Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

siedzi sobie grafik w takiej firmie ktora robi gry na psp, firma placi takiem facetowi co tydzien paychecki zgodnie z umowa za wykonana prace, gra zostaje ukonczona po 28 tygodniach, grafik dostal pelna wyplate za prace przy grze.

teraz inny facet z tej samej firmy, ktory zajmuje sie pisaniem kodu, wypuszcza juz gotową gre do sieci jeszcze przed jej premierą, i ten wlasnie facet w swoim srodowisku ma uznanie i szacunek za wypuszczenie tej gry do sieci, raz ze wziol za to kase, dwa ze wyprzedzil swoja konkurencje, trzy ze wszyscy sa zadowolieni, pracownicy tej firmy dostali zaplate za wykonana prace a wlasciciele firmy zarobili mniej poniewaz gre mozna juz dostac w sieci, wiec nikt nie idzie do sklepu zeby kupic ja na nosniku UMD. firma ledwo wychodzi na swoje aby pokryc wydatki dla pracownikow oraz koszty nagrania plyty oraz koszty marketingowe, firma zarabia coraz mniej i musi stawic czola sytuacji, albo bankructwo albo dalsza egzystencja. firmy nadal istnieja na rynku.

wybaczcie ale gry do sieci nie sa wypuszczane jedynie przez graczy ktorzy pomaszerowali do sklepu i wydali wlasne pieniadze tylko po to zeby w nia zagrac oraz podzielic sie nia w necie, dzieki takiej osobie wielu innych nie musi wydawac swoich wlasnych pieniedzy. owszem sa tacy ludzie. tylko czy ktos z was zastanowil sie kiedys jak to mozliwe ze gra zanim pojawila sie na poklach sklepowych znalazla sie w sieci ?? mam nadzieje ze nikogo nie oswiecilem bo jesli ktos nie wiedzial o tym ze wsrod koderow oraz programistow i innych oszolomow ktorzy pracuja w firmach ktore tworza gry, trwa wyscig, kto pierwszy wrzuci do netu gotową gre ? kto nie da sie złapać, szybciej i sprytniej obejdzie konkurencje. otoz to jezeli ktos twierdzi ze to gracze w calosci odpowiedzialni sa za piractwo to jest naiwny, jak male dziecko. nie udostepniajcie, to nie bedziemy mieli skad sciagac soryy ale nawet ja nie jestem tak naiwny aby wierzyc w to ze to kiedys nastapi.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

taa psp umiera...

Sprzedaż konsol w Japonii

1. PlayStation Portable: 73,706

2. Nintendo Wii: 64,535

3. Nintendo DS: 51,922

4. PlayStation 3: 13,520

5. PlayStation 2: 10,986

6. Xbox 360: 2282

nowy kolorek [mietowy (sic!)] jednak daje rade :(

Opublikowano
nowy kolorek [mietowy (sic!)] jednak daje rade :)

A widzieliście ten nowy, matowy brązowy? :P Ma premierę gdzieś pod koniec miesiąca.

Sony w końcu poszło po rozum do głowy w kwestii kolorowych sprzętów.... Jeszcze żeby za gry zabrali się równie energicznie...

Opublikowano

Co z tego, ze kolorow jest mnostwo, jak u nas dostepne sa dwa? :P

6. Xbox 360: 2282

WTF? To jest sprzedaz w danym miesiacu/tygodniu czy jak?

Opublikowano

No przecież w KWW X0 nikt nie kupuje :P. Rynek Japonii kieruje się swoimi własnymi prawami, ja już przestałem na bieżąco go śledzić jakieś 3 miesiące temu, bo zmienia się tylko liczba setek :) A miętowy kolorek fajny, też słyszałem, że to strzał w dziesiątkę... no ale po co te duperele? Jakby policzyć, ile jest tych kolorków to mamy tak:

1. Czary

2. Biały

3. Miętowy

4. Różowy

5. Brązowy

6. Granatowy (nie jestem pewnien).

No i oczywiście te limitowane bzdury typu PSP robione na styl Final Fantasy czy God of War: Chains of Olympus. Bezsens.

Opublikowano

bardziej fioletowy niz granatowy :P no i jeszcze srebrny, żółty, czerwony ;) - jesli chodzi o samego slima. bo fat mial jeszcze chyba limitowana serie 'moro', niebieski, szampanskie zloto.. chyba tyle :)

suma sumarum Slim bedzie za niedlugo dostepny w 9 kolorach :/

Edytowane przez Coati

Opublikowano

Z czego tylko 2 będą się tak naprawdę liczyć na rynku.

Opublikowano

europejskim napewno... no moze jeszcze bialy, ktorego jeszcze nie ma u nas. ;)

btw... ma teraz wyjsc cos ciekawego na psp pomijajac FFVIICC w zrozumialej wersji? nie zebym, nie mial w co grac, ale jakos tak dziwnie, kiedy zaczyna sie posucha i nie widac jej konca :P

Opublikowano
  • Autor

Ponoć dobrze zapowiada się Dissidia: Final Fantasy. No i może Secret Agent Clank po wakacjach. Poza tym raczej sucho.

Opublikowano

Dissidia nie wiadomo kiedy wyjdzie... A w najbliższym czasie tylko Echochrome...

Opublikowano

nom jakos dziwnie lista premier sie kurczy, nie ma juz zapowiedzi jakichs ciekawych tytulow. ale z drugiej strony nie wiadomo co sie kryje za tymi mniej znanymi.

mam w co grac przez glugie miesiace jeszcze, ostatnio tylko chomikowalem gry zamiast je przechodzic skonczenie dwoch gta na psp zajelo mi ponad 3 miesiace, w miedzyczasie z przerwami na wipeout'a

a dla tych co graja online jest jeszcze mgs portable ops +

Opublikowano

coati, fading shadows jest do kupienia.

calkiem przyjemne, gra logiczna w ktorej bawimy sie w przeprowadzenie kulki do wyjscia.

Opublikowano

W którymś z ostatnich psxów było nawet o tym że zaraz po premierze DMC 4 na nextgeny Capcom wyda jakąś tam część na psp. Nie wiadomo czy to nie będzie port jakiejś części , ale i tak byłoby miło :P

Opublikowano
W którymś z ostatnich psxów było nawet o tym że zaraz po premierze DMC 4 na nextgeny Capcom wyda jakąś tam część na psp. Nie wiadomo czy to nie będzie port jakiejś części , ale i tak byłoby miło :/

Owszem, mogliby. Myślę o tym cały czas tłukąc w God of War. DMC mogłoby zostać tak samo przeniesione na PSP. Z resztą jest wiele serii które chcialbym tu widzieć. Choćby jakiegoś nowego Residenta.

Opublikowano

ciekawe kiedy producenci zauwaza, ze posiadacze psp to calkiem spora grupa ludzi... ktora przestaje miec w co grac...

psp po chwilowym wzlocie znowu upada do poziomu trendy gadzetu :/

ps. sony moglo by rzestac juz reanimowac ps2 i zajac sie psp :>

Opublikowano

Po ukończeniu Patapona i GoW, stwierdziłem, że warto było w końcu odkurzyć psp, chciałem znów odłożyć je na półkę, ale przypadkiem wrzuciłem sobie gry z PSX'a. Dino Crisis, Silent Bomber, Gekido i jeszcze masa innych tytułów, których nie ukończyłem, będę miał w co grać, aż do wypuszczenia kolejnego hitu na psp :X

Opublikowano

No, a ja gram w Syphon Filter i Spider Man. Może ta druga nazwa brzmi trochę biednie, ale polecam jak najbardziej - IMO jedna z lepszych gier na podstawie komiksów/filmów ever! A wczoraj właśnie GoW ukończyłem, w Patapon chwilę pograłem i stwierdziłem, że to nie dla mnie.

Opublikowano

ja akurat za syphon'a (dark mirror) sie wziałem (który, bądź co badź jest przyczyną zakupienia psp) - ta gra jest cudowna, ogromna grywalność, równie duża replayability, wracają wspomnienia ze starych, doskonałych syphonów, a do tego zawiera najlepsze elementy dosyć niedocenianej na PS2 Omega Strain - cacy po prostu ;] Mam wrażenie ze kupiłem PSP w najlepszym możliwym momencie - mam jakieś 60-70 gier do nadrobienia ;]

Umiera? No fakin' łej

Opublikowano

a ja gram w residen evil 3 z psx, w koncu dzialHHHHHHHHHHH a wczesniej mialem z nia takie problemy ze (pipi)ec, no ale juz sie poddalem i zaczolem nawet grac w wersje na pc, bo konsoli nie mam. tym czasem znalazlem gdzies w odmentach sieci resident evil pack, wszystkie czesci ktore wyszyly na psx przerobione dla psp, czyli re1, re2, re3 i ....... resident evil 4 <_< co jest ?? wiec zaczolem kompiowac na karte ale pomylilem foldery, wgral sie re3, odpalilem i ku mojemu zaskoczeniu to co wczesniej bylo niemozliwe stalo sie faktem, gra zaskoczyla po pierwszych napisach. wiec teraz juz jestem niemal na ukonczeniu, a re4 to gun survival, ktos tak nazwal.

obecnie na psp w nic nie gram a czekaja patapon, loco roco, manhunt 2, silent hill, czyli to wszystko w co wy graliscie kiedy ja gralem syphon filter 1 2 i 3 mi ta smierc jakos sie nie widzi, psp wspolpracuje z ps3 mozna je zastosowac jako jakis gadget wiec mysle ze pozyje co najmniej polowe zycia ps3.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

troche mnie dobija postawa "psp-kowcow" nt. DS, posiadam obie konsolki, i na psp gram tylko z uwagi na to ze moji koledzy maja, bo gdyby nie to, to bym przynosil DS-a do szkoly, dla mnie na PSP, wychodzi jedna gierka, raz na ruski rok, I ta gadka o grach na PSX-a, wejdzcie se na PS- store, i zobaczcie jakie naprawde gry z psx-a wyszly na PSP, jesli zainteresuje was jedna gra to i tak cud będzie. Ja tam az tak nic nie mam do PSP, ale jak w takim GoW-ie przejsc gre na 100%, a w takiej Zeldzie, to smiac mi sie chce. Tym bardzej taka dl. gry? Ja sobie takiego "prawnika" na DS-ie wlanczam o polnocy, nagle patrze a tu 6 rano a ja jeszcze ani jednej sprawy nie przeszedlem, a mam takowych jeszcze 4, no to cos w tym jest nie tak. PSP to swietna konsola tylko i wylonmcznie dzieki grom na PSX-a . Takie jest moje zdanie.

Opublikowano

Zwisa nam to w sumie i powiewa. To nie jest kącik o DS tylko o PSP. Nie gramy tutaj w zelde, mario czy innego prawnika (wtf?). A jeśli uważasz, że PSP jest dobre, bo mozna grać w psx'a (co ma w ogole psp store do ilosci gier z psx'a, w jakie mozna pograc?) to mozemy zakonczyc dyskusję, a Tobie polecam jak najszybciej sprzedać psp.

Jeśli Cie to pocieszy, dzisiaj przegrałem w nocy jakieś 9 godzin, maksując jedną grę na PSP, serio! I to w grę na PSP, nie psx'a! Serio! I mam jeszcze ze 30 takich gier do przejscia! Nie do wiary!

Wracaj do siebie i nie zapomnij zamknąć drzwi. Ile Ty masz lat człowieku, zeby dobijała Cie postawa 'psp-kowców' wobec "Twojej Konsoli"? Jeszcze nam tutaj wojenek konsolowych brakowało...

Aha, dobra, juz wiem ile...

Opublikowano
Tak czy siak na dzien dzisiejszy nie jest rozowo. Byc moze dojdzie nawet do tego, ze PSP stanie sie pierwsza konsola, ktora polegla dzieki piratom! :)

Ja wcale nie chce nic mówić, ale podejście większości osób które nazywasz "piratami" jest takie: Po co mam wydawać 200zł (analogicznie 50$) na grę którą mam na półce tyle ze w wersji na PS2?? (jakieś 70% gier to konwersje właśnie z tej konsoli). Ja np. sprawdzam każdą gre na psp zanim zdecyduje się ją zakupić... (i tak na 20 tytułów tylko jeden czy dwa zasługują na wydanie na nie sporej kasy). Tak więc Sony wraz z swoją polityką zachęca ludzi do piracenia... Tyle

Jak te gry są porty i takie marne to w ogóle po co w nie grać?

Opublikowano

Wiesz, ghost spike, trzeba być trendy i przynosić PSP do szkoły tylko dlatego, bo koledzy mają xD

i na psp gram tylko z uwagi na to ze moji koledzy maja

Z taką postawą daleko w życiu nie zajdziesz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.