Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Playslaves w natarciu XD

Heroiczna postawa obroncow marki Sony jest wspaniala, szkoda tylko ze nie wiadomo przed czym sie bronia, skoro temat byl zupelnie inny O_o

Edytowane przez Ins

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Dyskusja od ostatnich dwóch stron tyczyła się ekonomicznych tematów, kasy Apple, przychodów, chłopaki pisali z perspektywy szefa danej firmy, jak wydać kasę itd. To wy jako pierwsi zaatakowaliście "jakością i zaje.bistością gier Sony/studiów Sony" :mellow:

Opublikowano

sądziłem że najważniejsze są dobre gry ale jednak najważniejsze są studia sony i ich gry których nie ma od marca :potter:

Opublikowano

Ja też kupując xbox'a myślałem, w jakie exy pogram w przyszłym roku? hmmmm wychodzi na to że jak narazie tylko w GeoW! Wspaniale!

Po co kupiłem x'a? Dla multiplatform :thumbsup:

Na razie ci nie podam bo nie mam jakiś tam routerów czy innych pierdół do podłączenia go do neta, mam elita.

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Typowy xbot. Jak już brakuje argumentów, to pisze ze najważniejsza jest sprzedaż. Powiadasz że nikogo nie interesują te studia? Jak kto uważa, ale nie zmienisz tego że wyżej wymienione studia są jednymi z lepszych na PS3, i jak wyżej Mysza napisał, M$ czy Ninny może o takich pomarzyć, tak samo o grach jakie mają wyjść na konsole Sony. Ale zaraz tutaj wyskoczysz z tym że Bungie i Epic Games "rzondzi", 2 na krzyż dobre studia, ho ho ho nie pogadasz :teehee:

u-mad1.jpg

xD znowu merson w natarciu

edit: merson masz xboxa? podaj gt

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Ja też kupując xbox'a myślałem, w jakie exy pogram w przyszłym roku? hmmmm wychodzi na to że jak narazie tylko w GeoW! Wspaniale!

Po co kupiłem x'a? Dla multiplatform :thumbsup:

no widzisz exy i lepsze multiplatformy

Opublikowano

Wiecie co bym chciał zobaczyć na X360 ? Kolejne dwie części z trylogii Too Human KUŹWA MAĆ :P

Opublikowano

Wiecie co bym chciał zobaczyć na X360 ? Kolejne dwie części z trylogii Too Human KUŹWA MAĆ :P

tez po x-nascie zlotych? :D

Opublikowano

A ja Alan Wake 2 i nowego Splinter Cell.

Opublikowano

tez po x-nascie zlotych? :D

Nie no ja zabuliłem 60zł :) A drugą dostałem gratis do preordera Alan Wake :D

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

nowego too human raczej nie będzie bo SK robi grę na podstawie jakiegoś komiksu, pgr5 takie były ploty po fm3 że t10 zrobi ale odpada, MS mógłby sypnąć codemsters za zrobienie nowego pgr5

Opublikowano

A ja bym chciał, żeby politycy przestali (pipi)ić od rzeczy w TV ;)

Opublikowano

PGRa 5 raczej nie ujrzymy, przynajmniej na tej generacji.

Opublikowano

Delete.

Edytowane przez januszxp

Opublikowano

@Jordan - Texz poruszyl wazna kwestie odnosnie Jobsa. Tak, jezeli cos nie zgra i nie jest zgodne z jego przekonaniami, to to odrzuca. Widac, ze piszac takie rzeczy nie masz zielonego pojecia o tym czlowieku. Fajnie pisac na tematy o ktorych sie nic nie wie.

Jobs w Apple odrzucil duzo wiecej projektow niz podpisal. Pierwszy przyklad z brzegu. Na jednej z konferencji wyrazil swoje zdanie o netbookach, ze sa w ogole niepotrzebne. Mimo, iz mozna bylo tam zbic wielki hajs, kolejno odrzucal projekty netbookow i kilka osob niedaleko pod soba zwolnil. Teraz w koncu zgodzil sie i Apple wypuscilo komputer, ktory netbookiem nie jest a je ma za zadanie wyeliminowac. 11 calowy Macbook Air z pelnowymiarowa klawiatura i trackpadem. To nie jest netbook a bedzie je kosil z rynku.

Kiedys, przy premierze iPhone'a wyrazil sie na temat rynku gier, ze nie jest nim zainteresowany i woli skupic sie na bardziej dochodowym - telefonow. Mysle, ze mozecie spac spokojnie.

Opublikowano

@Jordan - Texz poruszyl wazna kwestie odnosnie Jobsa. Tak, jezeli cos nie zgra i nie jest zgodne z jego przekonaniami, to to odrzuca. Widac, ze piszac takie rzeczy nie masz zielonego pojecia o tym czlowieku. Fajnie pisac na tematy o ktorych sie nic nie wie.

Jobs w Apple odrzucil duzo wiecej projektow niz podpisal. Pierwszy przyklad z brzegu. Na jednej z konferencji wyrazil swoje zdanie o netbookach, ze sa w ogole niepotrzebne. Mimo, iz mozna bylo tam zbic wielki hajs, kolejno odrzucal projekty netbookow i kilka osob niedaleko pod soba zwolnil. Teraz w koncu zgodzil sie i Apple wypuscilo komputer, ktory netbookiem nie jest a je ma za zadanie wyeliminowac. 11 calowy Macbook Air z pelnowymiarowa klawiatura i trackpadem. To nie jest netbook a bedzie je kosil z rynku.

Kiedys, przy premierze iPhone'a wyrazil sie na temat rynku gier, ze nie jest nim zainteresowany i woli skupic sie na bardziej dochodowym - telefonow. Mysle, ze mozecie spac spokojnie.

Masz racje, nie znam za dobrze tego człowieka i jego poczynań. Ale dalej ciężko mi uwierzyć w to, że może "wypiąć się" na tak wielki rynek, jakim jest rynek konsolowy (stabilny, rozwijający się, z ogromnym kapitałem). Netbooki netbookami, patenty patentami, ale kasa kasą i rozwój rozwojem :potter:

Opublikowano

Zebys sie nie zdziwil, ze rynek gier wideo w porownaniu z komorkowym jest jak wzrostem Kaczynski do Gortata. Apple postanowilo zajac sie telefonami i teraz prawdopodobienstwo na ich wejscie w gry jest znikome.

Zwykla plota bo Apple ma kase do wydania.

Opublikowano

a co wy na to,że dziś świat obiegły zdjęcia psp-phone? Ponoć to nie fake. Miejmy nadzieję,że do wersji sklepowej dodadzą analogi.

jeśli cena będzie przystępna to może to odnieść sukces. Tylko nie rozumiem jednej kwestii - to teraz sony będzie robić gry na pspphone i psp2?

Opublikowano

http://www.gamespot...._kinect20101026

godzina z kinect... to jakaś rzeźnia jest xD

sry ale nie kupuje tego w tej postaci, to juz bardziej atrakcyjny wydaje sie eye pet od sony mimo iz ta gra to wczorajsza kupa

co do psp phone. imo dobry pomysł i calkiem dobry moment na powolne wprowadzanie produktu. w koncu telefony stosunkowo szybko sie starzeją. no i tak miało od samego poczatku wygladac psp go... fajnie, ze android, fajnie, ze mozna pograc w gry z psp ale obawiam sie, ze target odbiorcow jest zbyt mały.

//edit

ogladam dalej ten filmik... bosze.... co za żenua... nie dość, że system potrafi sie pogubic to jest czasem problem z wykrywaniem kolizji. kolesie nie wiedza czy maja sie wolno poruszać, zeby to działało czy moga pozwolić sobie na szybsze ruchy. to wyglada jak granie w boks za pomoca 2x move [poruszaj sie wolno i dokładnie, a wszystko bedzie ok :>]

Opublikowano

Wiadomo, ze Move > Kinect.

Opublikowano

Wiadomo, że Raptor Jesus >>>>>>>Move>Kinect

Opublikowano

Kinect ma jedną zaletę, podobno

nie rozpoznaje czarnych

:potter:

Opublikowano

Apple nie ma żadnych szans kupić Sony gdyż jest za mała firmą. Cena akcji firmy nie znaczy o jej wielkości. W 2005 roku Microsoft próbował kupic Nintendo które wtedy było w najgorszej sytuacji w swojej historii. Mimio to transakcja nie doszła do skutku. Jeśli chodzi o wii to 30% gier zostało "sprzedanych" w bundlach. Rok 2010 był ostatnim rokiem dominacji wii. Jestem pewien że na koniec tej generacji w Europie będzie najwięcej PS3 a w Ameryce północnej X360.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Nie ma szans, Wii nadal sprzedaje się bardzo dobrze, różnice na niekorzyść są o jakieś 20-30 tys. W każdym razie nie jest to poziom sprzedaży Xboxa w Japonii. :]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.