Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Gdzie to wyczytałeś ? :D 

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

ale Dabman przecież to plota i wg mnie bardzo głupia,że GT5 zaliczyło poślizg z powodu 3.50.

Znaleźli pewnie buga w ostatniej fazie betatestów który był na tyle poważny że nie mógł być załatany łatką po premierze i tyle.

Opublikowano

gdzie? w wielu serwisach, polookaj.

Ficuś obyś miał rację, powtórka taka jak z pewnym WRC na PS2 jest nie do przyjęcia.

Opublikowano

Nie jest ważne czy to był bug czy konieczność wprowadzenia obowiązkowego 3.50. Znaleźli niezłą wymówkę, żeby uciec przed nowym CODem :lol:

Edytowane przez Texz

Opublikowano

Bzdury na resorach. Sony jak zwykle manipuluje liczbami. 1.5 mln jeśli już to wszystkich podzespołów czyli startery, navi i move razem wzięte i na 99% nie klientom tylko do sklepów. I to niby w samej Europie :P Szkoda, ze sprzedaż softu pod move jakoś w żaden sposób tych liczb nie potwierdza, heh.

ładnie ich rozgryzłeś ;] a Sony cwanie zrobiło że podało tylko liczbę dla EU której NPD nie obejmuje a w zestawie nie ma Sports Champ.

COD BO prawie 2mln pre-orderów na 4tyg przed premierą, będzie nowy rekord...

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Idąc dalej w preordery to Fable 3 ostro wystartuje, co do GT5 to data wydania w zestawieniu preorderów widnieje już N/A :):) jak to mówią mocne otwarcie.

Edytowane przez balon1984

Opublikowano

bigdaddy: Ostatnio trend się odwrócił i Black Ops może nie dać rady pobić Modern Warfare 2.

balon1984: Fable 3 to zagadka, jakieś 4 mocne tygodnie pod rząd z przyrostem po 30 tys. i nagle skok o 100 tys. bez jakiegoś wyraźnego powodu.

Opublikowano

bigdaddy: Ostatnio trend się odwrócił i Black Ops może nie dać rady pobić Modern Warfare 2.

Kotick nie będzie zadowolony.

Opublikowano

Fable 3 pewnie dobrze się sprzeda z dwóch powodów.

Po pierwsze ciepły Piotruś marzy o 5 mln sprzedanych egzemplarzy i kto wie, może znajdą się osoby, które go wspomogą w realizacji marzeń.

Po drugie, kto widział ostatni nr PE i postrzępione spodnie Piotrusia, jakich nie nałożyłby nawet żebrak? Na gamescom pewnie widzieli i inni, więc może wspomogą go groszem.

Przy okazji, to gdzie ten cały rewolucyjny Milo? Microsoft narobił tyle szumu wokół nieistniejącej gierki. Prędzej wyjdzie Gran Turismo 5. :teehee:

Edytowane przez Zwyrodnialec

Opublikowano

Screeny to screeny. Wystarczy poszukać jak wyglądała Castlevania Lords of Shadow na screenach, a jak wygląda naprawdę. Przepaść wizualna.

Opublikowano

Czy Ty widzisz że te screeny są zrobione na moim kompie w trybie gry? ( pokaz silnika )

Co prawda moc jest PC, choć męczę jak zgrać konsole aby to UDK mógł z niej odpalić.

Opublikowano

No ale co to ma udowodnić? Wiadomo, że Gearsy 3 będą wyglądać bardzo dobrze, jak każda poprzednia część. :)

Jedynka to przez dobry rok nie miała w sumie konkurencji do premiery Modern Warfare i Uncharted 1. No i może jeszcze Heavenly Sword, ale tam animacja często rwała.

Opublikowano

To że po tym co widać gra nie będzie mieć rywala, to co dziś zobaczyłem w UDK ( roślinność ) sądź że zjada Crysis z PC na śniadanie, brakuje tylko wody na odpowiednim poziomie.

Architektury/tekstur/oświetlenia/roślinności w UDK nie można się przyczepić, czekac tylko na gry takie jak GOW3 które pokażą moc kilku letniego silnika...

Opublikowano

tak dla ścisłości to technicznie zdecydowanie god of war 3 > uncharted 2. Szkoda jedynie że w gowie niektóre lokacje potraktowali trochę jakby na odpier.dol bo w U2 rzetelnie i na maksa przyłożyli się do każdego szczegółu

Opublikowano

Kratos jest znacznie lepiej wykonany, niż ktokolwiek w Uncharted 2. Widać każdy grymas na twarzy i jak się napinają mięśnie przy siłowaniu, czy katowaniu przypadkowej ofiary. :]Inna sprawa, że już np taka Hera wygląda słabo. No ale jej rola jest epizodyczna. :]

Opublikowano

Pośpieszyli sie z tym GOWem z pół roku. ;/ Po tym co przeczytałem nie chce mi się w ogóle zabierac za ten tytuł ,mogli na spokojnie go jeszcze przyszlifowac ,a nie tak zje.bac mi tutaj gierke bo któs z góry wysyłal gorące hamburgery z liścikami motywującymi w postaci $$$ zamiast kotletów. ;/

Opublikowano

Dokładnie gra była zrobiona zbyt szybko....raz są momenty gdzie grafika jest po prostu wy(pipi)ana w kosmos,a raz wygląda jak zwykły średniak. W Uncharted 2 wszystko miało swój równy wysoki poziom,no może oprócz rozdziału w Muzeum. No i ten backtracking ;/

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Pośpieszyli sie z tym GOWem z pół roku. ;/ Po tym co przeczytałem nie chce mi się w ogóle zabierac za ten tytuł ,mogli na spokojnie go jeszcze przyszlifowac ,a nie tak zje.bac mi tutaj gierke bo któs z góry wysyłal gorące hamburgery z liścikami motywującymi w postaci $$$ zamiast kotletów. ;/

podobno musieli wydać grę w tamtym czasie by zmieścić się jeszcze w starym roku fiskalnym...

na pewno ucierpiała na tym końcówka która zamiast być epicką jest ,że tak to nazwę "kameralna" (nawet sam Stig wspominał,że pracowali i mieli w bardzo zaawansowanym stanie całkiem inną finałową walkę z wykorzystaniem tytana, nawet gadał,że może kiedyś jak będą mieli czas wydadzą to w formie dlc), wyleciał też jeden boss, który miał mieć 1000 oczu i Kratos nie mogł na niego patrzeć. Co jeszcze odcięli tego się już nie dowiemy.

A GoW3 nie jest zje.bany, jest REWELACYJNY ale ja mimo to mam lekki niedosyt kończąc go choć mimo,że to zdecydowanie jeden z najlepszych i najładniejszych tytułów tej generacji.

A w czym jest technologicznie lepszy od U2:

- fpsy

- rozdzielczość

- AA(msaa)

- wykonanie Kratosa i jego mimika

- blury i inne cuda, zmiękczacze ekranu itp powodujące,że gra miejscami wygląda jak render

- w walce z dwoma Tytanami jest zastosowanie tyle sztuczek,bajerów itp że aż strach wymieniać

- efekty świetlne

Zresztą na eurogamerze bodajże był kiedyś artykuł o tym wszystkim.

No i co z tego,że technologicznie gra bije wszystko na konsolę Sony jak ewidentnie nieprzyłożyli się i dali dupy w niektórych lokacjach. Czasem mam wrażenie,że oni przez ten cały czas zaprojektowali obie walki z tytanami i resztę walk z bossami i nie starczyło czasu na kilka lokacji i postaci i kończyli je na szybko(co jeszcze wg mnie potwierdza największy w serii backtraking).

W Uncharted 2 za to gracz czuje się dopieszczony i doceniony bo w każdej sekundzie tej gry (no dobra nie licząc Stambułu) widać,że Naughty Dog przykładało się do wszystkiego.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Kratos jest znacznie lepiej wykonany, niż ktokolwiek w Uncharted 2.[...]

Ależ oczywiście, że nie :)

Swego czasu była już o tym mowa w temacie GoW3.

Przypomnę jak to wygląda w rzeczywistości (oparte na obserwacjach i danych od twórców gier, w tym bezpośrednio od osoby, która modelowała m.in. Drake'a do U2).

W GoW3 Kratos ma ten sam model in-game i we wstawkach. Składa się z 20k polygonów i jest rewelacyjnie oteksturowany.

W U2 są 2 modele postaci. In-game i te do wstawek. Różnią się jedynie teksturami (we wstawkach porównywalne do tych na Kratosie, podczas gry zdecydowanie słabsze). Pod kątem ilości polygonów są identyczne. Tutaj liczby są różne. Pamiętam, że Drake składa się z chyba ok 37k polygonów a Cloe z 47k poly.

Te informacje mam z pewnego forum (nie pamiętam teraz nazwy), na którym wypowiadają się i dzielą swoimi dziełami graficy. M.in. koleś, kótóry modelował niektóre postaci do Uncharted.

Opublikowano

Zwyrodnialec, może dorwę Marcusa z GOW2 i jak się uda Kratosa ( ktos gdzieś miał w 3D Studio maxie, hot stuff ) zobaczysz jak jest przerenderowany w porównaniu do GOW

Opublikowano

Ale po co chcesz go pokazywać?

Opublikowano

po to aby ludzie przestali pisać brednie... jeżeli chodzi o panów z EPIC, to nie wiem kto wpakowqał więcej detali w postacie niż oni.

Opublikowano

Detale to ja właśnie widzę w modelu postaci Kratosa, czy ktoś ma więcej polygonów to mało istotne, bo w praniu Kratos prezentuje się rewelacyjnie.

Opublikowano

Dabman. Czyli masz wglad w postaci Gearsow i nie majac porownania do Kratosa/Chloe uwazasz ze wpalowane jest tam najwiecej detali. Spoko.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.