Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Spokojnie, Psyko nie gral wiec nie wiedzial ze to zmienia tylko precyzje analogow

Opublikowano

Z tego co wiem, to w KZ 2 ruchy analogow byly spowolnione, tak jakby wystepowal input lag. Tlumaczenie Goryli - "realistycznie". I caly ten wielki tytol ugial sie pod presja graczy i zmienili ten ELEMENT gameplayu. To tak jakbym napisal do Bungie, ze granaty maja za krotki zasieg i basta! Zmieniac, piszemy petycje.

Ogolnie chlopaki, posty tu sie tak bombarduje, ze 70 % nawet nie czytam, bo nie ma sensu, gdy dyskusja schodzi co chwile na inny tor. No ale wojna, to wojna.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Własnie to jest wojna ^_^

Ja nazwałem Halo ODST killerem, bo uważam że to bardzo dobry i sprawiedliwy "deal". Niczym Orange Box czy Metroid Trilogy.

za 130zł (cene preordera w Ultimie) mamy kompletne i najlepsze multi na konsolach, betę nowej części, do tego tryb Hordę i dodatkową krótką kampanię.

Dlatego uważam, że nie trzeba pisać posta co 5 minut jak w temacie KZ2, bo Halo 3 ODST i tak odniesie sukces.

Panie Czekolada Halo 3 ODST składa się z dwóch płyt DVD, na jednej jest wspomniany multiplayer z Halo 3 ze wszystkimi map packami a na drugiej kampania i Horda. W H3 grałem jakieś 100h, więc tak można powiedzieć że ograłem 50% zawartości H3 ODST.

Mogliście tego nie wiedzieć.

Opublikowano
PDZ był crapem w momencie wyjścia na rynek. Tą grę mógł polubic tylko zaprzysięgły fanboj Perfect Darka.

Bzdrura. Graficznie, owszem był zwal.ony. Ale miał fenomenalnego, wymagającego ogromnego skilla multiplayera! Żeby nie było - nigdy nawet nie grałem w PD1!

Opublikowano

Jordan23Carolina: Tak sobie teraz pomyślałem jak przeczytałem o tej cenie ODST, czemu dystrybutorzy gier nie dopasowują cen do kursu tak jak to jest z cenami konsol, to trochę nie sprawiedliwe, że płacimy w sklepach po 200zł z grę wtedy kiedy Euro stoi po 4.5zł i wtedy kiedy stało po 3.2zł

Opublikowano

Chyba jednak nie, pamiętam że Halo Wars od MGS kosztowało (w lutym) 230-250zł - jako startowa.

czyli teraz jest całkiem korzystnie :)

Opublikowano

No tak, w górę od 200zł idą, ale w dół to już ciężko :P

Opublikowano

Rok temu gry od MS kosztowały oficjalnie 179. Ja kupiłem w sklepie limitkę GoW2 za 210. Więc były tańsze

Opublikowano

Oficialnie bylo raczej 199/189 lecz SPE czy inne sklepy przy GOW2 dawaly nawet 160-170. Po miesiacu gra byla juz za 150 lub nawet mniej w folii

Opublikowano
Innymi słowy; nie dla plebsu, nie dla hamburgerów!!! Jeszcze jakieś głupie pytania?

Wiadomo, Killzone 2 był dla elity, której jest stosunkowo mało więc Killzone sprzedał się słabo. Ja myślałem, że ta gra była dla wszystkich fanów FPSów mających PS3 w domu. A tu się okazuje, że nie dla plebsu, nie dla hamburgerów tylko dla intelektualnej elity potrafiącej docenić "oryginalne" sterowanie (Jak to Butcher napisał). Świetna teoria, Grigori ;)

Przeczytaj co tutaj napisałeś. Atakujesz mnie personalnie bo ja atakuje grę (czego zresztą nie robiłem, co zrodziło Ci się tylko w głowie, bo oceniasz moje wypowiedzi przez pryzmat tego jak mnie postrzegasz). Brawo, właśnie przyznałeś mi rację.

Atakowałęm cię personalnie za pierdoły, które opowiadałeś o ME nie widząc nigdy gry na oczy. Jak to później przyznałeś - próbowałeś znaleźć na siłę lukę, mankament.

Oto dowód:

A że próbowałem mimo to znaleźć lukę, to co w tym złego jest? Na tym ten temat polega.

To w tym złego, że uważasz Xboxa 360 za słabsza maszynę od PS3. I dlatego próbujesz znaleźć lukę bo niedowierzasz iż konsola Micrososftu potrafi generować taką samą jakość pod każdym względem jak PS3. A to niedowierzanie bierze się z braku wiedzy technicznej u ciebie. I kółko się zamyka.

Mam nadzieję, że nie traktujesz tego posta jako atak personalny na ciebie. On ma na celu wyjasnienie kilku niedopowiedzeń w naszej dotychczasowej konwersacji w tym temacie.

Jeden umie przyznać, że Uncharted 2 wygląda ładnie, inny nie potrafi (nie przechodzi mu przez QWERTY) że MASS EFFECT 2 ma bardzo fajne postacie, pod względem graficznym.

Ba, gdybyśmy tutaj postacie z ME2 pokazywali. Jak na razie została wklejona przeze mnie galeria screenów z pierwszej części ME. Dwójka wygląda poz każdym względem znacznie lepiej. Wręcz zjawiskowo.

Edytowane przez Gooralesko

Opublikowano
Ale fakt, uważam XO za maszynkę słabszą (niewiele) od PS3 i walą mnie techniczne sprawy, bo mam oczy i widzę na konkretnych przykładach, że PS3 daje szersze możliwości twórcą. Kwestia adekwatna do PCtów - kogo obchodzi potencjalna moc, skoro wciąż pozostaje w sferze teorii. Teoretycznie nie zagrasz w Killzone 2 i Uncharted.

Ale mylisz dwie zupełnie różne kwestie. Od strony technicznej zależy potencjał maszyny, a to o czym Ty piszesz zależy od chęci developerów i polityki producenta konsoli.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Grigori, czy gdyby na X360 wyszła gra ładniejsza od Uncharted 2 i byłaby najładniejsza na rynku (przez jakiś) to czy uważał byś wtedy, że X0 jest najmocniejszą konsolą?

Ty moc konsol oceniasz na przykładach - nie mam Ci tego za złe czy coś, tylko idąc tym tokiem myślenia, to Xbox 360 w przy premierze GOW1 i 2 był najmocniejszą konsolą. Bo te gry podczas premier wyglądały najlepiej. IMO powinno się to rozgraniczać, czy jest najsilniejszą konsolą / czy ma obecnie najlepiej wyglądającą grę.

Opublikowano

ok, zanotowalem sobie w sekretnym notesiku i w razie czego przypomne, ze kiedys napisales cos takiego ;]

tylko obawiam sie, ze nie bede musial tego robic... :/

btw. ciekawe jak ostateczni bedzie sie prezentowac Last Guardian ^^

Opublikowano

moja siostra jakas dziwna jest.

kilka lat temu przynioslem diablo na konsole to sie oburzyla ze tez chce grac.

poniekad widok 10 letniej osoby przed diablo niszczy :D

teraz odpalilem GoW i co? znow zabrala mnie pada :P

Opublikowano
Mogę natomiast obiecać, że jeśli w którejś chwili wyjdzie gra na XO, która podniesie poprzeczkę, choćby o te kilka centymetrów w górę, to posypię głowę popiołem i będę się tu przed Wami kalał. Ba! Kupie sobie nawet Xboxa dla tej gry, żeby to na własne patrzałki zobaczyć. ;)

Forza 3 ktora pojawi sie juz za jakis czas? Chodzi aby gra poniosla poprzeczke konkurencyjnej gry? Jesli tak to zglaszam Forze 3

Opublikowano
ja: zarzut

ty: nie masz racji

ja: możliwe, nie widziałem, proszę o dowody, jestem skłonny przyznać rację

ty: pojazd po mnie i moim obiektywizmie

Przy zdaniu "nie masz racji" powinno być jeszcze dopisane odpieranie zarzutu poprzez podanie konkretnych argumentów.

Przecież podałem opis tego jak wyglądają lokacje (Oraz opisałem jakość jaką prezentują) w ME ale ty już nie umieściłeś tego w swoim symbolicznym opisie naszej rozmowy.

Jedynie czego zazdroszczę Sony - to klientów, mają ich w garści, mogą im wszystko powiedzieć.

He. hE.

;)

Opublikowano

Może zakończymy ten wątek przewag technicznych? Jest już nudny i aż nie chce się pisac. PS3 jest potężniejsze, Uncharted 2 rozbija wszystkie gry jeżeli chodzi o grafikę. I dobrze. Na szczęście jakośc grafiki nie zawsze przekłada się na jakośc gry i nie grafika jest najważniejsza

Opublikowano

Albert przestań, oczywiście, że będziemy gadali o technikaliach (Oczywiście ten kto się zna bo inaczej widzę tutaj śmieszne gadki o dwóch i pół rdzeniowcu, których nie mam siły komentować), porównywali screeny, nazywali siebie większymi lub mniejszymi fanbojami oraz przerzucali się argumentami.

Taka jest idea tego tematu (No może poza nazywaniem siebie fanbojami).

Aha jeśli ktoś chciałby poznać moje zdanie - przerzucanie się liczbami dotyczącycmi ilości preoerderów nadchodzących hitów to śmiech na sali. Nie dowodzi to niczego. Po pół roku od premiery można porównywać liczbę sprzedanych egzemplarzy. Liczba preorderów nie mówi nic bo nie wiadomo jak dużo zostanie zrealizowanych (Chodzi mi o anulowanie preorderu z obojętnie jakiej przyczyny).

Opublikowano

my tu gadu gadu a sony właśnie ogłosiło,że na okres świąteczny wrzuci do sklepów ultra odgrzewany kotlet by pewnie podskoczyły słupki sprzedaży PS3 slim.Mało dobrych gier na ps3?to sięgnęli po chyba największego killera z ps2- god of war 1&2 reedycja w 720p,płynnych 60fps,aa i trofeami na jednej płycie bluray.

Mają tupet :P

Opublikowano

O kurdę ale fajna sprawa. Szkoda, że już God of Wary przeszedłem bo pędem bym biegł po Slima i tą reedycję.

Oczywiście to żart bo dla tej reedycji nie warto kupować PS3. Zresztą dla której gry warto, pff.

Opublikowano

ale Gooral ktoś pewnie kupi :P Swoją drogą to trochę pokazuje jak Sony ma mało sprawdzonych,obrendowanych marek na tej generacji bo musiało sięgać po killera z PS2 by mieć hity na okres świąteczny.Swoją drogą mam nadzieję,że to nie będzie ich typ na "system seller" świąt(U2 i Ratchet wychodzą już w październiku) i jednak doczekamy się GT5 na gwiazdkę.

Dobre posuniecie Sony choć pojechali ostro po bandzie serwując aż tak odgrzewany kotlet.

Opublikowano

Chce porównywać jakość z techniczego punktu widzenia. Czyli jakie są ustawione próbki anty-aliasingu oraz filtrowania anizotropowego. Ponadto jak prezentuje się porównanie ostrości tekstur i (to już na oko) ilości obiektów jakie są w stanie wyświetlić jednocześnie silniki obydwu tych produkcji. A najlepsze jest to, że sam się przyznał iż na technikaliach się nie zna ;) Ghe, ghe.

Kto nie wie czym jest AA (Antyaliasing) i AF (Filtrowanie anizotropowe) niech spojrzy tutaj:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Antyaliasing

http://pl.wikipedia.org/wiki/Filtrowanie_anizotropowe

Tu zdjęcie pokazujące jak działa (I jak polepsza ono odbiór sceny 3D) filtrowanie anizotropowe:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c...pic_compare.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.