Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Dobra znawcy Apple i ich produktów. Macie jakiś sprzęt z logiem nadgryzionego jabłka... w ogóle :lol:

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Miałem któregoś iBook'a

Opublikowano

użytkowałem w wakacje ipada, mam ipoda na chacie (aczkolwiek stary model, 2006).

oba nie warte swojej ceny (a szczególnie ta kpina ipad).

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

ipod to calkiem, calkiem playery mp3/video, chod krotko sie nimi bawilem, tyle ze defaultowe sluchawki to kpina.

Opublikowano

użytkowałem w wakacje ipada, mam ipoda na chacie (aczkolwiek stary model, 2006).

a tak go zachwalałeś w swojej ofercie na pchlim :teehee:

Opublikowano

Bo to był marketing skierowany do frajerów :P

Opublikowano

Bo to był marketing skierowany do frajerów :P

Uczył się od samego Jobsa.

Opublikowano

Nie robiłem PrtSc, a że dokładnie nie pamiętam, więc nie będę przytaczał ale pisałeś, że ciekawy sprzęt itp. ale spoko nikt przecież nie ma ci tego za złe , sam bym tka pisał jakbym sprzedawał :thumbsup:

Opublikowano

Kpina? Co w nim takiego złego? Jako sprzęt nr 2, przenośny i szybki dostęp do maila i sieci IMO się sprawdza idealnie ;)

Opublikowano

Kpina jest jego cena.

Opublikowano

Nie robiłem PrtSc, a że dokładnie nie pamiętam, więc nie będę przytaczał ale pisałeś, że ciekawy sprzęt itp. ale spoko nikt przecież nie ma ci tego za złe , sam bym tka pisał jakbym sprzedawał :thumbsup:

być może, bo urządzenie ciekawe jeśli patrzymy na to przez pryzmat gadżetu

texz --> kpina żeby urządzenie za 600 dolarów nie potrafiło mi odpalić 2 aplikacji jednocześnie

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Poplakalem sie az ze smiechu. Naprawde, omnibusy kvrva same w tym temacie. Temat schodzi na Apple i od razu pojawiaja sie znawcy i recenzenci sprzetu z nadgryzionym jabluszkiem.

Texz, nie ma sie co licytowac, czy ktos uzytkowal Maca, Macbooka, iPhone'a, iPoda Apple TV, iPada czy nawet Cinema Display. Mam mase rzeczy od Apple i uzywajac wszystkiego co wypuscili przez dlugi czas moge sie wypowiedziec na ten temat. Nie szczekac, ze ceny za wysokie. Apple to firma, dla ktorej praktycznie liczy sie tylko rynek amerykanski i UK. Nie ma co psioczyc na ceny, bo nie sa do nas dostosowane, a to jak one wygladaja w polsce, zawdzieczamy tylko i wylacznie swoim rodakom.

MaZZeo - z multitaskingiem kpisz, ironia, bo nie wiem jak to odebrac. Naprawde nie bedac tak w temacie, sie wypowiadasz?

Opublikowano

być może, bo urządzenie ciekawe jeśli patrzymy na to przez pryzmat gadżetu

texz --> kpina żeby urządzenie za 600 dolarów nie potrafiło mi odpalić 2 aplikacji jednocześnie

2 aplikacji jednocześnie mówisz. Jakoś patrząc na to jak działają programy pod IOS nie widzę w tym sensu.

iPhony i wszystko od Apple się sprzedaje dlatego, że ta marka stała się symbolem finansowego dobrobytu dla biedoty. Trzeba nazywać rzeczy po imieniu. iPhony kupują w większości ludzie, którzy muszą sobie paru innych rzeczy odmówić żeby wydać dwa kafle na bajerancki TELEFON.

Nigdy nie spotkaliście ludzi co wydali całą pensję na pierwszego iPoda :)

Nawet były ze dwa lata temu takie badania z których wyszło, że ok 70% nabywców iPhona tak na prawdę nie stać na taką zabawkę.

Coś w stylu postaw się a zastaw się :)

Może nie o iPhone, ale o iPadzie: http://www.forbes.pl/artykuly/sekcje/opinie/ipad-jest-fajny--ale-nie-dla-kazdego,6800,1

Czyli jak się ten sprzęt przyjmuje w dużych korporacjach. Ale nie tylko, ostatnio widziałem radnych popierdzielających z "lustrem" pod pachą.

Edytowane przez Texz

Opublikowano

jak nie jestem w temacie? ipada nie używałem 15 min tylko przez prawie 2 tygodnie. Na tym forum są moje posty wysłane z ipada :F

youtube jako oddzielna aplikacja niż przeglądarka, nie mogę słuchać jednocześnie muzyki i przeglądać neta, to samo ze sprawdzeniem maila, pisaniem w notatniku i innymi cudownymi aplikacjami (nie pamiętam co tam jeszcze jest, miałem go w rękach ostatni raz ponad miesiąc temu).

Ja nie wiem czy to może przeciętny konsument apple jest taki pier.dolnięty że nie ogarnie paru programów jednocześnie odpalonych że poskąpili tej opcji? A nie sorry, pewnie Jobs zapowie za pół roku Ipada 5G który będzie mieć taką możliwość :F

2 rzeczy dobre mogę powiedzieć o ipadzie - bateria i automatyzacja która zrobiła na mnie wrażenie (podłączyłem do PC, kliknąłem 3 razy i system zainstalowany).

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

youtube jako oddzielna aplikacja niż przeglądarka, nie mogę słuchać jednocześnie muzyki i przeglądać neta, to samo ze sprawdzeniem maila, pisaniem w notatniku i innymi cudownymi aplikacjami (nie pamiętam co tam jeszcze jest, miałem go w rękach ostatni raz ponad miesiąc temu).

Bzdura. Możesz cały czas słuchać muzyki, a nawet streamować ją z internetu przez Safari przeglądając Internet, pisząc maile i robiąc wszystko co chcesz, nawet grając w grach ale trzeba tam ustawić żeby nie wyciszało muzyki. YouTube ma osobny program ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby oglądać filmiki prosto z przeglądarki internetowej.

Trzeba było posiedzieć na nim jeszcze z kilka dni albo po prostu zajrzeć do instrukcji :lol:

btw. w listopadzie ma wyjść firmware 4.2 dające m.in. multitasking, foldery i masę innych funkcji

Edytowane przez Texz

Opublikowano

Bzdura. Możesz cały czas słuchać muzyki, a nawet streamować ją z internetu przez Safari przeglądając Internet, pisząc maile i robiąc wszystko co chcesz, nawet grając w grach ale trzeba tam ustawić żeby nie wyciszało muzyki. YouTube ma osobny program ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby oglądać filmiki prosto z przeglądarki internetowej.

Trzeba było posiedzieć na nim jeszcze z kilka dni albo po prostu zajrzeć do instrukcji :lol:

btw. w listopadzie ma wyjść firmware 4.2 dające m.in. multitasking, foldery i masę innych funkcji

Wlasnie. Juz gorszego zarzutu, Mazzeo dac nie mogles. Napisales o rzeczach, ktore mozna obalic w mniej niz 10 sekund namyslu. Prawda jest, ze iOS na iPhona i iPada powinny wychodzic w tym samym czasie, ale Jobs oswiadczal ze sie roznia i jeszcze z biegiem czasu beda od siebie wzajemnie odchodzic.

Opublikowano

No jak Apple wejdzie na rynek konsolowy, to Microsoft ma przejebane na amerykańskim rynku.

no, Sony już bardziej niż teraz prze.abane mieć nie może

3DS (pipi)a jakie gry :potter: mega porcja gier, nintendo się postarało tylko cena 300$...

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

ehh my bad, aczkolwiek nadal nie jest to wygodne przez wychodzenie do pulpitu :F

jednak nadal dla mnie Ipad to kpina, taki gadżecik dla fanbojów i ludzi nie mających co robić z kasą. Inne głupoty:

brak flasha, ale tutaj rozumiem bo trzeba sprzedawać gierki z appstore

brak hdmi

i przede wszystkim to co jest chyba najbardziej popjerdolone w tym urządzeniu mianowicie ładowanie. Swojego starego ipoda ładuje normalnie przez USB, a Ipada nie mogłem.

Apple po prostu wymyśliło że ładować można tylko w wybranych usb (od 10W bodajże). Sprawdzałem na paru kompach i zarówno na normalnym blaszaku jak i na nówce laptopie nie mogłem go naładowac. Oczywiście byłem zmuszony kupić ładowarkę :thumbsup:

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

No jak Apple wejdzie na rynek konsolowy, to Microsoft ma przejebane na amerykańskim rynku.

no, Sony już bardziej niż teraz prze.abane mieć nie może

3DS (pipi)a jakie gry :potter: mega porcja gier, nintendo się postarało tylko cena 300$...

Jakie gry ? Dla mnie to kpina w żywe oczy. 300$ za kieszonsolkę i najciekawsze gry to porty różnej maści z konsol HD czy Wii. Z czym do ludzi. Jak tę konsolę ma sprzedawać wyłącznie 3D to nie ma czym się jarać.

Opublikowano

Sama się sprzeda. Na rynku handheldów nikt jeszcze Nintendo nie dał rady.

Poza tym co z tego, że na start szykują konwersje? Lepiej tak, niż wydać 3 gry na krzyż. Zresztą już widać, że np taki Snake Eater będzie się trochę różnił od poprzedniej wersji i podobnie pewnie będzie z innymi grami.

Opublikowano

Lepiej ? I co będziesz praktycznie te same gry kupował na PS3/X360/Wii i na 3DS :P ?

Dla mnie zawód i chyba szykuje się powtórka z rozrywki, że handheld będzie się opłacało kupić dopiero parę lat po premierze bo w końcu trochę ciekawych gier się nazbiera.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Nie wiem, chyba naprawdę niektórzy mają jakieś inne źródła newsów o 3DS niż ja. Ciągle gadki o 300 dolcach, jakby był obowiązek sprowadzania konsoli z Japonii. Jest trochę gier ze stacjonarek, jest trochę z DS-a, trochę nowych czy reaktywacji serii sprzed lat. Na pewno mniej gier ze stacjonarek, niż miało PSP - spróbujcie zobaczyć dzisiaj listę startową gier na hanhelda Sony i nie prychnąć śmiechem. To jest nowy DS do cholery, nie będzie z grami źle. Zresztą, jaka jest konkurencja - PSP? Na którym wszystkie gry to konwersje, a jak dobrze pójdzie, to sequele gier ze stacjonarek? DS nie jest idealny, ale cieszmy się, bo nic lepszego w zasięgu nie ma.

Opublikowano

LocoRoco, czy Patapon, albo Lumines to przykłady, że i na PSP pojawiło się coś oryginalnego.

Opublikowano

No, i Half-Minute Hero. Cóż, cztery gry. Jeśli masz DS-a, to sam widzisz, że trudno w ogóle porównywać te sprzęty. Można uderzyć z mańki i powiedzieć, że telefony komórkowe mają jeszcze więcej oryginalnych gier, niż DS, ale ja nie chcę połamać sobie w młodym wieku palców i nie gram nigdy na komórkach, więc się nie wypowiadam, na pewno nie jest to bezpośrednia konkurencja dla handheldów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.