Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Lepiej ? I co będziesz praktycznie te same gry kupował na PS3/X360/Wii i na 3DS :P ?

Dla mnie zawód i chyba szykuje się powtórka z rozrywki, że handheld będzie się opłacało kupić dopiero parę lat po premierze bo w końcu trochę ciekawych gier się nazbiera.

A na PS3 i Xboxa 360 nie wychodzą remake'i starych gier (np Monkey Island)? Ludzie i tak to kupią ponownie, z nowymi bajerami.

Cena sprzętu jest wysoka, ale na czym innym zagram w Residenta w 3D? :)

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Poczekajmy na PSP2...

Opublikowano

psp - faillllllllllllllll, gdyby nie crisis core: ff7 to bym nie kupil tego sprzetu, kilka fajnych remake'ow, pozatym sequelstation, jedyne co mnie trzyma przy tej konsoli aktualnie to kingdom hearts bbs i zapowiedz 3rd birthday oraz ffxiii agito

Opublikowano

Chocby na PC z 3DVision. I to w kazdego, ktory wyszedl.

Opublikowano

Chocby na PC z 3DVision. I to w kazdego, ktory wyszedl.

przeciez prawdziwy gracz konsolowy gardzi PieCami!

Opublikowano

ehh my bad, aczkolwiek nadal nie jest to wygodne przez wychodzenie do pulpitu :F

jednak nadal dla mnie Ipad to kpina, taki gadżecik dla fanbojów i ludzi nie mających co robić z kasą. Inne głupoty:

brak flasha, ale tutaj rozumiem bo trzeba sprzedawać gierki z appstore

brak hdmi

i przede wszystkim to co jest chyba najbardziej popjerdolone w tym urządzeniu mianowicie ładowanie. Swojego starego ipoda ładuje normalnie przez USB, a Ipada nie mogłem.

Apple po prostu wymyśliło że ładować można tylko w wybranych usb (od 10W bodajże). Sprawdzałem na paru kompach i zarówno na normalnym blaszaku jak i na nówce laptopie nie mogłem go naładowac. Oczywiście byłem zmuszony kupić ładowarkę :thumbsup:

1. Każdy program na iPadzie, iPhone i iPodzie Touch uruchamia się przez wychodzenie do pulpitu, taka specyfika systemu IOS.

2. Brak HDMI można rozwiązać dokupując kawałek plastiku za 120 zł. Ździerstwo ale w ramach opcji bo jakoś nie widzę tłumów rzucających się na tą przejsciówkę.

3. W pudełku z iPadem standardowo znajduje się kabel USB i adapter podłączany do gniazdka. Skąd miałeś tego iPada nawet nie pytam ;)

Co do flasha... każdy kto ma Jailbreaka może sobie go w każdej chwili zainstalować i przetestować. Właściwie to dzięki JB można zrobić z iPadem co się żywnie podoba, zainstalować nieoficjalny zcustomizowany firmware, dodać widgety na ekran, instalować co tylko dusza pragnie, a nawet jak donoszą najnowsze źródła być może i sprawdzić w akcji jak działa na iPadzie system Android czy ChromeOS.

Do czego dążę? Gdy jeszcze miałem JB sprawdziłem jak działa(łby) flash na iPadzie i niestety nie mogę powiedzieć o tym nic dobrego. Co prawda "Frash" bo tak nazywa się nieoficjalna dystrybucja flasha dla urządzeń IOS, jest jeszcze we wczesnej wersji i nie obsługuje wszystkiego, ale dało to przedsmak jak wygląda sprawa z obsługą flasha na urządzeniach mobilnych. Z resztą mam dość duże doświadczenia w tej kwestii ze zwykłych notebooków i netbooków na których nieraz używało się specjalnych programów blokujących flasha z tego prostego powodu że jest to format bardzo pamięciożerny i co za tym idzie bateria schodzi w ekspresowym tempie. Na stacjonarnym PC czy Mac niektórzy nie mogą sobie wyobrazić życia bez flasha, trudno im się dziwić. Jest to format bardzo już przestarzały i nieefektywny, dla urządzeń mobilnych wręcz zabójczy. Wypiera go HTML5, którego rozwój tak wspiera Apple. Trudno im się dziwić choć w gierki we Flashu fajnie by się grało na iPadzie. No ale przecież jest JB i masa "darmówek".

Edytowane przez Texz

Opublikowano

Na iPhonach i iPadach nie bedzie flasha, skoro jest wypierany przez HTML5, ktorego jak wspomniales rozwoj wspiera Apple. Nie ma za czym tesknic, bo flash to syf. Na komputerach mozna sobie z jego problematyka poradzic, ale kiedy jestem poza domem i wchodze na neta w telefonie i na caly ekran wyskakuje mi reklama we flashu to czlowieka moze szlag trafic.\

Z tym ladowaniem Mazzeo pojechales.W zyciu nie mialem problemu z tego typu ladowaniem w zadnym produkcie Apple. Skad ty tego iPada wytrzasnales?

Opublikowano

z kątownii :|

ipad z usa, miałem ładowarkę amerykańską, ale nie dbałem o to bo przecież MIAŁEM KABEL USB i powinienem go normalnie naładować przez kompa, ale nie, nie mogłem, 4 kompy w domu i żaden nie był godzien by naładować to cudo techniki.

Opublikowano

no... dziwne, ze urządzenie/kontroler bez porządnego supportu sie tak sprzedał... jesli move sprzedal sie tak dobrze to co to bedzie po premierze kinekta? olololol...

Opublikowano

Co do iPadów, nawet wiejscy chcą je mieć :F tylko czemu za nasze podatki.

klik

Edytowane przez MaroS

Opublikowano

Taniec z gwiazdami w Team Fortress 2 :potter:

Obczajcie Wodeckiego haha :D

Opublikowano

Co do iPadów, nawet wiejscy chcą je mieć :F tylko czemu za nasze podatki.

klik

Delikatne urządzenie? Niedawno czytałem, że archeolodzy kupili iPady do pracy przy wykopaliskach: http://www.mackozer.pl/2010/09/24/ipad-na-wykopie/

Tyle, że tam jest to podyktowane tym że iPad + odpowiednie oprogramowanie jest tańszy niż standardowe rozwiązania używane przy tego rodzaju pracach. Nie straszne błoto i piach :whistling: Grunt to odpowiednia "gumka".

Opublikowano

A fanbojki XO śmiali się niedawno, że LBP2 przesunięte na styczeń. xD

Przejebane to była jedyna gra ekskluzywna na X-a na którą czekałem.

Opublikowano

Na kotaku redaktora fajnie fantazja poniosła, że niby drugie dno to robienie miejsca pod jakąś grę Halo od 343 Industries :teehee:

Opublikowano

I co Microsoft przez ten rok wypuści? Gry taneczne na Kinect?

Sony też często się spóźnia, ale na pewno w 2011r wyjdzie coś z tego - Infamous2, LBP2, The Last Guardian, Motorstorm Apocalypse, Killzone, a może pojawi się też Uncharted 3.

Edytowane przez Zwyrodnialec

Opublikowano

Czuje w jądrach, że w grudniu zapowiedzą Uncharted 3, wypuszczą go październik / listopad 2011.

edit: przy dwójce też tak było, żadnych newsów nic, nagle w grudniu pierwsze info i trailer, a za 10/11 miechów była premiera.

Edytowane przez balon1984

Opublikowano

Typowe dla Sonybojków, z wady potrafią zrobić zaletę. Nie ważne że Last Guardian, GT5, LBP2 zostały przesunięte albo zapowiadają je już szmat czasu, ważne że wyjdą.

Obustronne naśmiewanie się z przesuwania premier jest nie na miejscu.

chyba że chodzi o GT5 :potter:

Dlaczego martwicie się na zapas o 2011 dla M$/X0? Sami nie dostrzegacie, że 2010 dla PS3 jest strasznie marny? Raptem 3 dobre exy.

M$ zapowiedział na 2011: GOW3, nową Forzę i tytuł od Crytek. A myślę, że mogą coś jeszcze pokazać.

Opublikowano

Ale to źle, że postawili na jakość?

Zresztą na X-a też wyszły w tym roku dobre exy - Alan Wake i Splinter Cell Conviction (tutaj nie wiadomo, czy to nie time exclusive), bo Mass Effect 2 już się nie liczy.

Opublikowano

Jak Sony nie wydaje gier miesiącami to "stawia na jakość", a jak to samo robi M$ to X360 "has no games" :thumbsup:

Jordan23Carolina: Bym się nie zakładał z tym Kingdoms :rolleyes:

PS. Halo: Reach to piąta gra z serii, która w drugim tygodniu ma wynik w granicach 20% pierwszego tygodnia - to się nazywa powtarzalność :teehee:

Opublikowano

Dziś w Krakowie w amerykańskiej księgarni widziałem encyklopedię Halo za 149zł. WTF. Wygląda jak książka dla dzieci z obrazkami.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.