Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

pierwsza w świecie recenzja GT5 - http://polygamia.pl/polygamia_forum/w,3054,117655964,117655964,Gran_Turismo_5_Recenzja.html

wygląda na to, że fani Sony w końcu dostali to co chcieli.

Stare i słabe.

Przestańcie chrzanić, że PSslavy atakują biedne MS bo to i w drugą stronę idzie. Normalnie jak w polityce ta sama żenada.

Edytowane przez MajorZero64

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Hehehe, ja pewnie też bym był wojownikiem Sony, gdyby nie moja wewnętrzna chęć sprawdzenia każdej konsolki w akcji. Dzięki temu jeśli chodzi o current geny u mnie na piedestale stoi X360 za całokształt. Potem jest PS3 niestety nie powiem, że na równi bo gram tylko wtedy gdy pojawi się jakiś ciekawy exclusive. Multiplatformy tłukę na Xboksie ale to chyba dlatego, że był to mój pierwszy next gen, gdy zabawki od Sony jeszcze nie było na rynku, no i też Gamerscore mnie mobilizuje do kupna gier akurat na tą platformę (sprytnie to sobie wymyślili) :). Największy zawód to chyba Wii, kurzy się niestety, specyficzny sprzęt, który raczej trafia do innego typu gracza.

Opublikowano

ping - ci świeżo po 30 to prawdziwi wojownicy Sony, szkoleni przez 2 dominujące generacje psx i ps2 (pozdro jaca) :)

Tak z pewnością, a bojownicy MS to elita intelektualna. Fanboje to ludzie w w wieku dorastania którzy szukają przynależności do jakiejś z grup. ;-P

Młodzież 30letnia ma ciekawsze rzeczy do robienia niż pisanie bzdur w necie.

Opublikowano

ping - ci świeżo po 30 to prawdziwi wojownicy Sony, szkoleni przez 2 dominujące generacje psx i ps2 (pozdro jaca) :)

Tak z pewnością, a bojownicy MS to elita intelektualna. Fanboje to ludzie w w wieku dorastania którzy szukają przynależności do jakiejś z grup. ;-P

aha

widocznie nie widziałeś tych 30latków na polygami o czym pisze ping

wojownicy X360 to głównie zbiór poległych wojowników gamecube, dreamcasta i xboxa, są też zdrajcy/szpiedzy x>ps ps>x

Opublikowano

Oj zdziwiłbyś się :). Internet w pracy to teraz codzienność, a że czas można nim zabić to różne 'kwiatki' powstają.

"Tak z pewnością, a bojownicy MS to elita intelektualna. Fanboje to ludzie w w wieku dorastania którzy szukają przynależności do jakiejś z grup. ;-P"

W każdej społeczności znajdzie się człowieka wartościowego, czy chwasta. Jak by nie patrzeć na forach jest też sporo fanboyów MS.

A wracając do poly to co by nie mówić, jedna rzecz mi się tam bardzo podoba. Mianowicie kultura. Nastoletni krzykacze i trolle są szybko temperowani i nie ma takiego chamstwa jak w niektórych zakątkach polskiej sieci. Inna sprawa, że nie wdaje się tam w dyskusje która platforma jest lepsza nawet jeśli wiem, że mam racje, bo i tak każdy będzie wiedział swoje. Ot odrobina dystansu i ze wszystkimi da się żyć :).

Edytowane przez ping

Opublikowano

Na Kotaku podobno syf był, ale moderacja skutecznie sobie z tym poradziła. Obecnie komentarze są całkiem. Zresztą niski poziom kultury dotyczy większość portali, blogów i forów zarówno jeśli chodzi o komentujących jak i autorów. O prowokacjach nie wspominając. Jak to w normalnym życiu, chociaż w necie można sobie pozwolić.

Opublikowano

Co do Poly to dno i metr mułu. Mnie chyba ze 3 razy banowali po tym jak się w(pipi)iałem i wytykałem fanbojom PS3, że zwyczajnie kłamią. Ale nie widziałem jeszcze by banowali fanboi PS3 co nieziemski syf robili pod tematami o X360 i wypisywali najzwyklejsze bzdury. Ale co tu się dziwić jak w redakcji są takie umysłowe wydmuszki jak Pan Konrad co to z pierwszego obszernego info jakie trafiło do sieci na temat Reach przetłumaczył tylko jakieś pierdoły o tym ile ważą Spartanie i to wyśmiał, a informacje odnośnie rozgrywki pominął milczeniem, heh.

Rozumiem wymianę zdań w stylu "Mi się bardziej bodoba gra X niż Y bo to bo tamto", ale (pipi)ica mnie trafia jak widzę, że ktoś kłamie i 5 innych pojebów mu przytakuje i wyrzuca innym fanbojstwo.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Nic dziwnego ze cie banowali jak pisalas ze fani sony sa po(pipi)leni :potter:

Opublikowano

...

Nadzwyczaj w świecie przesadzasz. Ogólnie jak fan 360 mówi o złych SDF i odwrotnie to co raz częściej mam z tego bekę. Mityczne siły zwalczające się nawzajem by utrzymać porządek w ekosystemie. LOL Całe te wojny konsolowe przypominają mi PO vs PiS gdzie fani Ninny to SLD z nielicznymi odstępstwami (odstępstwem) aktywnymi (aktywnym) na tym forum.

Nigdy nie przestanę się uśmiechać na myśl przerabianych obrazków z FM3 przez żyjące w chorej wyobraźni SDF.

Rozumiem wymianę zdań w stylu "Mi się bardziej bodoba gra X niż Y bo to bo tamto", ale (pipi)ica mnie trafia jak widzę, że ktoś kłamie i 5 innych pojebów mu przytakuje i wyrzuca innym fanbojstwo.

Gdybyś był mądrzejszy to byś w takich "dyskusjach" nie uczestniczył. Jedni zarzucają drugim i się nakręca.

edit: Debilizm był, jest i będzie.

Opublikowano

MajorZero64: Mnie potrafili banować za posty gdzie się pytałem czemu mnie banują, a te same osoby, które robiły syf pod wszystkimi newsami o X360 są nietknięte, więc mi tu nie wyjeżdżaj z przesadzaniem.

Opublikowano

Banowali takich i takich. Często czytam tam komenty, a nawet sam kiedyś tam pisałem więc mam jakiś pogląd sytuacji. BTW pamiętam jak pisałeś, że bodajże na IGN też jest mnóstwo PSslalvów. Do Rozmów w toku w to się nadawało.

Zresztą mając w pamięci malinowegosmoka i bigaddiego na Poly to była jazda. Zresztą trochę tam trochę fanów PS3 także siedzi, którzy też przesadzają.

Żaden fanboj nie jest święty, ale obecnie mnie to zaczyna śmieszyć (całe szczęście), zarówno ta strona i tamta. Trolling jest powszechny w necie. :turned:

Edit: Polecam czasami wrzucić na luz. Karmienie takich nie jest za mądre.

PS3 Site to wylęgarnia syfu, ale Poly chociaż może nie jest super, ale nie jest tam aż tak źle.

Opublikowano

Fanboystwo w kazdej innej formie niz przekomarzanki, prowokacje dla samej przyjemnosci sporu i w koncu rzeczowych argumentow, to idiotyzm :turned:

Opublikowano

lol - no to Ci co nie aktualizowali oprogramowania maja niezle. Ciekaw jestem tylko, co z grami ktore wymagaja wyzszego firmweru - ktos je pachtuje ?

Opublikowano

Poly to kiedyś był bardzo dobry portal niestety sprzedali się jak dziwki na newsy które ''krzyczą'' w stylu faktów/super ex. i wzywają wszystkich do walki żeby strona miała jak najwięcej odświeżeń.

Ludzie którzy tam piszą news-y rozwalają mnie na łopatki, najbardziej w(pipi)ia w każdym news-ie z Halo ,,nie rozumiem fenomenu halo'' ,,dla amerykanów to religia'' ,,reszta świata poza amerykanami nie rozumie halo'' wtf...jedyna normalna osoba to Piotr Gnyp.

Co do użytkowników to przez poly chyba wszyscy się przewinęli, zaczynając od mistrza udanych prowokacji (serio) dosc_glupot, kończąc na fanboyach jak sora, cooler czy major64.

ten JB do ps3 nieźle potaniał, jeśli nowego dasha x360 nie złamią który podobno blokuje odpalanie piratów to ps3 z JB pozamiata u nas.

up - podobno gt5 będzie wymagało nowego FM.

http://www.youtube.com/watch?v=dIi8oxaEAR0&feature=player_embedded

teraz już wiadomo na co poszło 500mln $, MS od czasów E3 wpada na każdą większą imprezę/znany program i sypie x360 :lol:

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Jeżeli idzie o JB to podobno można już zgrywać gry, które tak jak Medal of honor wymagają nowego firmware.

Co do Oprah to szał i gacie na scenie :D

Opublikowano

Dobrze, że się studio nie rozpadło po nawałnicy hipopotamów.

Opublikowano

Jeżeli idzie o JB to podobno można już zgrywać gry, które tak jak Medal of honor wymagają nowego firmware.

Co do Oprah to szał i gacie na scenie :D

W jaki sposob ? sa jakies patche ?

Opublikowano

Tak gdzieś przeczytałem i w odpowiednim temacie w dziale PS3 dostałem odpowiedź twierdzącą. Pewnie przez jakiś patch w końcu te nowe dongle można updateować i z tego co widziałem jego twórcy działają w najlepsze w kwestii oprogramowania.

Dabman chyba się coś w temacie orientuje więc może coś skrobnie jak tu zajrzy :)

Opublikowano

Podobno JB pozwala tylko na obsługiwanie zrzuconych ISO.

Opublikowano

ten JB do ps3 nieźle potaniał, jeśli nowego dasha x360 nie złamią który podobno blokuje odpalanie piratów to ps3 z JB pozamiata u nas.

Dość zaskakujące, że już ponad 4 miesiące od premiery rewizji X360 i jeszcze na nowych konsolach piratów nie można odpalać.

MajorZero64: Ale chyba takie zgrywane przez PS3 na HDD bo tak było od początku. Chyba, że mówisz o jakiś specjalnie spatchowanych ISO z grami wymagającymi nowe FW.

Opublikowano

Dokładnie się nie znam na tym, ale słyszałem, że można tylko odpalać obrazy zrucone bezpośrednio z BD na HDD, więc z torrentami nici. Nie wiem ile w tym prawdy.

Opublikowano

Dość zaskakujące, że już ponad 4 miesiące od premiery rewizji X360 i jeszcze na nowych konsolach piratów nie można odpalać.

ja piszę o nowym dashu który wychodzi w przyszły wtorek i blokuje odpalanie piratów oraz banuje konsole które są offline. Nowsze gry będą miały wgranego dasha na płycie a bez aktualizacji nie pograsz, instalujesz dasha = ban i koniec piratów.

Tak to niby ma dzialać ;]

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

oraz banuje konsole które są offline.

Tego nie rozumiem. Jak można zbanować kogoś offline?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.