Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

wiem, ze wszyscy lubią to tez wstawie ;]

ranking najlepiej sprzedajacych sie gier w UK

01. F1 2010 (Codemasters)

02. Halo: Reach (Microsoft)

03. Dead Rising 2 (Capcom)

04. Civilization V (Take-Two)

05. Sports Champions (Sony)

06. Guitar Hero: Warriors Of Rock (Activision)

07. Prince Of Persia: The Forgotten Sands (Ubisoft)

08. Mafia 2 (Take-Two)

09. Toy Story 3 (Disney)

10. Final Fantasy XIV (Rockstar)

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Nic dziwnego. W końcu najlepsza formuła od lat :thumbsup:

DR2 też wysoka pozycja.

Edytowane przez sprite

Opublikowano

Fajnie, mozna sie jarac ze 12 lat od startu serii Polyphony zaimplementowalo system zniszczen, z tego co widzialem na YT dosc biedny.

Nie bój się jak na razie lepszy niż w FM3.

Coś Reach nie wytrzymało za długo na 1 miejscu.

Opublikowano

Pijesz do tych 4 sprzedanych baniek? LOL co za zawisc i malostkowosc.

Opublikowano

Fajnie, mozna sie jarac ze 12 lat od startu serii Polyphony zaimplementowalo system zniszczen, z tego co widzialem na YT dosc biedny.

Nie bój się jak na razie lepszy niż w FM3.

Coś Reach nie wytrzymało za długo na 1 miejscu.

W pierwszym tygodniu w UK zeszło 430 tys. Reach :P

Widać idealną powtarzalność sprzedaży. Halo 3 i ODST w drugim tygodniu miały 20% sprzedaży pierwszego tygodnia, w przypadku Reach jest identycznie czyli w UK w drugim tygodniu zeszło ok. 86 tys. Wszystko wskazuje na to, że drugi tydzień "zgodnie z planem" na świecie powinien być w granicach 700-800 tys.

Major pamiętaj - następnym razem "Do your math" ;)

EDYTA: Sports Champions dobrze się sprzedało. -12% w stosunku do pierwszego tygodnia.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Akapity: "Miało być tak pięknie." i "Na koniec".

Opublikowano

Pijesz do tych 4 sprzedanych baniek? LOL co za zawisc i malostkowosc.

Spuść trochę powietrza bo zaraz pękniesz. Dalej uśmiecham się pod nosem, że nie tak dawno hejtowałeś MS. :-)

Opublikowano

Nom przez kilka dni, raz w zyciu, to wszystko przez ich koszmarna tegoroczna konfe na E3 :teehee:

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Hahaha. Widzę, że Forza to czuły punkt i który w tym temacie trzeba trafiać by osiągnąć sukces.

Opublikowano

wiem, ze wszyscy lubią to tez wstawie ;]

ranking najlepiej sprzedajacych sie gier w UK

01. F1 2010 (Codemasters)

02. Halo: Reach (Microsoft)

03. Dead Rising 2 (Capcom)

04. Civilization V (Take-Two)

05. Sports Champions (Sony)

06. Guitar Hero: Warriors Of Rock (Activision)

07. Prince Of Persia: The Forgotten Sands (Ubisoft)

08. Mafia 2 (Take-Two)

09. Toy Story 3 (Disney)

10. Final Fantasy XIV (Rockstar)

POP ładnie ciśnie od kilku tygodni bez przerwy w top 10. Podobno cena gry spadła, ale mniejsza o to. Ważne, że więcej osób zagra. :]

Opublikowano

Jeżeli chodzi o sprzedaż gier to ostatnio ciekawe rzeczy się dzieją. Szczególnie po premierze nowego X360. ME2 dostał ogromnego kopa, praktycznie tydzień w tydzień sprzedaje się 2x lepiej niż wcześniej. Tak samo jak.................................................... Shift na X360 :teehee:

Ciekaw jestem jak sobie poradzi Dead Rising 2. Case Zero z XBLA zakupiło ponad 400 tys. osób, więc jak na X360 w pierwszym tygodniu nie zejdzie ze 300 tys. to będzie co najmniej dziwne :)

Opublikowano

No taki POP zaliczył klapę i nawet premiera filmu nie pomogła, a teraz od 5-6 tygodni bez przerwy w top 10 UK. Oby sprzedał się w zadowalającej liczbie, bo chce następną część. Poza tym The Forgotten Sands jest bardzo dobry, a końcówka gry to już w ogóle robi kaptur z moszny.

Przy okazji to chyba jeden z tych wyjątków, gdzie premiera filmu nie pomogła w sprzedaży. Crapy pokroju Iron Mana, czy Spider-mana schodzą w milionach. A dobry POP został niezauważony.

Opublikowano

No taki POP zaliczył klapę i nawet premiera filmu nie pomogła, a teraz od 5-6 tygodni bez przerwy w top 10 UK. Oby sprzedał się w zadowalającej liczbie, bo chce następną część. Poza tym The Forgotten Sands jest bardzo dobry, a końcówka gry to już w ogóle robi kaptur z moszny.

Przy okazji to chyba jeden z tych wyjątków, gdzie premiera filmu nie pomogła w sprzedaży. Crapy pokroju Iron Mana, czy Spider-mana schodzą w milionach. A dobry POP został niezauważony.

Skąd niby takie rewelacje :P ?

PoP sprzedało się do dupy z uwagi na to, że to gra oparta o film. A takie gry zawsze sprzedają się marnie. Generalnie to słabe gry dlatego jak ludzie widzą, że gra jest na podstawie filmu to dla zasady omijają ją szerokim łukiem nawet jak jest dobra.

Opublikowano

PoP sprzedało się do dupy z uwagi na to, że to gra oparta o film. A takie gry zawsze sprzedają się marnie. Generalnie to słabe gry dlatego jak ludzie widzą, że gra jest na podstawie filmu to dla zasady omijają ją szerokim łukiem nawet jak jest dobra.

Właśnie, że nie. POP: Forgotten Sands nie był oparty na filmie. W tej sytuacji było zupełnie na odwrót :)

Opublikowano

No widzisz, jak ja tego nie wiem to przeciętny gracz tym bardziej :)

Opublikowano

Hahaha. Widzę, że Forza to czuły punkt i który w tym temacie trzeba trafiać by osiągnąć sukces.

Lecz to Tobie pekla zylka w odbycie i minusiki polecialy :laugh::laugh::laugh:

Sam widzę kto tutaj się najbardziej spina, nie potrzebuję Twojej pomocy. xD

Opublikowano

Fajnie to tak sie klucic o jakies symulatory niby, jak najlepsze racery sa multiplatformowe... Choc gdy gralem w demo FM3 to szalenie spodobal mi sie model jazdy, taki newbie friendly, pamietam jak mnie odrzucala pierwsza czesc tej gry w maju 2005, kupa czasu temu, ech <sentimental bitch> :turned:

Opublikowano

Właśnie, że nie. POP: Forgotten Sands nie był oparty na filmie. W tej sytuacji było zupełnie na odwrót :)

Dokładnie, ta część ma miejsce między The Sands Of Time i Warrior Within. Pokazuje mniej więcej przemianę nierozgarniętego Prince'a z Piasków Czasu w zawadiakę z Duszy Wojownika. :] Komu podobała się trylogia, to i ta część przypadnie do gustu.

Opublikowano

Fajnie to tak sie klucic o jakies symulatory niby, jak najlepsze racery sa multiplatformowe... Choc gdy gralem w demo FM3 to szalenie spodobal mi sie model jazdy, taki newbie friendly, pamietam jak mnie odrzucala pierwsza czesc tej gry w maju 2005, kupa czasu temu, ech <sentimental bitch> :turned:

Obecnie najlepsze ścigałki ever to Forza 3 i GT3. Najlepsze multi? Bo ja wiem? Grid, RBR czy NFS Porshe dają radę, ale to i tak jak na razie najlepsza jest Forza 3. Mówi to niby hejter, ale już w listopadzie sytuacja się zmieni.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Do czasu wypuszczenia FM4.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.