Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Zgadza się. Tylko czy ma to znaczenie?

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Pal licho DLC, te jak jest wkladem developera sporym to musi byc platne. Ale jak napisal Wesker czekanie na dema to bzdura, tak samo jak platne themy i gamerpictures, bzdura.

Opublikowano
Z cyklu ciekawostki. Dowiedziałem się na forum Wiiem, że jak ktoś używa określenia PSX dla konsoli Playstation będzie wyśmiany przez grono profesjonalistów i ogólnie spalony społecznie. Jako źródło jest wymieniana wikipedia. Straszne, prawda?

:lol: Tak to jest jeżeli do głosu dochodzą "specjaliści" którzy w czasach PSX'a zagrywali się na całego w Starcrafta, a o konsolach słyszeli tyle, że gdzieś na osiedlu jakiś słabo inteligentny dres się wkurzył na swoją Wingrozę i kupił sobie konsolę, bo tam się tylko "płytki wkłada i gra sama leci".

Wojnar żle nie pisze, ale zapomniał o jednym dość ważnym aspekcie. Nazwa PSX przyjęła się w czasach gdy nie było Wikipedii, ba, Internet to było coś nieosiągalnego dla zwykłego Kowalskiego. Jedyni specjaliści z branży używali tej nazwy, a były to jedyne dostępne źródła wiedzy w tamtych czasach. Nie było pseudointeligentów, którzy bazując na google szukają dziury w całym tam gdzie jej nie ma. Trzeba być totalnym poj.ebem, żeby dziś podważać coś co przez lata przyjęło się jako absolutorium.

Edytowane przez t3xz

Opublikowano
Z cyklu ciekawostki. Dowiedziałem się na forum Wiiem, że jak ktoś używa określenia PSX dla konsoli Playstation będzie wyśmiany przez grono profesjonalistów i ogólnie spalony społecznie. Jako źródło jest wymieniana wikipedia. Straszne, prawda?

A jeżeli chodzi o Live Gold. Zaczynają mnie irytowac coraz większe różnice pomiędzy Silver a Gold. Pal licho granie, nie gram online, więc mnie to wali. Ale wkurza mnie tygodniowe czekanie na demka, wkurza mnie, że nie będzie Last FM. Ciekawe co jeszcze wymyślą? I co, mam płacic 140 zeta rocznie, mimo, że nie zagram ani razu?

Cena - calkiem dobra jak za rok. Najbardziej mam zal za sama usluge sieciowa a dokladnie glupie matchmakingi/ranked/player zamiast wejsc w tryb Multi, wybrac dowolny serwer sortuja po pingu/ilosci playerow/mapie jestem skazany na randoma. Taka opcje ma ulamek gier - jest nim np. Vegas2, Wolfenstein, COJ2. W dodatku brak dedykowanych serwerow - to jest nie dopomyslenia w tych czasach. Na PC granie darmowe, dodatki darmowe, wybieranie serwera, sortowanie,itp - na konsolach wszysto jest primitywne - placenie za dodatki (za 3 nowe mapki do Multiplayera - COJ2 = 800msp, gra jest praktycznie martwa - graja tam osoby glownie po calaka), kostium do Avatara - kolejne MSP - to w koncu na co te avatary? Mialy one przedstawiac nas a nie Big Daddego czy Maste Chiefa). Masa bzdur ala ubranka, theme, gamerpice a te 2 ostatnie nawet nie maja podgladu - kupujesz cos w ciemno.

Najnowsze Halo - tez bedzie pozbawione wyszukiwania hosta (aka random) bo by pograc w Firefight bede musial znalesc sobie ekipie. Dobra nie kazdy u mnie bedzie mial ODST na liscie to mam szukac kolejnych znajomych na granie 2/3x by potem znow znalesc innych bo tamci graja juz w Dirta czy Batmana

Kupilem raz Live, ale wiecej tego nie zrobie - kase zostawie na duperele.

Edytowane przez Scorp1on

Opublikowano

Ficiuś wiesz, że porównywanie rocznej gry i to śmigającej na UE z tą która jeszcze nie wyszła jest psu na budę?

Opublikowano

ja tu przecież porównuje Uncharted 1 z Gears of War 2 człowieku przy informując tylko ,że dwójka Uncharted jest w drodze :/ Nic nie porównuje do gry która jeszcze nie wyszła.

Poza tym foty dodałem bo temat się robił nudny i często odbiegał od prawdziwe system wars koncertując się na dyskusjach np. o padach :P

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Jak się wali foty zanim się tekstury zdążą ponakładać to potem takie kwiaty wychodzą.

Opublikowano

tylko ze te screeny chyba ktos robil tak: 1900_c333.jpeg, bo na bank ta gra wygladala lepiej jak gralem ;]

Opublikowano

????

Co chcesz udowodnić tymi screenami?

Bo możemy się tak bawić - screen z gameplaya: http://media.photobucket.com/image/unchart.../Uncharted2.jpg

Jaja z impetem lądują na ziemi.

Edytowane przez t3xz

Opublikowano

O co mi chodzi? O to że nawet ładna gra na złych screenach może źle wyglądać.

Ficuś wrzucił nie korzystne screeny GOW, i fajne screeny Uncharted.

Opublikowano

To wrzuć te "korzystne" screeny z Gearsów i będziemy mogli je porównać do tych również "korzystnych" z Uncharted.

Opublikowano

Z każdej, nawet najładniejszej gry można wyciągnąc jakieś wpadki, a potem porównac z najładniejszymi momentami innej gry. Żaden problem. Tylko co takie porównanie da?

http://image.com.com/gamespot/images/2008/...90screen001.jpg

http://image.com.com/gamespot/images/2008/...90screen016.jpg

http://image.com.com/gamespot/images/2008/...90screen023.jpg

"Troszkę" ładniej wyglądają niż te poprzednie "screeny" z Gearsów 2, nie?

Opublikowano

Fakt, Unreal Engine ssie w tym aspekcie. W jednych grach bardziej, w innych mniej. W GoW2 i tak takie doczytywanie występuje o wiele rzadziej niż w Mass Effect np, albo w pierwszych Gearsach

Opublikowano

A może to fotograf szuka przeciwników bez tekstur?

Wiem, że porównywanie screenów jest bez sensu, ale to Ficuć zaczął.

poza tym widać (na moim poście wyżej), że Uncharted wcale nie jest lepsze pod względem graficznym od Gearsów.

Opublikowano

ja nie zacząłem tylko sprowokowałem bo ten temat był już nudny :P

A Uncharted jest trochę ładniejszy niż GoW2 :P

Opublikowano

Sorry Ficuś, ale gadasz głupoty. Kłócił bym się czy Uncharted 1 jest ładniejszy od pierwszych Gearsów, a ty wyskakujesz z dwójką :lol:

Może o tym teraz pogadamy?

Wszyscy o tym wiedzą :P

Aha i co do tego doczytywania się z teksturami, to nie wiem, bo gram z dysku, ale takie doczytywania to są widoczne (u mnie) tylko w multiplayerze.

Nigdy w singlu nie spotkałem typka bez tekstury na ryju. :)

Edytowane przez Jordan23Carolina

Opublikowano

Tutaj raczej nie pogadamy, bo sprawa jest oczywista i wszyscy się zgadzamy ;]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.