Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano
:lol:

Muszę tutaj obronić Scorp1ona, bo chodziło mu o to że ten F3 jest słaby w oczach Gooralesko (podkreślenie), co zresztą nieudolnie starał się wam uświadomić w kolejnych swoich postach. 

Taa pokaz mi gry oceniane na 1-3. Wszystkie najsłabsze gó.wna są oceniane na 4 (3 to minimum). Daltego gry na 5/10 to dla mnie takie same crapy jak te kompletne kaszany z oceną 3-4.

Ze scorpionem nie gadajcie bo on ciężko kapujący chłopak jest.

Co do ocen to niestety muszę się zgodzić. Oceny są zawyżone i to tak w prasie, jak i w internetowych portalach. Aczkolwiek Bourne i Dark Sector imo zasługują na 7+, bo to po prostu dobre gry są. Przednie się bawiłem.

PS: Widać nie tylko Scorp1on jest "ciężko kapujący" skoro nie mogłeś ogarnąć, nie ty jeden zresztą, tłumaczenia chłopaka.

http://i68.photobucket.com/albums/i35/Luck...oralfallout.jpg

Dla niektorych Fallout to styl zycia, kultu, boga, najwazniejsza gra/rzecz jaka im sie przytrafila,itp

"Zobaczcie k**wa ta schizę!

http://planetfallout.gamespy.com/potd/594/PC/Fallout-3

Brawo Bethesda! Ghule w czymś co przypomina zardzewiały Power Armor. Jaka ta firma jest żenująca. Te debile się niczego po Oblivionie nie nauczyły."

+

te Ghule po Megatronie (by nie spojlerowac)

"wątpię by komuś zależało abyś zmienił zdanie, prędzej żebyś przestał piszczeć

bo to się robi już nieznośne "Diabel

"wlasnie chyba chodzi o to zeby najpierw ZAGRAC i potem narzekac jak juz chce sie plakac a nie na odwrot... z eszta pamietam ze w temacie o Force Unleashed tez strasznie narzekales na ta gre ale zagrac juz nie raczyles."

Masa filmikow, screenow, itp obejrzanych ale nie zagral nawet w nia lecz opieral sie tylko na recenzach/opiniach dlugo przed kupnem

Skoro jestes trufanem Fallouta to czemu w niego grasz/grales? Gra ma wiele niedociagniec do Bibli czy poprzednich czesci ale musze w to zagrac bo ma nazwe Fallout.

Podsumowanie tematu. Wiecej tematu F3/ODST nie tykam. Ide grac niz jeczec bo "ghule pojawili sie a nie powinny"

Tak myślałem Gooralesko, że jesteś nerdem po twoim często agresywnym sposobie odpowiadania, ale żeby aż tak. Shame on you ;)

Resztę postów doczytuję (obecnie 488 post).

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Fanbojem nazwałem Cię raz, nawet nie Ciebie, a Twoją wypowiedź. Więc uwaga chyba nie do mnie.

A co do LBP. O Kameo nawet nie słyszałeś, a już wiesz, że jest gorsze od LBP. Nagrałem się w LBP, jako platformer wypada zaledwie dobrze. Jasne, edytor jest potężny i jak komuś się chce i ma inwencję twórczą, LBP jest grą wszechczasów. Ale jeżeli chce się po prostu poskakac po platformach to cóż... No i nie przypadkowo użyłem słowa hdgen. W tej generacji najlepszym platformerem jest oczywiście Super Mario Galaxy. I tutaj nie ma o czym dyskutowac

Opublikowano

Nie mowie ze DS3 jest niewygodny, tylko ze Ska jest wygodniejsza, lepsza ;]

Opublikowano
Chciałbym się umówić na jedną sprawę. Skończcie już używać słowa fanboj, nawet w kombinacji z jakimiś przymiotnikami, typu nieuleczalny, bo to jest boleśnie płytką hipokryzją - każdy tutaj, kto zabiera głos w wojennej dyskusji nim jest. Więc przez szacunek dla siebie, przestańcie używać tego zwrotu w stosunku do innych.

Kto jest fanbojem ten jest. Ja tam nie uważam, że któraś konsola góruje nad pozostałymi i gry na nią są lepsze, zresztą już wcześniej tu pisałem, że chętnie kupię PS3 przy premierze GoW3 (najwcześniej) bo teraz mi się to nie kalkuluje z uwagi na zbyt małą ilość interesujących mnie EX'ów.

Opublikowano
Widać nie jesteś nawet w stanie zrozumieć tego co napisałem...

wszyscy znamy twoje uczucia, odczucia i twoje wypowiedzi w stosunku do PS3

ja przynajmniej mam 360, kupiłem dla GOW ale najwięcej grałem i gram w forze2, czasem PGR3

można mnie nazwać fan-boyem, mendą sony, ok ale przynajmniej nie udaje Greka i nie piszę postów że komuś coś.

10 lat przeszło z PSX,PS2 i PS3 robi swoje

ale miedzy czasie też łyknąłem N64, Dreamcasta, Xbox, Xbox360 i nadal mam konkurencyjny target.

Żeby zrozumieć grę trzeba w nią zagrać a nie pisać co ktoś ma dopowiedzenia. Jak twemu kumplowi się nie podoba, niech założy konto na forum i się wypowiada. A w MW i CoD:WaW też można zagrać na PS3 ;)

Opublikowano

goggy: Ha, ha. Jesteś coraz "lepszy". Mówiliśmy o kwestii sprzedaży KZ2, to jak miałem okazję to się spytałem kogoś kto w tym samym czasie ograł KZ2 z dwoma innymi FPS'ami o odczucia.

Sam dałeś ewidentnie do zrozumienia, że nie masz pojęcia o co mi chodzi ironizując nieudolnie, że oba CoD'y nie wyszły na PS3. Kumpel tych gier nie miał na PS3 to przeszedł na moim X360 i sobie wszystkie 3 gry porównał.

Widzę, że jeszcze zedytowałeś posta i drugi raz błysnąłeś tymi CoD'ami. Normalnie ręce opadają jak się czyta to co piszesz.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano
goggy: Ha, ha. Jesteś coraz "lepszy". Mówiliśmy o kwestii sprzedaży KZ2, to jak miałem okazję to się spytałem kogoś kto w tym samym czasie ograł KZ2 z dwoma innymi FPS'ami o odczucia.

Sam dałeś ewidentnie do zrozumienia, że nie masz pojęcia o co mi chodzi ironizując nieudolnie, że oba CoD'y nie wyszły na PS3. Kumpel tych gier nie miał na PS3 to przeszedł na moim X360 i sobie wszystkie 3 gry porównał.

Widzę, że jeszcze zedytowałeś posta i drugi raz błysnąłeś tymi CoD'ami. Normalnie ręce opadają jak się czyta to co piszesz.

pisze to co sądzę o twojej wypowiedzi

Na X'ie sobie przeszedł MW i CoD:WaW i był zachwycony obiema grami.

ta zachwycony grami, czy konsolą

i pewnie dla nich kup xbox360 :P

Edytowane przez goggy

Opublikowano
Czemu się ze mną dziwnie rozmawia?

PDZ był crapem w momencie wyjścia na rynek. Tą grę mógł polubic tylko zaprzysięgły fanboj Perfect Darka.

Ja do fanow PD sie nie zaliczam bo poza gra na GBA, w prawdziwego PD nie gralem, 80% srednia ocen dobra, multi mialo slabiutkie ale single fajnie sie gralo, w dodatku coop nawet chyba do 4 osob i 4 na multi. Swietnie sie przy niej bawilem. Chyba oceniasz tak samo gry jak Gooral - dobra gra = crap

Opublikowano

Ja jestem fanbojem Nintendo :) Wychowałem się na Commodore C64 co prawda, ale moją pierwszą konsolą było N64. Ah, jako jedyny na całym osiedlu miałem :) A kupiłem je po legendarnej recenzji Mario 64 na łamach Secret Service autorstwa Gulasha. Ale nie bronię ich za wszelką cenę, jestem w stanie skrytykowac ich niektóre ruchy, nie wszystko mi się podoba. Grigori, Ty masz jakiekolwiek krytyczne uwagi względem Sony, ew. PS3?

Opublikowano
pisze to co sądzę o twojej wypowiedzi

Na X'ie sobie przeszedł MW i CoD:WaW i był zachwycony obiema grami.

ta zachwycony grami, czy konsolą

i pewnie dla nich kup xbox360 tongue.gif

Co, argumentów brakuje to wymyślać znowu zaczynasz. Nie napisałem nic o konsoli. Jakbym chciał kręcić tak jak Ty to bym napisał, że ograł Halo3, GoW2 i powiedział, że KZ2 jest do dupy, ale GoW2 nie chciał, a w Halo 3 odstraszała go dupna grafika i grał tylko w multiplatformy.

Strzelasz ślepakami aż miło. Następnym razem nie wciskaj mi czegoś czego nie napisałem.

Opublikowano

Grigori napisalem wyzej czemu lepsza. Zreszta jakie ja mam rzucac niby kontargumenty na stuff "2,5 rdzenia" "niebanalny killzone 2".

http://www.vgchartz.com/forum/thread.php?id=59585

Yes, Killzone 2 does have a very advanced engine and it does make great use of the Cell processor, however, it mainly looks the way it does because of the art style. Not only did it take the safe path, but it also (in my opinion) selected a superior color palette. Based on what I saw from the demo and other Xbox 360 games, I think that it *can* be done on the Xbox 360, it would just take as long as the PS3 version. If they use procedural synthesis, it would take longer. If they don't, it would have to ship on multiple DVDs.

Opublikowano

No to mamy nowy temat wojenny. Ja nie jestem, jakieś kontrargumenty :D ?

Opublikowano

goggy, DON próbował Ci przekazać, że dla jego kuzyna, pod względem Gameplayu od ładnego KZ2 jest lepszy COD4 i 5. Nie ma tutaj nic do rzeczy multiplatformowość COD czy wersja konsoli. Po prostu wg kuzyna DONa COD4 lub 5 > KZ2

Pewnie że wszyscy jesteśmy, tylko nie którzy są do jakiegoś stopnia fanbojami. Jedni stwierdzają fakty inni dają się ćwiartować za swoją konsole. JEST PODZIAŁ NA KLASY FANBOJSTWA.

Jeden umie przyznać, że Uncharted 2 wygląda ładnie, inny nie potrafi (nie przechodzi mu przez QWERTY) że MASS EFFECT 2 ma bardzo fajne postacie, pod względem graficznym.

Edytowane przez Jordan23Carolina

Opublikowano

Czemu taki exl killer (moze to za duze slowo) jakim jest Uncharted 2 wg VG Chartz ma tak mala liczbe preorderow? Okolo 60 tys. - podobny wynik ma Left 4 Dead 2, Tekken 6 na 360. Kolejna niebanalna, trudna i skomplikowana gra? Gdy jest jakies porownanie grafiki najwczesciej laduje KZ2, Uncharted - potem tylko dziwni nas sprzedaz gry (bo niby jest trudna, slaba reklama,itp)

Edytowane przez Scorp1on

Opublikowano

Oprawa video nie rowna sie sprzedazy. Kto by tam chcial w jakis smieszny chlam grac w ktorym trzeba skakac, jak mozna siac z ogromnych fuzji do motherfuckerskich obcych i ciachac ich pila! :)

Opublikowano

Było mówione, liczby sprzedanych gier / preorderów nie ma ją nic do tego. Jest to jakiś wyznacznik, ale nie oznacza on JAKOŚCI / MIODNOŚCI gry.

Dlaczego Madden ma aż tyle preorderów?

Edytowane przez Jordan23Carolina

Opublikowano
Czemu taki exl killer (moze to za duze slowo) jakim jest Uncharted 2 wg VG Chartz ma tak mala liczbe preorderow? Okolo 60 tys. - podobny wynik ma Left 4 Dead 2, Tekken 6 na 360. Kolejna niebanalna, trudna i skomplikowana gra? Gdy jest jakies porownanie grafiki najwczesciej laduje KZ2, Uncharted - potem tylko dziwni nas sprzedaz gry (bo niby jest trudna, slaba reklama,itp)

To chyba tylko kwestia czasu jak pre-ordery się na UN2 posypią w końcu to jeszcze chyba 2 miesiące, mozna to porownac do sytuacji Forza 3, która też wychodzi w podobnym okresie (chyba) i też ma marne Pre-ordery w USA, a wiemy, ze ciśnienie na grę jest duże no i podstawowa baza potencjalnych klientów z Forza 2 to 4mln, w tym świetle nasuwa się tylko jeden wniosek, że gry inne niż czyste FPS będą zyskiwały nieporównywalnie więcej na krótko przed premierą. Dobrym przykładem jest nowy batman, który na tydzień/dwa przed premiera dorzucił do pre-orderów kilkadziesiąt %

Zresztą jak tu inni piszą, jakość gry nie zawsze przekłada się na wysokie wyniki sprzedaży. Sega Superstar Tennis sprzedało się na X360 3 mln, a czy to oznacza, że gra jest lepsza od Mass Effect, które poszlo w nakładzie 2 mln :)

Pewnie że wszyscy jesteśmy, tylko nie którzy są do jakiegoś stopnia fanbojami. Jedni stwierdzają fakty inni dają się ćwiartować za swoją konsole. JEST PODZIAŁ NA KLASY FANBOJSTWA.

Jeden umie przyznać, że Uncharted 2 wygląda ładnie, inny nie potrafi (nie przechodzi mu przez QWERTY) że MASS EFFECT 2 ma bardzo fajne postacie, pod względem graficznym.

Oooo, z tym mogę się zgodzić :)

Opublikowano

Najwieksze hiciory sa najwiecej oblegane taki jest wniosek. MW2, ODST, AC2, Batman,itp byly w top 10. Uncharted to nie jest gra ze sredniej polku tylko tej najwyzszej, sporo osob czeka na niego. Jak widac gracze od PS3 maja dziwne upodobania growe - killery ich nie kreca ;).

donsterydo - chyba dlatego ze SST bylo dawane z konsola lub gra byla u nas dostepna za chyba nawet 30zl :)

Edytowane przez Scorp1on

Opublikowano

Grigori - ja nie potrafie was zrozumiec, ile gadania o KZ2 (chyba nie gadali casualowie o niej chyba ze 80% ludzie sie tam wypowiadajacych byla z polecenia Sony by bylo glosno o tej grze ;)), co porownanie graficzne to KZ2/Un najchetniej byl wystawiany, ta gra pokaze moc PS3, pierwszy nextgen tej generacji + zazdroszczenie tych gier posiadaczom 360 czy Wii. Wszystko to "puste slowa" bo gdyby te gry pojawily sie na 360 osiagnely by znacznie lepsze wyniki. To jest takie gadanie, by sie dowawrtosciowac ze na nasza konsole jest jakas super gra - przychodzi co do czego to wyniki slabe bo slaba reklama, bo konkurencja miala mniej wymagajaca gre, itp. Za miesiac premiera ODST, w tematach cisza praktycznie - a jak sie pojawi bedzie hitem, dobrze sie sprzeda, top10 na live itp. Takie wiele szumu o nic.

Opublikowano

ODST nie musi sie hypeowac na forach, HALO to potezny trademark.

Opublikowano

Ale wszyscy wiedzą żę ODST to killer, więc po co coś tam pisać? Krzykacze Sony chcieli cały świat zakrzyczeć i pokazać że KZ2 będzie killerem, wyszło jak wyszło.

Jedynie czego zazdroszczę Sony - to klientów, mają ich w garści, mogą im wszystko powiedzieć.

Gdyby MS w 2005 powiedział "dla X360 będzie tyrać nadgodziny" to by ich wyśmiali i nie sprzedali by ani jednej konsoli.

Opublikowano
Ale wszyscy wiedzą żę ODST to killer, więc po co coś tam pisać? Krzykacze Sony chcieli cały świat zakrzyczeć i pokazać że KZ2 będzie killerem, wyszło jak wyszło.

Aha, ODST to killer nawet sie w niego zagralo a juz wiadomo.

A KZ2 jak najbardziej jest killerem, dlaczego w kwestii chociazby grafiki caly czas o nim mowicie ?

Nie tylko jest zarabisty, ale tez nie stereotypowy - widac to w kwestii sterowania chociazby (na zasadzie love it or hate it).

Opublikowano

No swietny pomysl psuc cos co funckcjonuje bdb w innych tytulach i silic sie na oryginalnosc, a potem puszczac patch, ktory pozwala wybrac "normalne" sterowanie.

Opublikowano
Owszem tak jest. Ale tylko dlatego, że im się chciało. Ludziom Cage'a też się chce (A raczej muszą bo Cage CHCE mieć świetną animację postaci). A developerzy 1st i 2nd party pracujący dla Microsoftu najwidoczniej mają to gdzieś. Szkoda bo Assassin Creed i Mass Effect pokazały, że animacja postaci może być znakomita równiez na Xklocku. Jeśli się developerowi chce. Ubolewam nad tym, że większości po stronie Xklocka się nie chce a takie Uncharted, Killzone 2 i Heavy Rain animację postaci mają znakomitą.

Grałem w ME na PCcie wprawdzie (ach te Xowe system sellery dostępne na PC ;) ), ale grałem i wiem że ta gra nie wygląda tak jak na tych skrinach, ani nie ma też "znakomitej animacji postaci". Ma bardzo dobry lip-sync czy co tam odpowiada za mimikę twarzy, ale animacja postaci, a już szczególnie animacja biegu to średniawka.

Odnośnie modeli to muszę się zgodzić, że stoją na bardzo wysokim poziomie, ale kosztem otoczenia, które albo jest mało skomplikowane (planety), albo jest mega powtarzalne (cytadela). Natomiast w Uncharted masz i ładne modele postaci, i ładne otoczenie, i ładną animację. Myślę, że ten poziom zostanie pobity przez ME2, tyle że U2 już jest na horyzoncie, żeby podbić poprzeczkę jeszcze wyżej w ilości za(pipi)istych elementów na raz na ekranie, żeby nie było że chodzi tylko o kosmicznie zaawansowane modele postaci ;) (ponoć, nie jestem zainteresowany).

BTW: Nie piszę tutaj, że X nie uciągnie Uncharted czy ME to poziom PS2. Nie wiem co uciągnie co, bo na hardwarze w ogóle się nie znam. Oceniam końcowy produkt ;)

(porównuję do Uncharted, bo sam napisałeś że dałeś skriny ze zbliżeniami vs skriny Ficusia, który dał je właśnie z Uncharted)

BTW2: Nie macie wrażenia, że porównywanie wszystkiego do Uncharted2 robi się trochę nudne? ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.