Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Mam do TV ze 170 cm, nawet ten caly Kinect by sie w tych warunkach nie sprawdzil :rolleyes:

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Opinia Polygamii = opinia Kotaku. Ten serwis nie ma własnego zdania, tylko przytacza niusy z Kotaku.

Opublikowano

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,8585856,PSP2_mocniejsze_od_360_i_bez_napedu_UMD_.html#opinions

kolejna mocna rzecz na poly, autor newsa po RAMie ocenia że psp2 będzie mocniejsze od x360 ale nie od ps3 które ma tyle samo :teehee:

PS3 ma Blu-Raya i procesor, dzięki któremu odpalisz telewizor, kuchenkę mikrofalową, pralkę itd

Opublikowano

PSP2 nie może być zbyt potężne gdyż większa moc sprzętu => większe zużycie prądu, ja tam wole słabszą konsole ale żeby można było grać 8h np podczas jazdy w pociągu.

Opublikowano

PSP2 nie może być zbyt potężne gdyż większa moc sprzętu => większe zużycie prądu, ja tam wole słabszą konsole ale żeby można było grać 8h np podczas jazdy w pociągu.

Przecież w PKP masz gniazdko z prądem co 0,5 m :teehee:

Edytowane przez balon1984

Opublikowano

działające co 2000 m

Opublikowano

to był tak żarcik, żeby chłopakom wiązadełka się poluzowały.

Opublikowano

Polygamia schodzi na psy.

już dawno to zrobiła, wcześniej była główna ekipa do newsów 3-4 osoby a teraz 10 na zmianę pisze z czego 8u to kretyni + pisanie krzykliwych newsów pod liczbę odświeżeń.

Portal o konsolach a dają w ciągu dnia 2 mega newsy bo dostali nowego PC, jednocześnie nic nie pokazują z bety kz3 ani do dzisiaj nic nie napisali o grach TGSu na kinecta (o jednej była mowa, lol).

Ich kolejny news to będzie rozpakowanie nowego kibla.

Opublikowano

Sony odstawiło kolejny cyrk z cyferkami :) M$ podał, że wysłał do sklepów w ostatnim kwartale 2,8 mln X360, a Sony że aż 3,5 mln PS3.

Teraz pytanie: Skoro wedle wyników NPD i Media Create za ten okres wynika, że sprzedaż między Wii a PS3 różniła się o ok. 100 tys. sztuk w USA + Japonii a Sony podaje, że do sklepów wysłali... ponad 1,5 mln więcej konsol od Wii to by oznaczało, że PS3 musiałoby się w Europie i Azji sprzedawać po 500 tys. sztuk więcej od Wii miesięcznie (ponad 100 tys. TYGODNIOWO) :teehee:

Celowo nie podaje VGC, ale wystarczy nadmienić że ich wyniki są zbieżne z wynikami wszystkich innych niezależnych źródeł :)

Dobrze wiedzieć, że od startu X360s cały czas PS3 sprzedawało się lepiej - DUŻO LEPIEJ :teehee:

Niech mi ktoś jeszcze powie, że wierzy w liczby podawane przez Sony. Normalnie jaja jak berety. Widać, że jak na początku roku sobie postawili poprzeczkę na 15 mln w roku fiskalnym to wyprodukują tyle konsol nawet jakby miały leżeć w magazynach :P

Dodam tylko to, że wedle wyników które podaje Sony to PS3 musiało w tym okresie na świecie sprzedawać tak jak... DS (3,5 mln : 13 tygodni = 269 tys. tygodniowo) :potter:

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Sony odstawiło kolejny cyrk z cyferkami :) M$ podał, że wysłał do sklepów w ostatnim kwartale 2,8 mln X360, a Sony że aż 3,5 mln PS3.

Teraz pytanie: Skoro wedle wyników NPD i Media Create za ten okres wynika, że sprzedaż między Wii a PS3 różniła się o ok. 100 tys. sztuk w USA + Japonii a Sony podaje, że do sklepów wysłali... ponad 1,5 mln więcej konsol od Wii to by oznaczało, że PS3 musiałoby się w Europie i Azji sprzedawać po 500 tys. sztuk więcej od Wii miesięcznie (ponad 100 tys. TYGODNIOWO) :teehee:

Celowo nie podaje VGC, ale wystarczy nadmienić że ich wyniki są zbieżne z wynikami wszystkich innych niezależnych źródeł :)

Dobrze wiedzieć, że od startu X360s cały czas PS3 sprzedawało się lepiej - DUŻO LEPIEJ :teehee:

Niech mi ktoś jeszcze powie, że wierzy w liczby podawane przez Sony. Normalnie jaja jak berety. Widać, że jak na początku roku sobie postawili poprzeczkę na 15 mln w roku fiskalnym to wyprodukują tyle konsol nawet jakby miały leżeć w magazynach :P

Dodam tylko to, że wedle wyników które podaje Sony to PS3 musiało w tym okresie na świecie sprzedawać tak jak... DS (3,5 mln : 13 tygodni = 269 tys. tygodniowo) :potter:

Niestety fanboye sony nie potrafią tego zrozumieć.

Opublikowano

Fanboye Sony nie potrafią LICZYĆ :P Bo gdyby potrafili to zrozumienie samo by przyszło.

Najlepsze jest to, że teraz czytam na VGC jak fanbojki PS3 piszą, że ta różnica to PS3 sprzedawane na nowych rynkach gdzie ostatnio weszło PS3... Już widzę jak w Brazylii gdzie PS3 kosztuje 800$ konsole znikają z półek w dziesiątkach tysięcy egzemplarzy :whistling:

269 tys. sztuk PS3 tygodniowo to po wyciągnięciu średniej, a to oznacza że w tym okresie musiałyby być tygodnie kiedy konsola sprzedawała się trochę słabiej, ale też takie kiedy przebijała poziom 300 tys. Dla kogoś kto się sprzedażą nie interesuje to te liczby nic mu nie mówią, ale jak ktoś wie o co kaman to widzi, że to totalna abstrakcja bo 250-300 tys. konsol tygodniowo to są monstrualne liczby które jest w stanie osiągać jedynie DS, a konsole stacjonarne jedynie w ciągu miesiąca np. od premiery czy kolosalnej obniżki ceny jak np. 100$ cięcie PS3 w tamtym roku.

Opublikowano

PSP2 będzie mega wypasem, skoro jest 2xmocniejsze (lepsze) od Xboxa 360 i 4xmocniejsze od PS3 (256MB Ramu) to musi zrywać czapki z głów [/poly mode off]

Opublikowano

Czekam już tylko jak Sony ogłosi, że mają już 3 mln preorderów na Killzone 3 :P

Co do PSP2 to największym ograniczeniem dla mocy przenośnego sprzętu jest pojemność baterii. Rozumiem moc X360/PS3 w kieszeni i co 1,5 godziny grania na baterii ?

Opublikowano

PSP2 może być i nawet mocniejsze od X360/PS3 razem wziętych ale i tak nie ma szans w starciu z 3DS. Bo nie liczy się moc sprzętu ale to jakie gry na niego powstają, a póki co line-up 3DS'a zapowiada się bardzo mocny. A to dopiero początek, choć oczywiście liczę na to, że Sony wyciągnęło wnioski z PSP i tym razem bardziej skupi się na "nowych" i oryginalnych pozycjach niż na portowaniu tytułów z PS2/PS3.

Opublikowano

Znając życie zaraz Ci fani "super w pizdu wy(pipi)anego" Halo pokażą inne statystyki pokazujące,że jednak Halo jest popularne w Europie i sprzedaje się za(pipi)iście,a Neogaf i inne można sobie w dupe wsadzić ;]

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Temat sie sypie, bo przekroczyl 500 stron. Pora zalozyc nowy.

Opublikowano

Temat sie sypie, bo przekroczyl 500 stron. Pora zalozyc nowy.

nie, bo przekroczył 500 stron, tylko jest tutaj zylion ukrytych/odrzuconych postów, za które dostawaliscie warny.

//edit... hmm w sumie nie ;] wywalałem ostatnio... teraz tez. okee niech bedzie nowy temat :>

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.