Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

GT5 nie ma szans, chyba nigdy samochodówka nie dostała GOTY.

Alan Wake wyróżniony mógłby być, ale nie ma szans wygrać, zresztą wystarczy rzucić okiem na oceny, średnia 83,5%.

No niby średnia niższa niż hiciory. I tutaj znowu wraca dyskusja o ocenach. Recenzenci wystawiają co drugiej grze 9tkę, a potem ludzie nie chcą grać w coś o ocenach 80-85% bo myślą że to crap, WTF.

Ja sobie poradziłem z tym problemem, dla mnie najlepszy system ocen ma filmweb mianowicie

10 - arcydzieło

9 - rewelacja

8 - bardzo dobra

7 - dobra

6 - niezła

itd.

Edytowane przez MaZZeo

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

GT5 nie ma szans, chyba nigdy samochodówka nie dostała GOTY.

Alan Wake wyróżniony mógłby być, ale nie ma szans wygrać, zresztą wystarczy rzucić okiem na oceny, średnia 83,5%.

No niby średnia niższa niż hiciory. I tutaj znowu wraca dyskusja o ocenach. Recenzenci wystawiają co drugiej grze 9tkę, a potem ludzie nie chcą grać w coś o ocenach 80-85% bo myślą że to crap, WTF.

Ja sobie poradziłem z tym problemem, dla mnie najlepszy system ocen ma filmweb mianowicie

10 - arcydzieło

9 - rewelacja

8 - bardzo dobra

7 - dobra

6 - niezła

itd.

takie czasy zaś wiele osób tak widzi dzisiaj oceny w grach:

10 must have

9 dobra gra

8 średniak

7 i mniej > crap

i to jest smutne

Opublikowano

Alan zasługiwałby na wyróżnienie chociażby za "Previously on Alan Wake" i za muzyczny kawałek po każdym odcinku :)

Albo za kapitalne DLC :D

The Writer - Premiera 12 października.

http://www.youtube.com/watch?v=ZSQwtkbPrIU

PS. Limbo mogłoby GOTY dostać.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Alan zasługiwałby na wyróżnienie chociażby za "Previously on Alan Wake" i za muzyczny kawałek po każdym odcinku :)

Albo za kapitalne DLC :D

The Writer - Premiera 12 października.

http://www.youtube.com/watch?v=ZSQwtkbPrIU

PS. Limbo mogłoby GOTY dostać.

limbo gdzieś wygrało w kategorii najlepsza europejska gra 2010 wygrywając z takim np: Heavy Rain

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Jakby Limbo wygrało to może pchnęłoby to developerów trochę bardziej w stronę takich nietypowych gier.

Opublikowano

Wątpię by to coś dało. Okami kiedyś też dostało GOTY od IGN i jakoś brakuje podobnych gier do dzisiaj.

Opublikowano

Czyli Halo Reach sprzedało się lepiej w tydzień niż Uncharted 2 od premiery do teraz? :lol:

Opublikowano

Wątpię by to coś dało. Okami kiedyś też dostało GOTY od IGN i jakoś brakuje podobnych gier do dzisiaj.

A Darksiders?

Opublikowano

Czyli Halo Reach sprzedało się lepiej w tydzień niż Uncharted 2 od premiery do teraz? :lol:

aha

Opublikowano

WAT?

Opublikowano

Na to wychodzi. Microsoft zjada Sony tymi swoimi slabymi grami z kolorowymi krasnalami.

Opublikowano

A jakie to ma znaczenie ? Jedyne co z tego wynika to fakt, że jedna gra podoba się większej liczbie graczy niż druga gra.

Opublikowano

Nieprawda. Uncharted 2 jest przecudowne, zdecydowanie najlepsza gra na hdgeny. Po prostu Sony nie potrafi sprzedawac gier i tyle

Opublikowano

Nieprawda. Uncharted 2 jest przecudowne, zdecydowanie najlepsza gra na hdgeny. Po prostu Sony nie potrafi sprzedawac gier i tyle

Odpowiedziałeś tak jakby sprzedaż (podobanie się większej liczbie osób) zawsze szła w parze z jakością danej produkcji, co jest bullshitem bo plebs nie potrafi oddzielać ziarna od plewu i kieruje się ilością wybuchów na okładce.

Opublikowano

Właśnie odpowiedziałem przeciwnie. Że jakośc nie oznacza sprzedaży. Dlatego mówienie, że wiekszej liczbie osób spodobał się bardziej Reach niż Uncharted 2 jest bullshitem

Opublikowano

Don powiązał sprzedaż z tym czy się gra podoba większej liczbie osób. Ty napisałeś, że to nie prawda bo gra jest świetna czyli powiązałeś sprzedaż z jakością co jest IMO bullshitem. Może nie chciałeś, ale wyszło jak zawsze :potter:

Opublikowano

Napisałem, że nieprawdą jest, jakoby Reach spodobał się większej ilości osób niż Uncharted 2 i w związku z tym Reach sprzedał się lepiej. Jak zwykle "rozumiesz" cudze wypowiedzi tak jak Ci wygodnie ^_^

Opublikowano

Teraz wiążesz sprzedaż z tym czy się dana gra podoba większej liczbie osób ale w dodatku sam sobie zaprzeczasz pisząc że mimo iż Reach się lepiej sprzedał niż Uncharted 2 to podobał się mniejszej liczbie osób. Czyli rozumiem, że na X360 ludzie kupują gry z przymusu i grają w to co im się nie podoba? :teehee:

Opublikowano

Ale z Was dekle... Texz, zwróć uwagę na odstępy czasowe między postami. Albert pisał swojego posta kiedy mojego jeszcze nie było.

Opublikowano

OMG. A czy gdziekolwiek napisałem, że Uncharted 2 się podobał większej ilości osób? Albo Reach mniejszej? Napisałem, że to nie ma znaczenia (w domyśle). O jakości Uncharted 2 napisałem w kontekście takim, że jest to genialna gra i nie ma powodu dla którego miałaby się spodobac mniejszej ilości graczy niż Reach. Wszystko trzeba Ci ręcznie tłumaczyc? ^_^

Opublikowano

Bo Nintendo potrafi sprzedać Super Mario Galaxy 2, 3 najlepszą grę pod względem ocen. Coś kiepski wynik te prawie 4 mln przy Wii Shitach.

Opublikowano

SMG 2 nie miało praktycznie kampanii reklamowej, nie miało ogromnego budżetu. Gra to swoisty prezent dla fanów. Zobacz sobie sprzedaż promowanej i reklamowanej pierwszej części

Opublikowano

New Super Mario Bros Wii i tak sprzedało się lepiej niż obie części SMG razem wzięte.

Opublikowano

No i? NSMB Wii 16 baniek, Galaxy 9, Galaxy 2 4. Czyli w sumie 3 platformówki z Mario na Wii poszły w 29 milionach egzemplarzy. Słabe te Nintendo :lol: A, jeszcze 3 bańki dorzuca Super Paper Mario. 32 miliony ^_^

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.