Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Widziałem kratosa... każdy jeden element. Nie jest bardziej "wypasiony" są elementy w grafice które mogą to powodować, ale w rzeczywistości tak nie jest.

Całokształt wygląda natomiast zupełnie inaczej, tutaj wiele daje dynamika i gra świateł, której jest więcej w God of War3, najwięcej daje bumpmapping

Tutaj Nadrabia EPIC, widać to po pewnym porównaniu, map. Choć postacie jeszcze... troszkę kuleją, a raczej jak dziś wyrenderowałem jedną z postaci z UT3 z oświetleniem ( a.k.a Kratos ) wyglądała w tej całej otoczce sztucznie.

Więc nie ma sensu w grze o czarnej mrocznej wojennej tematyce dawać świecącego Marcusa. Gdyby GOW3 miał kilka etapów a.k.a miasto w uncharted ( 4 chapter z tego co pamiętam )

Wtedy marcus zrobiony na Kratosa dawałby radę, lecz nie w gearsowej otoczce.

Wyobraźcie sobie Kratosa ( Marcusa tak wyglądającego ) biegającego po mapie Canals ( multi ) - sztuczna choinka, na szarym matowym tle :)

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Poziom bezsensu tej dyskusji jest przerażający - Zwyrodnialec w jednym zdaniu napisał to, co jest do napisania. 'Co by było jakby Kratos biegał po kanałach z Gears of War?' - a kogo to obchodzi?

Opublikowano

Ale głupoty. Interesuje mnie jako gracza efekt jaki widzę na ekranie, a nie sam model postaci 3D i elementy które się na to wszytko składają. Liczy się efekt. :turned:

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Po prostu gdy fanom Xa kończą się PRAWDZIWE, WIDOCZNE argumenty to zaczynają kombinować. Zasada stara jak świat.

Opublikowano

I po Tobie Wiolku widać że jesteś tajpowym fanbojem PS3.

Piszę o silniku MULTIPLATFORMOWYM, który jest nawet na iOS ( iPad/iPhone iPod Touch )

Tak więc nic nie stoi na przeszkodzie aby wyrenderować taka mapę jak przytoczyłem czy postać na PS3...

Sprawa wygląda o tyle zabawnie, że po gyrosach 3, EPIC pewnie wrzuci na PS3 ciekawe szpile!

Nie pokładam się po żadnej ze stron, tylko przedstawiam postać z UT/Gears do postacie z GOW...

Opublikowano

po gyrosach 3 będą gyrosy 4 ale na nowego xa ;] gowIII ? pff litości

z innej beczki MS wyda na reklamę kinecta 500mln $, za taką kasę to ok. 25 gier poziomu girsów/uncharted.

Wątpię że im się zwróci ta kasa, no ale zobaczymy (nintendo było pierwsze).

Opublikowano

nie wierze,że im się kinect kiedykolwiek zwróci - koszty developingu, produkcji a teraz gigantyczna kwota na reklamy...to są bajońskie sumy. No chyba,że kinect będzie montowany na stałe w każdej nowej konsoli M$.

Ogółem w obu przypadkach(kinect,move) fakt,że na danej konsoli można grać w gry za pomocą standardowego pada może zadziałać na niekorzyść nowych zabawek. Nie wierzę,że jakakolwiek firma zewnętrzna w chwili obecnej wyda miliony na wielką,pełnoprawną systemsellerową pozycję(vide Metroid czy Zelda) wykorzystującą tylko nowe kontrolery gdy tak mało jest potencjalnych nabywców(nie dość,że muszą kupić ich grę to jeszcze muszą kupić kontroler).

Czeka nas zalew tanich w developingu gier popierdółek albo gier gdzie nowe sterowanie jest tylko jako opcja(bo to najbezpieczniejsze). No chyba,że Sony zaszaleje i zmusi jakieś swoje studio do zrobienia czegoś WIELKIEGO

Opublikowano

Duża kampania marketingowa to dobry znak dla przyszłych klientów i jest wręcz niezbędna. Większa szansa, że się dobrze sprzeda i third party developerzy widzą, że producent poważnie podchodzi do sprzętu co pozwala im śmielej inwestować. Wystarczy zobaczyć ile gier już na starcie nie jest zrobionych przez M$ tylko przez zewnętrzne firmy.

A Kinect się zwróci bardzo szybko, myślicie, że niby czemu kosztuje 100-150$ ? Wszystkie koszty są wliczone w cenę sprzętu.

A że początki są trudne pod względem softu to nic nowego. Jeśli na początku lineup Kinect wygląda słabo to co powiedzieć o Move.

Z czasem developerzy się rozkręcą jak baza użytkowników urośnie i gry będą się sprzedawać, pierwsze gry to takie badanie rynku.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

M$ akurat dobrze znane jest z kampanii reklamowych więc nie dziwota, że tyle kasy wydadzą.

Teraz Sony dostanie po tyłku za to, że nie promowali za bardzo Eye Toya zwłaszcza w USA.

Opublikowano

Na Move można przynajmniej pograć w kilka normalnych gier już teraz, jak RE5, a w co takiego zagrasz na Kinect?

Dla graczy znacznie lepiej byłoby, gdyby Kinect osiągnął spektakularną porażkę, może Microsoft wróci wtedy do produkcji normalnych gier. Jeśli ten szrot odniesie sukces, to sytuacja już się raczej nie zmieni, zamiast kolejnych Gearsów zaleją rynek zjazdem na pontonie itp syfem.

Opublikowano

4 lata temu Wii też wrózyli klęskę.

Na Move można przynajmniej pograć w kilka normalnych gier już teraz, jak RE5, a w co takiego zagrasz na Kinect?

lol? Przecież Kinect będzie miał 19 gier na starcie, ile miało Move? :lol:

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Mówimy tu o normalnych grach. A nie budżetowych crapach.

Wii to była nowość, a nie podróba EyeToya. W dodatku tam masz kontrolery od razu w zestawie, a tutaj kupujesz opcjonalny sprzęt 5 lat po premierze systemu.

Opublikowano

RE5, Heavy Rain, czy R.U.S.E. to są normalne gry. Sports Champions to taki odpowiednik Wii Sports dla każdego, chociaż ciężko to nazwać normalną grą. Z takich będzie niedługo Sly Collection np.

W każdym razie jest wybór, skromny ale jednak.

Na Kinect szykują się same prymitywne gierki, mogliby chociaż wypuścić jakieś patche do Halo, czy Gearsów.

Opublikowano

Sly ma mieć obsługę Move tylko w mini gierkach i tylko w części trzeciej(dodatkowo tylko w niej ma być 3d)

Move na premierę nie ma złego line-upu wbrew pozorom: RE5, Heavy Rain, R.U.S.E, Sports Champions ale nie zapominajmy o MAG czy też na serio fajnej gierce logicznej Tumble z ps store - to pozycje serio godne polecenia. Resztę tytułów lepiej przemilczeć :P

Szkoda,że do końca roku już mało ciekawego ukaże się na move - killzone3,socom, sorcery - dopiero w 2011. Chyba jedynie echochrome2 jeszcze mnie zainteresuje w okolicach grudnia.

Opublikowano

Zwyrodnialec: Pierdołowate patche dla Move do klasycznych gier tego sprzętu nie sprzedadzą. Ludzie nie tego chcą na Move. Po starcie Move, sprzedaż gier gdzie jest opcjonalne sterowanie Move podskoczyła tylko trochę, a takie Sports Champions sprzedażą bije te "pierdoły" na łeb. Jaki z tego wniosek ? Opcjonalnego sterowania w klasycznych grach chcesz tylko "Ty i może parę innych osób" większość chce gier robionych specjalnie pod move a nie z opcjonalnym sterowaniem. A takich gier ile jest zapowiedzianych na Move ? Sorcery i Sly ? Gry z opcjonalnym sterowaniem teraz Cię zadowalają bo tak na prawdę nie masz innego wyboru, a jeśli się sytuacja nie zmieni to z czasem zacznie Cię to wkurzać.

Move i Kinecta sprzedadzą tylko i wyłącznie gry, w które na padzie się nie zagra.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Mam jedną małą prośbę. Nie "dożynajcie watachy". Nad X360 zbierają się ciemne chmury, nie ma co jeszcze dobijać tej platformy. MS już się o to doskonale postarał. Paradoksalnie jak w przypadku pierwszego Xa, tyle że tym razem nie będzie zgonu od braku softu, ale od przesytu szamba...

:lol:

Opublikowano

I po Tobie Wiolku widać że jesteś tajpowym fanbojem PS3.

Piszę o silniku MULTIPLATFORMOWYM, który jest nawet na iOS ( iPad/iPhone iPod Touch )

Tak więc nic nie stoi na przeszkodzie aby wyrenderować taka mapę jak przytoczyłem czy postać na PS3...

Sprawa wygląda o tyle zabawnie, że po gyrosach 3, EPIC pewnie wrzuci na PS3 ciekawe szpile!

Nie pokładam się po żadnej ze stron, tylko przedstawiam postać z UT/Gears do postacie z GOW...

Nie liczy się to o czym piszesz tylko to co chciałeś bardzo nam wszystkim udowodnić. Dżungla U2 < Dżungla UE czyli jednocześnie dżungla w nowych Gyrosach.

Opublikowano

Zwyrodnialec: Pierdołowate patche dla Move do klasycznych gier tego sprzętu nie sprzedadzą. Ludzie nie tego chcą na Move. Po starcie Move, sprzedaż gier gdzie jest opcjonalne sterowanie Move podskoczyła tylko trochę, a takie Sports Champions sprzedażą bije te "pierdoły" na łeb. Jaki z tego wniosek ? Opcjonalnego sterowania w klasycznych grach chcesz tylko "Ty i może parę innych osób" większość chce gier robionych specjalnie pod move a nie z opcjonalnym sterowaniem.

no dokładnie, gdzie nowe ciekawe gry stworzone tylko z myślą o ps move które idealnie wykorzystają ten kontroler. A nie 2 patche do starych gier które mało kogo interesują.

Kinect swoimi zapowiedziami miażdży pałki Sony :]

Opublikowano

powaznie jestes ograniczony.

Wlasnie tego etapu o ktorym pisze nie bedzie w Gyrosach... poniewaz jest "zbyt optymistyczny" w Gyrosach bedzie szary, ponury.

Ue wcale sie nie rowna Gyrosy. Na UE powstaje 10tki gier.

Batman/Mass Effect i inne tyt. wiec nie koniecznie cos w edytorze przeklada sie na konkretny tyt.

Tutaj widac przepasc jaka jest miedzy TYLKo graczem, a graczem + cos jeszcze ( grafikiem/programista/developerem/testerem ).

To cos jeszcze to wyobraznia.

Przypisujesz moje slowa do konkretnej produkcji na konkretna platforme. Fanbojujesz ze stajni SONY jednym slowem.

Opublikowano

Aha na UE3 powstało miliard gier. I co z tego jak tylko cześć z nich faktycznie robi wrażenie. Dlatego GeoW jest ładniejszy od U2 czy GoWa? Ale pierdoły.

Tutaj widac przepasc jaka jest miedzy TYLKo graczem, a graczem + cos jeszcze ( grafikiem/programista/developerem/testerem ).

To cos jeszcze to wyobraznia.

:teehee:

Silnik to silnik, ważniejsze jest jak go się wykorzysta w grze.

Opublikowano

Zwyrodnialec: Pierdołowate patche dla Move do klasycznych gier tego sprzętu nie sprzedadzą. Ludzie nie tego chcą na Move. Po starcie Move, sprzedaż gier gdzie jest opcjonalne sterowanie Move podskoczyła tylko trochę, a takie Sports Champions sprzedażą bije te "pierdoły" na łeb. Jaki z tego wniosek ? Opcjonalnego sterowania w klasycznych grach chcesz tylko "Ty i może parę innych osób" większość chce gier robionych specjalnie pod move a nie z opcjonalnym sterowaniem. A takich gier ile jest zapowiedzianych na Move ? Sorcery i Sly ? Gry z opcjonalnym sterowaniem teraz Cię zadowalają bo tak na prawdę nie masz innego wyboru, a jeśli się sytuacja nie zmieni to z czasem zacznie Cię to wkurzać.

Move i Kinecta sprzedadzą tylko i wyłącznie gry, w które na padzie się nie zagra.

Bo mi właśnie wystarczą te gry z patchami. Mam wybór, mogę grać w pierdły i mogę grać w Residenta. Z takich nadchodzących gdzie będzie możliwość grania Move najbliżej chyba są LBP 2 i Killzone 3, jeszcze Dead Space Extraction .

Na Kinect nie ma jak na razie takiej opcji.

Przypomnę, że na premierę Wii była jedna zajebista normalna gra, Zelda Twilight Princess (nieważne, że Nintendo specjalnie przeczekało z premierą i mogła wyjść kilka miechów wcześniej na GCN :) ) były też Wii Shity. Był wybór? Skromny, ale był.

Opublikowano

Zwyrol musisz zrozumieć, że Kinect jest zajebisty.

Tak na serio to przy takiej kampanii wiadomo, że się sprzeda. Chcą trafić do zjadaczy chleba i trafią, będą skakać przed TV przez tydzień. Tylko niech nikt nie pisze, że można tym interface obsługiwać bo to tylko gadżet. Na Wii są normalne gry na Kinecta nie ma. MS trafia do ludzi co nie grają więc same pozycje na 360 raczej do takich nie trafią więc będą to promować jako niby nową konsolę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.