłaca się kupować konsoli by pograć w 5 interesujących exów (Włącznie z GOW 3 i U2, kóre jeszcze nie wyszły). Ja mam plan - przed Eurio 2012 (Powiedzmy, że sobie zrobię prezent w związku z pierwszą imprezą o takiej randze w naszym śmiesznym kraju) łyknę taką slimkę, pokupię exy, które mnie interesują, przejdę i sprzedam to ustrojstwo dalej. ;)

Opublikowano
No pewnie, że nie przekreśla. Ale w moim przypadku sprawia, że jedynymi grami jakie chciałbym odpalić na PS3 są te, których nie odpalę na żadnej innej platformie. A tego jest mało i w moim odczuciu nie opłaca się kupować konsoli by pograć w 5 interesujących exów (Włącznie z GOW 3 i U2, kóre jeszcze nie wyszły). Ja mam plan - przed Eurio 2012 (Powiedzmy, że sobie zrobię prezent w związku z pierwszą imprezą o takiej randze w naszym śmiesznym kraju) łyknę taką slimkę, pokupię exy, które mnie interesują, przejdę i sprzedam to ustrojstwo dalej. ;)

Ja w 2013 odkupie.

Opublikowano
Będą musiał się spytać mojego kumpla który ma PS3, a któremu teraz na półtora tygodnia pożyczyłem mojego X360, który pad jest dla niego wygodniejszy ;)

A tam wygodniejszy. W Sixaxisie/Dualshocku 3 gałki są duże i chodzą z mniejszym oporem niż w padzie od X0. Ja preferuję ultra dokładne sterowanie ;)

Opublikowano
Ja w 2013 odkupie.

Hehe, to jesteśmy umówieni na transakcję ;)

Ja preferuję ultra dokładne sterowanie

Tak, tak, ultra dokładne sterowanie. Yhy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.