Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano
Szpic, MS na X360 zarabia, i to od dawna. Jedynie Sony traci na konsoli. Było o tym głośno kiedyś, chcesz to poszukaj.

kajs widzialem informacje ze te wyniki to zasluga kreatywnej ksiegowosci :)

poprostu kosztu RRod'a i E74 sa ladnie porozpisywane i dlatego wychodzi +

jesli sie myle to przepraszam! W kazdym razie MS przyda sie duzo kasy

bo maja drobne problemy w stanach :]

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Tutaj się zgodzę, KZ2 to chyba najładniejsza gra jaką obecnie widziałem.

Opublikowano
niby jakie!? w tym roku nie widzę żadnej konkurencji graficznej do K2 w fps bo chyba nie masz na myśli MW2 chodzącego na enginie CoD4.Jedynie Rage i Crysis na konsole będą mogły graficznie startować do K2 w kategorii najładniejszy fps na konsolach ale pewnie wtedy kiedy one bedą wychodzić to GG będzie kończyło pracę nad K3.

Nie podniecaj się tak bo o Rage i Crysis 2 właśnie mi chodziło. Chyba jesteś trochę niezorientowany bo Crysis 2 na 99% wyjdzie przed KZ3 (które wedle tego co mówili ci z GG nie jest nawet w produkcji). I czytaj trochę, bo jak HIV pisze, że X360 nie pociągnąłby takiej grafiki jak w KZ2, a wiadomo, że na horyzoncie są takie gry jak Rage czy Crysis 2, które bedą lepiej od KZ2 wyglądać to te jego dyrdymały są (pipi) warte, bo pisze wyraźnie w swojej tezie, że X360 nie pociągnąłby grafiki na poziomie z KZ2, a już wiemy, że pociągnie i lepszą. Nie pisz mi o KZ3, bo jak wyjdzie KZ3 to rownie dobrze później może się okazać, że Doom 4 będzie lepiej wyglądać i będzie też na X360. Ale tu się konkretnie odnosimy do poziomu z KZ2.

Mnie rozwala jak ciągle ludzie pieprzą głupoty, że X360 nie pociągnąłby grafiki na poziomie KZ2 jak już widzieliśmy lepszą grafikę w prezentacji CryEngine 3 na X360, jak maniacy PS3 oglądali ten filmik z youtube to niech sobie odpalą wersję w HD gdzie robi piorunujące wrażenie i dopiero tam widać jaki to potencjał.

Opublikowano

ale skąd wiesz jak Crysis i Rage będzie prezentować się na konsolach?ja pisze,że to będą jedyne tytuły porównywalne w fps do K2 z tym,że jeszcze za wcześnie prorokować czy je na pewno pobiją.Rage pokazują na ultra pc,a crysis na konsolach to tylko była pokazówka enginu a nie sama gra i do tego śmiesznie chodziła.

Opublikowano

Ficuś: Ehhh, jak nie wierzysz w ten Engine to poszukaj sobie chociażby pokazówki dla developerów jaka była na gamescom, tam pokazują w czasie rzeczywistym jak budują środowisko gry na PS3 i X360 i chociaż jest to kręcone kamerą to widać, że wcześniejsza pokazówka nie była zwykłą reklamą.

Przecież KZ2 nie nokautuje nawet Gears of War 2 pod względem graficznym, jest lepsze, ale nie jest to jakaś przepaść, do tego wyższość nie jest na wszystkich frontach tylko generalnie przy efektach. Samo to, że ludzie się kłócili, która gra ma lepszą grafikę, gdyby to była duża różnica to nie byłoby w ogóle tematu bo byloby widoczne gołym okiem.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Sa jakies shoty remakow God of War i 2ojki na PS3?

Opublikowano
Ficuś: Ehhh, jak nie wierzysz w ten Engine to poszukaj sobie chociażby pokazówki dla developerów jaka była na gamescom, tam pokazują w czasie rzeczywistym jak budują środowisko gry na PS3 i X360 i chociaż jest to kręcone kamerą to widać, że wcześniejsza pokazówka nie była zwykłą reklamą.

nie no ładnie to wyglądało i był to real time ale to dalej jeszcze nie jest sama gra.Przypomnij sobie pokazówki mocy konsol,np na premierze PS2 pokazywali w real time taniec Squalla i Rinoa'y z FFVIII albo dinozaura na psx.Niby było to realtime ale gry na tych konsolach tego poziomu nie osiągnęły.

Niech w tą pokazówkę Crysisa wpuszczą przeciwników,pojazdy,wybuchy i akcję i zobaczymy czy im fpsy nie będą lecieć na łeb i szyję i będą zmuszeni ciąć oprawę i gotowy produkt nie będzie wyglądać tak jak na GC.Mimo to wierzę ;)

Natomiast w Rage nie wierzę :P Wg mnie będzie gigantyczna różnica miedzy pc a ps3/x360 gdy on wyjdzie.Za Chiny ta gra na konsolach nie będzie tak wyglądać jak na tych filmikach i gameplayach z super pc.

Opublikowano
Natomiast w Rage nie wierzę tongue.gif Wg mnie będzie gigantyczna różnica miedzy pc a ps3/x360 gdy on wyjdzie.Za Chiny ta gra na konsolach nie będzie tak wyglądać jak na tych filmikach i gameplayach z super pc.

Nie mówię, ze tak jak na PC, ale że lepiej niż KZ2 to raczej nie mam co do tego wątpliwości, za Id idzie ogromne doświadczenie i umiejętności.

HIV tak samo bzdury o Forza 3 pisze, jakby nie widział tej gry na oczy. Sami w najnowszym PSXE piszą, że grafika wciska w fotel, że samochody faktycznie wyglądają jak w menu gdzie się wybiera fury, ale HIV nagle wyskakuje, że F3 nie ma startu graficznie do GT5, gdzie pewnie różnice po premierze na rzecz którejkolwiek gry będą nieduże.

Opublikowano

Quake IV pokazał na x360 jak opanowali tą konsolę choć nie wiem ile w tym było "zasługi" ID a ile Raven Software :P

btw. nie no trochę dyskusja odbiegła od wypowiedzi Hiva- sam wierzę w to ,że x360 jest w stanie pociągnąć grę ładniejszą od K2 więc to się przeczy z jego wypowiedzią ale dalej nie widzę pewniaka do tego.To co daje mi wierzyć w ten fakt to Forza3-naprawdę niespodziewałem się tak wyglądającego racera na x360.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Pomyslałbyś rok temu, ze będziemy się rozpływać nad tym jak sa odwzorowane OPONY, mi by to nawet do glowy nie przyszło :)

A jeszcze co do grafik w grach to jestem przekonany, że MS nie naciska, żeby ich gry graficznie biły konkurencję z jednego prostego powodu, widzą na przykładzie konkurencji, czyli Sony i PS3, że gry najlepsze graficznie na rynku nie gwarantują bardzo wysokiej sprzedaży, a o to im wszystkim chodzi i jak widzą, że gra z grafiką ala MW idzie na ich konsoli w 7 mln czy Halo w 10 mln to spuszczają z tonu, bo im chodzi o kasę, a nie zeby pokazać, że to ich konsola gwarantuje największą moc i sprzedać takiego killera w nakładzie 2 mln i nie odzyskać nawet wlożonej kasy.

Opublikowano

ja Ci powiem,że ogółem nie wiem co na mnie robi większe wrażenie w Forzie 3- jej wygląd(mniej więcej poziom GT5P) czy fakt,że taką oprawę robi turn10 który stworzył grywalnego brzydala Forze 2 :P Nigdy po nich bym się tego nie spodziewał - F2 i F3 to największa różnica między dwoma tytułami tej samej serii na tej generacji.

Opublikowano

Hmmm mniej wiecej poziom GT5, po czym wnioskujesz. A moze GT5 to mniej wiecej poziom FM3?

Opublikowano
ja Ci powiem,że ogółem nie wiem co na mnie robi większe wrażenie w Forzie 3- jej wygląd(mniej więcej poziom GT5P) czy fakt,że taką oprawę robi turn10 który stworzył grywalnego brzydala Forze 2 :P Nigdy po nich bym się tego nie spodziewał - F2 i F3 to największa różnica między dwoma tytułami tej samej serii na tej generacji.

W środowisku X360 po E3 reakcja była mniej więcej taka - WTF ??? :P Wszyscy wiedzieli, że Forza 3 jest gdzieś na horyzoncie, ale kombos "data wydania x grafika" ścięło wszystkich z nóg. Ja dopiero dwa dni temu zobaczylem screena z F2 i mi szczena do podlogi opadła jaki to jest postęp po 2ch latach.

Właśnie obadałem tą prezentacje o której mówisz Don, plus jeszcze jedną, nawet lepszą i jestem pod ogromnym wrażeniem wydajności tego silnika. O ile pierwsze 3 sceny nie są zbyt ciekawe, tak ta ostatnia miażdży wszystko. Jeśli na obu konsolach będzie to w ostatecznym rozrachunku wyglądało tak samo i będzie się w takim środowisku toczyła kompletna gra, to zmiecie wszystko co dotąd nam pokazano. Nie tam jakiś Rage.

Oby tylko powstała jakaś przyzwoita gameplayowo gra na tym, bo Crysis 2 mi się średnio widzi. Silnik trafi do developerów za dwa miesiące.

Jak zobaczyłem to w SD to sobie pomyślałem, bardzo fajne, ale chyba zadna rewolucja, kilka dni później ktoś rzucił linkiem, gdzie ten sam filmik był do ściągnięcia w jakiejś tam wariacji HD i zwyczajnie mnie zatkało.

Opublikowano

Przeswiadczenie o tym, ze GT5 jest czyms czym mniej wiecej jest FM3 graficznie (pejoratywne). Czemu nie przyjac tezy, ze GT5 jest/moze byc graficznie mniej wiecej na poziomie FM3?

Opublikowano

Grigori: Na tym filmiku co zalinkowaleś masz kijową jakość, poszukaj pokazówki z E3 do ściągnięcia w HD i wrzuć sobie na pełny ekran, jakieś 200-300Mb, ryje beret.

Opublikowano

GTA4 (PC) mialo opcje krecenia filmikow. Jakos szalu na YT czy innym serwisie nie ma z filmikami wlasnej roboty. Ale zapewnie wina wymagan. Co do Cinema Mode w Un2 - Bungie takie cos zrobilo w 2 letnim Halo 3. Mozna zapisac na dysk, zobaczyc gre z perspektywy innego gracza, przewijac, zwalniac, obracac, itp Dziala to w Singlu i MP. Pewnie nie wiedziales o tym ;)http://www.youtube.com/watch?v=7j3Qqb_E5g8 + edytor "map" czy "trybow". Nie ktore sa tak poprzerabiane ze mozna sie scigac tymi Quadami czy bawic sie w "Zombie", jedna druzyna ma Miecz/Mlot, wiecej hp, jest szybsza a druga jest normalna i sie bawimy. :) Watpie aby cos ten ten tryb w H3 przebilo.

Edytowane przez Scorp1on

Opublikowano
Tutaj się zgodzę, KZ2 to chyba najładniejsza gra jaką obecnie widziałem.

Widzisz, a na mnie takiego wrażenia nie robi. A to dlatego, że uważam, że graficznie jest strasznie nierówna. Ma przepiękne momenty ale ogólnie jest po prostu b. ładna.

Już nie wspominając o tym, że nie da się w tę grę grać - gameplayowo jest okrutnym balasem.

Podjarany jak nie wiem, kupiłem go w dniu premiery i nie mogę skończyć po dziś dzień.

Edytowane przez Maiden

Opublikowano
Uderz wstół a nożyce się odezwą. Żałosne jest twoje rozumowanie kolego. Ja ci mówię, że gdyby jakaś gra X360 na silniku stworzonym dla danej konsoli była produkowana 4-5 lat to wyglądałaby tak samo dobrze jak Kilzone 2. A ty mi tu z jakimś pentagonem i 20 latami na włamanie się do niego. Ty, zwykły szaraczek, mógłbyś walczyć z zabezpieczeniami całe życie, a i tak byś sie nie włamał. Więc po co ta gadka z twojej strony? A już wiem - wy uważacie, ze Killzone 2 mógłby powstać tylko na PS3 bo to ona jest najsilniejszą konsolą na rynku. To dlatego nożyce się odezwały ale jestem pewien, że buta, którą tu pokazujecie was niedługo zgubi i będziecie musieli przecierać oczka z wrażenia.

1. Nie jestem twoim kolegą ;)

2. Spuść trochę z tonu, bo nie poprowadzimy ciekawej dyskusji tylko gorącego flame'a.

3. Chyba takie jest założenie tego tematu, żeby jedna strona była nożycami, a inna tym odzewem nie? My tu mamy dyskutować czy się grzecznie patrzyć na siebie?

4. Nie wiem czy KZ2 mogłoby powstać na Xie. Nie znam się na tym. Wiem, że jest na PS3, a na Xie nie ma. I tyle, bez "co by było gdyby...".

PS: A poza tym estel - Killzone 2 powstawał 5 lat. Chcesz przykład silnika stworzonego tylko dla X360 a wyglądającego nieziemsko? Forza 3. Następca składający się z wielu modułów z engine'u Forzy 2 plus 4 lata pracy na X360 i mamy olśniewająco szczegółową oprawę najnowszego racera od Turn 10 ponadto działającą w 60fps. Jakbym był chłopcem sony pewnie musiał bym napisać - olaboga, ale jakość , boże mój nieziemska oprawa, to się nie mieści w głowie jaką grafikę ma ta gra. Myślicie, że zmyślam? Spójrzcie sobie do najbardziej obleganych tematów w dziale PS3.

5. Stary, to w jaki sposób posiadacze PS3 wypowiadają się w swoich tematach to chyba nie jest żaden argument, bo jaki to ma wpływ na naszą rozmowę?

6. Jeżeli chodzi o Forzę to imo każdy posiadacz Xa, nawet ci nie lubiący wyścigów, powinni być dumni że taki racer zmierza na ich platformę. Walić grafikę, ta gra zmiecie modelem jazdy, kustomizacją i wszystkim innym. IMO killer, mimo że z wyścigów zatrzymałem się na NFS: Porsche ;)

Podsumowując, ja nie oceniam która platforma jest mocniejsza/słabsza. Oceniam produkty, które są dostępne na rynku, bez zbędnego gdybania, bez analitycznego bełkotu, bez super-trudnych nic nie wnoszących do dyskusji pojęć z zakresu technologii. Wyjdzie nowe Halo (to na 2 płytach) to będziemy mogli bezpośrednio porównać jakość strzelanek, wyjdzie Forza i GT5 to porównamy jakość racerów.

A teksty o "żałosnym rozumowaniu", "bucie" i "szaraczku" schowaj do kieszeni, wyjdź na dwór, zaczerpnij powietrza, wróć przed kompa z meliską i dopiero zacznij pisać. To jest dyskusja o konsolach, a nie o użytkownikach forum.

BTW: Z tego co się orientuję to nie masz PS3, więc po co czytasz tematy w dziale PS3? Ja nie mam Xa i jakoś w ogóle nie wchodzę do waszego działu, bo i co miałbym tam robić? To jakiś nowy rodzaj podglądania? ;) (tyczy się obu stron, żebyś zaraz się nie czepił, że jestem drzazgi u innych dostrzegam, a belki u siebie niet ;) )

Opublikowano
1. Nie jestem twoim kolegą ;)

Masz rację.

2. Spuść trochę z tonu, bo nie poprowadzimy ciekawej dyskusji tylko gorącego flame'a.

3. Chyba takie jest założenie tego tematu, żeby jedna strona była nożycami, a inna tym odzewem nie? My tu mamy dyskutować czy się grzecznie patrzyć na siebie?

Te dwa punkty się kłócą ze sobą (W moim przypadku). Skoro mam dyskutować to spuścić z tonu nie mogę. Jałowe dyskusje o (pipi)zce i popierdaczce mnie nie interesują. Szczególnie w tym temacie.

4. Nie wiem czy KZ2 mogłoby powstać na Xie. Nie znam się na tym. Wiem, że jest na PS3, a na Xie nie ma. I tyle, bez "co by było gdyby...".

No to jak się nie znasz to ja ci mówię, że tak. Jakośc K2 jest bezsprzecznie do osiągnięcia na X360. I wracamy do punktu wyjścia czyli zdania do którego się doczepiłeś - lata developingu i supportu wydawcy konsoli.

5. Stary, to w jaki sposób posiadacze PS3 wypowiadają się w swoich tematach to chyba nie jest żaden argument, bo jaki to ma wpływ na naszą rozmowę?

Pokazuje jakimi jesteście ludźmi (W zdecydowanej większości). Więcej na ten temat nie napiszę.

6. Jeżeli chodzi o Forzę to imo każdy posiadacz Xa, nawet ci nie lubiący wyścigów, powinni być dumni że taki racer zmierza na ich platformę. Walić grafikę, ta gra zmiecie modelem jazdy, kustomizacją i wszystkim innym. IMO killer, mimo że z wyścigów zatrzymałem się na NFS: Porsche ;)

Nie wiem czy tak można ją walić. To userzy "PS3 only" się zachwycają oprawą graficzną swoich exów. O olewaniu jakości oprawy nawet nie mam mowy. W związku z tym my możemy robić tak samo, a że reszta tej gry będzie znakomita to już inna para kaloszy. Nie od dziś wiadomo, że na X360 jest masa grywalnościowych hitów i ta tendencja będzie utrzymywana dalej.

Podsumowując, ja nie oceniam która platforma jest mocniejsza/słabsza. Oceniam produkty, które są dostępne na rynku, bez zbędnego gdybania, bez analitycznego bełkotu, bez super-trudnych nic nie wnoszących do dyskusji pojęć z zakresu technologii. Wyjdzie nowe Halo (to na 2 płytach) to będziemy mogli bezpośrednio porównać jakość strzelanek, wyjdzie Forza i GT5 to porównamy jakość racerów.

Nie, ty podajesz z du.py wyjęte porównania jak tylko ktoś mówi, ż Killzone 2 działałby na Xboxie 360. Nie próbuj mydlić ludziom oczu bo wszystko mogę udowodnić cytując wczesniejsze posty.

A teksty o "żałosnym rozumowaniu", "bucie" i "szaraczku" schowaj do kieszeni, wyjdź na dwór, zaczerpnij powietrza, wróć przed kompa z meliską i dopiero zacznij pisać. To jest dyskusja o konsolach, a nie o użytkownikach forum.

Panie spokojny nie każdy taki jest i ine każdy taki może być. Jestem impulsywnym człowiekiem i jak mam ochotę skomentowac twoje żałosne rozumowanie to tak napiszę. Jeśli uważasz, że nie jesteś szaraczkiem w społeczeństwie to gratuluję ci wielkości twojego EGO.

BTW: Z tego co się orientuję to nie masz PS3, więc po co czytasz tematy w dziale PS3? Ja nie mam Xa i jakoś w ogóle nie wchodzę do waszego działu, bo i co miałbym tam robić? To jakiś nowy rodzaj podglądania? ;) (tyczy się obu stron, żebyś zaraz się nie czepił, że jestem drzazgi u innych dostrzegam, a belki u siebie niet ;) )

Ktoś mi zabroni czytać co nowego słychać w tematach o Uncharted 2, God of War 3 czy Killzone 2? Nie interesuje mnie, że ty nie wchodzisz do działu o X360.

Edytowane przez Gooralesko

Opublikowano

Ja grałem w FM3 na ep6 i coś mi się zdaje że większość z was się zawiedzie na grafice, obok był stand z Dirtem 2 i wyglądał lepiej, wiem że to wczesna wersja ale różnica była spora. Ale i tak największego kopa sprzedał mi Shift, kamera z wnętrza rządzi :D

Opublikowano
Ja grałem w FM3 na ep6 i coś mi się zdaje że większość z was się zawiedzie na grafice, obok był stand z Dirtem 2 i wyglądał lepiej, wiem że to wczesna wersja ale różnica była spora. Ale i tak największego kopa sprzedał mi Shift, kamera z wnętrza rządzi :D

Czyli co grafika w GT5 jest/będzie gówniana chcesz powiedzieć? Szkoda.

Opublikowano

Nie licza sie techniczne cudenka w konsoli tylko gry (przynajmniej dla graczy, bo zastanawia mnie czasami kim WY jestescie), PS3 ma swojego Killzona, a farmazony ze Xbox tez moze to udzwignac niczego nie wniosa, w Killzona nadal sobie pogram na PS3, nie Xboxie - do czasu az na niego wyjdzie cos na podobnym poziomie, wtedy pogadamy ;).

Opublikowano

juz nie chce pisac co sadze o killzone bo to nie temat

ale przeszedlem go raz i mi wystarczyla przygoda z ta gra, lezy na polce (notabene HALO 3 czy GOW2 tak samo, jedno przejscie i na półkę) , wolalem grac w RE5, 5 krotne przejscie niz w killzone 2 (nie pisze o trybie online bo nie gram online, dla tego ocena moja jest tylko za singla)

pytanie jest do posiadaczy X0 ktorzy widzieli/grali w killzone 2 na PS3, czy dla tej gry kupiliby PS3, czy ta gra ma cos nadzwyczajnego, niesamowitego, aby zmuszala by w nia grac bez konca? i uwazac ze to najlepsza gra jakakolwiek wyszla tego typu na wszystkie dostepne platformy?

PS.

podobna sytuacja jest z CRYSIS na piecu...

PS.

pisanie o pogadaniu jak cos wyjdzie na podobnym poziomie to bzdury, np. ani FORZA3 nie jest GT5 ani na odwort, co z tego ze to ten sam gatunek jak to inne gry i porownywac tego sie nie da, porównujcie gry multiplatformowe i tym do siebie strzelajcie, a nie "slepakami"

chce ktos zagrac w killzone2 to niech sobie kupuje PS3 bo nic tego nie zastapi, tak samo jak HALO 3 na X0, wasze oceny co jest lepsze na podstawie EXow to tylko subiektywne opinie uzaleznione od specyficznych preferencji...

Edytowane przez Juchy

Opublikowano
a farmazony ze Xbox tez moze to udzwignac niczego nie wniosa

A czyli jednak uważasz, ze to farmazony ;) Wiedziałem doktorze, że też jesteś jednym z nich :P

Opublikowano

No farmazony, bo ja chce grac a nie bawic sie w teorytyka - jak bedzie taki killzone 2* na Xboxa to wtedy pogadamy ;).

Gdyby te konsole byly jakimis otwartymi narzedziami i kazdy moglby na niej napisac jakis uber tytul, ale tak nie jest gooralku - to ze KZ2 moglby wyjsc na Xboxa naprawde nie zaprzeczam, ale who cares ze "moglby" wyjsc - no chyba nie ciebie ??

Nie wiem dla mnie osobiscie KZ2 byl fajnym tytulem, przeszedlem go wielokrotnie i bawilem sie lepiej niz przy przegadanym Resistance 2 (w tamtym czasie, aczkolwiek z lepszym co-opem niz w COD WAW), KZ2 zreszta esensja byl przede wszystkim multi - nie mowie ze byl orgazm, bylo po prostu fajnie i tyle, juz nie gram :P.

* tytul roboczy.

Edytowane przez Dr.Czekolada

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.