Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

akurat zdobylem GoW na ps2 i mam tylemat.

porzucic w polowie gry i czekac czy grac dalej....

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Ja myślałem, że Halo 3 ODST to osobna gra i spin-off Halo 3. Nowe misje, nowe miejscówki, nowy bohater. Ale Grigori wytłumaczył, że to reedycja Halo 3. Uh, ale bym się naciął kupując.

Opublikowano
Kto Ty w ogóle jesteś i czemu zamiast uczestniczyć w dyskusji gadasz coś gdzieś obok?

ja jestem taki wędrowiec ;) raz tu raz tam.

Ale spoko już więcej się tutaj nie udzielę.

Nie będę wam przeszkadzał

Have fun :D

Opublikowano

Grigori, wracając co zakładu, wiesz dlaczego nie chcę się założyć o te "lepsze graficznie Uncharted 2 na X360"? Bo wiem, że na Xie nie będzie gry w tym klimacie, i ciężko będzie porównywać. Nawet jeśli FM3, ME2 czy Halo Reach będą kopały zad pod względem grafiki - to i tak nie przyznasz mi racji.

Ja myślałem, że Halo 3 ODST to osobna gra i spin-off Halo 3. Nowe misje, nowe miejscówki, nowy bohater. Ale Grigori wytłumaczył, że to reedycja Halo 3. Uh, ale bym się naciął kupując.

To co piszesz plus Halo 3 Multiplayer z map-packami, nie wiem jak można to klasyfikować jako reedecyję?

Gdyby to było same Halo 3 z mapami to nazywało by się HALO 3 GOTY :)

Nie wyczułem ironi, olo ^_^

Edytowane przez Jordan23Carolina

Opublikowano
Tak. I ja kupię tą reedycje GoWów z wypiekami na twarzy. Tak jak wy niebawem po raz drugi zapłacicie za Halo 3.

W przypadku GoW dostajesz te same gry odświeżone graficznie.

ODST to nowa kampania, nowy tryb gry, nowe mapy, nowi bohaterowie, na odświeżonym silniku.

W związku z powyższym nie gadaj głupot.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

A czy ja mówię coś na ten temat? Uwielbiam takie reedycje, kupię bankowo jak tylko nabędę PS3! Mogliby zrobic jeszcze inne, np. ICO + Shadow of the Collosus razem z demem Last Guardian. Zresztą zamówiłem preorder Metroid Prime Trilogy, żeby nie byc gołosłownym :) Tylko nie gadaj głupot jakoby Halo 3 ODST było reedycją Halo 3, bo to zwyczajne kłamstwo.

A co do Last Guardian - to jest najpiękniej wyglądająca gra na PS3. Żadna inna mnie tak nie zmiażdżyła, z Uncharted 2 włącznie

Opublikowano
w otoczeniu mniejszego lub większego konfliktu zbrojnego,

Rozumiem, że przez konflikt masz na myśli jakieś dżwięki, wybuchy, strzały, czołgi na drugim planie lokacji przygotowanej przez twórców. Jeśli rozmach jest odpowiednio duży to efektownośc takiej gry wzrasta kilkukrotnie względem racera.

z efektami wybuchów,

Efekty w tej grze, o której myślę, to skryptowane gówna, które nie mają nic wspólnego z fizyką jaka oddziałuje na obiekty za pomoca powiedzmy havoka. A takie właśnie wybuchy masz choćby w grywalnościowym hicie zwanym Halo 3, którego napędza jeden z najwydajniejszych silników na rynku wyglądając przy tym całkiem przyzwoicie nawet w 2009 roku.

setkami animacji

Animację można też zrobić w grach na konkurencyjnej konsoli. Poza tym setki animacji nie są wyznacznikiem wydajności konsoli bo wszystkie nie są odtwarzane jednocześnie (Zaledwie kilka na raz i to przy dużej rozrubie na ekranie). Ten element poprawnie zrobiony sprawia, że gra nabiera realizmu. Powtarzam - ich obecność w dużej ilości nie świadczy o mocy konsoli, a o pieczołowitości twórców przy tworzeniu swojego dzieła. Przykład - Cage ze swoją nową grą.

filtrów

Coś co nazywasz filtrami w K2 to naprawdę efekt użycia m. in. (reszta to standardowe techniki używane przez 99% gier) zaawansowanej technologii deffered shading czyli cieniowania 3D. Użyta ona została w kilku innych grach takich jak Dead Space, Stalker SoC, Crackdown, LBP, Infamous oraz GTA IV. Nic nadzwyczajnego i jest absolutnie do osiągnięcia na Xklocku 360 - to tak gwoli ścisłości ;) Wystarczy dać jakiemuś developerowi czas kilka lat, odpowiednie narzędzia i odpowiednio duży support by stworzył nowoczesny silnik, dopracował każdą scenę w swojej grze tak żeby wyświetlane elementy "ociekały" shaderami w tej technologii. I wuala - mamy powtórkę z rozgrywki znanej jako Killzone 2.

Nie wybrałbym zwycięscy - każda z gier o której mówisz może w pełni pokazywać możliwości konsoli. Ocenianie ich pod względem technicznym jest o tyle sprawiedliwe, że design lokacji, tematyka i tonacja kolorów nie wpływają na ocenę końcową (A te elementy wpływają na ogólną ocenę oprawy video przez recenzentów).

czy podczas gameplayu są użyte te same modele postaci co podczas scenek? Bo w Uncharted tak.

No tak, scenki są na silnku gry. Naprawdę nie doceniasz możliwości X360. Nie powiem, że to błąd bo to twoja sprawa co sądzisz o konsoli do gier.

A co do Last Guardian - to jest najpiękniej wyglądająca gra na PS3. Żadna inna mnie tak nie zmiażdżyła, z Uncharted 2 włącznie

Faktycznie. Designersko powala rozmachem. A ten piesek z kurzymi łapami to absolutny cud grafików odpowiadających za wygląd postaci w grze.

Tak jak wy niebawem po raz drugi zapłacicie za Halo 3.

Aleś ty złośliwy i w dodatku gadasz głupoty ;)

Edytowane przez Gooralesko

Opublikowano

Forza 3 i GT5 mogłyby być odpowiednie do takiego porównania możliwości z prostego powodu, to ten sam gatunek, więc łatwo obrac punkty odniesienia, do tego obie gry pokażą poziom graficzny, którego możemy nie zobaczyć w innych grach już w ogóle w tej generacji w tym gatunku bo przeskok w stosunku do innych gier z gatunku jest gigantyczny (ilość detali, przyłożono się nawet do opon).

Opublikowano
Nic nadzwyczajnego i jest absolutnie do osiągnięcia na Xklocku 360 - to tak gwoli ścisłości Wystarczy dać jakiemuś developerowi czas kilka lat, odpowiednie narzędzia i odpowiednio duży support by stworzył nowoczesny silnik, dopracował każdą scenę w swojej grze tak żeby wyświetlane elementy "ociekały" shaderami w tej technologii.

Jak dasz mi 20 lat to może i ja włamię się do Pentagonu. Tylko czy to dowód na to, że jestem lepszy niż te hakery Chińczycy, czy inni wymiatacze?

Opublikowano

A ja czekam, aż przyznasz się do kłamstwa odnośnie Halo 3 ODST :)

Opublikowano

Ja nie kupuję 8) Pierwszą częśc Halo skończyłem, bo to był pierwszy FPP od czasów Turoka, który mi się względnie podobał. Druga częśc była taka sobie, ale miała świetne misje w mieście. Trzecia jest daremna i ogólnie olewam tą serię. Doceniam wkład, ale to nie dla mnie. Za Killzone 2 zamieniłbym z pocałowaniem ręki. To napisałem ja, posiadacz X360.

Opublikowano
Przyznaje. Ale to nadal nie jest pełnoprawna gra i kupicie wszystko z Halo w nazwie. Taka była puenta tej wypowiedzi.

<ironia mode on>Bo wiesz jak to plebs. My łykniemy wszystko. Nawet hamburgery tak wszystkiego nie łykają jak my - polacy, którym się Halo spodobało. <ironia mode off>

<facepalm>

Grigori a co to znaczy? ;) Że strzeliłeś sobie liścia w twarz?

Jak dasz mi 20 lat to może i ja włamię się do Pentagonu. Tylko czy to dowód na to, że jestem lepszy niż te hakery Chińczycy, czy inni wymiatacze?

Uderz wstół a nożyce się odezwą. Żałosne jest twoje rozumowanie kolego. Ja ci mówię, że gdyby jakaś gra X360 na silniku stworzonym dla danej konsoli była produkowana 4-5 lat to wyglądałaby tak samo dobrze jak Kilzone 2. A ty mi tu z jakimś pentagonem i 20 latami na włamanie się do niego. Ty, zwykły szaraczek, mógłbyś walczyć z zabezpieczeniami całe życie, a i tak byś sie nie włamał. Więc po co ta gadka z twojej strony? A już wiem - wy uważacie, ze Killzone 2 mógłby powstać tylko na PS3 bo to ona jest najsilniejszą konsolą na rynku. To dlatego nożyce się odezwały ale jestem pewien, że buta, którą tu pokazujecie was niedługo zgubi i będziecie musieli przecierać oczka z wrażenia.

PS: A poza tym estel - Killzone 2 powstawał 5 lat. Chcesz przykład silnika stworzonego tylko dla X360 a wyglądającego nieziemsko? Forza 3. Następca składający się z wielu modułów z engine'u Forzy 2 plus 4 lata pracy na X360 i mamy olśniewająco szczegółową oprawę najnowszego racera od Turn 10 ponadto działającą w 60fps. Jakbym był chłopcem sony pewnie musiał bym napisać - olaboga, ale jakość , boże mój nieziemska oprawa, to się nie mieści w głowie jaką grafikę ma ta gra. Myślicie, że zmyślam? Spójrzcie sobie do najbardziej obleganych tematów w dziale PS3.

Opublikowano
Przyznaje. Ale to nadal nie jest pełnoprawna gra i kupicie wszystko z Halo w nazwie. Taka była puenta tej wypowiedzi.

Dlatego ma też "niepełnoprawną" cenę.

Opublikowano

Zeratul kupuje crapy w stylu Hanna Montana (czy jakoś tak), więc żaden z niego wyznacznik :lol:

A seria Halo jest idealnym przykładem, że świetny marketing naprawde sprzedaje gry. Żebyśmy się źle nie zrozumieli, gry z serii Halo obiektywnie są bardzo dobre, ale czy aż tak dobre, żeby się sprzedawac w kilkunastu milionach egzemplarzy? Naah

edit. Ale czemu porównujesz mission packa do reedycji? Zsikałbyś się ze szczęścia gdyby ogłosili spin-offa do Killzone 2 (np. wojna z oczu Helghasta). Reedycja God of War to te same gry. Poprawione, w HD, ale te same. Inna sytuacja

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

co jest bardziej niepełna grą Halo ODST czy reedycja GoW 1 i 2 na ps3? Obie będą sprzedawane poniżej ceny zwykłej gry i obie mają bonusy.

Opublikowano

Reedycja GOW 1 i 2 to dwie pełne gry w cenie jak za pół. Nie ma nawet porównania :)

Opublikowano

Dwie STARE gry, z poprzedniej generacji. Dwie nówki na PS2 kupisz za ok. 100zł, więc gdzie tu interes. To już ODST jest lepszą ofertą, bo Halo 3 pod żadnym aspektem nie zaoferuje tego co da ODST.

Opublikowano

Metroid Prime Trilogy i tak to przebija ^_^

A, nie rozmawiamy o jakości tych gier (God of War >>>>>>>>>>>>> Halo, jakiekolwiek). Tylko o dziwnym porównaniu, którego użył Grigori

Opublikowano

Jak dla mnie to GoW 1 czy 2 może takiemu Halo 2 buty lizać ;) Ale to kwestia upodobań.

Opublikowano

Masz beznadziejny gust, ot co :lol:

Opublikowano
Masz beznadziejny gust, ot co :lol:

Ja ? Przecież to Ty grasz na Wii ;) Zresztą dla mnie nie ma czegoś takiego jak dobry czy zły gust, każdy bierze to co jest odpowiednie dla niego i nie musi niczego udawać, a pojęcie "dobry, zły gust" wymyśliły polskie pseudo gwiazdy sceny muzycznej gdy im gul skakał, że płyty disco polo sprzedawały się w milionach i gdy gwiazdy DP mogły sobie zlotymi płytami ściany tapetować :)

Grigori: Ja co prawda już od dawien dawna nie gram w RTS'y, ale Halo Wars zostalo okrzykniete przez recenzentów najlepszym RTS'em na konsole.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano
Dwie STARE gry, z poprzedniej generacji. Dwie nówki na PS2 kupisz za ok. 100zł, więc gdzie tu interes. To już ODST jest lepszą ofertą, bo Halo 3 pod żadnym aspektem nie zaoferuje tego co da ODST.

Metroid Prime Trillogy to dwie STARE gry z poprzedniej generacji i jedna nowa wyglądająca wcale nie lepiej. Ale nie będę się produkował, wytłumacz to prawie 500 komentującym osobom, które w ciągu godziny zaatakowały blog PS.

Opublikowano

Każda część Halo (prócz Wars) ma średnią powyżej 93%, Halo jest bardzo dobrą grą, reklama pomogła osiągnąć jej wyższy sukces (naście kk). W moim odczuciu to gra fenomenalna, jedynym minusem trylogii jest grafika w H3.

Opublikowano

Grałeś w Halo Wars? Gra jest naprawdę bardzo dobrą strategią, ma świetne (jak na konsole) sterowanie, jest dynamiczna itp. Jasne, nie sprzedałaby się w prawie tylu egzemplarzach co Killzone 2 (LOL) bez Halo w nazwie, ale gra jako gra zdecydowanie się broni.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.